Woordgrapje Ten Hag: 'Hij kwam uit zijn blinde hoek'

BVeenstra, 08-11-2019 om 14:25, 13104 views, Ajax |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft al een idee hoe hij de afwezigheid van Daley Blind en Joël Veltman tegen Lille OSC wil opvangen. Beide centrale verdedigers kregen uit tegen Chelsea hun tweede gele kaart van de wedstrijd en zijn zodoende geschorst voor de confrontatie in Frankrijk. 

Zowel Blind als Veltman kregen al in de eerste helft hun eerste gele kaart en nadat Donny van de Beek Ajax op 4-1 zette had Ten Hag volgens sommigen moeten ingrijpen en minimaal één van de twee verdedigers naar de kant moeten halen. 'Ik heb overwogen om het te doen, maar het zijn twee ervaren spelers', zegt de oefenmeester daarover. Ten Hag geeft aan dat hij ervan uitging dat de spelers bij een ruime voorsprong geen risico's meer zouden nemen. 'Dat hebben we in Zwolle ook gezien met Veltman.'

'Een ongeluk zit in een klein hoekje', zo relativeert de oefenmeester de rode kaart van Blind. 'In een wedstrijd met zo’n moordend tempo neem je ook bepaalde risico's.' Ten Hag vindt dat het achteraf ook wel makkelijk praten is. 'Het gaat zo in een split second. (...) In het vuur van het spel doe je er alles aan om een duel te winnen.' Tammy Abraham, op wie Blind de overtreding maakte, kwam volgens Ten Hag ook 'uit zijn blinde hoek'. 'Leuke woordspeling, hè?' 

De trainer heeft in de dagen na de confrontatie op Stamford Bridge nagedacht over hoe hij het hart van zijn verdediging nu neer wil zetten. Hij heeft daar al wel een redelijk idee over, maar wil daar tegen FC Utrecht nog niet mee experimenteren. Ook niet om de beoogde vervangers alvast wat ritme op te laten doen of op elkaar te laten inspelen. 'Dat is me veel te vroeg. Er zit nog een interlandperiode tussen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Geen Schuurs aub. Die kan dit tempo nog lang niet aan...
1 -1
Wesl
Schuurs en Alvarez, hopelijk kunnen beide positief verrassen!
0 -1
appeltje
Schuurs en Martinez, Alvarez naar het middenveld.
0 0
Sterspeler
Dat zou ik toch echt andersom doen. Waarom zou je ook nog is je middenveld overhoop gooien
1 0
Labrador
Ik zou niets wijzigen tegen Utrecht. Tadic,Huntelaar en Promes. Dat is echt prima.
6 0
Koningtoto
Ik zou in mijn bekrompen opinie Schuurs en Martinez in het centrum zetten tegen Lille.
2 -3
ajaxdordtt
Ik zou voor Schuurs en Alvarez gaan, Marin en Martinez ervoor.
1 -1
Jari83
Ik ook voor Schuurs en Alvarez, middenveld laten staan. En dan Huntelaar erbij voorin.
0 0
Koningtoto
Ik vind Alvarez in niks een verdediger. Is ook gehaald als middenvelder, kijk maar naar zijn verleden in Megico. Martinez heeft al als centrale verdediger gestaan en dat ging goed, Schuurs deed het ook goed tegen Chelsea, ondanks zijn drang naar voren met 9 man.
1 -3
ajaxdordtt
Je maakt een grapje toch?
0 0
GotnohairWedontcare
Ik zou Martinez niet naar achter halen. Hij is ontzettend belangrijk op het middenveld en ik zou niet meer schuiven dan nodig is.
4 -1
Koningtoto
Ik zie Marin en Martinez eigenlijk als hetzelfde soort spelers. Martinez is natuurlijk wel veel verder dan Marin, maar in de basis zijn ze hetzelfde en is Marin aanvallend en vooral schietend misschien beter dan Martinez. Martinez heeft zich verbazingwekkend ontwikkeld en zoekt ook de weg naar voren en ik kan eigenlijk geen kwaad woord over hem verzinnen, 1 ding, tegen pec vond ik hem afwezig. Maar dat mag. Marin vond ik tegen pec verbazingwekkend invallen, sterk aan de bal, bal naar voren en in de combinatie ook goed. Laat me 1 ding voorop stellen, ik wil Martinez met Donny en Hakim op het middenveld, maar dat kan tegen Lille niet. Dus dan graag deze variant.
2 -2
Sirius666
Ik vond het ook opvallend mbt Marin. Neemt niet weg dat het niet heel veel minuten waren maar zijn gif smaakte zeker naar meer. Wellicht heeft het geholpen dat hij even een stapje terug heeft genomen.
0 0
tyzinho
Wie zou je op de plek van Martinez willen zien, op het middenveld? Ik zie Alvarez liever niet naast Donny, omdat hij echt opbouwende kwaliteiten mist, iets wat Martinez wel veel meer heeft op die plek.
0 -1
Santiago
Ik stem voor Marin
1 0
Lazell
Haal je wel wat balans weg. Donny en Marin zijn van nature een 10, net als Ziyech. Speel je met 3 tienen.
0 -2
ram
Donny is van nature een '8' en Marin is al helemáál in alles een '8'.
0 0