Ten Hag: 'Zo ongedisciplineerd beginnen, dat gaat niet'

ThijsZwagerman, 01-12-2019 om 15:10, 5943 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-trainer Erik ten Hag is na de 2-5 overwinning op FC Twente kritisch op zijn ploeg. De slechte start, waarbij Ajax een 2-0 achterstand opliep, is de voornaamste reden voor die kritiek. Wel is de oefenmeester lovend over doelpuntenmakers Noa Lang en Klaas-Jan Huntelaar.

‘We hebben een hele slechte start, maar daarna een goede comeback. We wisten wat we konden verwachten, maar waren blijkbaar niet voorbereid’, concludeert Ten Hag in gesprek met FOX Sports. De trainer vertelt wat er in zijn ogen misging. ‘Twee doelpunten geven we echt weg. We waren heel slecht in de opbouw, met slordige fouten. Dat mag ons niet overkomen en daar kun je je niet tegen verdedigen. Door die slordigheden kun je ook niet goed in de restverdediging staan en word je geslacht. Zo ongedisciplineerd beginnen, dat gaat niet.’

Ten Hag koos tegen FC Twente voor Lang in de basis. Volgens de trainer had dat niet alleen te maken met de personele problemen in de voorhoede. ‘Nee, want ik heb ook andere keuzes, maar ik wil de formatie en speelwijze intact houden. Maar hij krijgt ook de kans omdat hij het heel goed doet. Hij laat het zien en daar ben ik heel blij mee. Dat is in deze fase ook echt nodig, want we hebben personele problemen voorin. Noa laat het zien, zowel op de trainingen als bij Jong Ajax. En vandaag (zondag, red.) natuurlijk ook heel duidelijk.’

Tot slot ging Ten Hag ook nog in op Huntelaar. De 36-jarige spits is volgens de trainer van Ajax ook een optie voor wedstrijden in de Champions League. ‘Klaas-Jan is altijd een optie. Hij doet nu ook precies wat het team nodig heeft, namelijk: scoren. Daarnaast brengt hij ook het gif.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik vond het eerste kwartier best aardig hoor, tot de tegengoals natuurlijk.

Ik keek pas vanaf de 4e minuut en zag de 5e minuut alweer een heerlijk opgebouwde aanval.
Maar uiteraard kun je niet 2-1 achter gaan rusten tegen Twente en zeggen dat het goed was..
0 0
Boer Gijs
Slimme reactie na zo'n pot. Boel scherp houden.
1 -1
PJK54
Gedeeltelijk gelijk maar ik denk dat het opstellen van Mazraoui en Veltman doorslaggevend was oké de foutjes beginnen op het middenveld maar beide doen er heel weinig aan.
2 -3
Danos
Nee man, het is gewoon puur een instellings kwestie. Als je gewoon scherp begint zoals ze kunnen is er echt niks aan de hand.

Veltman doet het dit seizoen prima op die positie, altijd wel een 6.
En Nous heeft vorig jaar ook een prima seizoen gehad, de meeste supporters waren toen tegen juve in paniek omdat Nous niet mee kon doen.

Potentie van de spelers is natuurlijk een andere discussie.
1 -1
MichelBoerebach
Veltman doet het prima, altijd een 6?? Een 6 is het inderdaad, maar dat vind ik niet prima.
1 0
BrandjeXL
Ajax begon juist prima. Kansen voor Tadic en schot rand zestien van Martinez. Na die kutbal van Hakim zakte men ver weg.
1 0
Danos
Is uiteindelijk ook instelling toch?
1 0
BrandjeXL
Jij zegt dat ze niet scherp begonnen en dat vond ik meevallen.
0 0
Koningtoto
Kun je precies duiden wat Veltman vandaag verkeerd heeft gedaan?
1 -1
BrandjeXL
Veltman doet nooit zoveel verkeerd. Heeft zelden een echte blunder maar hij voegt ook nooit wat toe. Iets wat je wel mag verwachten van iemand die zo lang bij Ajax speelt. De 1-0 was een kutbal van Ziyech maar Veltman legde die Japanner ook geen strobreed in de weg. Dat is dus typisch Veltman. Hij loopt rond, doet mee maar verder niks. Maar vooral aan de bal is het veel te traag.
6 -2
Koningtoto
Als Veltman stapt is hij ook gezien, dat het helemaal open staat daar ligt niet aan hem, maar aan onze speelwijze, het gebeurt namelijk al anderhalf jaar. Ik vind Veltman soms juist wel wat meer brengen, namelijk gif in duels. En hij doet lang niet zo veel fout als menigeen hier doet voorkomen.
1 0
Aeter
Veltman speelt ook prima, maar heeft altijd de schijn tegen of wordt vergeleken met de Ligt oid. Hij is een prima stabiele verdediger waar je van op aan kan en een vrij constant niveau haalt. Ben het wel met de meesten eens dat Schuurs beter is als hij in vorm is, zijn plafond of potentieel ligt namelijk hoger dan bij Veltman. Maar de keuze voor Veltman is ook logisch omdat hij een van de stabiele factoren is en het bij Schuurs nog maar moet blijken of hij een constant niveau kan halen. Ik denk niet dat nu het juiste moment is om dit te gaan testen, aangezien er nog belangrijke wedstrijden aan komen. Stel een Schuurs bezwijkt dan onder de druk. Ben je ineens Champions League kwijt bijvoorbeeld.
0 0
BrandjeXL
Ik heb het niet over stappen maar een goede verdediger dwingt een tegenstander of tot een keuze of je dwingt hem naar de buitenkant. Hij deed beiden niet. Ik zeg ook niet dat hij veel fout doet maar hij voegt naar mijn mening ook niks toe. Zo'n actie als Schuurs had de eerste helft tegen Lille dat hij die jongen van Lille nog even een slim duwtje in de rug geeft dat is verdedigen. Daarbij is Schuurs aan de bal zoveel beter. Bij Veltman staan we al op de banken als hii geen rood pakt tegen Rkc.
0 0
Kuningast
Precies! Ten Hag is hier ook deels schuldig aan.

Mazraoui is gewoon niet scherp genoeg en Veltman kan niet beter. Allebei niet het niveau waar Ajax naar streeft.
Schuurs of Alvarez lijken me betere opties. Die hebben sowieso meer potentie
3 -1
Ajax412
Mazraoui was inderdaad de slechtste van het veld vandaag. Dest is niet per se heel veel beter, maar het gebrek aan instelling en gretigheid moet voldoende zijn om hem zijn basisplaats te kosten. Nous was continu te lui in het omschakelen en er viel veel teveel ruimte achter hem, de LV van Twente stond continu vrij in de tegenaanval! Veltman is sowieso niet iemand die dat makkelijk opvangt, maar Nous moet maar eens wat aan zijn instelling gaan werken.
1 0