Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van der Sar enorm gegroeid: 'Straalt echt CEO uit van topclub'

BartVeenstra, 15-11-2019 om 07:10, 8101 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-directeur Michael Kinsbergen vindt dat Edwin van der Sar in de afgelopen jaren flink gegroeid is als directeur van Ajax. Eerder was de oud-doelman directeur marketing en was Kinsbergen de algemeen directeur, waarbij laatstgenoemde gold als persoonlijk begeleider in de transformatie van Van der Sar naar algemeen directeur. Die functie bekleedt hij nu drie jaar.

Vrijdag - tijdens de aandeelhoudersvergadering bij Ajax - zal Van der Sar voor vier jaar gaan bijtekenen. In een interview met het Algemeen Dagblad komt de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle uit 2014 ter sprake. Fans van Ajax gooiden destijds herhaaldelijk vuurwerk op het veld. 'Edwin zat naast me, maar stond opeens op en was weg. Een paar minuten later zag ik hem op het veld met een microfoon de supporters toespreken (refererend naar de uitspraak 'kappen met die shit', red.). Het kwam vanuit hem zelf, op een manier die ik niet eerder zag. Voor mij het eerste moment waarin ik de leider in hem herkende.'

Kinsbergen is van mening dat Van der Sar in zijn rol als algemene directeur baat heeft gehad bij zijn keepersverleden. 'Als er kritiek was, dan stapte hij daar heel makkelijk overheen. Alsof hij als doelman een bal had doorgelaten. Hij wist dat hij klaar moest zijn voor de volgende bal. Hij besefte volgens mij ook wel dat bepaalde kritiek terecht was. Vergis je niet, het is een zware job. Opeens komt er van alles op je af, allerlei dossiers moet je jezelf eigen maken. Dat had tijd nodig.'

Inmiddels is Van der Sar niet meer weg te denken uit de directie van Ajax. In binnen- en buitenland is de directeur enorm populair en wordt hij overal direct herkend. Hij belichaamt ook het stokpaardje van Johan Cruijff, die graag oud-topspelers in de organisatie wilde zien, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Kinsbergen: 'Edwin heeft goede mensen om zich heen verzameld en is enorm gegroeid in zijn rol. Hij straalt echt de CEO uit van een topclub.'

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VincentTest
Zeker perceptie. Gaat om resultaat van het team.
0 0
Cupmetgroteoren
Is allemaal perceptie. Als de resultaten uit waren gebleven had iedereen hem nog steeds een lulletje zonder uitstraling genoemd. Alles staat of valt met resultaat.
0 0
michaellaudrup
Hij is een bekende keeper wat in zijn voordeel spreekt, voor de rest niet bijster intelligent en niet echt een natuurtalent.
0 -1
Laurel71
Vloeken in de kerk natuurlijk maar ik vind hem helemaal die uitstraling niet hebben. Je hoort hem bijna nooit en als ik hem dan laatst zie in USA tijdens zo'n interview, dan is het tenenkrommend. Zou ergens anders nooit CEO zijn. HIj heeft de naam en het verleden, en dat is prima als boegbeeld. Maar dan niet roepen dat ie de grote CEO uitstraalt, thuis misschien aan de keukentafel.

Op zijn blote knietjes danken dat ie een fantastische jeugdopleiding, Kinsbergen, Overmars, Geelen, Bosz en ten Hag heeft/had.
1 -8
Cupmetgroteoren
Uitstraling... uitstraling. Beetje moe word je ervan. Uitstraling zegt niks.
0 -1
RaynoFischer
Wat is volgens jou dan de juiste uitstraling hebben voor een CEO?, hij doet gewoon zijn werk goed en is daarin gegroeid waar kingsbergen vast mee te maken zou hebben gehad.
Op Overmars was er eerst ook genoeg kritiek trouwens en laat ik maar niet over Ten Hag beginnen :P
3 0
soewares
k heb gewerkt bij een heel groot miljoenenbedrijf en die CEO ad ook een uitstraling van een kerkuil.. Zolang diegene goed werk levert is het toch gewoon goed
1 -1
3sterren
Er is al bij diverse clubs in de eredivisie geëxperimenteerd met voormalige topsporters in het bestuur. Zo hebben, om er een paar te noemen, een oud-schaatser (FC Groningen), oud-volleyballer (PSV), oud-basketballer (Ajax) ooit geprobeerd een voetbalclub naar een Europees acceptabel niveau te leiden. Dat werd in de praktijk lijden.

Voor Europees succes aan de top heb je capabele oud-voetballers nodig, die ooit zelf met ”de cup met de grote oren” in hun handen hebben gestaan …
1 0
Juichtoon
Dit kan ik beamen. Was hij voor Ajax PEC (bekerfinale) nog zeer onwennig. Vlak voordat deze bekerfinale werd hervat zei hij vanaf het veld in de Kuip dat 'bij een volgend vuurwerk Ajax zou kunnen verliezen' (???). Echt absolute nonsens, niet voor de troepen staand (het Ajax belang) en de spelers hadden het met deze uitspraak niet meer in eigen hand; ergo binnen 15 min 3 tegengoals).
Nu heeft hij niet alleen veel meer rust maar zegt ook zinnige dingen over de toekomst of transfers.
0 -5
AnsB
Mooi. En terechte waardering in mijn ogen.
Ik kan me niet heugen dat Ajax op bestuurlijk niveau ooit in zo'n rustig vaarwater heeft gezeten. Dat is niet alléén, maar zeker ook zijn verdienste.
En het prachtigste is toch ook dat hij zelf, net als Overmars, heeft gevoetbald bij Ajax.
We gaan echt Bayern achterna.
7 0
Schwalbino
Die laatste zin verpest dan weer alles wat mij betreft.
0 -3
RaynoFischer
Top nieuws, Vd Sar en Overmars gouden duo
1 0
Ajaccus
Nog beter het gouden trio handhaven en
Ten Hag een niet te weigeren lange termijn contract geven.
1 0
Aspers73
Of je komt bij een Europese wedstrijd aanzetten met Toon Gerbrands en John de Jong, of met vd Sar en Overmars! Een wereld van verschil.
3 0
TheTruth
Als Ajax deze lijn doortrekt voor op zijn minst 2, 3, 4 jaar dan zijn we gewoon echt terug op niveau. De tijd is nu aangebroken om de mix te zoeken tussen jeugd, en kwaliteitsaankopen als Promes, Tadic etc.
5 0
RaynoFischer
Precies, de jeugd ziet er ook goed uit voor de komende jaren gezien de huidige 019 al is het natuurlijk de vraag hoe ze zich ontwikkelen :)
0 0
Tinus
VdSar is ontegenzeggelijk gegroeid in z’n rol. Niettemin vind ik hem absoluut niet de uitstraling van een manager hebben. Het is nu rustig rond de club door de grote successen en dat is mede zijn verdienste. Maar als het op een bepaald moment weer een keer onrustig wordt, dan ben ik benieuwd of hij dat kan managen.
0 -6
Jarl1989
Misschien is het nu rustig bij de club omdat hij zelf ook rust bewaard?
2 0
RaynoFischer
Hij heeft juist een aandeel in de rust binnen de club op het moment
2 0
jollie18
top nieuws
1 0
Babayaka
Moet eerlijk bekennen dat ajax heel lekker bezig is, niemand lijkt zomaar ajax in te willen ruilen voor zomaar wat anders. Dat is jaren wel anders geweest. En dat gaat van onder tot boven.
8 0
Radie125
Hij is enorm gegroeid en hij was al zolang. Eerlijk is eerlijk het is de laatste jaren enorm rustig in de top dit geeft ook uitstraling op het sportieve gedeelte. Sar suc6 de komende 4 jaar.
8 0