Ten Hag: 'Zie het niet zo dat Álvarez voorbij is gestreefd'

BartVeenstra, 04-12-2019 om 08:10, 20827 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is het niet eens met de stelling dat Edson Álvarez voorbij zou zijn gestreefd. De oefenmeester stelde de Mexicaan in het uitduel met Lille OSC niet op, terwijl hij door de schorsingen van Daley Blind en Joël Veltman behoorlijk wat wijzigingen in zijn opstelling moest doorvoeren.

'Ik zie het niet zo dat Edson voorbij is gestreefd', zegt Ten Hag in gesprek met Voetbal International. De trainer maakte een aantal afwegingen voor deze wedstrijd, zo vertelt hij. 'Tijdens de interlandbreak kwam Edson heel laat terug en Schuurs en Martínez hebben eerder bij de start van het seizoen samengespeeld. Dat deden ze heel goed.'

Volgens Ten Hag kan ook Álvarez goed uit de voeten als verdediger en als middenvelder. 'Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Dat Edson op het middenveld goed uit de voeten kan, weten we en dat hebben we tegen Lille opnieuw kunnen zien. Hij moet wachten op zijn kans en hem dan grijpen. We hebben weer gezien dat we niet één elftal hebben, maar een grote kleedkamer met jongens met wie we variabel kunnen spelen. We kunnen daardoor per wedstrijd bekijken wie we inzetten en we kunnen daardoor ook tegenslagen als blessures en schorsingen opvangen.’

Ten Hag geeft de spelers die niet altijd in de basis staan een compliment. 'Om het elke keer toch maar weer op te brengen om, ook als je even niet speelt, toch vol gas te blijven geven op de trainingen. Het is niet makkelijk met teleurstelling om te gaan en op de dagen na de wedstrijd toch weer alles uit de kast te halen om daar te zijn als je team je nodig heeft', aldus Ten Hag, die nog maar eens benadrukt dat Ajax een brede kleedkamer nodig heeft. 'Om elkaar scherp te houden, maar ook om tactisch iets te kunnen veranderen of blessures en schorsingen op te vangen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Uitspraak van Ten Hag: Hij moet zijn kans afwachten en dan grijpen. Huh....? Misschien kan Erik iets duidelijker zijn. Perr Schuurs speelde een hele goede wedstrijd in en tegen Lille. Volgende wedstrijd stelt hij Veltvrouw weer op. Hoe zit dat nou met jou uitspraak van kans en grijpen? Begint ongeloofwaardig te worden.
0 0
Web
Ten Hag is een trainer die heel goed met zijn wissels omgaat
Tekst en uitleg geeft waarom ze wel of niet spelen
Nooit zijn speler openlijk laat vallen
Terwijl hij ook wel zijn twijfels over bepaalde spelers heeft
6 -2
Pinpanter
Heel mooi compliment waar ik het van harte mee eens ben. Ik heb het eerder al eens zo omschreven toen er kritiek was op van Bommel; het verschil is enorm. Er wordt veel over ten Hag gezanikt, zoals over tongval en moeilijke woorden. Maar ik vind hem prima te verstaan, zijn analyses zijn interessant en zijn publieke behandeling van spelers slim en warm.
0 0
ajaxinho
Vind hem heel erg op Donny lijken qua speelstijl.
Toen hij aan het begin van het seizoen veel scoorde,
zei ik steeds: zo moet Donny op 8 spelen!
En dat doet hij nu.

Tegen Lille liet hij zien ook opbouwend solide te zijn.
Hij vulde de rol in van Martinez.

Er zit zoveel rek in Alvarez.
Hij zit nu eigenlijk nog in zijn wenningsperiode.
3 -3
Schip
Maar dan ook ook totaal niet. Donny maakt graag loopacties in de diepte en ontvangt de bal op die manier. Alvarez komt in de bal. Donny denkt vooruit, Alvarez heeft een lagere handelingssnelheid. Hij heeft wel overzicht, maar later en anders.

Hij heeft kwaliteiten, maar zou hem toch eens op 3 willen zien. Kijken of hij voorstopper kan spelen, of dat hij zo het bos in kan worden gestuurd met een schijnbeweging, geen wendbaarheid of of wat dan ook. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat TH twijfels heeft over die rol voor Alvarez.
1 -2
ajaxinho
Dat zie jij verkeerd.
Zonder bal staat hij diep (tussen de linies).

Het is geen toeval dat hij elke wedstrijd in scoringspositie komt.
Tegen Lille niet, omdat hij opbouwend speelde.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Dit artikel hoort onder de categorie “bijzaken en geruchten”.
0 -1
BennJii020
Vind hem erg onwennig op het middenveld, lijkt af en toe alsof hij niet weet waar ie moet lopen... Zie hem meer als RCV...
2 -1
chloorbestendig
Alvarez gaat scoren tegen Valencia, noteer hem maar.
3 -1
AlexIbarra
Als we Promes ook tegen Valencia moeten missen, neem ik aan dat Donny op 10 staat.
Dan wordt het Alvarez, Marin of Mazraoui naast Martinez, en geef ik Alvarez een goede kans.

Als we die pot dan ook nog even winnen, heeft hij wat mij betreft prima bijgedragen aan de prestaties in de eerste seizoenshelft.
Kwam toen het seizoen al begonnen was pas naar NL, moest er meteen staan in een vreemd land + cultuur, werd nog ff voor het eerst vader, nauwelijks vakantie ivm finale Gold Cup, enz.

Dat Veltman de plek van De Ligt zo overtuigend in zou nemen had denk ik niemand verwacht maar ik ben zeker niet ontevreden met de bijdrage van Alvarez, na pas 4 maanden van zijn 48 maanden durende contract.
En in principe zou hij alleen maar beter moeten worden.
4 0
Cupmetgroteoren
Vind niet dat ie prima heeft bijgedragen. Vind 'm vrij ondermaats. Voetballend voegt ie weinig toe, lijkt wel alsof ie op ijs voetbalt, en verdedigend vind ik dat ze aan zijn kant redelijk makkelijk doorkomen als ie erin staat. Lijkt qua postuur een cv, is daar ook voor gehaald, maar ten hag weigert hem daar te testen. Zo weten we een half jaar na dato nog steeds niet hoe goed ie als cv is. Heel vreemd allemaal.
0 0
ajaxrosenberg
Op het middenveld is hij terecht geen eerste keus MAAR wel een stuk beter dan Mazraoui. Uiteindelijk denk ik toch dat hij centraal achterin terecht zal komen. Als Veltman weg gaat of als hij hem al eerder uit de basis speelt.
1 -1
Redrum
Ik snap goed dat Eddy geen eerste keus is voor het middenveld, maar ik vind het lachwekkend dat hij niet centraal wordt neergezet. Hij kan onmogelijk slechter zijn dan Veltman, dat bestaat gewoon niet. Geef hem op zijn minst eens één wedstrijd de kans daar.
3 -11
Mikey Stormram
Als we tegen Lille éen ding wijzer zijn geworden dan is dat dat Mazraoui nooit meer de voorkeur boven Alvarez moet krijgen op het middenveld. Toen Alvarez na rust erin kwam heerste er zoveel meer rust op het middenveld, dat gaf in mijn ogen echt de doorslag. Ik heb nog heel veel vertrouwen in Alvarez, zowel als middenvelder als verdediger. De concurrentiestrijd die hij nu aan moet gaan is voor iedereen beter.
13 -3
Aspers73
Heb die wedstrijd nog een keer terug gekeken (had hem in kroeg gekeken, maar dan mis je veel) en moet zeggen dat Alvarez eigenlijk niks fout deed toen hij erin kwam. Prima passing etc. Viel me echt 100% mee.
2 0
Sterspeler
Enige punt is dat zijn handelingssnelheid niet heel hoog ligt. Maar dat maakt hij op veel andere gebieden goed. Gewoon een degelijke middenvelder en een goede verdediger.
0 0
FlyingDutchMan
Precies!
0 0
Rentokill
Als we onze beslissingen voor eeuwig nemen op één matige wedstrijd van Ajax kunnen we wel inpakken. Iedereen heeft het verschil tussen Mazraoui in vorm en Dest gezien. Niet eens in termen van wie is er beter. Maar ook in wat er nodig is in een bepaalde weedstrijd.
4 0
Rentokill
Netjes van hem. En gedeeltelijk waar. Een goede bank is belangrijk. Met 11 man win je geen prijzen. Toch zal Ziyech eerder op het papiertje met de opstelling staan dan vele anderen.
0 0
Robbie en de Kock
Tja , wat moet je anders zeggen. Natuurlijk is Alvarez geen eerste keuze op dit moment.
1 -1