Ajax O19 door in Youth League na nipte zege

BadembaBarrie, 27-11-2019 om 16:00, 30486 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax Onder 19 heeft woensdagmiddag de Youth League-wedstrijd bij OSC Lille met 1-2 gewonnen. Op sportcomplex Domain de Luchin waren de Amsterdammers de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en wonnen ze terecht. Met de overwinning lost Ajax Lille weer af als koploper in Groep H van de Youth League en is het zeker van Europese overwintering.

Lille begon nog sterk aan de wedstrijd en leek al na anderhalve minuut op 1-0 te komen, ware het niet dat Terrence Douglas zich voor het schot gooide. Diezelfde Douglas was een minuut later ook aan de andere kant beslissend. De verdediger wist de bal klaar te leggen voor Brian Brobbey die vervolgens keeper Lucas Chevalier verschalkte: 0-1.

Veel tijd om bij te komen kreeg Lille niet, want diezelfde Brobbey stond aan de basis van de 0-2. Na een flitsende aanval van Ajax door de as van het veld kreeg hij de bal in de zestien aangespeeld en schoot hij op doel. Dat schot werd niet lekker verwerkt door Chevalier, waarna Kenneth Taylor de bal vanaf vijf meter simpel binnen kon tikken.

Ajax bleef de druk er vervolgens vol ophouden en leek loon na werken te krijgen toen keeper Chevalier er opnieuw niet goed uitzag na een schot van Brobbey. Sontje Hansen werkte de bal van dichtbij echter tegen de lat en zo bleef Lille verder leed bespaard. Hansen viel even later overigens uit met een hamstringblessure. De eerste berichten wijzen er echter op dat dit vooral uit voorzorg was en dat de schade niet heel groot is.

Lille probeerde naarmate de wedstrijd vorderde vervolgens meer druk te zetten op Ajax, maar slaagde er nauwelijks in om het de Amsterdammers echt moeilijk te maken. De grootste kansen bleven voor Ajax, maar Terrence Douglas en Neraysho Kasanwirjo zagen hun inzet gestopt worden.

Na rust kreeg Brobbey wederom een kans om te scoren en het duel in het slot te gooien. Dit lukte helaas voor Ajax niet, waarna er lange tijd relatief weinig gebeurde. Beide teams lieten weinig spectaculairs zien. Dit totdat Lille in de 68e minuut de aansluitingstreffer maakte via Fadiga Ouattara, die ineens werd weggestuurd. Oog in oog met Calvin Raatsie bleef hij rustig en schoof hij de 1-2 binnen.

Lille had minimaal een punt nodig om eerste te blijven staan in de groep en leek zich voor te bereiden op een slotoffensief. Een klein kwartier voor tijd liet aanvoerder Cheikh Niasse zijn ploeg echter in de steek door de doorgebroken Quinten Timber neer te halen. De scheidsrechter trok rood, waardoor Lille gedwongen werd om weer in te zakken.

Het restant van de wedstrijd ging voorbij zonder grote kansen. Al leek het er een halve minuut voor tijd nog even op dat Ouattara alleen op Raatsie af kon. De snelle spits kon echter niet op tijd bij de bal komen en zo won Ajax met 1-2.

Opstelling Lille OSC O19:

Chevalier; Bangoura, Niasse, Innocenti, Bouleghcha; Longonda Itamba Mboy (Cogalan 52'), Kanda, Nlandu, Bardeli; Camara, Ouattara.

Wissels Lille OSC O19:

Dejonge, Ascone, Cogalan, Karamako, Diallo, Mandefu, Lesage.

Opstelling Ajax O19;

Raatsie; Regeer, Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Llansana, Taylor, Q. Timber; Hansen (Van der Sloot 30'), Brobbey, Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Reiziger, Salah-Eddine, Warmerdam, Tasci, De Waal, Rasmussen, Van der Sloot.

Doelpunten:

0-1 Brian Brobbey (3')
0-2 Kenneth Taylor (7')
1-2 Fadiga Ouattara (68')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
is ouattara de tegenpool van ihattaren xD
0 0
hakkietjakkie
Nou in ieder geval een goede voorbode voor de Ajax 1 selectie vanavond.
1 0
Red Devil
Toppie van de boys.
1 0
geDaante
Wat een belachelijk slechte en doodsaaie pot weer, zeer traag, kunnen elkaar niet goed vinden, weinig tot geen combinatiespel, te snel de lange bal, zeer plichtmatig, balletje achterin te lang vasthouden en zeer traag naar elkaar overspelen. Geen enkele creativiteit op het middenveld, weer lekker veilig degelijke, meer controlerende spelers op het middenveld. Ünuvar die niet doorontwikkeld op de flank, moet gewoon weer op 10 of op de half.

Gaat echt zwaar de verkeerde kant op met deze mensen aan het roer.
6 -5
Web
Kan er niet van zeggen, maar 10 minuten gezien
Ga je vanavond wel kijken?
Houd er vast rekening mee dar de opbouw van achter uit een stuk minder is
Omdat Blind niet speelt ( miskoop volgens jou ) ik zeg veruit de beste speler met Ziyech
Zelfs weergaloos goed
3 -2
geDaante
Ja ik ga zeker kijken. De opbouw hoeft niet minder te zijn, alleen wat mooie lange crosspasses betreft. Schuurs en Alvarez zijn opbouwend prima CV's in mijn ogen.

We gaan het zien, veel plezier!
3 -2
Mazraoui
Je kan toch niet menen dat Alvarez een prima opbouwende cv is. Waar leg je de lat dan
1 -1
Vlieske
Alvarez heeft prima harde inspeel pass hoor.
0 0
Vlieske
Unuvar is altijd onzichtbaar in de youth league. En dus ook op het wk. Vraag me af of hij er überhaupt wel komt. Taylor is veruit het grootste talent in de lichting. Die zie ik in 2020 zijn debuut maken.
3 -2
Cruijff72
Ik denk dat unuvar rust nodig heeft. Hij heeft heel veel gespeeld de afgelopen maanden. Die vorm komt echt wel weer terug. Het is ondanks een wat mindere periode wel het grootste talent van deze lichting wat mij betreft.
0 -1
geDaante
Ünuvar hoort op 10, of op de half. Taylor naast hem en Llansan erachter, en hij zal weer meer in het spel betrokken zijn.

Een middenveld zoals vandaag weer ontbeert creativiteit. Het was dan ook weer eens geen zak aan om naar te kijken, vervelend zelfs.
2 -1
MPAjax
zat wel creativiteit in maar de looplijnen waren tegendraads, verkeerde kant opgedraait en de tegenstander had ze in een fuik, in de tweede helft dan, daarna kwamen de doorzichtige dieptepasses die te hard waren of op gerekend door lille verdediging
2 0
BrandjeXL
hahahaha
0 0
Vlieske
Klopt. Maar we hebben een hoofd jeugdopleiding die er niks van snapt. Onbenul eerste klas.
1 -1
RayJordaan
Mwah qua talent vind ik Sontje dan wel beter.
1 0
Web
Mag hij een terugslag hebben
1 -2
tmvde
Uitslag eerste kan weer schriftelijk worden afgedaan, een tweetje ;-)
0 0
Murtagh
altijd dubbele cijfers toch dus 2-4
1 0
Web
10 minuutjes gezien, laffe tegenstander
Ik mis Hansen en Unuvar?
0 0
trodat4030
Hansen na half uur eraf wegens een blessure en Naci vlak voor jij ging kijken gewisseld.
2 0
Web
Bedankt
0 0
RayJordaan
Hansen geblesseerd eraf en Naci onzichtbaar
1 0
Suarez16_
Lille laat Ajax de laatste 20 minuten de bal achterin rond spelen zonder druk te zetten.
1 0
MPAjax
dat was nadat unuvar was gewisseld
0 0
MPAjax
zo ga je niet verder komen natuurlijk als je al bang word van lille
1 -1
MPAjax
ze staan niet goed als er gekaatst moet worden, kort spel was goed maar ze kijken teveel naar de bal en niet waar die in moet
1 0
wolterx
Valencia voor nu, Ajax voor met 10 tegen 11. Beter scenario is bijna niet mogelijk.
2 0
marrene
Wat een afgrijselijk slecht spel. Lijkt wel of die jongens helemaal geen zin hebben. Voetbal is toch hun hobby. Je zou denken dat ze het leuk vinden.
4 0
RayJordaan
Taylor en Unuvar erg ondermaats vandaag, Llansana valt positief op .
1 0
MPAjax
matige oplossingen in de aanval dan krijg je dit, dat controlleren met overspelen om het overspelen rond de 16 word makkelijk gecountert, de bedoeling was gaten zoeken in de verdediging en een hoek uitkiezen
1 0
wolterx
Hele pot geen kans en direct de 1-2, zal je zien dat het nu nog 2-2 gaat worden.
1 -1
Rentokill
Dit zou een mooie voorbode zijn!!Verschrikkelijk dat deze site, die al helemaal volgebouwd zit met reclame, vaak op een iritante manier waardoor je 'per ongeluk'net op de reclame tikt ipv het artikel...

Dat de eigenaren van deze site het ook nog eens nodig vinden om reclame als nieuwsartikelen te moeten plaatsen. Nog een stap verder en je krijgt in plaats van een niewsbericht lekker toch reclame ipv het artikel. Bah. Dikke fail.

Ik zal wel 'moraalridder' e.d. zijn maar ik zeg het lekker toch.
8 0
DrD3k
wajoooo bizaaaar ik zie het nu ook! In bijzaken en geruchten. Hahaha komaan boys dit kan toch niet!?
0 0
Lazell
Die sponsored content vind ik ook belachelijk. Als het om een nieuwe fiets gaat, oke. Maar hier zitten ze leningen aan te smeren en te verantwoorden waarom het eigenlijk heel normaal is. Dat vind ik aan de ene kant al vrij verwerpelijkgezien de relatief hoge armoede in NL (8,2% - 1,4 miljoen mensen leven in 2017 onder de armoedegrens), maar dat doen er wel meer.

Maarja, dit is de keerzijde van een gratis site. Ze moeten ergens hun geld aan verdienen. Kan niet in de portemonnee kijken van AS, maar ik gok erop dat die niet heel dik gevuld is aangezien dat ze nooit iets verbeteren op de site. Dan moet je wat...

Ik heb gewoon een ad-blocker. Vind wat advertenties niet erg, maar dit is gewoon zwaar irritant.
1 0
soewares
Die ads worden gegenereerd op basis van je internet gebruik.. Bijvoorbeeld ik zie veel Zalando reclames omdat ik laatst veel kleding online heb besteld.
0 0
Wimmel
Nee, in dit geval staat er een "artikel" wat een advertorial is. De gewone adds zijn wel zoals jij aangeeft.
0 0
DrD3k
Ik ben het met je eens hoor. We snappen dat er geld verdient moet worden, maar de app werkt niet en discussies voeren gaat niet in een hot topic want je kan je reactie niet op een normale manier vinden wat gewoon met oa de manier van adds tot irritaties lijd.
Ik gebruik de site en de nieuwe app zou er aankomen.
Die app zal wel heel goed zijn want het duurt wel ontiegelijk lang.
0 0
Huntelaar020
Grappig dat de uitslag telkens gelijk is met Ajax 1
0 0
wolterx
Hamstring Sontje las ik, neem aan preventief om erger te voorkomen kijkende naar hoe makkelijk hij nog over boarding ging en liep.
3 0
Onpartijdig
prima eerste helft, en wat tam laatste 10 minuten, maar ze hebben altijd de controle.

Had 0-4 moeten zijn, maarja, het spel is goed en kansen zullen altijd wel eens gemist worden.

Hopelijk houden ze het de tweede helft vol
0 0
Thymo10
Bizar hoe slecht alle scheidsrechters altijd zijn bij u19..
3 0
RayJordaan
Naci niet zo in vorm helaas
5 0
Van Reenen
Al 2 enorme kansen verprutst, dus slechts 0-2 waar 0-4 tot de zekerheden behoorden.
1 -3
trodat4030
Tot de mogelijkheden, niet de zekerheden. Als het zekerheden waren stond het nu 0-4....
2 0
DrD3k
zo zie je maar dat er niks zeker is in het leven
0 0
wolterx
Hansen eraf, hopelijk omdat het onnodig is risico te nemen met Hansen na druk WK en weekend al gespeeld te hebben ipv blessure. Vd Sloot erin, liefst die 3e maken en dan ook kijken of Ünüvar en Taylor met rust of na uurtje eruit kunnen
1 -1
DrD3k
als het 3-0 staat dan snap ik dat. Miss heb je gelijk maar na een half uur en 2-0 wil je toch gewoon even doordrukken met je beste 11...
0 0
trodat4030
Die heeft echt wel iets hoor.. Misschien niet heel ernstig en om erger te voorkomen, maar je haalt niet een in topvorm verkerende Hansen eraf als daar geen aanleiding voor is.
1 0
DrD3k
waarom Sontje eraf?
0 -1
trodat4030
O jee, Sontje er al af... Das zonde..
0 0
EuforischeRealist
Hansen geblesseerd?
0 0
wolterx
Goede hervatting van Brobbey, jammer dat scheids het er niet mee eens is.
0 0
EuforischeRealist
Ja hoor gave scheidsrechter weer. Eerst een aanval van Ajax onderbreken om een speler van Lille na een tackle die geel waard is een laatste waarschuwing te geven (doe dat gewoon als het spel stil ligt!) en dan de eerste overtreding van Unuvar bestraffen met geel terwijl hij vol de bal speelt.
1 0
behangdelul
voor de zekerheid doet ie het net nog een keer
1 0
EuforischeRealist
Echt he? Zo jammer dat driekwart van die scheidsrechters vooral fluiten omdat ze zelf belangrijk gevonden willen worden.
1 0
Van Reenen
Ik hoop maar niet dat de instructies vanuit de UEFA t.a.v. Ajax zijn aangepast omdat Ajax naar het CAS is gestapt! Ik zie die UEFA mietjes er wel voor aan..
2 0
Pauw
Heitinga roept een aantal keer geduld en als gevolg daarvan gaat nu alles maar breed en terug of lang. Met andere woorden, wedstrijd dood maken.

Laat die gasten ‘t toch lekker zelf uitzoeken in de wedstrijd. Elke bal begeleiden is funest voor creativiteit.
2 -3
geDaante
Precies, doodsaaie pot door dat laffe gezeik, onder Jonk gingen ze volle bak, de hele wedstrijd, of de tegenstander nou was ingezakt of niet, gewoon doorheen combineren.
1 0
trodat4030
Geduld is om de tegenstander uit te lokken zodat je zelf meer ruimte krijgt, je een medespeler vrij krijgt hoger op het veld en kunt aanvallen..
3 -1
geDaante
Zo ga je langzaam richting Frank de Boer voetbal.

Dit is gewoon onacceptabel, dat laffe afwachtende gedoe. Schijt aan wat minder ruimte, gewoon drukken, kapot spelen (met tempo! geen slakkengang) en er doorheen combineren met creatieve en technische spelers op het middenveld, en dus bijvoorbeeld Ünuvar op het middenveld in plaats van Timber.

Het is gewoon een zwaktebod, zoveel ruimte moeten creëren door langzaam achterin breed te tikken. Ze kiezen er ook gewoon voor het middenveld moeilijker in te spelen en daar te heersen door voor degelijke spelers te gaan, en creatievelingen puur op de flank.
1 0
BRAMHOUTEN
onze drama queen is weer in the house. man man man wat een lachwekkende reacties weer. het was qua voetbal minder vandaag maar normaal spelen ze wel gewoon leuk en fris in de cl. het zijn jonge gasten en meer dan de helft was aanwezig bij het wk-17. dan spelen die gasten wisselvallig. inerent aan de leeftijd. Het spel van ajax wordt weer over de hele wereld geroemd en gedaante maakt zich zorgen. schiet mij maar lek
0 0
Pauw
Begrijp ik allemaal wel, maar geduld moet niet inhouden dat 8/10 ballen breed en terug gaan.
1 -2
geDaante
Dat moet je niet willen begrijpen, dat is niet des Ajax, dat is des Frank de Boer.
0 0
trodat4030
Wel als je tegenstanders daardoor uit positie gaan lopen om druk te zetten. Dat is nou juist het hele idee erachter.
2 0
Pauw
Je kunt inderdaad (vooral interessant bij voorsprong) een tegenstander ongeduldig maken door de bal in bezit te houden en niet te veel risico te nemen bij balbezit. Wat ik problematisch vind is dat dit geduldig zijn vaak als (onbedoeld) bij-effect heeft dat balbezit het doel wordt in plaats van het middel.

Elke actie moet ook bij het geduldig zijn gericht zijn op het maken van een doelpunt. Te vaak zie ik dat met het geduldig zijn spelers in slaap gesust worden. Er komt een soort passiviteit in het elftal: passsnelheid loopt terug, backs ontvangen de bal niet meer opengedraaid, middenvelder verstoppen zich (lopen minder actief vrij) etc. Er is kortom geen drang meer om een doelpunt te maken. Het controleren van het spel is het doel geworden.

Als je geduldig bent én kunt versnellen op het moment dat een tegenstander hapt (lees: uitstellen) vind ik dat prima. Om eerder genoemde redenen zie ik te vaak dat dat versnellen dan vervolgens misloopt.
1 0
trodat4030
Maar dit is jeugd, ze zijn nog lerende. Het gaat er in mijn ogen om dat ze progressie maken, niet dat ze alles al goed doen en dat ze alleen nog maar wachten tot ze volwassen zijn om in het eerste te spelen.

In de voorbereiding bijvoorbeeld speelde Musampa alléén maar breed, ging werkelijk geen 1 bal vooruit terwijl de ruimte er wel vaak lag en Heitinga hem ook heel duidelijk in coachte, wel 2-3-4 wedstrijden op rij. John was bijna schor na elke wedstrijd. Nu zie je hem wél die ballen vooruit geven als ze gegeven kunnen worden. Dat is een ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt de laatste maanden en dat is positief. Dát is waar jeugd om draait, leren, niet per se presteren. Althans, het moet samen gaan natuurlijk, maar ontwikkeling boven prestatie. Denk je dat Naci die befaamde buitenkant rechts ineens goed deed? Enig idee hoeveel daarvan gewoon richting cornervlag of over de zijlijn gingen voor hij er goed in werd?

Ze zijn geen eindproducten, ze zijn nog lerende.
0 0
geDaante
Je verpest ze juist mentaal door angstig en afwachtend te zijn, in plaats van met lef te spelen en in de kleine ruimte te durven inspelen en combineren, doorbewegen, etc.

Jij hebt de jeugd onder Jonk ook gezien toch? Wat een wereld van verschil. Spelplezier, lef en drive spatte er vanaf. Niks ruimte creëren door overspelende verdedigers, gewoon druk middenveld inspelen en combineren maar.
1 0
Pauw
Nu heeft de jeugd nog de kans zich te ontwikkelen (prestaties ondergeschikt). Zo leren ze niet. Kennelijk kan of wil Ajax alleen vooruit spelen als er zeeën van ruimten liggen.

En ja, ik heb Ajax onder Jonk gezien. Ben er speciaal voor naar de Toekomst gereden. Moet eerlijk bekennen dat ‘t steeds moeilijker wordt mij voor te stellen waartoe Ajax in staat zou kunnen zijn met als die realisten (conservatieven) in het land.
0 0
wolterx
Dit is de o19, niet de o12. Waarom zou je nu met zoveel ruimte in de rug na 20 minuten al zoveel risico nemen. Lille heeft 5 man rond eigen 16 en andere 5 tussen 20m en middenlijn. Laat die maar komen, je staat rustig 0-2 voor. Gewoon uitspelen en lekker vroeg wisselen om spelers rust te geven.
1 -1
wolterx
Die moest hij pakken. Achterin ruimtes veel te groot, lekkere actie van Hansen net zeg.
1 0
Onpartijdig
beste kans wel, zonde
0 0
wolterx
Die moet erin Hansen, schot Brobbey gelost en Hansen op de lat erna.
0 0
Onpartijdig
Slimme overtreding musampa, zoiets moet je kunnen zien/aanvoelen
0 0
MelleAfca
Dit elftal heeft ook wel echt alles he.
Met vlagen geniaal in de kleine ruimtes, diepgang, kracht, slimheid etc...
0 0
Suarez16_
Timber is toch helemaal geen dispensatie zoals die commentator zegt? Hij is van 2001.
1 0
OV020
Deze commentator maakt redelijk vaak fouten.
2 0
wolterx
Nee klopt. Maar is terug van Jong Ajax uit dus daar gaat hij fout in.
2 0
Onpartijdig
Interessant om te zien hoe Ajax speelt, al zie je dat het achterin nog wel eens open ligt en ze nu wel echt effectief zijn
0 0
trodat4030
O19 swingt weer, mooi!
0 0
wolterx
Hoppa 0-2, Taylor na goede aanval via Ünüvar en Brobbey tikt hij hem in.
0 0
wolterx
En Hansen natuurlijk*
0 0
Onpartijdig
Taylor 2-0!! En nu doorgaan jongens. Komop
0 0
rsvh88
Hebben jullie ook lichtelijk slecht beeld? Of ligt het aan mijn internet..
0 0
trodat4030
Heb nergens last van..
1 0
EuforischeRealist
Nee heb ik hier ook!
1 0
Onpartijdig
0-1!! Brobby! mooie actie vooraf
0 0
wolterx
Goede actie Douglas en Brobbey 0-1. Goede goal.
0 0
MelleAfca
Lekker hoor
0 0
EuforischeRealist
Hoppa, goeie actie van Douglas
0 0
EuforischeRealist
Ik hoop dat Unuvar z'n vorm weer snel vind bij Ajax na het WK wat voor hem persoonlijk minder verliep. Met dit middenveld en deze aanval kan het smullen worden!
1 0
Mocrodammerr
shamoneee jaxie
0 0
Suarez16_
Regeer de nieuwe Schone onder De Boer en Mazraoui in Jong Ajax van de o19? Die wordt ook overal en nergens opgesteld.
1 -1
wolterx
Oké, Heitinga gaat experimenteren vandaag, wat een opstelling, haha.
1 -1
wolterx
Voor duidelijkheid; Raatsie; Regeer, Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Taylor, Llansana, QTimber; Hansen, Brobbey, Ünüvar. Regeer en Douglas gaan heel hoog moeten staan waardoor Ünüvar en Hansen achter Brobbey kunnen spelen als dubbele 10 achtig. Dat zou 2341 zijn dan, kan ook best dat Llansana uitzakt en het 3241/3421 is.
2 -1
EuforischeRealist
Regeer speelt inderdaad behoorlijk hoog, geeft al een paar keer enorm veel ruimte weg in z'n rug.
0 0
EuforischeRealist
Ik neem aan het tweede, anders geef je zeker gezien het type spel dat Lille speelt wel heel veel ruimte weg.
0 -1
wolterx
Winnen is overwinteren, moet goedkomen zou je zeggen. Vorige pot was Ajax echt veel sterker dan Lille.
0 -2
sdjt01
Is deze wedstrijd gewoon toegankelijk?
0 -1
Toon meer reacties