Koeman: 'Ben blij en trots op dit team'

GinoHaverkamp, 16-11-2019 om 23:15, 5448 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bondscoach Ronald Koeman is tevreden met de prestatie van zijn team. Dankzij een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Noord-Ierland heeft Nederland zich voor het eerst in zes jaar voor een eindtoernooi geplaatst. 'Ik ben blij en trots op het team', zegt hij na afloop van het duel tegen de NOS.

Het duel van zaterdagavond was, ondanks de succesvolle uitkomst, niet de beste wedstrijd van Oranje onder Koeman. 'Ik vind dat je de wedstrijd van vanavond mag vergeten', zegt hij. 'Ik heb een wedstrijd gezien zoals ik die verwachtte. Zij stormen in het begin, maar er zijn twee momenten geweest en voor de rest niet. En natuurlijk is het dan gelukkig dat ze die penalty misten', vervolgt Koeman, die wel vindt dat het Nederlands elftal aanvallend meer had moeten brengen. 'Maar we hadden het professioneel uitgespeeld. We hebben dat punt.'

De trainer stelt wel dat Nederland intenties had om te winnen, maar dat het wedstrijdverloop het niet toe liet om volop te aanvallen. 'Op het laatste moment wel', antwoordt Koeman op de vraag of Nederland er alles aan deed om geen tegengoal te krijgen. 'Daarom kwam Aké erin, omdat hij kopsterk is. Het gaat om resultaat. We zijn op het toernooi waar we willen zijn.'

Wissel De Roon

Opvallend was dat Marten de Roon na 35 minuten spelen al naar de kant werd gehaald. Enkele minuten daarvoor pakte de middenvelder geel, al was dat niet de enige reden om de Atalanta-speler te wisselen, zo beweert Koeman. 'Er waren een aantal momenten dat we op de rechterkant vaak een drie-tegen-twee-situatie hadden. Die speelden we echter niet goed uit. En dan zie je ook hoe Marten die kaart krijgt: onnodig balverlies en een gele kaart. En bij de penalty zag ik dat de scheids naar Marten ging. Ik nam dus geen enkel risico.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Flut voetbal!
0 0
MankeNelis
Hij heeft nog mazzel ook;

https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/359252/pot-2-zo-gek-nog-niet-voor-oranje-groepsduel-met-oekraine-lonkt/
0 0
rafael32
Om De Roon meer in zijn kracht te laten spelen wisselt Koeman de volgende wedstrijd Frenkie voor Strootman. Ook overweegt hij een basisplaats voor Luuk de Jong. En als we met 5 verdedigers gaan spelen kunnen we zowel Veldman als Dumfries opstellen, dit is zeker het overwegen waard, volgens Koeman.

Koeman was woedend over de suggestie dat een B-team van Ajax Noord-Ierland met 5-0 zou hebben opgerold, meer dan 3-0 zag Koeman het niet snel worden.
0 0
DeBaarsjes
0-3,0-4... oprollen... uiteindelijk 0-0. Weer te veel verwachtingen. En dan roept men dat Oranje een kanshebber is voor de titel...
0 0
de-Ajacied
Vanaf het begin af aan zag je aan van Dijk dat het tempo omlaag moest, mensen achter de bal moesten. Koeman wilde het countervoetbal van Liverpool spelen. Lastig voor alle Ajax spelers die tegen zo n zwakke tegenstander de neiging hebben om aan te vallen.
1 -1
Gooseman
Wat een gezeik hier op Koeman. 4 jaar geleden waren we het lachertje van Europa. Elke speler werd afgebrand, kwam tekort en de hele KNVB moest oprotten. Nu kwalificeren we ons weer voor het EK, na enkele mooie wedstrijden in de Nations League, een topwedstrijd tegen Duitsland en enkele degelijke overwinningen. Nu blijkt dat Koeman een prutser eerste klas is. Geen jeugd de kans geven, Nederlandse aanvallend voetbal is volledig weg. Ik zal niet zeggen dat ik het met alle keuzes eens ben, maar om meteen om Stengs of Boadu te gaan roepen, of Ihattaren die zelf nog niet opgeroepen wilde worden, gaat me te ver. Je moet die gasten rustig brengen. Niet in een wedstrijd tegen een team wat verdedigend goed stond, fysiek beter was en gesteund werd door 95% van de toeschouwers.
Elke speler speelt op een andere manier bij hun club. Dag dit niet allemaal eensgezind is lijkt me niet meer dan logisch. Dat wij het Ajax spel gewend zijn, wil niet zeggen dat wanneer er 4 spelers meedoen van Ajax er meteen anders gevoetbald wordt. Je mist in dit team een Ziyech en een Tadic. Deze spelers hebben we niet op dit moment in NL. Een speler als Ziyech kan zo'n wedstrijd openbreken, waardoor de N-Ieren ruimte moeten weggeven. Dan loop je uit naar een ruime overwinning. Dat lukt niet elke wedstrijd. Of zijn we RKC al vergeten?
0 -7
Joker
je hebt gelijk man waren top wedstrijden tegen noord ierland en dat ander land uit half rusland.

thuis gezwijnt nu weer mazzel dat die ier zo sportief om hem over te schieten.

Al had je met 11 keepers gespeeld of 11 middenvelder niet kwalificeren is zo goed als onmogelijk... de helft van Europa mag naar het EK
0 0
Ron75
Gisteren was natuurlijk niet best, maar ze hebben zich geplaatst en dus gaan we weer een toernooi krijgen waarbij half Nederland weer oranje kleurt, waarbij de horeca overuren gaat draaien, enz. Dit is gewoon goed voor de Nederlandse economie en dus moeten we de wedstrijd van gisteren maar even vergeten en bedenken dat het Nederlands 11-tal ook goede wedstrijden heeft gespeeld onder Koeman.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Complimenten aan het verdedigende week van de noord ieren.
Ik ben echt een liefhebber van het vak verdedigen, en het zag er erg goed uit.
Goede positiewisselingen, netjes driehoekformaties, en oranje kreeg practisch geen kansen.

Je ziet dat oranje dus daadwerkelijk afhankelijk is van depay en wijnaldum, want met berghuis en babel trek je de kar niet tegen dit soort goed georganiseerde verdedigingen.

Volgende wedstrijd boadu stengs en koopmeinders aftesten
1 -1
MPAjax
heeft het aanvallende nederlandse voetbal hoogst persoonlijk om zeep gebracht
1 0
Joodhannus73
Voorspel nu al dat we in de groep des doods komen. Door dit soort potjes komen wij gewoon in de zwaarste poule, zoals altijd... Angsthazen voetbal! Krijg je met de loting de deksel op de neus. Bovendien had je het aanzien van Nederland echt een boost gegeven als je eerste was geworden. Nu kijkt niemand echt tegen je op. Zijn gewoon weer op onze plaats gezet. Duitsland 1 en Holland 2. Nederland is en blijft Calimeroland.
5 -1
jollie18
En wat dan nog? Oranje speelt alle wedstrijden thuis in de Johan Cruijf Arena.
0 -1
Gooseman
Beetje voorbarig deze reactie. Misschien weet je het niet maar er moet nog één wedstrijd gespeeld worden. Als je denkt dat de Duisters over de Noord-Ieren heenwalsen heb je het mis. Wordt een lastige klus voor ze. Ervan uitgaande dat Estland geen probleem mag zijn.
0 -4
DeBaarsjes
Ze hoeven niet erover heen te walsen, 1-0 is al genoeg
0 0
Radie125
Koeman angsthaas
5 0
Harrie Nak
Laffe coach. Zoveel talent in de groep maar blijft vasthouden aan een defensieve speelwijze en gasten als de Roon en L. de Jong.
5 0
HenryVakH1972
Koeman kakkerlak. Oprotten bij het Nederlands elftal, dinosaurus.
10 0
Lagasj
Blijf maar thuis.
Je hebt niets te zoeken op een EK.
Je coaching is uit de vorige eeuw dus ben je kansloos tegenover een moderne trainer.
Gelukkig hebben wij Ajax om ons elke week weer op te verheugen.
De keren dat we dat niet kunnen is als jij in beeld bent met je laffe tactiek.
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ajax is een verademing na twee weken oranje.
Wat een kut voetbal ivm ons aller ajax, waar echt veek meer voetbal inzit.
Zet je dit ajax tegen oranje, word oranje compleet weggevaagt, inclusief met frenkie en de ligt.

Ben blij dat we dat weer achter de rug hebben.
0 0
Cupmetgroteoren
Nooit een bondscoach gezien die gewoon weigert gebruik te maken van opkomend toptalent maar gewoon vasthoudt aan non-voetballers als De Roon en Veltman. En waarom is Ihatarren niet geselecteerd? Je mist gewoon een echte nummer 10 naast de jong. Je hebt hem gewoon rondlopen maar roept 'm niet eens op. Echt onbegrijpelijk. Net als de keuze voor Berghuis.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ten hag is ook zo iemand.
Houdt laf vast aan vaste waardes, geen noah lang, geen traore slechts 10 minuten speeltijd (hoogstens) tegen verdomme hekkensluiters.

Ten hag moet ook geen bondscoach worden en lekker naar een grote club gaan met torenhoge budgetten. Hij heeft niemand gebracht bij ajax, dat is opzich niet erg maar wat wel erg is, is dat je volgend seizoen in een enorm groot gat gaat vallen als die jochies ineens de kar moeten gaan trekken samen met nieuwe aankopen.

Het is vragen om problemen.
0 -2
EersteAanname
Dus, volgende wedstrijd Lang en Traore in het veld voor je twee beste spelers Tadic en Ziyech? Of wat is precies je punt?
0 0
Harrie Nak
Ihatarren was niet opgenomen in de selectie in overleg met de speler zelf.
4 0
Schip
Koeman heeft het ego en de ballen van een 8 jarige. Wil gewoon niet toegeven dat hij knetter fout zit met de voorkeur voor De Roon. En Berghuis.

Dit oranje is nog geen kanshebber. Ja, op een redelijk toernooi. Belgie, Frankrijk, wellicht Italië. Eerste twee zijn veel volwassener en verder en hebben overal goede spelers.
4 0
Antafca
tief op met deze onzin hier
4 0
Patajax
Ik ben blij en trots als jij weggaat
1 0
EersteAanname
Wat een gezeik hier. Bah. Was geen beste wedstrijd maar top dat we ons geplaatst hebben en met de lichting die er nu aankomt zou je zomaar 1 of meerdere eindtoernooien kunnen winnen de komende 10 jaar.
0 -4
Ferd
Met deze trainer winnen we niets
0 0
Joseph
De beste verdediger ter wereld en de beste middenvelder ter wereld stonden op het veld en dan moeten we blij zijn dat we ons plaatsen voor een EK? Dat is toch wel het minste wat je mag verwachten. Als je een zak aardappelen op de bank legt, mag je dat ook van die zak verwachten!
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Je doet de ieren tekort, hun verdediging vond ik gisteren beter.
Het verbaaste mij gewoon dat oranje bjjna niks afdwong.
0 0
Joseph
Dat zegt alles over het falen van Koeman. Dat hun verdediging beter lijkt is om je kapot over te schamen. Dat je er aanvallend niet bij komt, heeft met de keuzes voorin te maken. Berghuis speelt in het rechter rijtje van de eredivisie!
0 0
Bjarkos
Ben benieuwd wie het slechter zou hebben gedaan met deze groep spelers.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Waarom zou Barca hem überhaupt willen
8 0
PeterVKV
Als je coach bent geweest van PSV, Feyenoord, Southampton en Everton weet je je echt niet meer hoe je mooi aanvallend voetbal speelt. In het buitenland bij Everton en Benfica mislukt. Barcelona? ben bang van niet. Bang voor Oranje wel te verstaan.
6 0
Joker
Messi op de bank, hij denkt te veel vooruit en laat daar door gaten vallen. Een dood zonde....

Daar zijn geen oplossingen voor in zijn visie
0 0
Marcw1972
Jawel hoor: Marten de Roon
0 0
Joker
Scherp
0 0
Erik1966
kut wedstrijd maar toch de complimenten. Eindelijk weer eens een eindronde!
0 0
insectenverdelg
Als je Luil de jong inbrengt, t zou mijn keus niet zijn, Dan moet je wel hoge ballen gaan spelen. Anders grb je helemaal niets aan m. Maar pas de laatste e minuten mocht hij wx zn geliefde kopduel aangaan.

Wat qwas t idee erachter?

Verder
, als je propper direct opstelt, heb je een wisselmogelijkheid over.
1 0
Murtagh
Ik ben diep teleurgesteld schaam je kapot
3 0
Aetim
Prima dat we gekwalificeerd zijn. Ook leuk om te zien dat alle Nederlandse Ajacieden ook bij Oranje in de basis staan. Maar daar is alles mee gezegd. Wat een saaie bedoening zeg, met als dieptepunt het laten meedoen van anti-voetballers als De Roon en Luuk de Jong. Dan wil je gewoon niet mooi spelen. Al wil ik niet mee met de teneur dat het wel niks zal worden op het EK. Naast de kwaliteit van je spelers is een goede teamspirit essentieel om ver te komen op een toernooi. En dat zit wel snor met Koeman. Ook een behoudende, risicovermijdende taktiek blijkt vaak te werken, zie het Oranje van Van Marwijk en dat van Van Gaal. Het laatste echt goed voetballende Oranje was dat van Van Basten, maar dat werd roemloos in de kwartfinale uitgeschakeld door überresultaattrainer Hiddink. Dat bezien zal het mij dan ook niet verbazen als Koeman ver gaat komen op het EK. De enige die m.i. een goed resultaat zou kunnen behalen met een aantrekkelijk spelend Oranje is Erik ten Hag, maar laat hem maar lekker in Mokum blijven...
1 0
Sterspeler
Van Gaal had veel meer beperkingen in zijn team en 2 wereldsterren. Die bouwde daarop zijn ploeg en maakte er een machine van om de krachten maximaal te benutten. Dat kan ik meer respecteren dan wat Koeman doet. Koeman speelt als een laffe haas terwijl het algehele niveau van de ploeg hoger ligt dan wat van Gaal had. Het enige wat Koeman niet heeft is Robben. Hij heeft 6 toptalenten, waarvan 2 van wonderboy niveau. Laat 4 talenten banken en stelt middelmaat op basis van leeftijd op en wil zekerheden (de Roon, Berghuis, L de Jong) terwijl hij zichzelf met meer voetbal minder in de problemen zal komen door het en verbeterde dynamiek (Stengs, Koopmeiners, Boadu/Weghorst). Bovendien misbruikt bij Blind op linksback terwijl die maar 1 ding goed kan en dat is positioneren en voetballen en dan zet je hem op de flank neer. Je hebt 1 creatieveling op het middenveld en die laat je verdomme de bal ophalen IPV dat je hem dieper zet.

Hij hoeft ook niet op volle druk a la ETH te spelen. Maar maak er een machine van en haal die spelers er is uit die nooit wat hebben laten zien en dat ook nooit gaan doen. Bouw een machine en haal uit iedere topspeler de max. (Blind, van Dijk, F de Jong, Stengs)
3 0
Lewis Hamilton
Ja geweldig, gelijk tegen FC Volendam, want dat is het niveau. Dra-ma-tisch.
1 0
Sterspeler
Altijd overschat geweest als trainer. Heb je dit materiaal en kan je niet meer dan een 0-0 eruit halen tegen boord Ierland.
3 0
DeMeervanweleer
Wisselt precies de twee spelers die er nooit hadden moeten staan, hoe-kan-je je ongelijk meer bewijzen. Ga nou eens voetballen Koeman!
2 0
altijdwelwat
Hij moet nu al 5 wedstrijden op rij gedurende de wedstrijd zijn eigen falen recht breien .... de Roon kan thuis blijven en Koopmeiners selecteren. Berghuis hoef ik ook helemaal nooit meer te zien.
5 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik denk dat koeman ervanuit ging dat de noirdieren meer de aanval gingen zoeken, maar helaas.
Je hebt niks aan berghuis en babel zonder ruimtes, en dat goldt voor meer oranje klanten.
0 0