Ten Hag sluit schuiven met opstelling niet uit

BartVeenstra, 13-11-2019 om 15:15, 15162 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag sluit niet uit in de komende tijd toch te gaan schuiven met zijn spelers, zo vertelt hij tegenover Voetbal International. De trainer van Ajax ziet het namelijk nog altijd als een optie om bijvoorbeeld met Klaas-Jan Huntelaar in de spits te spelen, terwijl anders spelers als Dusan Tadić, Quincy Promes, Donny van de Beek en Hakim Ziyech ook een andere positie kunnen bekleden.

Afgelopen zondag - toen Ajax in de Johan Cruijff ArenA speelde tegen FC Utrecht - hield Ten Hag bewust vast aan zijn middenveld van de laatste weken. De trainer koos daarmee wederom voor Ziyech op de tien-positie. 'In de rol die Ziyech nu heeft op "tien", is hij heel belangrijk voor het team. Als we hier vijf weken geleden hadden gezeten en we het over de positie van Ziyech zouden hebben, dan was er gezegd dat hij alleen vanaf een bepaalde positie kan spelen. Maar dat is zo autistisch gedacht. Als je vaak genoeg zegt dat een speler slechts op één positie kan spelen, gaat hij er vanzelf in geloven.'

Volgens Ten Hag kunnen heel veel spelers op meerdere posities spelen. Zeker in de manier van spelen bij Ajax, waar spelers door veel positiewisselingen sowieso al op andere posities terechtkomen. De trainer geeft aan dat het erom gaat dat je de taken kent als je op een andere positie komt te spelen.

Zodoende sluit de trainer niet uit om in de nabije toekomst te gaan schuiven. 'Met Klaas-Jan Huntelaar hebben we bijvoorbeeld een goede optie voorin', zegt Ten Hag, die in dat geval moet schuiven met spelers. Dat vindt hij niet erg, zo stelt hij. 'Ziyech kan ook uitstekend vanaf links of rechts komen, Tadic kan prima van links komen en Promes en Van de Beek kunnen ook heel goed op 10 voetballen. We kunnen variëren en het per wedstrijd bekijken. Anderzijds ben ik het met je eens dat we ook automatismen willen kweken. Het moet zo zijn dat de tegenstanders zich er moeilijk op kunnen instellen en dat er een verrassingselement in blijft zitten.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dastaan
Dat is het mooie aan deze voetballers zij kunnen gewoon in het veld rouleren met elkaar, daarom raakt de tegenstander vaak in paniek wie ze moeten verdedigen. Dat is de kracht van dit Ajax. Alleen ja het centrum in we verdediging blijft me zorgen geven. Hoop dat dat snel opgelost kan worden.
5 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Vind je?
Ik vind de manier waarop het middenveld samenwerkt met de verdediging juist een issue.
Tuurlijk mis je de ligt en de jong, maar er word ook minder goed gecommuniceerd en terugverdedigd.
Rechtsachter ligt ook te vaak open.

Er zit wel verbetering in de laatste weken
2 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Roeleren is helmaal niet erg, en uiteindelijk word je er ook sterker op, maar vaak gaat het gepaard met puntverlies in het begin, en dat kun je zeker niet hebben in de fase van de cl.
1 0
Duif63
Siem op de plek van Veltman tegen Lille.
1 -2
ratje
Treffend, zijn opmerking over Ziyech 5 weken geleden. Hier op AS werd je ook afgemaakt als je voor Ziyech op 10 predikte. Alleen maar minnetjes en je 'snapte er niets van, want hij lijdt alleen maar balverlies'.

Nu niet meer :)
6 -2
EKS
Zoals Ten Hag ook terecht stelt spelers moeten hun taken goed kennen en uitvoeren.

Juist Ziyech heeft zich disciplinair enorm weten te verbeteren, en is daardoor nu beter inzetbaar op riskante posities. Niks geks aan dat sommigen dat eerder dit seizoen niet zagen zitten.
0 0
ratje
Klopt, niet gek, dat beaam ik ook hieronder. Alleen 'grappig' om te zien hoe aanvallend mensen kunnen zijn naar hen met een andere mening en dan een aantal weken later dezelfde mening delen.
0 0
Robbie en de Kock
Ja klopt. Ik was er ook op tegen. Eerlijk is eerlijk.
Had hem een paar keer daar bezig gezien bij Marroko. Dat was helemaal niks.
Maar goed Marroko is duidelijk feen Ajax, mijn fout.
1 0
ratje
Top dat je erop terugkomt!

Daarnaast: ik begreep de kritiek ook wel hoor. Dat het zó goed uit zou pakken had ik zelf ook niet gedacht.
1 -1
Kuningast
Hou toch op man! Dit middenveld en aanval is de best mogelijke die we op kunnen stellen.
1 -1
ajax4ever01
never change a winning team
3 0
036AFCA97
Was was het lekker geweest als Bandé gewoon Neres kon vervangen nu. Maar is die goed genoeg? En fit?
0 0
Babangida83
We hadden De Boer die ons het spelen op balbezit teruggaf, Bosz die ons het drukzetten en de branie teruggaf en Ten Hag die daar nog de positiewisselingen aan toevoegt. Zo bezien is het niet zo raar dat je het zo goed doet momenteel. Het speelplan zit gewoon zeer goed in elkaar. En de jeugd wordt daar ook mee opgevoed. Natuurlijk valt er altijd nog wel wat op aan te merken, maar perfectie heb ik nog nooit gezien.
Zo zou ik zeker thuis in de basis wel iets meer jeugd opgesteld zien staan om anderen rust te geven. Dat zou de continuïteit ten goede komen en dan maakt het op een gegeven moment niet meer zo veel uit welke trainer je voor de groep zet.
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Er speelt geen een ploeg in europa perfect, ze hebben allemaal een zwakte.
1 0
Babangida83
Ik doelde eigenlijk ook op de commentaren die Ten Hag nog steeds veel krijgt. Terecht en onterecht. Zoveel mensen zoveel meningen. Alleen daarom al zal t nooit perfect zijn.
0 0
Joseph
Ziyech kan ook op goal staan en Tadic kan ook als centrale verdediger spelen. Er zijn alleen wel degelijk posities waar spelers het beste tot hun recht komen en daar miet je als trainer naar zoeken.

Het middenveld met Ziyech, Donny en Martinez is het beste in balans. Zonde om dat na een wedstrijd om te gooien omdat er geen vertrouwen is in Schuurs en Alvarez achterin.
2 0
Web
Hij laat alles open.
Hij gaat alleen maar veranderen bij blessures of overvol progamma
Ten Hag weet maar al te goed dat dit het beste team is
1 -1
Babangida83
Tot de tegenstander zich er op gaat instellen en een Kanté op Ziyech gaat plaatsen, dan speelt Ziyech die wedstrijd weer vanaf rechts ofzo. Dat is de luxe van het huidige systeem en de kwaliteiten van de huidige spelers. Die multi-inzetbaarheid is erg handig.
2 0
Pvt
Huntelaar wat mij betreft niet meer inbrengen, voegt helaas weinig toe aan dit dynamische Ajax. Zag je ook tegen Utrecht en de wedstrijden daarvoor. Dan liever een speler als Traoré de kans geven.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Eigenlijk wel bizar dat je als ajaxsuporter huntelaar afserveerd terwijl hij praktisch 1op1 scoort, met de minst aantal minuten.

Je moet huntelaar ook tevreden houden, hij is ook belangrijk naast voetbal en voor de sfeer.
0 0
Web
Huntelaar in de rol waar hij oorspronkelijk voor gehaald is
En dat was geen basis speler
Heerlijk toch als je iemand achter de hand hebt, als het een keer niet lukt om te scoren
2 -1
Babangida83
Zou Huntelaar in uitwedstrijden brengen en Traore in thuiswedstrijden. Uit wordt er toch iets meer gevraagd altijd en kan ervaring de doorslag geven.
0 0
MPAjax
zijn favoriete positie behouden dan heb je wat aan de speler anders is het half mak
0 0
Leprechaun
Niet doen!
1 0
Ajaxhart
In Erik we trust.
5 -2
NaarCLbeker5
Laat maar schuiven
1 -2
Middenweg401
Oh jee, daar gaan we weer. Heeft hij eindelijk uitgevonden dat Ziyech veel beter het spel verdeelt dan Promes op 10, en dat Vd Beek met Ziyech zorgt voor een gevarieerd aanvallend middenveld, en dan gaan we weer wat anders doen. Gewoon die voorste 5 laten staan qua positie (en Neres dus 1 op 1 vervangen) graag. En Martinez enkel dat potje tegen Lille een plekje naar achteren halen, omdat het bijna niet anders kan.
2 -2
GvanAchteren
Alles laten staan tegen Lille. Tagliafico op lcv, Dest aan de linkerkant. Schuurs als rcv.
1 -1