Stralende Lang: 'Dit is een jongensdroom'

ThijsZwagerman, 01-12-2019 om 14:55, 7208 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noa Lang beleefde zondagmiddag een basisdebuut om nooit meer te vergeten. De jongeling maakte een hattrick op bezoek bij FC Twente en was daardoor heel belangrijk in de comeback die leidde tot een 2-5 overwinning. Lang kijkt logischerwijs voldaan terug op zijn eigen optreden.

‘Dit is een jongensdroom. Ik heb natuurlijk lang moeten wachten en geduld moeten hebben, maar dat ik dan zo mijn basisdebuut maak, is wel echt heel mooi’, zegt de Ajacied tegen FOX Sports. Lang was scherp voor het doel bij zijn eerste en tweede doelpunt, maar profiteerde bij zijn derde treffer van geklungel in de FC Twente-defensie. ‘Een beetje geluk, maar geluk moet je afdwingen, haha. Ik zet goed druk en toen kwam de bal gelukkig heel mooi’, zegt de flankspeler daar zelf over.

Lang zag dat hijzelf en Ajax niet goed aan de wedstrijd begonnen. 'We moesten doorgaan, de knop moest om. Ik begon ook heel zwak aan de wedstrijd. Ik heb een rol bij het tweede tegendoelpunt dat we krijgen, maar dan moet je je koppie erbij houden. Tuurlijk werkt het dan goed als je de 2-1 maakt. Dat is goed voor het team en voor mezelf. Dan kom je een stuk lekkerder in de wedstrijd en dat hebben we in de tweede helft laten zien.’

In de tweede helt maakte Lang zijn tweede en derde doelpunt, waarna hij werd toegezongen door het uitverkochte uitvak. De ras-Ajacied heeft nu zelfs al een eigen liedje, zo hoorde hij ook in het veld. 'Ja, dat is heel mooi. Ook een droom.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
1 zwaluw maakt nog geen zomer, hij heeft het echt verrassend goed gedaan en met meer slimheid gespeeld dan hij wel eens liet zien in Jong .
Zaak is nu dat hij dat weet vast te houden en zorgt dat hij een positieve rol krijgt in het hele groepsproces rond het elftal.

Ik acht hem daar zeker toe in staat, maar het zal niet altijd van een leien dakje gaan en daar moet hij tonen wat er in hem zit, haast Jammer dat Lasse er nu niet is ,die kon als geen ander omgaan met tegenslag en teleurstelling.
0 0
Robbie en de Kock
Wat hij nu al heeft geleerd bij 1 is uitstellen. Doorcombineren. Niet gelijk een actie om de actie en beslissend willen zijn.. Dan krijg je de bal vanzelf , in tegenstelling tot bij Jong Ajax, een keer op een presenteerblaadje terug.
Goed gedaan Noa! Trots op je!
1 0
Cupmetgroteoren
Heel veel negatieve reacties op zijn accent en volgens sommigen 'arrogante houding' op social media en sites. Ik zie gewoon een naturel gast zonder mediatrucjes voor de camera en met een beetje bluf. Men maakt zich extreem druk om zaken die van de norm afwijken tegenwoordig. Gewoon een goede speler en je hebt een extra gevaarlijke optie rechts voorin nu Ziyech terug naar het middenveld is gezet.
3 -2
JSF
Heel veel positieve reacties. Natuurlijk ben ik blij met wat hij heeft gebracht vandaag, echter mag nog wat meer dienst van het elftal spelen. Is nog wat druistig, beetje meer met koppie spelen, dan groeit hij door.
1 -2
Jerry71
Lang zal hij leven...
0 0
Lewis Hamilton
Ik blijf erbij als je domineert in de KKD bij Jong Ajax dan kan je echt wel wat. Hetzelfde geldt voor Traore die de ene goal na de ander maakt. Die jongens gaat Ajax nog veel plezier aan beleven.
3 -2
ElPistolero9
Net als Mateo Cassierra bedoel je? Of Kaj Sierhuis? Hangt er echt per geval vanaf hoor
2 -3
Web
Deze lang heeft het laten zien, hopen dat hij dit vast kan houden
Het harde werken uit Jong Ajax is beloond
Ook hard werken zonder bal
1 0
rodnet
De twee uitblinkers van de voorbereiding breken deze week door. Forza Lang en Schuurs!
3 0
Multi
Natuurlijk geweldig voor Noa dat hij nu zijn kans pakt. Moet wel zeggen dat ik hem van links stukken gevaarlijker vindt dan van rechts, je ziet duidelijk die positie zijn voorkeur heeft.

Ben wel benieuwd hoe de opstelling eruit gaat zien als Promes niet fit is. Zal Traore dan "eindelijk" een kans krijgen of zal het gewoon Huntelaar zijn die dan speelt. Voetballend is Traore beter, maar Huntelaar blijft een held in de 16.
1 0
Schwalbino
Mooi voor Noa. Hij heeft zich echt zelf veranderd om het tot Ajax1 te schoppen.
3 0
Causio
Noah lijkt op een vis met zijn open mond voortdurend, mond moet meestal dicht zijn!
1 -9
stopperspil
De Henk Groot opvolger: die schoot er 60 jaar geleden ook 3 in als debuterende basisspeler
2 0
Sunny
Heb Lang nu afgelopen woensdag en vandaag in actie gezien. Lekkere speler hoor met een actie en versnelling in huis. 1 zwaluw maakt nog geen zomer maar lijkt me wel iemand die een hoog niveau gaat aantikken.
8 0
RaynoFischer
Klasbak, dit is je kansen pakken zowel tegen Lille als vandaag ;)
6 0
altijdwelwat
Wat een klasbak , en niet om mijn gelijk te halen maar ik roep dit al een tijdje. Genoten van zijn creativiteit, lef en bravoure !!
6 -2
Schip
Als je het al een tijd roept, mag je dat gerust nog eens inpeperen. Genoeg bijdehandjes hier die niets in hem zagen.
5 -2
Benleiden
Gewoon wel lekker je gelijk halen man! Niks mis mee...
6 -2
Schip
Geduldig gebleven, blijven leveren in JA en hier is de beloning. Ook een boost voor de andere jongens uit Jong die er tegenaan hangen. Het gat is minder groot dan het lijkt.
4 0
mickey2602
Iemand hier die weet hoe dat liedje over Lang dan gaat? Heb nl niks gehoord.
0 0
Rondo64
De tune van
"Ajax ajax ajax amsterdam
Ajax ajax ajax amsterdam
Ajaaaaaax amsterdaaaam" (hopelijk is dit duidelijk genoeg)
en dan zeg maar noa lang invullen. Niet heel moeilijk liedje, denk dat ze hem ter plekke hebben verzonnen
0 0
nuff-said
Ik hoop alleen niet dat mensen em gaan afvallen als ie paar mindere wedstrijden gaat hebben
0 0
Schwalbino
Zou de eerste speler zijn die dat dan niet overkomt. Het is altijd Jantje lacht, Jantje huilt.
2 0
mickey2602
Ijdele hoop. Hier gaat dat sowieso gebeuren.
0 0
Van Reenen
Noa, we hebben van jou genoten. Het begon al in Lille en je hebt er een fantastisch vervolg aan gegeven. Gefeliciteerd met jou hattrick en bedankt hiervoor.
4 0
Ajaxbrl
Topper ben je, maar dat wist ik al even!
4 0
NouriVandeBeek
Ik gun het hem van harte. Tot de winterstop gaat hij nog veel minuten maken vanwege de afwezige. Ik heb er wel vertrouwen in.

En jongens, niet te veel zeiken op zijn accent of iets dergelijks. Iedereen presenteert zich op zijn eigen manier. Iedereen is anders.
7 0
Kikke
Ik mag het hopen, zie Ten Hag hem wel weer doodleuk ernaast zien zetten. Net zoals met Schuurs en Martinez, terwijl ze toch echt goed gespeeld hadden.
0 0