Overmars gaat gesprek aan met Blind

BartVeenstra, 16-11-2019 om 08:45, 19926 views, NOS, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, is op de achtergrond al volop bezig met het volgende seizoen. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gaf hij aan binnenkort met Daley Blind in gesprek te gaan over diens toekomst.

Overmars geeft aan dat men bij Ajax creatief moet zijn, omdat men niet de financiële middelen heeft van Europese concurrenten als Real Madrid, Bayern München, Juventus, Manchester City en FC Barcelona. Spelers als Blind en Tadić naar Amsterdam halen, is een langdurig proces geweest, zo vertelt de beleidsbepaler. 'Het is soms moeilijk te begrijpen voor mensen dat we met iets bezig zijn, het duurt soms maanden. En in dat proces zit ik nu eigenlijk voor volgend seizoen', citeert de NOS Overmars.

In het afgelopen seizoen bleef de uitloop bij Ajax beperkt, al geeft Overmars toe dat Ajax Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt wel mist. Toch spreekt hij van een sterke selectie en ook richting volgend seizoen is dat het doel. 'Zo ga ik het gesprek aan met Daley, wat we ook met Dusan gedaan hebben. Hoe ziet Daley de toekomst? En met bepaalde spelers hebben we al afspraken gemaakt, vooral de oudere spelers. Sommige jongens hebben nog een wens om in het buitenland te spelen. Daar heb je mee te dealen.'

Danny Blind

Tijdens de AVA kwam ook de vader van Daley Blind, Danny, aan het woord. Zoals in het verslag vrijdagavond op deze site al te lezen was, weet men bij Ajax ook dat het door de Nederlandse competitie soms lastig is om bepaalde spelers te behouden. 'Spelers willen zich ook verder ontwikkelen in een grotere competitie, zoals de Premier League of La Liga.'

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Blind is heel belangrijk en past heel goed bij Ajax. Van beide kanten zou ik zeggen, "count your blessings". Als je Blind, Tadic en Ziyech de komende 5 jaar behoud, ben je een heel eind met je structurele Europese topambitie.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Chong verlengt niet bij Manchester, net als Toby en Vertonghen bij Spurs. Misschien opties voor volgend jaar?
0 0
Babangida83
Chong is niet erg intelligent. En een beetje voetbalintelligentie heb je wel nodig bij Ajax. Daar onderscheiden we ons ook mee.
0 0
FrankBeton
Chong ja. De rest niet.
Graag Redan uit Hertha BSC weghalen ook.
0 0
Sterspeler
Waarom zou je Alderweireld in godsnaam niet proberen te halen?
1 0
Babangida83
We zullen toch als Ajax ook de competitie moeten gaan versterken. Ook dat zorgt ervoor dat spelers zoals De Jong en De Ligt net een jaartje langer blijven. En dus is kans op CL-winst vele malen groter, met dito inkomsten dat t weer genereert.

Dit doen we al geregeld, maar kan wat mij betreft nog wel iets duidelijker en vaker. (De Wit naar AZ, Botman naar Heerenveen, 7 miljoen voor Labyad (helaas dan weer een te lang contract), etc.) Het algehele niveau van onze opleiding is omhoog gegaan. Dit is goed voor de Eredivisie. Met Malen en Bergwijn hebben we zelfs PSV geholpen (die onmisbare spelers bij PSV:-)) Alleen maar goed.
1 0
fc Barcelona_ke
seizoen 2020/21

Rajkovic, Kotarski, Scherpen
Dest, Mazraoui, J. Timber
Schuurs, Alderweireld, Rensch
Blind, Pierie
Familia Castillo, Salah-Eddine, Douglas
Marin, Alvarez, Gravenberch
Martinez, Eiting, Taylor
Palacios, Verschaeren, Ekkelenkamp
Tadic, Stengs, Labyad,
Macias, Traore, Brobbey, Hansen
Promes, Lang, Unuvar

Rajkovic
Dest, Alderweireld, Blind, Familia Castillo
Alvarez, Palacios, Martinez
Stengs, Tadic, Promes
1 0
FrankBeton
Wie is Douglas.
Lang verhuren.
Botman terughalen.
Alderweireld kan weleens veel te duur zijn qua salaris.
Labyad verkopen.
Wie is Macias.
Redan uit Hertha BSC weghalen.
0 0
bdsngsfs
Als je met Ajax in de CL halve finale of hoger kan spelen, wat is dan de meerwaarde van een club als bijvoorbeeld Juventus of Bayern dat daar lager is geëindigt. Dan hebben ze misschien een betere competitie, maar ik weet zeker dat die clubs graag met Ajax zouden ruilen wat de CL aangaat.
0 0
trodat4030
Omdat, over de breedte genomen, Bayern en Juve veel beter in staat zijn om die halve finales 4 van de 6 jaar te halen, wij moeten nog maar afwachten of het een hoogtepunt is geweest of dat dit de nieuwe standaard is. Het is geen gegeven dat we dit kunststukje een jaar of 3-4 gaan herhalen. Geenszins zelfs!
0 0
Simpelishetmoeilijkst
We moeten gewoon zo doorvoetballen, zoals nu, want dat doet niemand met al dat grote geld, en het kan resultaat leveren, zoals we van verleden seizoen weten.
0 0
Hollister
Als we met elkaar reeel zijn dan is het zeer aannemelijk dat komende zomer vertrekken: Neres, Veltman, Donny, Nico en Onana... met een heel klein beetje geluk blijft Ziyech, maar als hij deze lijn doortrekt mag je er van uitgaan dat ook clubs komen waar hij op zit te wachten.
Verder zou Overmars iedereen moeten kunnen behouden voor Ajax.
Mochten alle 6 vertrekken dan komt er minimaal 250 tot 300 euro binnen aan uitgaande transfers. Dan 3 klasbakken kopen en misschien 1 of 2 grote talenten voor de toekomst. De rest aanvullen met eigen jongens.... kan mij niet voorstellen dat jongens als Gravenberch, Ekkelenkamp, Traore, Eiting, Lang weer volgend jaar in Jong moeten gaan spelen.
Bovendien heb je je met een eventueel kampioenschap al geplaatst voor de CL dus heb je een langere aanloop om je team te vormen zonder dat meteen gepiekt moet worden in de voorrondes. Dat scheelt een stuk
2 0
Ajax114
Hij koopt geen klasbakken. Blijft zoeken in categorie Alvarez, Marin en Magallan .
3 -3
ajaxfan83
en wat zijn promes tagliafico martinez dan , om zomaar even een paar namen te noemen
0 0
Sterspeler
Als ie daarin zoekt en hij vind Martinez en tagliafico mag die van mij best in dat segment zoeken
0 0
FrankBeton
Ga weg jij en snel
1 0
trodat4030
En Martinez, Tagliafico, Neres, Sanchez, Onana, Frenkie de Jong, Blind, Tadic, Promes en Ziyech..
0 0
wladimir
Onana, Veltman, Tagliafico, van de Beek, Ziyech en Neres gaan Ajax verlaten deze zomer, maar levert Ajax enorm veel op. Blind, Martinez, Labyad, Tadic en Promes blijven. Misschien zelfs Huntelaar. Schuurs, Castillo, Gravenberch en Lang kunnen langzaam worden gebracht. Volgend jaar sowieso CL.
0 0
Joseph
Blind is goud waard, wat hij laat zien is ongelofelijk. Hij zit op een constante lijn omhoog waarbij hij zelden naar beneden afwijkt in wedstrijden.

Met hem verlengen is ook met het oog op een nieuwe coach ontzettend belangrijk. Zijn ervaring en skills maken het voor een trainer mogelijk het spel te ontwikkelen. Ajax moet er alles aan doen om hem te behouden en bij een verkoop niet bang zijn om af te schrikken met de hoofdprijs.
0 0
fc Barcelona_ke
Huntelaar nog jaar vast!
Alderweireld komt
Palacios komt
Geen suarez Vertonghen. Anders hebben we te veel veteranen! Blind tadic blijven volgend jaar sowieso wel.
Sterkhouders onder meer onana taglia ziyech vd beek meer onhoudbaar!
Jonge talenten liefst na winterstop al meelopen en af en toe wedstrijden spelen (klaarstromen voor nieuwe seizoen)
0 0
FrankBeton
Ow ja??
Alderweireld en Palacios komen ja??

Al zeker??
0 0
Babangida83
Liefst nu al mee laten lopen die talenten. Zeker ook in de CL, nu t nog kan (als de stand t toelaat).
0 0
Bjorn
Je weet dat er in de zomer een grote kans is dat je trainer vertrekt plus spelers als Onana, Ziyech, Nico en Donny. Lijkt me cruciaal dat iemand als Blind dan wel binnenboord blijft.
0 0
ST
Makkelijkste is een BeneLeague beginnen. Dan komt er meer geld in de competitie. Ajax is toch beter dan de kampioen van België. Het verschil zit hem meer in de ploegen onder Ajax.
1 0
Heliumschaap
We moeten de competitie interessanter maken.

Een Beneleague of wat mij betreft een North Europe League met Scandinavië erbij zou ervoor kunnen zorgen dat de tv-gelden flink omhoog gaan en dat je kan concurreren met de Premier League, La Liga of minimaal Frankrijk. Met de Eredivisie alleen ga je het nooit structureel redden denk ik om jaarlijks hoge ogen te gooien in Europa, doordat spelers eerder zullen vertrekken.

Wat is er op tegen om de competitie geografisch groter te maken?
-Reistijd? Kijk naar Spanje, Frankrijk, Australië, Amerika, Argentinië.
-Te veel clubs? Beste clubs van de landen spelen in deze competitie en je kan promoveren vanuit een lagere nationale competitie.
-Kunstgras? Verbied het in deze competitie.

Je zal niet alleen je eigen club willen zien winnen, maar ook een voorkeur hebben voor andere Nederlandse clubs waardoor andere wedstrijden ook leuker zijn om te kijken. Alleen maar plussen.

Wat zijn de echte minnen?
3 0
Mokum1012
Over een paar jaar is er een nieuwe opzet van de CL, krijg je veel meer Europese wedstrijden. Het is dan handiger om de Eredivisie te verkleinen naar 16 ploegen en daarnaast een Benelux Supercup te spelen.
De eerste ronde spelen de kampioen van Luxemburg en de bekerwinnaar van Luxemburg tegen de bekerwinnaars van Nld en Belgie. De winnaars van de eerste ronde spelen vervolgens tegen de kampioenen van Belgie en Nederland. Daarna een finale. Die wedstrijden zijn leuk te verspreiden over de eerste seizoenshelft.
0 0
Mokum1012
Geen vierde ster.
0 0
Web
Heel verdiend, wat speelt die jongen sterk de laatste tijd
Hij heef al een buitenslands avontuur achter de rug
Ik zal er helemaal niet van op kijken, als Ajax hem goed beloond, hij zo maar eens zijn loopbaan afsluit bij Ajax
Voetsporen van Pa
0 0
Spitz
Je moet het juist om gaan draaien. Stel dat dit team weer overwintert en gaat verrassen in het verloop van de CL. En Overmars doet weer goede aankopen in de winterstop zodat het elftal sterk blijft en door kan groeien. Dan wordt het voor een Tagliafico, Neres, Ziyech ook eenvoudiger om toch te blijven. Ik zie alleen Veltman, vd Beek, Huntelaar en Siem de Jong vertrekken, samen met een paar reserve keepers.
0 0
Web
Wij zitten alleen met die kut plastic veldjes
Dat moet echt afgelopen zijn
Bij iedere club lopen oudjes rond, die heel graag dagelijks met de velden bezig willen zijn, er hoeft er maar een echt goed verstand van te hebben, en de rest helpt mee
De koffie staat klaar bij de clubs, geweldig toch?
En in de toekomst alleen promoveren als je op gras voetbalt
Training moeten de clubs zelf weten, maar eredivisie NOOiT meer
3 0
Spitz
Helemaal met je eens. Je verwacht deze velden trouwens ook niet in Nederland met een goed klimaat. Rusland, Scandinavie en IJsland is iets anders.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Het word tijd dat erik traore en noah lang wat meer gaat brengen. Je kunt ze nu nog laten spelen met werledklasse spelers.

Als je ze pas volgendjaar tussen nieuwe aankopen plaatst valt ajax zo enorm terug in kwaliteit, dat suporters gaan klagen en de sfeer enorm verslechterd.

Ajax moet ook opzoek naar zoveel mogelijk assist+goal makers. Dus niet alleen spelers met alleen een goal. Dit ajax is opgebouwd uit dit soort type spelers.
2 -1
insectenverdelg
Eerst maar zien of ziyech vertrekt. Onana wordt t lastigst te vervangen overigens.
0 0
Adam24
We zitten nog midden in het bouwen van een team, deze jongens gaan na de winterstop echt wel hun minuten pakken.
1 0
kaashaas
Tja als eredivisie geen uitdaging meer heeft dan gaat het om europees avontuur
0 0
Schip
Terecht. En verder mag hij een bod voorbereiden op Ihatteren of anders Stengs. Er moet NL talent blijven komen, de balans slaat dit jaar iets teveel door naar buitenlandse spelers. Vorig jaar was de mix ideaal.

En met Gravenberch, Taylor, Unuvar komt er weer NL talent uit de eigen opleiding bij. Rensch en Salah Eddine wellicht ook.
0 -1
Ferd
Geen Stengs, nog trager dan Schone
0 0
insectenverdelg
Laat me volgend jaat graag verrassen met een aankoop zoals Tadic of Blind.
2 0
BrandjeXL
Leg uit! Ik ben van mening zolang Tadic en Blind bij Ajax spelen hoeven we geen oud spelers terug te halen. We moeten ook ervoor blijven zorgen dat er ook kapitaal blijft staan op het veld. Als de reacties hier lees dan wil men Alderweireld, Suarez en Vertonghen terug halen. Dan bestaat je team uit te veel spelers zonder restwaarde. Ik zou proberen om Palacios te halen. Die jongen is lyrisch over Ajax, kan fantastisch voetballen en vertegenwoordigt waarde.
1 0
insectenverdelg
Dat is niet geheel wat ik bedoel. Een Stengs en Boadu halen vind ik ook buiten categorie. Suarez is voor mij overigens wel de uitzondering.
0 0
Jornnn
Gaat nooit gebeuren. AZ blokkeert dit soort transfers altijd.
0 0
insectenverdelg
60 miljoen gaan ze niet blokkeren hoor
0 0
Jornnn
Alderweireld en Suarez. Zoiets?
1 0
BrandjeXL
Palacios zou nog beter zijn;)
0 -1
Jornnn
Volgend jaar wordt een heel lastig verhaal. Wellicht nog wel lastiger dan afgelopen jaar. Ik denk dat sowieso vertrekken:
- Onana
- Tagliafico
- vd Beek
- Ziyech
- Neres

Dan is het de vraag of Tadic en Blind denken nog nieuwe uitdagingen te zien als iedereen vertrekt. In NL hebben ze alles gewonnen en op CL niveau zullen we wat verder terug geworpen worden.
1 -4
suske
Dat zijden ze vorig jaar/seizoen ook en zie wat Overmars voor elkaar kreeg niks grote leeg loop . Laten we het maar gewoon afwachten Overmars heeft op dit gebied al meer verrast De door jou beven genoemde spelers hebben toch ook verlengt.
1 0
Jornnn
Ja. Vorig jaar dacht ik het ook. En toen heeft Overmars een top prestatie geleverd. Maar wel slechts uitstel van het onvermijdelijke. Dus laten we dit jaar nog maar flink genieten!
Daarnaast heeft Ajax natuurlijk wel zijn imago flink opgevijzeld, waardoor ik wel verwacht dat we toppers terug kunnen halen. Maar die zullen niet gelijk net zo ingespeeld zijn als het team van nu.
1 0
Ajaxtrouw
Maar wij hebben in NL gewoon een k competitie
2 -1
jaribombari
Jeps dat vrees ik ook. Al dachten we dat dit seizoen ook natuurlijk. Het is wel vaak zo dat je een basis vaak maar 2 jaar bij elkaar kunt houden.
1 0
Babayaka
Ik denk het niet..
0 -1
insectenverdelg
Tadic blijft wel. En werst zien dan geliven dat ze allenaal weg gaan. Heb ergens stiekeme hoop dat Ziyech een echte mister Ajax wordt en nog 4 a 5 jaar in ons mooie shirt speelt.
2 0