Regeer gevierde man bij winnend Ajax O19, ook O15 zegeviert

GinoHaverkamp, 23-11-2019 om 16:50, 15548 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax O19 en Ajax O15 hebben een goede zaterdagmiddag achter de rug. Beide jeugdteams hebben hun wedstrijden weten te winnen. Ajax O19 was met 3-1 te sterk voor FC Twente, terwijl Ajax O15 met 5-1 van FC Utrecht heeft gewonnen. 

Het duel van Ajax O19 was de eerste wedstrijd sinds de terugkomst van de spelers die actief waren op het jeugd-WK in Brazilië. Niet iedereen die daar actief was speelde overigens. Zo trainden Anass Salah-Eddine en Naci Ünüvar apart en was Kenneth Taylor vrijdagavond al mee met Jong Ajax. Sontje Hansen, Youri Regeer, Steven van der Sloot, Calvin Raatsie en Devyne Rensch waren wel inzetbaar.

Aan de kant van Ajax was Regeer de gevierde man. De jeugdinternational scoorde twee keer, waarvan één uit een vrije trap. Tunuhan Tasci was de andere Ajacied die het Twentse doel wist te passeren. Daan Rots scoorde op zijn beurt de tegentreffer, maar dat bleek niet genoeg voor FC Twente. Ajax O19 was te sterk en uitte dat in een 3-1 zege.

In de slotfase was het wel schrikken voor de Ajacieden. Rensch ging, zonder een tegenstander in de buurt, naar de grond met, naar verluidt, klachten aan de hamstring. Door de late blessure moest Ajax de wedstrijd eindigen met tien man.

Ajax O15 op haar beurt haalde flink uit tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Cedric van der Gun was met 5-1 te sterk voor de Domstedelingen. De grote man aan Amsterdamse zijde was David Kalokoh, die een loepzuivere hattrick produceerde. Binnen 21 minuten wist hij zijn naam al drie keer op het scorebord te noteren. Ook Nelson Egah en Xavi Woudstra scoorden. 

FT | Ajax O19 - FC Twente O19 (3-1)


Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van der Sloot (Frei 83'), Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Llansana, Warmerdam (Rensch 63'), Regeer (De Waal 63'); Tasci (Pynadath 83'), Brobbey, Hansen (Rasmussen 63').

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Rensch, De Waal, Rasmussen, Pynadath, Dostanic, Frei.

Doelpunten:

1-0 Tunahan Tasci (20')
2-0 Youri Regeer (30')
2-1 Daan Rots (35')
3-1 Youri Regeer (61')

 

FT | Ajax O15 - FC Utrecht O15 (5-1)

Opstelling Ajax O15:

Mateyo; Turner, Henry, Verschuren (Bierens 61'), Easmon (Rasing 41'); Van Driel (Woudstra 41'), Gorter, Vos (Speksnijder 50'); Hamouchi (Lenssen 61'), Gesser (Egah 52'), Kalokoh.

Wissels Ajax O15:

Steur, Rasing, Bierens, Woudstra, Speksnijder, Egah, Lenssen.

Doelpunten:

1-0 David Kalokoh (15')
2-0 David Kalokoh (16')
3-0 David Kalokoh (21')
3-1 FC Utrecht O15 (41')
4-1 Nelson Egah (56')
5-1 Xavi Woudstra (66')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Heracles? Zet in en krijg 8,30 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Die Ten Hag toch, hoe kan hij hem laten staan. Want de bank is veeeeel beter
0 -1
geDaante
Centraal opbouwen is er niet meer bij, kansloos steeds via de flank, door ook inzakkende middenvelder tussen de CV's, waardoor minder een middenveld, een mindere as.
Hansen komt daardoor ook geregeld de bal halen. Zit geen enkele lijn in, veel kansloze voorzetten, niks aan om te kijken.

Het betere tikwerk van achteruit is helaas niet meer. Men heeft Cruijffs visie plaats laten maken voor die van relatieve amateurs die het beter denken te weten. Altijd weer dat ego en gebrek aan zelfkennis.
4 -3
Knalpot
Goh ging een wedstrijd weer eens anders dan jij wil? Het betere tikwerk van achteruit heb ik regelmatig wel gezien dit jaar leg je er toch een bij neer dat bij het jeugdvoetbal er niet altijd een rechte lijn naar boven is, en je 2e alinea ach ja dat riedeltje heb je nu al 100.000 x gezegd kijk dan niet of leer er mee leven.
0 0
geDaante
Ik heb het niet over één wedstrijd, het is de nieuwe algehele tactiek. En dat werkt tegen sommige tegenstanders wat beter, maar nooit optimaal.

Onder Jonk zag ik steevast de juiste, Cruijffiaanse speelwijze, dat gebaseerd is op vlot en kort combinatiespel over het hele veld, waardoor je overal op het veld kan heersen en in de kleinere ruimte tot goed voetballen komt, onder druk uit kan voetballen, en onder enige druk ook centraal op kan bouwen.

Ik vind het echt bizar dat Ajaxliefhebbers niet inzien dat visie Cruijff de visie voor Ajax is, en/of maar genoegen neemt met minder.
3 0
Knalpot
En btw het spelletje wat jij voor ogen hebt werkt ook alleen tegen sommige tegenstanders, als de tegenstander zoals laatst Volendam de verdedigers lekker vrij laten en vol druk zetten op de middenvelders dan gaat er van kort combineren ook niks komen. De Cruyff adept heeft zelf al ingezien hoe makkelijk het eigen spelletje af te stoppen is.
0 -1
geDaante
Vanaf de middenlijn pas drukzetten, doen zoveel ploegen, dat is vrij standaard, dat doen alle teams die niet voluit druk willen zetten,maar ook niet helemaal in willen zakken.

En ook al zou het in sommige wedstrijden moeizamer gaan door goed drukzetten van de tegenstander, dan nog ga je toch voor zo goed mogelijk opbouwen en combineren? Dan ga je dat ook alsnog proberen en zien te verbeteren, dat is ontwikkelen. Dan ga je dat niet opgeven en maar lange ballen hanteren of de manier van spelen helemaal aanpassen om die druk te ontlopen.

En dit doet men wel, en dat is een gevolg van in teamresultaat denken, per se als team willen winnen, terwijl het in de opleiding vooral om de individuele ontwikkeling zou moeten gaan, en je juist druk en moeizaam spel moet aangrijpen om te verbeteren, zowel als team, als qua individu.

Van dat spel in de kleine ruimte, en dat ingespeeld worden met tegenstanders in je nek, worden spelers beter. De inspeelpass moet dan strak en zuiver, de aanname net zo, en/of het wegdraaien de juiste kant op en vlot.
0 0
Knalpot
Genoegen nemen met minder tuurlijk joh blijf jij lekker sikkeneuren dit Ajax is de afgelopen jaren aan het toegroeien naar de europese top. Dat jij heilig geloofd in Cruijff z'n visie moet jij weten ik weet wel dat er meer wegen naar Rome leiden en kan gewoon lekker genieten van dit moment. Je zou ook eens wat verder dan je neus moeten kijken dan zie je ook hoeveel buitenlandse voetbalfans op dit moment genieten van dit geweldige Ajax!
0 0
geDaante
Het eerste doet het momenteel uitstekend inderdaad, al ligt de focus daar ook net wat teveel op die vrijheid van de spelers voorin, en de bal daar zo snel mogelijk krijgen. Dat is in principe perfect en des Ajax, ware het niet dat de opbouw en het combineren van achteruit nog te moeizaam gaat. Ajax is ook slecht in het onder druk uit voetballen, zelfs vorig seizoen met Frenkie en Schöne. Dat heeft vooral met de formatie te maken (punt naar voren), en het bewegen zonder bal.

Maar daar gaat het hier allemaal niet over, we hebben het over de opleiding, dus de langere termijn. En die vervalt weer in oude fouten, met trainers die hun eigen dingetje mogen doen, beetje tactisch pielen voor hun eigen carriere. Het is niet meer altijd vol drukzetten, vlot en direct centraal op willenbouwen, het combineren is veel minder, veel meer voorzetten, etc.
1 0
TimAFCA
1 kleine aanpassing, Llansana komt telkens tussen de RCV en RB. De backs staan dan naast de buitenspelers en inderdaad dan onstaat er een groot gat in de as waar alleen Warmerdam loopt. Regeer staan naast Brobbey en Hansen zwerft daaronder en komt dan soms in de bal, wat ook inderdaad totaal onnodig is dat hij die ballen komt halen.
0 0
geDaante
Klopt, maar heeft precies hetzelfde effect zoals je dat al goed omschrijft.
0 0
Vlieske
Eens. Positiespel is waardeloos. Geen idee wat nu de bedoeling is. Gokken op de klasse voorin denk ik.
3 -1
ajaxxcied4life
Hoe zou jij graag de opbouw willen zien verlopen?
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
@vlieske
Ben er ook wel mee eens, het oogt amateuristisch met die hobbelballetjes , foute passes en iedereen loopt maar wat door elkaar heen. Dat is niet alleen bij dit elftal maar ook in de kk divisie. Het is leunen op ingevingen van aanvallers.

Wat er vooral moet verbeteren is het spelinzicht en uitgebalanceerde spelverdeing.
Het spel wat deze elftallen laat zien doet pijn aan de ogen, je kijkt het eigenlijk alleen om bepaalde spelers te volgen.

Ik denk ook dat er gewoon teveel zwakke broeders tussen lopen waar je later nooit meer van gaat horen of eindigen bij de laaggeklaseerde clubs
0 0
Vlieske
Ik denk dat het probleem dieper ligt. Aan de hoofd jeugdopleiding en de huidige trainers. Er is geen duidelijke spel opvatting meer. Geen volle bak druk. Alle elftallen spelen anders. Maak me wel enigszins zorgen.
3 0
geDaante
De visie van de coach van Ajax 1 wordt ook veelal aangehouden in de bovenbouw, dus een passant bepaalt even, en jeugdtrainers krijgen weer meer vrijheid hun egootje en eigen visietje erop los te laten.

Heel teleurstellend, en ook wel voorspelbaar.
2 -1
Vlieske
Klopt. Al vind ik dat ten hag nog wel mooi en aantrekkelijk voetbal probeert te spelen. Hij hamert ook wel op druk. Als ik vandaag o19 zie. Die lopen gewoon achteruit ipv druk te zetten. Dit ligt aan heitinga. En dit ligt aan de hoofd jeugdopleiding. Die moet ingrijpen en een duidelijke visie hebben. Nu doet iedereen wat ze zelf willen.
1 0
geDaante
Probeert ie ook, maar vooral voorin is het aantrekkelijk, door de vrijheid die ze daar krijgen.
Van achteruit gaat het te moeizaam, waardoor je ook de klos bent als een tegenstander eens vol druk zet, net als vorig seizoen. Gelukkig durven de meesten dat niet.

Ten Hag heeft Ajax 1 tot voor kort ook veelal naar achteren doen lopen. Dan deden de voorwaartsen een beetje een poging druk te zetten, en de rest niet. Werd de bal voorin niet heroverd, liep het hele team terug. Pas sinds een pot of 3 zet men meer druk.

Verder helemaal eens natuurlijk.
0 0
Knalpot
Toch wel opvallend dat jij een totaal andere visie hebt dan trodat hieronder over deze wedstrijd. En toch ook wel zeer opvallend dat ik jouw verhaal in diverse wedstrijden van diverse lichtingen ook niet kan onderstrepen.
0 0
geDaante
De een vind dit belangrijk, de ander dat. Ik denk dat Trodat vooral naar de individuele spelers kijkt.

Ik ook, maar vooral ook het teamspel, waarin individueel heel veel geleerd en verbeterd kan worden, áls je dat goed doet, dus niet druk van de tegenstander wil ontlopen door tactiek, maar door daar onderuit te voetballen bijvoorbeeld.
0 0
TimAFCA
Ben ik het zeker niet mee eens. Elke keeperbal van Twente werd er vol druk gezet met Musampa die door ging op het middenveld en Regeer door maar hun centrale verdediging. Dit gebeurde de gehele eerste helft. 2e helft wat minder wat ook te maken heeft met vermoeidheid. Je kunt dat namelijk niet 90 minuten volhouden.
1 0
trodat4030
Mindere 2e helft, zat minder energie in de ploeg dan voor rust, maar zo af en toe toch wat leuks gezien. Mooie vrije trap van Regeer, jammer dat die van Hansen niet raak ging, die was ook mooi geschoten. Vrees voor Rensch, leek of er helemaal niemand in de buurt was toen hij naar de grond ging en als je er dan af geholpen moet worden, zal het er niet best uitzien.
1 0
trodat4030
Voorsprong*
1 0
trodat4030
Leuke pot, Ajax zet fel druk, Twente komt er heel vaak niet uit, maar als ze er wel uitkomen, zijn ze ook direct gevaarlijk. Oorsprong zeker terecht.
1 -1
TimAFCA
Warmerdam doet tot nu toe alles fout helaas
1 0
trodat4030
2-0 gemist ofzo?
1 -1
Ajax_33
Brobbey linksbuiten en Hansen spits vind ik totaal niet werken tot nu toe
0 0
Joseph
Moet ook omgedraaid worden, Brobbey moet in de spits. Hanssen is bewegelijker en Brobbey is in de as het betere aanspeelpunt.
0 0
TimAFCA
De linksback en linker centrale verdediger zijn beide rechts benig van Twente. Dat lijkt me heel klote om zo te spelen.
0 0
Ajax_33
Wat een slecht schot, maar goed hij gaat er wel in
0 0
MK77
Zo die Ajax mars zit lekker hoog in de mix O.o
0 0
FlyingDutchMan
Ajax onder 19 niet live??? :(
0 0
iammike
Geen Hansen? Zou leuk zijn als die vanavond bij de selectie zit!
0 -2