[Update] Labyad maanden aan de kant

ThijsZwagerman, 01-12-2019 om 15:30, 25294 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax zal het voorlopig moeten doen zonder Zakaria Labyad, zo heeft trainer Erik ten Hag voorafgaand aan FC Twente - Ajax gemeld. ‘Zakaria is er niet bij en zal er voorlopig ook niet bij zijn. De exacte aard zullen we nog verder bekijken en nog nader onderzoek naar doen.'

Tegen FC Twente wordt Labyad vervangen door Noa Lang. De jongeling viel tegen Lille al goed in en is een voorbeeld van de sterke selectie die Ajax ook in de breedte heeft. Volgens Ten Hag is die brede selectie een luxe, maar geen luxeprobleem. ‘Laten we het geen probleem noemen. We hebben iedereen nodig en het seizoen is nog lang. We willen op drie fronten mee blijven doen en hebben alle spelers nodig. Dat hebben we in de afgelopen week weer kunnen zien.’

De Ajax-trainer wordt verder niet bang van de matige cijfers die Ajax historisch gezien op bezoek bij FC Twente kan overleggen. De laatste overwinning van de Amsterdammers op bezoek bij FC Twente dateert van zes jaar geleden, maar volgens Ten Hag zegt dat niks. ‘Volgens mij heeft FC Twente niet zo vaak van Ajax gewonnen. Vorig jaar won Jong Ajax hier nog met 2-5’, merkt de trainer scherp op in gesprek met FOX Sports. ‘Kijk, die statistieken zeggen allemaal niets. Het gaat om vandaag en wij moeten voorbereid zijn. Als je er niet direct vanaf de start bij bent, heb je wel een probleem.’

Update - 15.30 uur (1 december 2019) - Labyad maanden aan de kant

Erik ten Hag is na afloop van FC Twente - Ajax dieper ingegaan op de blessure van Zakaria Labyad. 'Hij gaat dit kalenderjaar niet meer spelen, en ook een groot stuk van het nieuwe kalenderjaar niet', zei de Ajax-trainer op de persconferentie na afloop van het door Ajax met 2-5 gewonnen duel.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Denk niet dat hij Ajax-waardig is als speler, maar wat een pech voor hem zeg. Niet te geloven.
1 -1
Leviathan
Die zal wel flink balen. Krijg je de kans en pak je hem ook wel aan raak je geblesseerd. En grote kans dat Neres eerder fit is en gewoon weer speelt.
0 0
Yeshyeshyall
Kut voor hem. Klasse prof en speelde laatste weken naar behoren. Heel zuur voor hem
4 -3
JariJari
Inderdaad. Wat een timing. Sterkte Zakaria!
0 0
Eendubbelnegenvijf
Voorste kruisband gescheurd, ben ik bang. Je kon het zien aan de manier waarop zijn voet bleef staan terwijl zijn been naar binnen draaide. Gaat wel een aantal maanden duren, minimaal.
1 0
Pjait
Misschien dan toch een keer weer Tadic op de vleugels en Troare voor de leeuwen gooien. Tadic heeft dit jaar in de spits nog niet de swung van het vorige seizoen en Traore doet het bij jong in de spits vaak goed.
3 -5
Spuit11
Jij moet morgen maar naar de opticien.

Voorin draait het juist als een tierelier en internationaal word Tadic als een nieuwe valse 9 bestempeld.

Wat moet Tadic nóg meer doen om deze onnozele uitspraken uit de wereld te helpen, vraag ik mij dan af...
4 -1
vincent_DV
Met Neres die net is geopereerd en nu dus Labyad die lang geblesseerd is lijkt het me toch wel dat Ajax in de winter alvast een extra buitenspeler haalt, ook met het oog op volgend jaar.

Misschien is de blessure van Labyad ook wel een extra reden waardoor Ajax nu concreet is voor Reinier?
0 0
Spuit11
Lang klopt op de deur, laat zich zien, en wat roepen de 'supporters'. Versterking erbij...

Leuk, als Noa Lang zijnde.
6 0
TheRiviera
Wat leuk of niet leuk is voor Noa is onbelangrijk. De club moet doen wat het beste is voor het elftal en niet wat het beste is voor een individuele speler. Op dit moment doet Lang het goed maar ja kan er simpelweg niet op bouwen dat hij de rest van het seizoen blijft presteren. Je hebt een bepaalde zekerheid nodig omdat je nog in drie verschillende competities actief bent.

Dus als Ajax tot de conclusie komt dat ze een extra speler nodig hebben dan moeten ze daar ook gewoon voor gaan. Het is misschien zuur voor Lang maar concurrentie is juist goed. Het zal aantonen of Lang wel heeft wat nodig is om in de basis te spelen.
0 0
vincent_DV
Maar wat als er nog iemand niet bij is?? Dan moet je dus Hansen of Kuhn op de bank gaan zetten? Je moet toch concurrentie blijven houden toch? Lang krijgt nu zijn kans en krijgt er dan een concurrent bij, dat gebeurt nou eenmaal bij een topclub. Ik bedoelde het ook meer omdat je komende zomer sowieso 1 aanvaller kwijt gaat raken dus dan heb je alvast daar een vervanger voor.
1 0
DT10
Klote voor Labyad natuurlijk, maar Ajax had die jongen afgelopen zomer natuurlijk moeten verkopen/verhuren. Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij alleen maar de ontwikkeling van Noa Lang in de weg gestaan. Desondanks, sterkte Zakaria!
11 -2
martin1234
Je hoeft met geen enkele profvoetballer medelijden te hebben, hè. Als aanvaller bij een subtopper heb je nog een mooi leven. Inderdaad Labyad is het gewoon net niet. Laat hem lekker elke week spelen bij een Vitesse, Heracles, Utrecht, FC Groningen. Weet ik het.
0 0
noahdepoah
Helemaal mee eens. Onze eigen jeugd krijgt anders bij Ten Hag bijna geen kans. En kijk hoe die jongen het doet. Woensdag al en vandaag. (Brengt in twee wedstrijden tien keer zoveel als Labyad) Nu nog Veltman (Schuurs) en Siem de Jong (Gravenberch) uit de selectie en we kunnen nog meer doorselecteren.
5 -3
PetrusKeizer
zo, dat is ff klote voor die jongen, zeg. was net goed bezig. wedden dat hij sterk terugkomt?
1 -4
AFCAMM
Erg sneu, zoals hieronder vaker gezegd is. Je mag nog steeds twijfelen over zijn waarde voor Ajax en je mag je afvragen of hij goed genoeg is, maar het is nu wel één van ons. Hij zat niet te zeiken over een gebrek aan speeltijd en doet gewoon zijn best, hopend dat ‘ie het nog waar zou kunnen gaan maken. Nu had hij eindelijk de kans om zich te bewijzen en dan gebeurt dit...
Hard.
10 0
louis60
Sneu. Einde seizoen. Hoop dat ie wel gewoon zijn salaris houdt.
0 -4
ram
Haha, jij denkt je hele leven al dat geblesseerde spelers hun salaris kwijtraken?
1 0
martin1234
Was er niet een ex Ajax speler met een miljoenen salaris die nooit meer speelde en iedere dag het vliegtuig van Amsterdam naar Londen nam?
0 0
GrandMasterFlex
Uhhh natuurlijk hij heeft een contract
1 0
Web
Erg sneu voor hem
Ajax zit wel heel mager in de buiten spelers nu
Tadic moet in de spits blijven spelen, daar is hij zo belangrijk voor dit Ajax
1 -1
Peterv13
Erg sneu voor die jongen. Sterkte met je herstel man
4 -1
Jaridebeste
Was er al bang voor. Wat ontzettend sneu voor die jongen. Is ie eindelijk zover dat hij mag spelen en dan gebeurt dit. Je zult het hier wel niet lezen maar toch, heel veel sterkte Zakaria!
5 -3
AlexIbarra
Klote voor hem en voor ons.

Hopelijk strijden we in maart nog op 3 fronten (of 2 omdat de titel al binnen is..) en kan hij tegen het einde van seizoen opnieuw positief verrassen, net als de afgelopen weken.
4 -1
3*stars*3
Echt sneu voor Labyad.
Tot Utrecht hadden wij hem toch afgeschreven maar hij deed het toen prima en gaf een assist.
Tegen Heracles was het minder maar scoorde hij wel.

Het is nu makkelijk om te roepen dat we Lang hebben.
Die is nog erg jong en het is vooral afwachten hoe hij nu omgaat met alle aandacht en druk van vanmiddag.
3 -3
Duif63
Er zal toch een buitenspeler gekocht of gehuurd moeten worden in de winterstop want Lang was de enige van Jong die de kwalificatie heeft om door te schuiven. De rest komt echt veel te veel tekort. En Neres zal er half januari ook nog niet gelijk staan. Heel erg hopen dat het met Promes een beetje meevalt.
0 -1
Frank1978
Heel erg balen, vooral ook voor hemzelf... Ik hoop dat hij voorspoedig herstelt.
7 -2
FrankBeton
En het ging juist de goede kant op, zie zijn eerste helft tegen Rijssel
4 -2
AjaxCitizen
Nu hij wat meer minuten speelt, krijgt hij dit. Erg klote voor hem zeg.

Misschien is hij geen basismateriaal, maar voor op de bank een prima speler. En deed het niet zo slecht de afgelopen wedstrijden. Prima wedstrijd tegen Utrecht gespeeld, goaltje tegen Heracles en belangrijk aandeel bij de 0-1 tegen Lille.
1 0
Dexy
De bezetting op de vleugels wordt nu wel erg dun, nu Promes en Neres eruit liggen. Hopen dat Bandé snel weer aansluit bij het 1e, want een volgende blessuregeval erbij kunnen we op dit moment echt niet hebben.
1 -1
talent020
Bande hebben ze denk ik weinig vertrouwen meer in, zit de laatste weken ook alleen maar op de bank bij Jong Ajax, die gaan ze niet opeens doorschuiven
2 0
Raoul14
Wat ontzettend balen voor die jongen, all the best Zakaria!
6 -3
BennJii020
aahh vervelend voor m!
1 -1
PJK54
Kopen of doorschuiven vanuit Jong Ajax dat is nu aan de orde, ik denk doorschuiven want kopen heeft ook het nadeel van inspelen binnen het team.
0 -1
BrandjeXL
Je gaat toch ook niet kopen als Neres na de winterstop weer fit is. Dus dan ga je geld uitgeven een spelers voor de breedte.
0 -1
NUL20
het seizoen is nog Lang
2 -2
mickey2602
Fresia:Ajax heeft hier al lange tijd niet gewonnen he? Erik: Neehoor,vorig jaar nog,Jong Ajax 2-5.
Heerlijk die Tukkerse nuchterheid.
14 0
Danos
Ik wil fresia elke week bij Ajax ;-)
5 -2
MPAjax
mis haar op ajax tv idd
0 -2
ajax4ever01
Jij bedoelt dat je Fresia wel wil doen he ;)
3 -2
Godenzoon88
Volgens mij doet zij alleen vrouwen
0 0
ajax4ever01
Nee zeker niet, Brian Bijvoet is al jarenlang haar partner.
1 0
afcas
Wie?
0 0
Danos
Een bofkont
1 -1