Veltman na handsbal: 'Neem bijna stokje van Matthijs over'

ThijsZwagerman, 17-11-2019 om 09:35, 14297 views, Veronica Inside, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman is in zijn nopjes met de kwalificatie voor het EK. De Ajacied speelde als rechtsachter de hele wedstrijd tegen Noord-Ierland, maar veroorzaakte ook een strafschop. Daar kon hij naar eigen zeggen echter weinig aan doen.

‘Ik moet ‘m nu nog terugzien. Ik kreeg de bal vol op mijn hand, maar hij ging via zijn been tegen mijn hand. Dan doe ik het niet expres’, zegt Veltman tegen Veronica Inside. De verdediger vindt de situatie niet te vergelijken met het penalty-moment tegen Chelsea van anderhalve week geleden. ‘Tegen Chelsea was het een schande dat het een penalty was, want toen was mijn hand keurig langs mijn lichaam. Nu wil ik het niet opnemen voor deze scheidsrechter, maar het blijft altijd lastig.’

Veltman hoopt in ieder geval niet nogmaals in dergelijke situaties terecht te komen. ‘Ik hoop niet dat het nog een keer gebeurt, want dan neem ik het stokje van Matthijs (de Ligt, red.) over’, lacht hij. ‘Bij Matthijs gebeurde het ook een paar keer dat de bal via via tegen zijn hand aan komt. Wat dat toch is met die handsballen? Tja, daar kun je niks aan doen.’

Ondanks de matige wedstrijd tegen Noord-Ierland, kijkt Veltman uiteraard tevreden terug op de kwalificatie voor het EK. ‘Het is prachtig dat we een EK mogen meemaken. Het is een mijlpaal, want we hebben natuurlijk een bepaalde doorgang meegemaakt. Jonge spelers kwamen en het was een overgangsfase. We komen van ver, niemand zag het aankomen. Dan is het des te lekkerder dat we erbij zijn.’

Aan FOX Sports laat de Ajacied vervolgens weten waar hij het meest naar uitkijkt. Daarbij vindt Veltman het fijn om in een vertrouwd stadion te spelen. ‘Die massa’s Oranje-fans zijn prachtig om te zien. Dat weet ik nog van het WK in Brazilië, moet je nagaan nu we drie keer in Nederland spelen. Natuurlijk zullen we nog wel intern gaan in Zeist, maar het is heerlijk dat we drie keer in de Johan Cruijff ArenA spelen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Als je nu heel opjectief naar Veltman kijkt kom je tot de simpele conclusie dat hij veel meer een speler is voor de onderlaag van de ED. Feiten, hij begon bij Ajax als een mietje een jongen die veel te lief was in de duels, zal daar natuurlijk op gewezen zijn en gaat er nu fors in. Probleem is echter dat hij dat erg ongecontroleerd doet met vele domme overtredingen met als gevolg gele, rode kaarten en onbesuisde acties in het 16 meter gebied. Dat heeft natuurlijk alles met kwaliteit te maken.

Hij kan ook niet koppen (kostte al veel tegengoals) er wordt vaak door kleinere spelers (zelfs Mertens en Messi) in de lucht geklopt, trapt ballen weg zonder te kijken, staat vaak lucht te dekken, anticipeert niet of nauwelijks op spelers die uit zijn rug komen, mede doordat hij handelingssnelheid mist en ook nog eens traag is etc M.a.w. hij is een doorlopend gevaar voor de ploeg waarin hij MAG spelen, ik blijf me daarover enorm verbazen. Ik schrijf dit niet om Veltman te bashen, maar ik constateer slechts de feiten.

Als je dan nog beweert dat Veltman een goede speler is en hem verdedigt ben je of nog niet droog achter de oren of je hebt geen enkele notie van het, nobelemaar toch heel simpele ,voetbalspel!
4 -7
ddavidd99021
Als je nu heel objectief naar Jutter kijkt kom je tot de simpele conclusie dat hij veel meer een supporter is voor de onderlaag van de samenleving. Feiten, hij begon op Ajax Showtime als een mietje een jongen die veel te schuchter was in zijn comments, zal daar natuurlijk op gewezen zijn en gaat er nu fors in. Probleem is echter dat hij dat erg ongecontroleerd doet met vele domme opmerkingen met als gevolg vele onbesuisde comments onder topics. Dat heeft natuurlijk alles met kwaliteit te maken.
4 -1
Juichtoon
Goede inhoudelijke reactie. Kon je geen argumenten verzinnen?
0 -1
Rentokill
In dit geval niet nodig.
2 -1
Juichtoon
Veltman is een rampenman. Uitleg overbodig. Tot de volgende schadeactie van Joel Rentokill. You can lead a horse to water but you can't make it drink.
0 -1
Rentokill
Had hij denk ik zelf ook niet verwacht dat hij jonge aanstormende psvertjes uit de basis zou houden. Interessante carrierre heeft Veltman.
3 0
niquedegraaff
Hij veroorzaakt 3 penalties in twee wedstrijden... Sorry hoor maar dan kan je niet meer spreken van een incident. Hij spreekt te vaak een negatieve rol voor zijn team. Knullige overtredingen, staat op de verkeerde plek etc. Spel gaat te snel voor hem. Maarja, als je dit zegt, dan ben je ineens geen goede ajax supporter meer, blijkt.
1 -3
JariHeijden
Dit is gewoon domme pech. Wereldtopper Mathijs de Ligt heeft in vier opeenvolgende wedstrijden hands gemaakt. Maar dat is niet zo erg?

Tegen Noord-Ierland was het geen penalty, want het was onopzettelijk. Tegen Chelsea was het ook geen penalty, want het was onopzettelijk. Daar kon hij niets aan doen.

Dit staat in het spelregelboekje:

Hands
Het is een overtreding als een speler:
• de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, zoals door het bewegen van de hand of arm richting de bal;
• balbezit of controle over de bal krijgt nadat deze zijn hand of arm heeft geraakt en vervolgens:
- scoort in het doel van de tegenpartij
- een scoringskans creëert
• scoort in het doel van de tegenstander rechtstreeks vanaf de hand of arm, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt; dit geldt ook voor de doelverdediger.
Het is meestal een overtreding als een speler:
• de bal met hand of arm raakt als:
- de hand of arm het lichaam op onnatuurlijke wijze groter maakt;
- de hand of arm boven schouderhoogte is (tenzij de speler de bal opzettelijk speelt die vervolgens de hand of arm raakt;

Bovengenoemde overtredingen zijn zelfs van toepassing als de bal de hand of arm van een speler raakt wanneer deze rechtstreeks komt van het hoofd of lichaam (inclusief de voet) van een andere, dichtbij zijnde, speler.
Met uitzondering van bovenstaande overtredingen, is het meestal geen overtreding als de bal de hand of arm van een speler raakt:
• rechtstreeks vanaf het eigen hoofd of lichaam (inclusief de voet) van de speler;
• rechtstreeks vanaf het hoofd of lichaam (inclusief de voet) van een andere, dichtbij zijnde, speler;
• als de hand of arm dicht tegen het lichaam wordt gehouden en het lichaam niet op onnatuurlijke wijze groter maakt;
• als een speler valt en de hand of arm zich tussen de bal en de grond bevindt om het lichaam te ondersteunen, maar niet zijwaarts of verticaal van het lichaam af uitgestrekt.

Tegen Noord-Ierland geen overtreding, want:
• rechtstreeks vanaf het eigen hoofd of lichaam (inclusief de voet) van de speler;

Tegen Chelsea geen overtreding, want:
• als de hand of arm dicht tegen het lichaam wordt gehouden en het lichaam niet op onnatuurlijke wijze groter maakt;
2 -1
Rentokill
Doe niet zo calimero. Eerst zeiken en dan zeiken over dat je niet mag zeiken... 3x... Zeikerd
1 -1
niquedegraaff
Trek je kop gewoon eens uit het zand. Je reactie voegt niets toe aan de discussie.
0 -1
Rentokill
Dat klopt. Discussie slaat ook nergens op. Maarja, dat mag ik zeker niet zeggen want dan voegt het niks toe aan de discussie.
1 0
niquedegraaff
Speelt.. Niet spreekt
1 0
louis60
Hij spreekt wel beter dan hij speelt.
1 0
louis60
In een reactie zegt Veltman:"ik moet natuurlijk geen Matthijs de Ligt worden". Ik zou zeggen: was je maar een Matthijs de Ligt! Kom op Marc; haal een echte CV. Voor CL en topwedstrijden. Mag Veltman invallen en af en toe tegen de clubs uit het rechterrijtje. Haal meteen Stengs op bij AZ. Die kaasdragertjes worden steeds sterker.
2 -1
PetrusKeizer
ik ben er meer voor om dit soort zaken van geval tot geval te bekijken, en niet om er een optelsom van te maken. Die handsbal van gister was gewoon n ongelukje, kan iedereen gebeuren en strafschop sloeg nergens op. Zoals Matthijs had met die afgeweken bal die van n medespeler kwam, had absoluut geen enkele manier om de bal op zn arm te voorkomen (tegen AC Milan dacht ik) en kreeg dan ook terecht GEEN penalty tegen van de scheids toen.
Dat een speler, Veltman bijv., 'het ongeluk aantrekt' vind ik ook allemaal kinderlijke kletspraat. Hij staat in de verdediging en dan heb je met harde schoten van dichtbij enz enz gewoon meer kans op handsballen dan als je buitenspeler bent.
2 0
Juichtoon
Bij een keeper is het ook een optelsom. Bepaalde fouten komen steevast terug, te onhandig in felle duels met meer risico op fouten, gele en rode kaarten. Staat positioneel vaak net niet goed waardoor hij fel te fel ingrijpt en hij scant z'n omgeving niet goed waardoor de verdediging ien Joel in moeilijke situaties verzeild raakt.
Hij maakt wel een klein beetje progressie maar z'n fouten risico blijft gewoon te hoog.
3 -1
SnifferClarke
Goed verwoord. Het lijkt alsof hij niet anticipeert, hij reageert ipv het initiatief te nemen waardoor hij vaak in hachelijke situaties terecht komt. Heel eerlijk gezegd, hij is niet goed genoeg voor Ajax of het Nederlands elftal. Maar wie wel als rechtsback?
1 -1
neutraaltje
allebei zowaar.. veltman heeft meestal wel zn mannetje, maar je houd vaak je hart vast.. zijn manier van verdedigen gaat bijna altijd gepaard met risico's.
maar helaas we hebben geen goede vervanger voor oranje
0 0
Cupmetgroteoren
Het drama is dat we al acht jaar tegen Veltman moeten aankijken. We komen er maar niet vanaf.
8 -6
jutter
Veltman is een catastrophe, roep dat hier en elders al een aantal jaar. Neem alleen het nu lopende seizoen al. Vanaf de kwalificatie wedstrijden voor de CL van AJAX kan je al een behoorlijk gevulde video vullen met zijn foutenlast. Hij kwam enkele keren ook nog eens goed weg door enkele ongecontroleerde slidings in het 16 meter gebied die zomaar ook een penalty op hadden kunnen leveren (Lille, Fey. bijv). Veltman komt in elk facet van het voetbal tekort voor Ajax en dus ook dat Ned. team. Ik ga dat hier nu niet weer allemaal herhalen, maar ik blijf me dood ergeren aan deze brokkenmaker pur sang. Kortom en eens te meer, Veltman kan er helemaal niets van!
9 -7
noahdepoah
Helemaal mee eens. Hij heeft het gewoon net niet. Erger me dood aan deze man en aan iedere trainer die hem maar opstelt.
0 -1
TOOL
Gewoon stoppen met kijken, supporters als kunnen we missen. Echt!
3 -2
Spuit11
Als je goed kan zoeken, kan je bij elke speler wel een waslijst maken aan fouten die hij maakt in één wedstrijd.

Het is in mijn ogen een saaie trend om een kop van jut te zoeken.
3 -3
Juichtoon
Nonsens bij Veltman is het vele malen erger. Daar gaat het om. Niks kop van Jut. Zal hem in het stadion ook nooit uitfluiten oid. Maar de fouten feiten zijn eindeloos.
3 -3
Sterspeler
Dit soort reacties zou je krijgen als Geert Wilders een account op Showtime zou hebben.
3 -4
Radikaal
Niet voor niks dat die man zo populair was. Of is, al is zijn houdsbaarheiddatum nu wel overschreden en blijft ie vooral nog zo lang mogelijk zitten om zijn riante pensioen te kunnen pakken.
De 36% lijkt helaas een natuurlijk verschijnsel te zijn - en het maakt niet uit welke nationaliteit of politieke kleur je er op plakt.
0 -1
Aeter
Wel toevallig dat het weer die Poolse scheids is.
3 0
Juichtoon
Veltman de rampenman. De reeks per ongelukjes is eindeloos.
8 -9
noahdepoah
Ondanks dat dat kennelijk niet mag hier ben ik het volledig met je eens. Veltman heeft veels te vaak dit soort zaken. In het verleden en in het heden. Ongeschikt. Aardige vent en heeft ook regelmatig goede verdedigende acties maar is voor het ongeluk geboren. Speelde ook vooral in de eerste helft dramatisch slecht en loopt iedereen maar in de weg.
4 -5
Juichtoon
Ik heb niks persoonlijks tegen Joel. Zie hem alleen al jaren dezelfde fouten maken en hij zorgt in z'n eentje voor veel onheil. Van de rode kaart thuis tegen Barca, de bal tegen z'n hak in de Kuip in de 93e minuut, de 1-0 uit bij Juve waarin hij z'n eigen spelers omver kegelt, het hangen aan het shirt van een Lille aanvaller in de 3e minuut (strafschop bleef uit), de laatste minuten tegen de Spurs thuis, Joel was erbij. Chelsea uit, gisteren weer.
Het was gewoon een geruststelling dat Joel vorig jaar tijden niet mee kon doen. Maar hij is weer terug.
En dan wil ik het niet eens hebben over de vele onzin argumenten van Joel na weer een pijnlijke nederlaag ergens tussen 2015 en 2017. Dan kwam Joel weer op woensdag vertellen dat het dit keer goed zou gaan. Op een gegeven moment wist je gewoon dat het weer niet goed zou komen als Joel weer eens vertelde dat ze ditmaal de zaken anders gingen aanpakken.
4 -3
De Meer 020
Helemaal mee eens. Vooral zijn argumenten zijn tenenkrommend. Hij gaat er ook zo snel overheen alsof het de normaalste zaak van de wereld is
0 -2
RedFeather
Het gaat erom of hij er debet aan heeft dat hij in de situatie belandt waarin iets per ongeluk gebeurt.
En dat was tegen zowel Chrlsea als N-I niet het geval. Genoeg aan te merken op Veltman maar dit niet.
6 0
PetrusKeizer
ik weet dat t hier een groot taboe is om nederlands te verbeteren, maar ik blijf dat gewoon doen. het is: hij heeft er schuld aan, en hij is er debet aan. debet zijn aan = de schuld hebben van.
1 -1
Bijgoochem
Als het onopzettelijk lijkt dan moet er gewoon een indirecte vrije trap worden gegeven, ben je van het gedonder af.
2 0
JariHeijden
Als het onopzettelijk is, dan is het geen overtreding. Staat gewoon in de regels...
1 0
FreddyAX
met deze regelgeving is niets mis maar de inschatting van de scheidsrechter bepaalt, daar loop je dan tegenaan.
In de afgelopen maand hebben we al veel gevallen gezien die niet op een lijn lijken te zitten, bij aanvallend hands is het duidelijker ; elk contact met de hand/arm is hands.
Het uitdelen van gele kaarten is in mijn ogen een actie die onnodig is in de meeste gevallen, je zou daar toch in mee kunnen nemen of er sprake is van opzet, de hand naar de bal.onnatuurlijke houding, indien niet dan geen geel.

Scheidsrechters zelf willen absolute duidelijkheid zodat ze geen fouten meer kunnen maken,daar lijkt het voetbal dan ondergeschikt aan te worden,
0 0
SnifferClarke
De scheidsrechters hebben zelf ook geen flauw idee meer hoe het zit. Hoe heeft het ooit zover kunnen komen?
0 0
DonAdam
De manier waarop de regel voor strafbaar hands is opgesteld is zo ingericht dat het juist dit soort gevallen uit moet sluiten. Het staat letterlijk in de tekst dat de laatste twee handsballen van Veltman geen strafbaar hands is. Maar begrijpend lezen en interpreteren blijft lastig, zoveel is duidelijk. Wat mij betreft zet men scheidsrechters die niet kunnen lezen terug naar de amateurs, daar waar ze horen.
2 0
Bky
Belangrijker is dat Ajax een bod van 40 miljoen aan het voorbereiden is voor een van de grootste talenten van Flamengo.
0 -7
MichelBoerebach
Ik hoorde dat het het neefje van Romario is. Vaak moe.
0 0
Cupmetgroteoren
Fabeltjeskrant.
2 0
DonAdam
40 miljoen voor 70% voor een jeugdspeler, dus een speler waarvan je moet afwachten of hij zijn potentieel waarmaakt; jij gelooft ook nog in Sinterklaas, zeker?
6 0
KlasseLasse
ik vind get teveel
1 0
Redlum
Denk dat scheidsrechters ook een hekel hebben aan dit soort momenten, door de niet eenduidige regels kun je bij hands bijna nooit de juiste keuze maken.
2 0