Ten Hag: 'We hebben een heel zwaar jaar'

JesseTH, 01-12-2019 om 18:45, 26556 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag merkt dat Ajax een zwaar jaar achter de rug heeft. De Amsterdammers streden in 2019 op alle fronten en mede daardoor sluipen er nu blessures in de selectie. Juist daarom is de oefenmeester erg blij dat de vervangers opstaan.

'We hebben een heel zwaar jaar. Zeker in zo’n slotfase van een eerste competitiehelft wordt het heel erg zwaar', reageert Ten Hag tegenover de NOS. 'Dat zien we nu, we hebben wat tegenvallers, maar dan moeten andere jongens opstaan. Ik ben heel blij voor Noa Lang dat hij dit kan brengen bij zijn debuut in de basis.'

'Hij ontwikkelt zich goed, doet het prima', vervolgt de trainer over zijn pupil. 'Op deze weg moet hij verdergaan. Kansen moet je verdienen en hij verdient nu om een volgende keer weer te spelen. Het is een speler die misschien wat langzamer komt, maar hij heeft absoluut kwaliteiten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Kap eens met kansen moet je verdienen.

Die had ie allang verdiend na een heel seizoen uitblinken bij Jong Ajax én in de voorbereiding met Ajax 1.
Maar nee, Labyad en zelfs Siem de Jong kregen eerder speeltijd dan hij. Hij kreeg helemaal geen speeltijd. Wissel dan vaker als je ruim voorstaat, kan je jeugd de kansen geven die ze verdienen.

Het is nu gewoon noodzaak voor Ten Hag, omdat Labyad en Neres weg zijn gevallen. Heeft dus niks met kansen verdienen te maken.
5 -1
Hollister
Wat een ongelooflijke idioot ben jij.. twijfel zelfs of jij uberhaubt wel een Ajacied bent... je zou zelfs een Valentijn Driessen kunnen zijn, wat een regelrechte azijnzeiker ben jij zeg... niets is goed in onze club, het beleid deugd niet, je loopt alleen maar alles af te zeiken en af te kraken. Wat een droeftoeter ben jij man
1 -4
PJK54
Ik denk niet dat het direct te maken heeft met de NL competitie maar ook met die interlands die een zware stempel drukken op het fysieke van de spelers, neem bv de reistijden, en ze daardoor ook hier en daar wat pijntjes krijgen. IK denk dat spelers ook op tijd moeten aangeven er even "doorheen te zitten" buiten het feit dat er ook een aantal blessures zijn gevallen in wedstrijden waar het niet nodig was, overigens heb ik sterk het idee dat Promes uit voorzorg is gewisseld.
0 0
ajax4perez
Er zijn genoeg spelers die op 2 of meer posities uit de voeten kunnen. Daar moet je gebruik van maken.
De spelers die tekenen van vermoeidheid vertonen die moeten doordeweeks meer rust krijgen zodat ze wel fit zijn voor de wedstrijden.
Ook gewoon zsm in de 2e helft wisselen als de tussenstand het toelaat
0 0
Cruyffie
Wel een apart argument, dat ‘de blessures ontstaan door een zwaar jaar’: Promes en Labyad hebben nauwelijks gespeeld vorig seizoen (Neres wel natuurlijk, maar lang niet alles). Maargoed, dat deze periode altijd zwaar is voor spelers, is bekend inderdaad.
2 -5
JariHeijden
Promes heeft bij Sevilla gewoon heel veel gespeeld hoor. En met interlands, en alle wedstrijden die hij bij Ajax dit seizoen heeft gespeeld, zijn dat er behoorlijk wat.
1 0
Cruyffie
Dat is leuk, maar daar doelde Ten Hag natuurlijk niet op.
0 -1
Web
Waarom doelde Ten Hag daar niet op?
Hij neemt dat zeker mee, ook alle interlands die er bij kwamen.
1 -1
Lazell
Labyad is pech, maar Promes heeft met vCL, CL, ED en interlands er toch al wat wedstrijdjes opzitten.
1 0
louis60
Over zwaar gesproken. Keek net naar Studio Voetbal. Krijgt de NOS subsidie voor die presentator met dat spraakgebrek? Net als bij die stotterende ex-schaatser? "Vffolgende vweek speelt Ajax de nummer 1 tegen de nummer vier Heracles..wat zeg je Pierre? Oh ja nou jaa ffWillem 2. " Slaap lekker.
4 -3
Schwalbino
Zegt mijn ex ook maar hem geloof ik meer.
1 0
Gajes
Ten Hag had en moet sommige spelers meer rust geven. Tadic, Tagliafico, Ziyech, Promes en Donny lopen nu echt op hun laatste benen, zou tegen Willem II daarom beginnen met Castillo voor Tagliafico, Traore voor Tadic en wellicht Kuhn als linksbuiten aangezien Lang er nu ook al met kramp afging.
1 -12
appeltje
Castillo is verdedigend nog te kwetsbaar en Kühn blinkt niet eens uit in de KKD. Kortom, die zijn er nog lang niet klaar voor.
2 0
Babangida83
Ben t helemaal met je eens wat betreft de rust. Wat je echter niet kunt doen, is te veel jeugd laten beginnen. Zie PSV, die zijn super wisselvallig. Tijdens wedstrijden, maar ook tijdens het seizoen.

Tegen de wat betere ploegen, zul je tevens thuis ook goed moeten beginnen. Je kunt niet te veel wijzigen. Gravenberch zou je kunnen laten beginnen en Lang/vervanger. Achterin Dest voor Nico. Dan heb je nog genoeg stabiliteit om die drie jeugdspelers op te laten gaan in een goed draaiend elftal en zich op te trekken aan wat om hun heen gebeurt. Zet je er vanaf t begin meer in, dan kan het zwikkie omvallen.

Castillio, Traore en Kuhn moeten eerst maar eens een paar wedstrijdjes gewoon rustig invallen en wennen. Dan kun je daarna beoordelen hoe dicht ze tegen niveau Eredivisie aanzitten.
0 0
ram
Je denkt iets te extreem met Kuhn. Maar een beetje rouleren met Huntelaar, Marin, Alvarez enzo kan best.
1 0
Fairsquare
Haha, ja, en als ze dan punten laten liggen is het weer allemaal de schuld van Ten Hag. Of ben je die wedstrijd tegen Heracles weer vergeten, van vorig seizoen?
6 0
Gajes
Met het oog op de wedstrijd tegen Valencia vind ik dat ten Hag dat risico moet nemen. Huidige ed stand laat het ook toe, en daarnaast zou Ajax tegen Willem II ook met een aantal Jong spelers moeten winnen.
0 -4
mickey2602
Huidige stand laat het toe... Verliezen van WillemII en over 2 weken van AZ en AZ staat gelijk met ons. Willen we dat? Nee,we willen met ruime voorsprong de winterstop in gaan dus met het sterkste elftal beginnen en dan kijken bij een bepaalde stand of er jeugd ingezet kan worden.
Zeker tegen WillemII want die staan wel vierde,dat zijn geen koekebakkers.
1 0
Mokum1012
Wat een idioot plan, verzonnen door iemand met een beperking. Als je tegen Willem II verliest doordat alle basisspelers thuis zitten. Vervolgens speel je tegen Valencia. En daarna tegen AZ... Als je die vervolgens ook verliest, sta je op doelsaldo bovenaan. Win je Willem II, Valencia en AZ, dan kan je enkele spelers rust gunnen. Immers heb je dan 9 punten voorsprong op de nummer 2.
1 -2
Schip
'Had moeten' is misschien wat sterk gesteld, maar wat jij zegt ook. Alsof we tegenwoordig met 1 doelpunt verschil winnen.

Er is vaker gezegd dat de jeugd eerder kan invallen in zulke wedstrijden. Spelers als Lang, Traore, Gravenberch etc. Maar dan komen de Siem de Jong's weer.

De blessures van Labyad en Promes hebben niets te maken met vorig jaar en ik vraag me af of dat anders is met Neres. Maar iets meer rouleren van de basis met jeugd, mag best.

Geen verwijt verder, volgens mij is dit gewoon pech en heeft de staf het redelijk onder controle.
3 0
GrandMasterFlex
Ja verstandig de as zou sterk te wijzigen.
0 0
PetrusKeizer
Lang leert snel. Na die gekke wedstrijden met die mislukte show-hakjes en zo speelt hij nu veel directer. Dat was al bij zn invalbeurt tegen Lille zo.
4 -1
Kikke
Van mij mag hij dat doen hoor, maar als het mis gaat dan moet hij op zijn lazer krijgen! Hou wel van lefgozer mentaliteit, dat hoort toch bin Ajax! Net zoals idd Witschge, dat hooghouden van hem, zie je nog telkens terug. Mooi is dat, maar als het niet lukt oei, je moet wel zeker weten dat het kan, anders sta je er zo weer naast.
1 0
FrankBeton
Benieuwd hoe Ajax as seizoen het zeer waarschijnlijke vertrek van Onana Tagliafico Veltman Van de Beek Ziyech en Nerès gaat opvangen.

Spelers zoals Kotarski Castillo Botman Gravenberch Traore Lang zullen ongetwijfeld definitief doorstromen richting eerste selectie.

Vertrek Ten Hag??

Maar welke aankopen zullen komen en kunnen we blijven aanhaken in de top.
1 -5
Rhythim
Ajax gaat echt niet zomaar even meer dan de helft van zn basisselectie verpatsen hoor.

Hebben ze dit seizoen niet gedaan. Doen ze volgend seizoen ook niet.
4 -1
Rentokill
Overmars zal er weer zo'n 3 maximaal willen laten gaan. Ik vrees vdBeek, Ziyech en Onana.
0 0
edalm
Als ik de meeste op AS moet geloven is het vertrek van Veltman geen probleem. Maar goed dat werd over schone ook altijd geroepen
2 -2
Sanalologo
Vertrek van schone blijkt ook niet zo’n probleem toch?
4 -2
ajax4ever01
Ik denk niet dat Ajax al die spelers die jij daar noemt door laat stromen naar Ajax 1, Men zal sws de transfermarkt op gaan om vertrekkende spelers op te vangen. Daar kan je niet om heen als je de weg naar boven steeds meer vindt.
2 -1
Labrador
Mentaal heeft Ajax echt stappen gemaakt. 2-0 achter en dan 2-5 winnen.
12 0