De Ligt wint prijs voor grootste talent ter wereld

GinoHaverkamp, 02-12-2019 om 20:50, 9192 views, France Football |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt heeft beslag weten te leggen op de Kopa Trophy, de prijs voor de beste speler die niet ouder is dan 21 jaar. Daarmee mag de ex-Ajacied zich officieus het grootste voetbaltalent ter wereld noemen.

De centrumverdediger is de tweede speler in de historie die de prestigieuze trofee, uitgereikt door France Football, wint. Vorig jaar mocht Kyllian Mbappé met de beker naar huis. Christian Pulisic en oud Ajax-aanvaller Justin Kluivert werden toen respectievelijk tweede en derde.

Het is de tweede keer dat De Ligt een prestigieuze prijs wint. Vorig jaar werd de toenmalig aanvoerder van Ajax ook al uitgeroepen tot grootste talent van Europa, waardoor hij de beroemde Golden Boy-award mocht ontvangen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SemHurkmans
Test
0 0
MitsjollAjax
Volgend jaar wint hij de tricatta prijs voor de beste speler tot 22 jaar en het jaar daarna de utadhop prijs voor de beste speler tot 23. Door al die verschillende prijzen neemt de waarde van zo'n prijs alleen maar af. Gouden schoen en gouden bal en voor de rest lekker bij teamprijzen houden
2 0
Jojo49
al bekend over blessure promes ?
1 -1
Labrador
Wat mooi zeg! Ben trots op hem
0 0
Caparzo
Zou deze generatie ons eindelijk de wereldtitel gaan schenken? Het wordt wel tijd na 3 zilveren medailles en een paar troostfinales. De generatie uit de jaren '70 had het moéten doen, ze waren de beste. De overlappende 2 generaties tussen eind jaren 80 en loop jaren 90 hadden het gekund, want behoorden tot de beste (maar randzaken waren daar). In 2010 waren we niet de beste, nog maar te zwijgen over 2014.

Maar deze generatie heeft met op de RB positie na (helaas geen Dest) de allerbeste spelers ter wereld, zeker qua potentieel. Van Dijk, De Ligt, De Jong, VdB. Hebben we nog jongens als Blind, Wijnaldum, Cillessen, niet de absolute top-crème de la crème, maar wel zeer goed. De aanval, vooralsnog niet de absolute wereldtop, maar er is beweging, zit veel potentieel. Als het kan gebeuren, dan is het in deze generatie..

Wie weet...
0 -1
AlexIbarra
Ik help het je hopen maar vind dat we niet 1 vleugelspeler van wereldklasse hebben (zowel links als rechts, achterin als voorin).

Voorin is het ook niet veel, Depay en Promes zijn leuke spelers maar alle top-8 landen hebben aanvallers van dat niveau én beter.
Jasper bij ons op eenzame hoogte maar internationaal middenmoot.

Met 6 toppers voor 4 posities zijn de centrale posities in de verdediging en op het middenveld goed bezet. Daley vind ik minder op LB dan centraal. Over De Roon, Babel, Dumfries, Stroopman etc. wil ik het niet eens hebben.

Boadu, Stengs, Malen, Ihattaren enz. zijn gewoon nog talenten. Eerst ff 2-3 jaar stabiel meedraaien op een hoog niveau en dan weten we meer.
0 0
Juichtoon
Met mede dank aan de jong elftallen in de kdd. Groeicurves gaan sneller omhoog en schieten verder cq hoger door.
0 0
Jarl1989
We missen voorin klasse spelers...Depay, leuk maar je hebt nog een speler nodig van een klasse beter.
1 0
Cupmetgroteoren
Malen en Boadu zijn potentiële topspitsen vind ik. Ihatarren een potentiële top nummer 10. Stengs is nog afwachten. Maar wat er vooral anders is bij deze generatie is dat het egogehalte een stuk lager ligt. Spelers gunnen elkaar ook wel wat. Het team is nog niet echt gerijpt. Het WK is over drie jaar. In die drie jaar kunnen er nog 3-4 toptalenten bijkomen. Dan zou het zomaar kunnen gebeuren, als er hopelijk in Brazilië niet plots drie Ronaldinho's en twee Ronaldo's opstaan.
1 -1
Santiago
Ik geloof dat die er zeker aan zitten te komen i.t.t. een paar jaar geleden
0 0
ram
Vorig jaar Kluivert derde... What the fuck.

Maar wel vet! Ik vind dit toch een hele eer; Mbappe opvolgen. En er zijn nogal wat geweldige talenten in die leeftijdscategorie. Mooi voor Matthijs.
0 0
Siemmie
Puur vanwege zijn naam, kan geen andere reden verzinnen. Heb het al vaker gezegd, maar als hij Justin Bakker had geheten speelde hij ergens in de kelderklasse.
0 0
Schip
Onbegrijpelijk inderdaad. Kluivert had in Europa nog nauwelijks wat laten zien, was wisselvallig in Ajax 1 en was nog geen international. Vergelijk dat eens met De Ligt.

Voor De Ligt een mooie prijs.
1 0
SjaakWolfs
Kopa Trophy? Zal aan mij liggen, maar nooit van gehoord.
1 0
AFCAMM
Matta is de tweede winnaar ooit. Vrij nieuwe prijs dus.
0 0