Blind: 'Hij was 37, dat ga ik denk ik wel halen'

FinnDekker, 12-11-2019 om 09:10, 28898 views, HELDEN |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind denkt nog lang niet aan stoppen, zo blijkt in een interview met HELDEN. De verdediger van Ajax is 29 jaar maar ziet zichzelf nog jaren spelen op het hoogste niveau. De Ajacied wil zelfs zijn vader, die pas op late leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, voorbij.

'Ik had laatst een discussie met mijn vader of ik hem kon inhalen. Ik ben nu 29, m’n vader stopte toen hij 37 was. Ik denk dat ik dat ga halen', aldus de linkspoot, die in de zomer van het vorige kalenderjaar terugkwam naar Ajax. Met de Amsterdammers won Blind de landstitel, de beker, de Johan Cruijff Schaal en bereikte hij de halve finale van de Champions League.

'Ik hou van Amsterdam, lekker in de buurt bij mijn familie. Maar mocht er een mooie buitenlandse club komen, dan sta ik er zeker voor open', reageert de verdediger op de vraag waar Blind zijn carrière wil afsluiten. 'Maar ik sta ook open voor contractverlenging bij Ajax, ik zie mezelf hier ook nog jaren spelen.'

Na zijn loopbaan als voetballer is het mogelijk dat Blind actief blijft in de voetballerij. 'Ik wil wel mijn trainingspapieren halen, maar ik zie mezelf niet als hoofdtrainer. Ik ben meer het type assistent.' Een kantoorbaan wordt het in ieder geval niet. 'Het bedrijfsleven lijkt me niks voor mij. Ik ben niet iemand die op kantoor wil zitten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Blind is een held, net als zijn vader. Als hij alleen maar beter wordt mag hij van mij zelfs met een rollator op het veld staan. Niet normaal hoe goed hij is geworden. Van afgeserveerd worden door een coach die over datum was, naar een internationale topper bij Ajax.

WZAWZDB!!!
0 0
trainerdv
Hèhe, zo denkt iedereen :) En dan als 30-plusser ineens kinderen, blessures etc. Maar goed, you never know
0 0
Jaze
In de vorm van z'n leven, en wat mij betreft de beste man aan Ajax zijde nu. Held! Liefde voor Ajax is Blind
2 0
Stamhoofd
Geef deze man ook zo'n tadic contract van 80 jaar ofzo
2 0
kaashaas
Ik ben niet echt fan van de Danny Blind van nu maar wel als speler. Danny was een grotere steun pilaar toen der tijd dan Daley nu. Beide spelers hebben eigen kwaliteiten en zijn in mijn optiek ook niet vergelijkbaar.

Danny zijn aanwezigheid in het team was veel belangrijker dan die van Daley nu. Neemt niet weg dat Daley eem ptima speler en een hele goede aankoop is geweest om Ajax naa r een hoger nivo te brengen.
0 0
AFCAPolarBear
Ben ik niet echt met je eens. Ik vond Danny een echte verdediger, die vaak (zoals het ook hoort bij verdedigers) onzichtbaar was. Daley is meer aanwezig, trekt het spel meer naar zicht toe en laat zich meer gelden. Daley is eigenlijk ook geen echte verdediger, maar speelt vooral door zijn ervaring en zelfkennis erg goed centraal achterin. Ik ben (alleen kijkend naar de spelers zelf, niet het team) meer fan van Daley.
0 0
ETM
Ps. Meest in het geheugen staat bij mij Danny's vermogen vanachter op de bal te sliden.
0 0
ETM
Het voetbal uit de jaren 90 is ook wel anders dan het voetbal nu. Er is nu behoefte aan een spelbepalende 6, of 4. Steeds minder is de voorname spelbepaler de 10. De 10 moet worden vrij gespeeld van achteruit. Daley is voetballend denk ik beter dan Danny was. En nu Ajax geen Frenkie heeft wordt er van Blind opbouwend iets anders gevraagd. Hij laat zien dat hij dat aankan. Danny kon ook inschuiven maar er werd toen veel meer ruimte gelaten.

Toch zijn de heren vind ik heel vergelijkbaar. Zij verdedigen op de bal en op slimheid. Het zijn ook stille, maar stuwende krachten. Ik denk dat Daley ook veel meer een leider is dan dat mensen vermoeden.
0 0
ajaxdordtt
Voordeel van Blind is dat hij niet veel trager kan worden, of hij moet achteruit gaan lopen. Kan dus nog wel een tijd mee.
0 -2
Bjorn
Gewoon lekker in Amsterdam blijven en nog heel veel titels binnenhalen.
1 0
ildottore
Chef inspeelpass, godver Blind ouwe clubheld! Gouden zet geweest om m weer terug te halen, nu gwn lekker verlengen bij Ajax, van onschatbare waarde!
2 0
mikap74
Ajax mag hem van mij een 5 jarig contract aanbieden, en als het 7 jaar wordt is het ook prima. Daley is van onschatbare waarde voor Ajax en een echte cultuurbewaker. Ik hoop echt dat Marc in de winterstop met hem gaat zitten, en snap eerlijk gezegd niet dat zijn contract niet eerder is verlengd en opgewaardeerd.
2 0
Bky
Een van de betere spelers ooit in het shirt van Ajax.
6 0
OpaVerteld
Denk dat Daily z'n vader kwa prijzen nog voor zich moet dulden, maar puur voetballend gezien is hij hem wel voorbij hoor.
Technisch superieur, z'n inspeelpas veel beter en een beter overzicht.
Als Ajacieden mogen we ons met beiden gelukkig prijzen!
4 0
4-3-3
Ik moet zeggen dat ik Blind senior tactisch en 1-tegen-1 toch sterker vond. Voor de rest is hij wel verder dan z'n pa, denk ik.
0 0
gi0vanni
Dat wel maar zijn pa had best wel wat doelpunten voor een CV.
1 0
xstaniox
Ik lees nu geruchten dat Ajax voor Exequiel Palacios van River Plate wil gaan. Zou wat zijn zeg, is echt een groot talent die jongen. Vorig jaar ketste een transfer naar Real nog af.
5 0
Finidi en Nwanko
Wat mooi te lezen dat een speler zijn trainersdiploma wil behalen maar geen boofdtrainer wil worden. Gewoon inzien waar je kwaliteiten liggen en die daar gebruiken. Zijn vader, Jaap Stam en bijv. Marco van Basten zijn voorbeelden van hoe het mis kan gaan. Terwijl ze als assistent of specialistentrainer enorm waardevol kunnen zijn.
1 0
Joseph
Blind geeft nu voor de tweede keer aan dat hij open staat voor een verlenging. Er wordt vaak gekeken naar Ziyech voor de huidige prestaties, maar ik durf het aan te stellen dat Blind misschien nog wel belangrijker is..

Deze man heeft een contract tot 2022, dat mag van mij zonder twijfel doorgetrokken worden naar 2024. Het is bijna niet voor te stellen, maar hij lijkt elke wedstrijd nog steeds beter te worden!
9 0
behangdelul
Als je het over cultuurbewakers hebt zou ik Daley ook maar eens een contract voor het leven geven. Deze man is ZO belangrijk voor Ajax. Ik zou serieus nog eerder Ziyech kunnen missen dan Blind. Voor een wedstrijd dan he.
6 0
Ajax4proud
Ik was in het begin sceptisch over zijn transfer bedrag, maar zijn spel is wel degelijk verbetert. Ook ik hoop dat hij een langere tijd blijft, een echte ajacied!
3 0
WZAWZDB14
Daley is bij uitstek de beste voetballende verdediger ter wereld, zijn passing is perfect. Ik denk ook dat hij op dit moment een beter centraal duo kan vormen met van Dijk bij het nederlands elftal.
8 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Hopelijk heeft daley niet de pech die zijn vader had betreft europacup finales.
Lullig dat danny er niet bij kon zijn bij die van 87 en 95, want had daar een heel groot aandeel in.
3 -3
JariHeijden
Alleen in 1987 was hij er niet bij hoor. In de CL finale van 1995 was Danny gewoon van de partij.

Hij heeft dus maar 1 van zijn 5 Europese finales gemist.

Geweldige statistieken kan Danny overleggen!
2 0
Snellejapie
Ehm, Danny was er in 95 wel bij. Hij kreeg geel voor een handbal tegen Bayern en geen rood.
1 0
Wimmel
Lees dit nog eens door, denk dan even goed na en lach om je eigen post.
2 0
Jariiii
Kuch, kuch.
1 0
Ajaxbrl
Geef : Nico, Daley, Hakim, Andre, Donny en Quincy allemaal een Tadic-contract!
5 0
stefanwillem
Ik gok dat ze dat al hebben
0 0
rodnet
Qua salaris wel, qua tijd niet.
1 0
JariHeijden
Prachtige teksten. Ik zie het al helemaal voor me. Hij voetbalt hier tot zijn 38e. Gaat vervolgens zijn trainersdiploma halen en wordt de vaste assistent van de verschillende hoofdtrainers van het eerste. Cultuurbewaker! Als een Bobby Haarms 2 !!!
5 0
ajax4perez
Verlengen en gewoon een traject in contract uitstippelen zoals gedaan is bij Tadic
8 0
Benleiden
Verlengen met een noodgang! Hij heeft het nu al meerdere keren aangegeven...
6 0
Aspers73
Die gaan we missen uit bij Lille. Heel erg.
10 0
soewares
De stap van Blind naar Martinez op de LCV is gelukkig niet zo heel groot. Ik zie het goed komen tegen lille.
0 -2
DanielAFCA
Ja, inderdaad. Maar ik denk dan bij mezelf: beter tegen Lille dan tegen Chelsea of Valencia
2 -1
Rentokill
Absoluut. Hij is degene waarom alles draait in mijn ogen. Toen is weer van het middenveld naar de verdediging ging liep het meteen stukken beter.
1 0
Lazell
Inderdaad. Speelt soms de gehele voorste linie van de tegenstander uit met 1 pass. Zo belangrijk in ons spelletje.
0 0
Mazraoui
Over een aantal jaar Huntelaar, Tadic en Daley in het management
4 -1
dimitri1903
En Lasse mag er ook bij :)
9 -1
ajax4perez
Laten we beginnen om jari litmanen terug te halen naar A*dam
3 -2
Adios
Lekker, Danny! Blijf Daley maar lekker een beetje opfokken om je records te breken!
4 0
Boer Gijs
Respect voor deze man en dankbaar dat hij bij Ajax wil (blijven) spelen.

Daley Blind, Daley Blind is een echt Ajacied
10 0
Lazell
Pff, wie had dit gedacht in zijn eerste weken.
2 0
Jariiii
Ja, dat. Was blij dat-ie indertijd naar Groningen verkaste. Het kan verkeren.
0 0
ram
Zijn debuut was zo ongeveer het slechtste wat ik ooit op een voetbalveld heb gezien, haha. Hij viel in en deed werkelijk alles verkeerd. Iedere pass meters van een medespeler, over de zijlijn. En dat dan een paar keer achter elkaar.

En nu... wat een koning!
0 0
ajaxdordtt
7 december 2008 – Daley Blind heeft zondag zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Ajax. De achttienjarige zoon van technisch manager Danny Blind kwam in het nipt gewonnen duel tegen FC Volendam (1-2) na een uur voor Eyong Enoh binnen de lijnen. 

Trainer Marco van Basten was dik tevreden over zijn pupil. "Hij speelde alsof hij al jaren meedoet. Dat verdient een groot compliment", aldus Van Basten over Blind. 

Van Basten gaf de achttienjarige zoon van technisch manager Blind de voorkeur boven Evander Sno, die niet tot de selectie behoorde. "Wij selecteren namelijk altijd de voetballers die het beste hebben getraind", lichtte de trainer van Ajax toe. "Blind heeft tegen Volendam zijn uitverkiezing helemaal waargemaakt."
0 0
Lazell
En niet te vergeten dat hij helemaal dronken werd gespeeld door spelers als Roy Beerens. Keer op keer geklopt. Op snelheid, op slimheid.
0 0
Boer Gijs
Vandaar ook respect dat hij zichzelf stap voor stap boven de kritiek en soms zelfs hoongelach van tribunes heeft uit gespeeld. Buitengewoon knap dat hij zich zo ontwikkeld heeft. En dankbaar dat hij gewoon van het spelletje en dus van Ajax houdt ipv vooral voor de knikkers te gaan. Het voetbal staat bij Blind bovenaan.
0 0