Gravenberch: 'Ajax heeft een duidelijk plan met me'

BartVeenstra, 07-11-2019 om 09:35, 14198 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ryan Gravenberch ziet zichzelf op termijn in het eerste elftal van Ajax spelen. De middenvelder verklaart in een uitgebreid interview met Voetbal International dat de Amsterdamse club een duidelijk plan met hem heeft en daarnaast geeft hij aan dat hij zijn contract - dat medio 2021 afloopt - wil gaan verlengen.

Gravenberch ziet het eerste elftal van Ajax op dit moment erg goed spelen en zou graag vast onderdeel zijn van die ploeg. 'Waarom het niet kan? Omdat de trainer op dit moment nog voor anderen kiest', zegt het talent. 'Maar Ajax heeft wel een duidelijk plan met me. Ik zal, als ik het goed doe, steeds meer speelminuten krijgen. En als het daarin goed gaat, kijken we wel verder. Tot die tijd moet ik zoveel mogelijk spelen in de Keuken Kampioen Divisie en me laten zien. Dat de trainer op een gegeven moment denkt: Ryan is er klaar voor.'

De middenvelder weet bovendien dat je het bij Erik ten Hag echt moet verdienen om te spelen. 'En de concurrentie is groot, er zijn weer spelers gehaald voor veel geld die ook op het middenveld kunnen spelen', doelt hij wellicht onder meer op Razvan Marin, Edson Álvarez en Lisandro Martínez. 'Dan moet ik dus zorgen dat ik uiteindelijk beter dan die gasten ben. Ik moet het zelf afdwingen, zo simpel is het', is hij er realistisch onder.

Gravenberch heeft een bepaald toekomstbeeld in gedachten, maar wil niet op de zaken vooruit lopen. Hij denkt nu vooral aan het bereiken van Ajax 1. Een contractverlenging lijkt aanstaande, als we Gravenberch kunnen vertrouwen op zijn woorden. 'Ik speel al zo lang voor Ajax, ik ben een kind van de club, dus over verlenging maak ik me geen zorgen. Als ik op termijn niet ga spelen, heb ik zelf iets niet goed gedaan. (...) Ik ben pas zeventien jaar, Ajax is altijd goed voor me geweest, dus straks verlengen is, denk ik, de meest reële optie. Ik wil eerst vast in het eerste van Ajax spelen en dwingend zijn in de wedstrijden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ongetwijfeld gaat Ryan Ajax-1 halen. Maar de afgelopen keren dat ie minuten kreeg heeft voorlopig aangetoond, dat ie er nog lang niet klaar voor is. Maar wat wil je ook?. Hij is 17 jaar, dus dat komt nog wel. En heel veel anderen waren er ook nog niet klaar voor op hun 17de, die het wel waren kan je misschien op 2 handen tellen.
Ik hoop wel dat ie zijn minuten blijft krijgen van EtH en veel kan gebeuren kwa ontwikkeling gedurende het seizoen.
0 0
Cupmetgroteoren
Gravenberch moet zijn voeten laten spreken, dan wordt hij in de armen gesloten en geraakt men enthousiast, ook omdat hij kind van de club is. Hij heeft echter de schijn tegen door Raiola, dus alles wat hij zegt of doet wat niet goed wordt geïnterpreteerd, wordt onder een vergrootglas gelegd en extra negatief besproken. Is een beetje oneerlijk, want echt gekke zaken heeft ie niet gezegd.

Als ik hem puur op zijn spel beoordeel, dan denk ik: ja, hij heeft een bepaalde elegantie en souplesse in zijn spel. Hij is ook geen domme speler. Waar het aan mankeert is een bepaald gif. Dat kan je opbreken op het hoogste niveau. Je hebt te maken met gifkikkers die je de kaas van het brood eten als je niet waakzaam bent. Hij is wel zelbewust en is overtuigd van zijn kwaliteiten, hij krijgt ook redelijk wat shit over zich heen terwijl hij nog maar 17 is. Ik hoop dat zijn vader hem goed begeleid, want van Raiola moet je het niet hebben. Zijn vader lijkt me verstandig, maar uiteindelijk moet ie het zelf doen.
1 0
ERisIk
Bij Ryan vraag ik mij altijd af of hij het spelletje wel leuk genoeg vind, heeft hij er genoeg voor over. Zijn talent is voor iedereen zichtbaar, prachtspeler om te zien, Wat jij gif noemt noem ik liefde. Liefde voor voetbal, mogen spelen op het hoogste niveau, voor AJAX,
0 0
PetrusKeizer
er is veel te veel ge-oh rond die jongen. Pas als hij n tijdje echte speeltijd krijgt in t 1e , en over een langere periode, kan je wat zinnigs over hem zeggen. En wat Ajax allemaal zogenaamd met hem van plan zou zijn interesseert me niks.
0 0
GvanderK
Iemand met een sterke winnaarsmentaliteit, prima. Hopelijk blijft hij zo doorgaan en laat hij zich niet gek maken door Raiola.
0 0
romano13045
Iedereen die roept dat Gravenberch ajax 1 niet gaat halen is knettergek. Dat zijn mensen die nooit jeugdwedstrijden van ajax bekijken of die hun mening vormen op basis van een invalbeurtje van 10 a 15 minuten en af en toe eens op teletekst kijken hoe veel het geworden is. Ik heb deze gozer vanaf 017 beetje gevolgd en dit is in potentie een gruwelijk goede middevelder en zeker de beste speler van JA op dit moment. Nu misschien nog niet goed genoeg voor een basisplaats maar dat gaat geen jaar meer duren denk ik. Echt heel vreemd dat mensen zomaar roepen dat hij niet van t niveau ajax 1 is. Zit echt een hele goede kop op die gozer ook dat speelt een grote rol.
5 0
Sampaoli
Jongen is nog maar 17 jaar en is in de KKD verschrikkelijk goed bezig. Steekt er samen met Traoré en Jurriën Timber echt uit dit seizoen.
3 0
Daveajax1976
Sorry Ryan maar jij bent absoluut geen Ajax niveau ook niet omdat je pas 17 bent!!!

Leuke spelertje voor de subtop meer niet
0 -13
ram
Anders heb je er even totaal geen verstand van...
0 0
3*stars*3
Zo jij hebt jouw portie aandacht voor vandaag al gehad...
0 0
Pheadrus
Prima dat je een mening hebt maar dat geeft me geen verdere inzichten. Ik hoor liever waarom jij vindt dat Gravenberch overschat is. Ik was bijvoorbeeld heel kritisch op Schuurs maar ik gaf precies aan wat ik ik hem miste, onderbouwd aan de hand van wedstrijdbeelden.

Dat is het probleem met dit forum; 80% is alleen een mening. Ik lees heel weinig inzichten. Ozimandias was daar wel goed in.
0 0
VoorAltijdNummer14
Wilde er bijna inhoudelijk op in gaan... Agree to disagree dan maar
5 0
Sampaoli
Haha heb hetzelfde. Sommige mensen roepen maar wat.
5 0
PDF
Snel verkopen, heeft het niveau niet voor Ajax1 en gaat hij niet krijgen ook.
1 -4
Marcao
Klinkt als een slimme jongen met een plan. Die gaat er wel komen,.. in Ajax 1 dus :o)
2 0
Ajaxxxisdebeste
CL winnen dan pas weg... ;P
2 0
JopieCruijff
Jammer dat het vaak over Raiola gaat er niet inhoudelijk op zn interview en speelstijl, potentie etc gereageerd wordt! Jammer is niet het juiste woord....eerder zielig!
3 -1
DrD3k
Alleen maar mooi en dat mag nog veel erger. Signaal afgeven naar andere talenten. Werk je met Raiola dan krijg je gezeik met de media moet de tendens zijn.
0 -1
Ginoajax1
Invalbeurt tegen PEC Zwolle stelde weinig voor. Was duidelijk niet klaar voor het grote werk. Dan vond ik Ekkelenkamp beter debuteren. Komt ook minder in het nieuws. We moeten het allemaal nog maar zien.
2 -1
aietos
Eerst maar eens leren je veters op tijd te strikken.
3 -5
Web
Wij zullen het zien, eerst maar eens bijtekenen
Ajax heeft een maximale contract voor ogen, en is dat genoeg volgens Raiola?
Ik heb mijn twijfels, als hij zo graag wil blijven, moet hij een andere zakenwaarnemer nemen
Eentje die niet alleen de dollars ziet, maar ook mee denkt aan het talent te ontwikkelen
Het blijft vreemd dat de talenten bij PSV en AZ wel bij tekenen, en die zitten ook bij Raiola
Het mag nooit zo zijn dat er een conflict is tussen Overmars en Raiola, ten koste gaat van Ajax.
1 0
JopieCruijff
Zielige reactie Web...terwijl je vaak inhoudelijk sterk bent.
0 0
iammike
Allemaal mooie teksten nu en als die geen 4 miljoen per jaar krijgt en Raiola geen tekenbonus krijgt van een paar miljoen dan zal in het volgende nieuwsbericht Ajax vast geen duidelijk plan hebben en kan die in de zomer lekker naar Bologna.
3 -2
Schöne82
Ik heb een sterk Bazoer gevoel bij deze jongeman
4 -7
Robbie en de Kock
Ik helaas ook..
1 -1
Duif63
Bazoer is geen kind van de club.
6 0
trainerdv
Goed van Ajax dat er ook een lange termijn visie achter zit. Misschien vergelijkbaar met Vd Beek. Ik had een paar jaar geleden niet kunnen bedenken dat hij nú zo goed zou zijn, maar bij Ajax zagen ze dat kennelijk wel en nu is hij van onschatbare waarde. Gravenberch lijkt nu ook nog niet klaar voor Ajax 1, maar als hij over 4 jaar een wereldspeler kan worden, is het top dat Ajax daar nu al een plan mee heeft en het dus niet alleen maar op zijn beloop laat met hem.
5 0
Lazell
Inderdaad, fijn dat er een route is uitgestippeld naar Ajax 1. Hier werd ook vaak geroepen dat de jeugd nu minder aandacht krijgt vanwege de aankopen. Dat is met dit inteview dus ook afgedaan.
0 0
Hagmag
Achter dit media offensief zit die Minkunkel Pizzabakker.
Laat jij nu eerst maar zien dat je Ajax-1 aankan.
3 -8
Gonzalez75
Man with a mission, man with a plan.
1 -1
wolterx
Heel sterk en zelfbewust interview met Gravenberch in de VI. Ook over zijn verbeterpunten, Ihattaren en zijn houding. Heel zelfbewust, kan aangeven waar de pijnpunten liggen en is niet bang te erkennen als iets niet goed is maar bagatelliseert zijn kwaliteiten niet. Hij lijkt zelf ook te erkennen dat het niveau bij Ajax 1 lastig is om vast te houden op dit moment, dat is geen schande aangezien hij nog slechts 17 is.
12 0
Joseph
Ik hoop echt dat hij zich niet gek laat maken door zijn zaakwaarnemer, maar goed ze hebben niet voor niets voor hem gekozen.

Het praatje dat Ajax zijn club is en hij in het eerste wilt spelen, kennen we natuurlijk van Kluivert. Ik ben heel benieuwd wat er eind van het seizoen gebeurt als hij 18 wordt en zijn contract moet verlengen..
2 -4