Vd Sar: 'Niet van de beurs en nemen ArenA niet over'

BartVeenstra, 16-11-2019 om 14:45, 16845 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax is geenszins van plan om op dit moment van de beurs te gaan of de Johan Cruijff ArenA over te nemen. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar vrijdagmiddag laten weten tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Tijdens 'het verslag van de directie' kwam Van der Sar van de directieleden als eerste aan het woord. In zijn verslag gaf hij daarbij het volgende aan: 'Nee, we gaan niet van de beurs', aldus de directeur. 'En nee, we hebben op dit moment geen interesse om de Johan Cruijff ArenA over te nemen.'

Wel is Ajax, zo geeft Van der Sar aan, met de gemeente in gesprek over gedeelde certificaten om zodoende een belang van het stadion over te nemen. Het gaat Ajax daarbij vooral om meer zeggenschap over wat er in het stadion gebeurt. 'We zijn constant met de Johan Cruijff ArenA in gesprek. Zo konden wij in de zomer - toen het veld na twee weken te slecht was om onze spelers belangrijke wedstrijden te laten spelen - de grasmat vervangen. Alles moet in het teken staan van het elftal om te presteren op het allerhoogste niveau.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VincentTest
Geen idee
0 0
JanTa
Van de Beurs gaan dat kost alleen maar geld en heeft alleen maar emotionele waarde en waarom de Arena overnemen? Ajax heeft als hoofdspeler van de Arena heel veel macht ondanks dat ze een minderheidsbelang hebben.
1 -1
TheTruth
Is idd ook niet nodig, als ze maar een goede grasmat kunnen blijven neerleggen.
0 -1
Schwalbino
Goedzo. Wil je de Arena exploiteren zul je toch weer een bedrijf in de armen moeten nemen die dat voor je uitvoert en zo'n bedrijf werkt niet voor niets. Ik geloof niet dat een dergelijke investering zoveel rendement oplevert.

Beursnotering is prima omdat de strakke regeltjes die daarbij horen een bepaalde waarborg zijn voor een professionele organisatie. De constructie is zodanig dat de vereniging de grootste aandeelhouder is en dus kan Ajax nooit zonder instemming van de vereniging over genomen worden.
3 0
soewares
Bayern Munchen bewijst het tegendeel
0 0
Hollister
Begin volgend jaar heeft Ajax al 38% van de aandelen in haar bezit van de JC Arena. Over 10 jaar is dat zelfs 61%. Op zich i dat voor Ajax niet ze heel relevant, belangrijker is medezeggenschap .. die lag tot voor kort in zijn geheel bij een consortium. Daar is nu sinds kort verandering in gekomen, door inspanningen van de gemeente en Ajax. Ajax kan nu meer uit de marketing en sponsoring halen mbt de JC Arena... Over een jaar of 6 zal die inspraak nog verder worden aangescherpt is de verwachting.
Dan loopt geloof ik het 10 jarig contract af waarin die medezeggenschap is vastgelegd. Met 38 % van de aandelen zal dan Ajax meer recht van spreken hebben.
verstandig dat ze niet van de beurs gaan en niet volledig de JC Arena over willen nemen.
Wel zou het handig zijn stapsgewijs wat aandelen terug te kopen zodra die op de markt komen.
2 0
FrankBeton
Goed verhaal.

Maar waarom zou Ajax niet van de beurs willen en vooral waarom zou Ajax de JC Arena niet willen overnemen?

Ik zelf denk dat Ajax stiekem nadenkt over een nieuw, eigen stadion voor in de toekomst. Maar nu speculeer ik.
1 -1
waayop
Daar denkt Ajax totaal niet over na. Er is namelijk geen plek in Amsterdam voor een nieuw stadion. Een stadion in de buurt van Lelystad lijkt mij niks. En wat is er mis met onze Johan Cruyff Arena. Niks, die wordt zelfs steeds beter.
1 -1
Minsc
Omdat de Arena zonder de exploitatierechten niets oplevert.
1 0
FrankBeton
Ik vroeg het niet aan jou
0 -4
Rentokill
Wil je er voortaan dan bij zetten aan wie je het dan wel vraagt? Of beter: Doe dat rechtstreeks als je zo reageert.
0 0
ARUCAMBA
misschien is de ARENA al wel te oud of willen ze eerst kijken of ze wel bij de nieuwe opzet van het europees plan behoren en ze willen op dit moment alles in de spelers steken volgens mij.
0 0
Danos
Nou ja ik had liever gezien dat ze geen dividend hadden uitgekeerd en dat zouden gebruiken om eventueel founders uit te kopen van de arena.
0 0