Blind: 'Hebben het onszelf moeilijk gemaakt'

ThijsZwagerman, 01-12-2019 om 15:25, 5540 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind vindt dat Ajax het zichzelf moeilijk heeft gemaakt op bezoek bij FC Twente. De ervaren verdediger ziet waar het misging en is blij dat Ajax het duel nog om heeft kunnen buigen. Daarbij is hij lovend over Noa Lang.

‘We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt. Ik denk dat we slordig waren op bepaalde momenten en op cruciale plekken op het veld, waardoor we hun counters eigenlijk inleiden’, stelt Blind. ‘In onze opbouw nemen we weleens wat risico, maar als je dan niet scherp bent, kun je ook een counter om je oren krijgen. Zij speelden het goed uit’, zegt de Ajacied tegen FOX Sports.

Ondanks de snelle en relatief ruime achterstand, bleef Blind op het veld rustig. ‘We wisten dat er nog genoeg kansen zouden komen, maar je moet ook een beetje geluk hebben. De eerste valt lekker voor de rust en daarna konden we vrij snel de aansluitingstreffer maken. Uiteindelijk ga je op zoek naar de derde en dat hebben we goed gedaan. Complimenten naar de ploeg voor de mentale weerbaarheid.’

Blind zag tot zijn genoegen een jonge ploeggenoot de show stelen in De Grolsch Veste. ‘Het is heel mooi om te zien dat andere jongens er dicht tegenaan zitten. Eerst Zakaria Labyad en nu met Noa. Noa staat er gelijk en maakt een hattrick. De jonge jongens zijn gretig en ik denk dat dit ook is waar Ajax voor staat. De jonge jongens krijgen de kans en willen het laten zien.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniet
Moeilijk gehad? Warm op mijn eigen bank echt geen enkele keer het idee gehad dat het niet zou goedkomen.
Dit team geeft mij hetzelfde gevoel als toen er in De Meer werd gespeeld, bijna onoverwinnelijk !
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat idee had ik ook, echter mag er wel wat over gezegd worden anders word er steeds vaker gemakzuchtiger gespeeld, word het spel daardoor zwakker en beland je in een negatieve sfeer.

Nu kom je er mee weg omdat ten hag eindelijk topper noah lang durft te brengen (had al veel eerder gebracht moeten worden) die er drie inschiet.
0 0