Ten Hag erg tevreden over huidige formatie Ajax

BVeenstra, 07-11-2019 om 07:15, 15140 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt steeds dichterbij zijn ideale formatie te komen. Nadat hij in de Eredivisie al enkele malen met een aanvallend ingestelde opstelling speelde, durfde hij dat nu ook in een uitwedstrijd tegen Chelsea aan. Hakim Ziyech, Dusan Tadić, Quincy Promes, David Neres en Donny van de Beek stonden allen in de basis van de Amsterdammers.

Dat tactische plan van Ten Hag werkte uitstekend, zo zag ook de trainer. In de thuiswedstrijd tegen Chelsea koos Ten Hag nog voor een middenveld met Lisandro Martínez en Edson Álvarez. 'In de Johan Cruijff ArenA kwamen we niet onder de druk uit en om daar niet opnieuw tegenaan te lopen hadden we veel voetballend vermogen nodig. Vandaar zijn we met die vijf offensieve spelers gestart', zegt de Haaksberger in De Telegraaf.

Ten Hag zag dat zijn plan in de uitwedstrijd tegen Chelsea werkte. 'Vooral aan de rechterkant lukte het ons continu om onder de druk uit te voetballen en zo de wedstrijd naar onze hand te zetten. De uitvoering aan onze kant was goed en als beloning scoorden we een paar geweldige goals', aldus de trainer, die daarmee een belangrijke stap heeft kunnen zetten in het oplossen van zijn puzzel. 'We hebben een stap vooruit gezet en goed gespeeld met dit elftal in deze formatie, maar we moeten onszelf nog wel verder ontwikkelen. Maar het is mooi om te zien dat al die aanvallend goede spelers de volle bereidheid tonen om voor elkaar het vuile werk te doen.'

De trainer van Ajax ziet 'muziek' in zijn elftal. 'Misschien gaat het iets te ver om te stellen dat we verder zijn dan vorig seizoen, maar ik kan me voorstellen dat het wervelender oogt. Dat komt ook door de diepgang, snelheid en het vele bewegen van onze aanvallers. Het ziet er allemaal heel dynamisch uit', klinkt het vol trots.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ik hoop dat ie volgende wedstrijd gebruikt om Alvarez op de plek van Veltman te proberen.

Dat is handig voor de wedstrijd tegen Lille én ik denk sowieso dat hij daar uiteindelijk meer toekomst heeft dan Veltman (al doet hij het goed).
0 0
DS
Het team van Dinsdag met een sterke CV naast Blind.
(Hopelijk kunnen Alvarez of Schuurs deze kans pakken)
Kan gewoon de CL winnen.
Ik denk dat we over een paar jaar pas in gaan zien hoe bizar goed dit team is.
0 0
Jeugd
Veltman als reserve back of reserve centrale. Schuurs naast blind.
Veltman blijft helaas domme acties houden.
1 0
louis60
Koop Kamara van Olymp. Marseille. 18 jaar. Sterk groot en snel en pas 18 jaar. Is nu 5 miljoen waard. In de winter ophalen. Veltman in de zomer verkopen. Schuurs als eerste reserve.
0 -3
ram
Apart dat je zoveel minnetjes krijgt en alleen maar negatieve reacties...

Als ik naar de reacties kijkt, kennen de negatieve mensen hem ook niet. Anders hadden ze wel iets inhoudelijks over hem gezegd. Ik wil niet zeggen dat het een goede optie is hoor, want ik ken hem niet.

Maar misschien zie jij het wel heel goed en is dit een potentiële 'nieuwe Sanchez aankoop'.

Persoonlijk zou ik het liefst zien dat Alvarez de kans krijgt op de plek van Veltman. Als Veltman wil blijven, zou ik Schuurs verhuren. Als Veltman wil gaan voor die buitenlandse stap; gewoon meewerken. Maar als deze Kamara echt extreem goed is, moet je hem halen. Extreem talent altijd halen.
0 0
ajaxdordtt
Sanchez was een onbekend talentje. Deze staat overal al op de radar.
0 0
Jeugd
Domste wat je kan doen. Laat dan Schuurs verder groeien.
0 -1
Ruff Rhythim
"Koop een jongen van 18 jaar..."

"Geef de jeugd van Ajax eens een kans...."

Wat rijmt hier niet met elkaar?
0 0
Turbo
5 miljoen? Marseille laat die jongen echt niet gaan voor minder dan 20m
0 0
ajaxdordtt
Ah een grote, sterke en snelle talelntvolle verdediger uit Frankrijk. Daar zal vast niemand interesse in hebben.
0 -1
ETM
"Ten Hag ziet het nu pas"

Toch speelde TH al vroeg in het seizoen met de gedachte Donny op het middenveld te zetten. Het is dus niet zo simpel als 'het niet zien'

Je kunt het een fout van TH vinden dat hij doorging met Donny op 10. Maar een vreemde keuze was het geenzins.
Na Blind- Mazra kwam Martinez- Marin. Ten Hag overwoog Donny (is in 2 interviews bevestigd), maar koos vooralsnog ervoor de voorste linie die de halve finale had gehaald in tact te houden. Toen kwam de keuze voor Alvarez (met inmiddeld Veltman als cv), en daarmee was de balans idd beter. Ajax werd minder overlopen en Martinez en Alvarez versterkten elkaar in zekere zin.

Maar Ten Hag bleef spelen (ook uitproberen) met de gedachte Donny op het middenveld. 'Meer voetballend vermogen' zoals hij het zelf noemt.
Ook zocht hij dus naar een nieuwe 10. (werd Ziyech).
Aanvankelijk vulde Donny het niet heel overtuigend in. Met hem speelde Ajax haast zonder middenveld. Niet alleen verdedigd, maar ook was een gevolg dat Martinez minder vrij was, in de opbouw. Blind sloeg het middenveld steeds over. Donny 'was weg' (citaat Koeman ), en Martinez was opnieuw zoekende. (geen Schone-rol)
TH durfde het nog niet aan in de CL tegen Chelsea in Amsterdam. Maar heeft het er wel doorgedrukt.

Van het een komt het ander en transformaties in de opstelling gaan meestal/ nagenoeg altijd trager dan supporters willen. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat een trainer ook een groep en spelers individueel managed, op korte en lange termijn. Een supporter kan bijwijze van na iedere wedstrijd een nieuwe opstelling wensen. Vaak direct gebasseerd op de realiteit. (een al gespeelde wedstrijd) Of een opstelling heilig verklaren. (vaak gebasseerd op geen tastbaar voorbeeld in de praktijk)
Ten Hag had zichtbaar vol ingezet op het koppel Schuurs/Blind en je kunt beredeneren dat hij uiteindelijk er te lang over heeft gedaan een CL waardig ingespeeld team te krijgen. Met interventie van Blind op middenveld etc. Maar anderzijds de resultaten liegen er al met al niet om. En het scorend vermogen van de formatie voorin incl Donny heeft zich bewezen.

Neres speelde niet goed en Promes had algauw een heel hoog rendement, bijv. Dat is dan een realiteit. Promes eraf halen omdat je perse Neres wilt gaat dan niet goed vallen. (voor de duidelijkheid ik stond niet achter de keuze van Erik Neres te passeren) Maar nu voorafgaand aan Chelsea Ajax viel dus eigenlijk alles goed. Neres had zn kans gepakt en aangetoond terug in vorm te zijn. Donny was ingewerkt en kon naar midden, Promes dus blijven staan en Ziyech op 10 tegen bovendien een voetballende tegenstander.
Plus heerlijke oefenpot tegen Feyenoord ;)

Het hangt eigenlijk allemaal samen, maar dat willen veel supporters en tv-analisten niet zien. Is niet leuk.
Ik word zelf een beetje moe van mensen die 1 favo opstelling kiezen en heel het seizoen iedere wedstrijd ten faveure van die opstelling gaan uitleggen. Doen alsof niet iedere positie-invulling een afweging is die steeds weer wordt gemaakt. Waarbij spelers en tijd moeten krijgen, en Ajax direct moet presteren. Waarbij directe prestaties om een bevestiging van de trainer vragen.
De roep om Blind op 6 is al lang verdwenen, de roep om Gravenberch is na 2 slechte invalbeurten niet eens een echo meer. Niemand gaf nog een cent voor Mazra etc. Zo is er telkens een nieuwe realiteit. En TH moet hierin een heldere koers varen.

Maar het is geen rocketscience zou ajaxdordtt nu zeggen.. ;)
3 -3
Jeugd
Alvarez Martinez op het middenveld was wel heel erg snel duidelijk dat dat niet kon.
Daar heeft TH veel te lang over gedaan.

Schuurs heeft niet lang genoeg de kans gehad.

Aan Donny hoef je nooit te twijfelen
0 0
ETM
Alvarez en Martinez op het middenveld bracht rust tov de chaos van de middenvelden daarvoor. Dat mag jij anders zien, maar daar waren de meesten het toen ook gewoon over eens. Ajax moest direct presteren in de CL.
Je kunt je ook zeker afvragen of Ajax wel goed voorbereid het seizoen inging. Dat zowel Martinez als Alvarez niet voor het middenveld waren aangetrokken spreekt boekdelen.
Je kunt zeggen van Donny wat je wilt, maar A. Hij was van wereldklasse op 10. (begon dit seizoen ook fantastisch daar) En B. Als 8 had hij het nog heel moeilijk.
Donny is er ook nu nog niet helemaal. Tegen Chelsea liep hij de 2de helft zo'n beetje het meest achter de feiten aan van iedereen, juist in het controlerende gedeelte. Ik denk dat met de verdedigend kwetsbare Dest erachter, dat zelfs wel eens fataal had kunnen zijn.
Ook vorig seizoen speelde TH overigens met de gedachte Donny naast Frenkie te zetten. Dat heeft hij toen uiteindelijk niet gedaan. Je kunt ook je kop in het zand steken wbt de issues van Donny daar.
Zijn invalbeurten onder Bosz als controleur worden ook geromantiseerd. Hij kwam er als gretige nieuweling in als Schone het niet meer kon belopen. Deed dat erg goed.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met Donny en vond hem aan de bal fantastisch. Wel is Donny een speler die het toch vooral van zn directheid, snelheid van spelen moet hebben. En je ontneemt hem veel als hij niet veel door kan bewegen. Daar moet je rekening mee houden. Hij is dus imo meer een 8 dan een 6.
Ook moet Ten Hag dit allemaal goed communiceren met de spelers en kan hij bijv niet zomaar weer terug. Dat is iets dat veel mensen zich onvoldoende realiseren. Donny op 6/8 is niet Donny op 10. En is Alvarez eraf, met alle goede energie die hij bracht en belangrijke doelpunten inbegrepen.

Schuurs heeft idd weinig kans gekregen in de topwedstrijden (geen). Maar als je ziet op welke wijze hij nog met regelmaat geklopt wordt kun je dat neem ik aan begrijpen. Zit wel heel veel rek in en hoop dat hij nog veel kansen krijgen gaat.

En voordat mensen denken dat ik van de TH verdedigingsbrigade ben.

Ik had Veltman nooit terug centraal gewild. (verlengd) Mijn ongelijk wdb is min of meer aangetoond. Ik had Promes nooit gehaald (schijnt op conto Erik). Ik had Neres ipv Promes opgesteld, eigenlijk tot aan precies deze pot tegen Chelsea. Ziyech niet op 10 tot aan eigenlijk precies deze pot tegen Chelsea. Ik was tegen Blind op 6. Ik pleitte in een vroeg stadium voor de punt naar achteren. Ik kan er niet blij mee zijn haast niets van Noa Lang te zien. Ik wordt gek van de invalbeurten van Siem. Ik vind dat Erik te weinig risicos neemt in zn wisselbeleid....

Alleen probeer ik keuzes te begrijpen en ze dan af te zetten to mijn mening.
1 0
FreddyAX
Prima verhaal, het geeft goed aan dat de keuzes altijd net iets meer vragen als in het eerste moment gedacht wordt.
De stuurlui aan wal die het altijd weten gaan meestal langs de nuances heen .
Ik kan me in dit stukje prima vinden.
1 0
NaarCLbeker5
Mooi verhaal. Ga zo door, dan hebben we tegen de zomer een mooie beschrijving en interpretatie van het seizoen.
2 0
ETM
 Zal mn best doen. Sommigen gaan mn verhaal wel 'iets' te lang vinden :)
0 0
DonQ
Mooi uiteen gezet. Af en toe een beetje warrig, maar ik kan me 100% vinden in de strekking van je verhaal.
1 0
Sunny
"Het hangt eigenlijk allemaal samen, maar dat willen veel supporters en tv-analisten niet zien. Is niet leuk.
Ik word zelf een beetje moe van mensen die 1 favo opstelling kiezen en heel het seizoen iedere wedstrijd ten faveure van die opstelling gaan uitleggen. Doen alsof niet iedere positie-invulling een afweging is die steeds weer wordt gemaakt. Waarbij spelers en tijd moeten krijgen, en Ajax direct moet presteren. Waarbij directe prestaties om een bevestiging van de trainer vragen.
De roep om Blind op 6 is al lang verdwenen, de roep om Gravenberch is na 2 slechte invalbeurten niet eens een echo meer. Niemand gaf nog een cent voor Mazra etc. Zo is er telkens een nieuwe realiteit. En TH moet hierin een heldere koers varen"
AMEN HEAR HEAR
1 0
ajaxdordtt
Heel lul verhaal weer, waar natuurlijk wel wat rake punten inzitten. Maar het blijft een belachelijke keuze om zo lang met Alvarez op het middenveld te blijven spelen. Je hele Neres/ Promes stuk is ook overbodig dus. Gewoon Neres erbij, Ziyech naar 10 en Donny naast Martinez. Als we zo tegen Chelsea thuis hadden gespeeld was het 4-0 geworden.

Jij maakt er inderdaad rocket science van.
1 -3
ETM
Of we dan met 4-0 hadden gewonnen kan je niet aantonen en ik kan het niet ontkennen. ;)
En kan zeker dat hij te lang vast hield aan Alvarez, maar dat is niet helemaal een punt voor de strekking van mijn betoog.
Ik verklaar ook zijn keuzes niet heilig ofzo, heb meerdere gaande het seizoen betwist...

Qua rocketscience valt het allemaal wel mee hoor dordtt, ik plaats eea via idd een heel lulverhaal in perspectief, en geloof het of niet, dan ga ik nog nergens echt dieper op in ook!

Het student- met bier in dialoog met iemand die al jaren een voetbalploeg traint -met bier. Dan zie je dingen misschien net van een andere hoek ;)
0 0
ajaxdordtt
Je verklaart zij keuzes idd, maar dat vind ik niet zo relevant. Het was duidelijk dat dit de beste opstelling was, en na weken stug doen ziet Erik het nu ook.

Je laatste alinea snap ik trouwens geen fuck van, maar ik lees 2x bier. Dus vermoed dat je er een paar op hebt.
1 -1
ETM
Proost, dan maar.
0 0
ajaxdordtt
Ik drink doordeweeks niet, maar enjoy!
1 -1
ETM
Maak anders een uitzondering.
Drinken we op de 'juiste opstelling' of op Dolberg ofzo ;)
0 0
ajaxdordtt
Op Dolberg, doen we. Cheers!
2 0
glob
Uitstekende uiteenzetting. Complimenten. Ik ben het volkomen eens met je.
1 -1
ETM
Grote verassing vond ik Dinsdag de basisplaats van Mazraoui. Want die speelde dit seizoen ronduit belabbert. Toch denk ik het te kunnen verklaren.
Ten Hag en 'wij' zagen allemaal dat in de thuiswedstrijd Alvarez en Dest samen geen grip hadden op de linker kant van Chelsea. (was ook zo tegen Valencia) Mount speelde ertussen. Lampard zag het ook en deelde een doodsteek uit met Pulisic. Dest is als back een aanvaller. En blinkt daarin ook uit. Mazra is als back meer een middenvelder en bovendien verdedigend beduidend verder in zn ontwikkeling. Daarnaast is Neres op de flank andere koek dan Ziyech. Neres zal toch meer dribbelen, en minder passen. En zo nam TH de gok (want ook tegen PEC was Mazra erg matig) met Mazraoui, die vol zn kans greep. Mount bijna in de broekzak zelfs.
2 0
jaripettersson
Ik ben blij met Martinez. Zodra hij met donny en ziyech het middenveld vormt valt wel zijn niveau op. Net een tandje minder dan de rest. Maar wel nuttig.
0 0
niquedegraaff
Sorry, Ajacied of niet, veltman is gewoon niet goed genoeg. Veelste vaak betrokken bij negatieve situaties. Speelt er vrijwel altijd een hoofdrol in.

Vind het raar dat ten Hag daar tevreden over is
2 -2
Turbo
Veltman kun je er prima bij hebben, hij loopt alleen op zn tenen op CL niveau. Het probleem zit indeze in het aankoop- en selectiebeleid. De Ligt is niet vervangen. Alvarez is een matige speler en slechte aankoop, Schuurs is er simpelweg niet aan toe en is zelfs op eredivisie niveau behelpen vooralsnog. Als Ajax de Alvarez-miljoenen had gestoken in een basiswaardige CV (en de Marin-miljoenen in een opbouwende mid zodat we niet afhankelijk zijn van Martinez) dan is Veltman gewoon een prima onderdeel van je selectie en waren we een stuk minder kwetsbaar geweest. Dat Veltman niet in de buurt van De Ligt komt qua type en niveau is niet zijn schuld. Gewoon een matige zomer qua aankopen. Niet adequaat je 2 beste spelers vervangen. Er is ook genoeg goed werk verricht, maar dit blijft een pijnpunt.
1 -3
nightgoat
Zo is het en zo blijft het, lijkt het vooralsnog.
1 0
Hagmag
De zwakste schakel blijft Veltman.
Natuurlijk heeft hij ook kwaliteiten.
Hij pakt al jaren veel te veel gele en daardoor ook regelmatig een rode kaart.
27 oktober thuis tegen Feijenoord, ook al een sliding in de 16, waarna de bal gewoon op de stip
had gekund.
Na de snelle 0-1, weer zo;n domme en onnodige actie in de 16.
Resultaat penalty en een zeer snelle en vroege gele kaart.

Dat hij slachtoffer werd van een dwaling van die Italiaan bij Chelsea, daar kon Veltman niets aan doen. Het was absoluut GEEN handsbal.

De Ligt gaat weg en als er dan gezegd zou zijn: Geen probleem, Veltman gaat die plek overnemen had iedereen je voor gek verklaard.
Alvarez is gehaald voor de Ligt en heeft daar nog nooit gespeeld.
Als Ajax verder wil en echt ri. Europeese TOP wil, dan zal er snel een ECHTE centrale verdediger gehaald moeten worden die op de plek van Veltman kan spelen.
6 -5
trainerdv
Je bekijkt het echt te simplistisch. Bij een Centraal duo is het allerbelangrijkste dat er razendsnelle communicatie is, duidelijke afspraken en een strakke organisatie. Blind heeft al herhaaldelijk aangegeven dat hij heel goed samen speelt met Joël. Wat jij doet is één a twee momenten nemen (net zoals de Ligt bij Juve elke week) en de rest allemaal vergeten. 2 jongens, allebei Nederlands, zelfde leeftijd. het klopt gewoon achterin. Veltman schakelt meestal de diepste spits uit ( kijk maar een hoe vaak die gewisseld wordt), waardoor Blind ontzettend vaak op kan komen en we ons geliefde Ajax-spel kunnen spelen. Barca had vroeger Oleguer, ongeveer hetzelfde mikpunt van spot iedere week. Toch won het team alles. Kijk alsjeblieft eens verder dan wat individuele foutjes die iedereen maakt en bedenkt eens met welke CV in het team Ajax momenteel stukken beter af zou zijn.
4 -5
ajaxdordtt
Bij een Centraal duo is het vooral belangrijk dat ze de aanvallers het scoren beletten.
0 -1
Luck76
Precies! Zo jammer dat veel mensen Veltman onderschatten. De combi met Blind is uitstekend!
0 -2
Ajacied33
De wedstrijd tegen Chelski was de allerbeste opstelling die je kunt neerzetten denk ik. Al zou ik Alvarez nog steeds op de plek van Veltman willen zien. En toch is het ook wrang, want ik vind Veltman het gewoon goed doen. Alleen die onnodige slordigheden moeten er echt uit. Tegen Lille had Veltman zijn tegenstander vast in de 2e minuut, net zo goed legt ie m op de stip. Tegen Chelski was de 1e pingel ook te voorkomen geweest en zijn eerste geel was ook niet slim in diezelfde wedstrijd..
3 -1
Turbo
Als je Veltman al slordig en onhandig vindt dan ga je zware avonden tegemoet met Alvarez op CV denk ik.
1 0
mallerd
Dat zijn geen slordigheden, maar dommigheden. Veltman is best wel een redelijke verdediger,maar je hebt altijd een paar momenten per wedstrijd dat hij kortsluiting heeft. Wat je zelf al zegt, als de scheids een penalty had gegeven tegen Lille had je er niks van kunnen zeggen. Die penalty tegen Chelsea was ook totaal onnodig, om het nog maar niet over die oerdomme overtreding te hebben waardoor hij zijn eerste geel kreeg.
1 0
Schip
Die slordigheden gaan er nooit uit. Dit is zijn max. En dat is al een dik compliment waard denk ik. Maar je moet een meer dominante, kopsterke verdediger hebben naast Blind.

Verder is dit momenteel de beste opstelling, zeker eens.
0 0
Babangida83
Precies dit. Maar ook na de 1-4 zorgde hij met zijn slordige passing voor geloof bij de Chelsea aanvallers.
0 -1
GeleenAjax
Man man man, wat een gezwets! De tijd dat het duurde voordat die speler die de 2-4 maakte besefte dat hij de bal uit het netje moest halen was tekenend voor het vertrouwen wat Chelsea nog had. Het grote vertrouwen kwam bij hun en hun publiek pas toen die Italiaan met zijn cadeautjes begon te strooien...
0 0
3sterrenAjax1
ik zou tegen lille uit met martinez en alvarez/schuurs achterin spelen. martinez is een zekerheid normaal gesproken. die snelle spitsen van lille blijven link. en dan vd beek marin (of alvarez als je voor schuurs cv kiest) ziyech op t middenveld.
0 -2
JariHeijden
Ik zou ook Martinez tegen Lille als linker centrale verdediger zetten. Ik denk dat zijn communicatie met Alvarez beter zal lopen, daarom zou ik voor Alvarez kiezen.

Marin en VdBeek achter Ziyech.
0 0
ETM
Idd begint het er echt op te lijken nu. Promes doet het voor mij verrassend goed en Neres is terug van even weggeweest. Donny groeit in zn rol als 8. Wel scheelde het een slok op een borrel dat Mazraoui zo goed speelde. Ik denk ook dat Mazra (ivm Dest)meer complementair is binnen deze formatie. Mazra is dan bij balbezit meer de 6. Dat is toch meer een middenvelder dan Dest. Maw ik denk dat deze formatie wel eens ten koste zou kunnen gaan van Dest, zeker in de topwedstrijden. Wat overigens helemaal niet erg is. Dest is nog vol op in ontwikkeling en komt heus aan zijn minuten.
Alvarez lijkt me dan een voorlopig een multifunctionele wisselspeler. (al zal hij tegen Lille vermoedelijk starten als cv)
0 0
Cupmetgroteoren
Alvarez is géén middenvelder. Je zet de ligt toch ook niet op het middenveld? Laat ten hag alvarez eens achterin testen. Als ie het goed doet zijn we eindelijk van veltman verlost.
3 -4
trodat4030
De Ligt heeft jarenlang op het middenveld gespeeld, mede daardoor is hij nu zo comfortabel aan de bal en durft hij gewoon spitsen uit te kappen als de situatie er om vraagt. Hij kwam pas in de B vast in de verdediging terecht, maar als middenvelder zag ik al de potentie om het 1e te halen.
1 0
Babangida83
Potentie van Alvarez is hoger plus dat hij het positiespel in de opbouw beter verzorgt. Als die achterin gaat spelen, dan pakken we die cup dit jaar.
1 0
Turbo
Wat heeft Alvarez wat hem een goede CV maakt?
0 0
ETM
Bij jou twijfel ik inmiddels aan je oprechtheid. Ik heb nu veel posts van jou gelezen en je wekt sterk het vermoeden een trol te zijn. (excuses mocht ik het mis hebben)
Als je denkt dat je de keuze voor de Ligt als eerste cv kan vergelijken met de keuze voor Alvarez op het middenveld -dus zonder enige context in ogenschouw nement, dan snap je er iig niet heel veel van.
Alvarez is als middenvelder Mexicaans international, overigens.
1 0
Babangida83
Ik denk dat we alleen in Nederland halve middenvelders in de verdediging zetten. Iets waar we heel succesvol mee zijn geweest. Je argument dat Alvarez bij Mexico ook op t middenveld speelt, vind ik daarom niet valide. Vond de vergelijking met De Ligt wel een goede, als je weet hoe vaak die op t middenveld heeft gestaan in de jeugd en daar ook presteerde. Als je puur verdediger bent, zoals b.v Tete. Dan red je het niet bij Ajax. Maar op t middenveld vragen wij doorgaans minstens de techniek van Schone of Vd Beek.
0 -1
ETM
Okay, maar dat gaat over keuzes. 
De Ligt is als prof altijd cv geweest, idd een cv die door de speelstijl vaak op middenveld acteerde.
Stellen dat Alvarez geen middenvelder is is gewoon retoriek. Je kunt wel stellen dat je hem niet geschikt daar acht voor het spel dat Ajax wilt spelen.
2 0
RusselWestbrook
Die excuses kun je wel achterwege laten hoor, veel duidelijker dan dit worden ze niet.
1 0
Lazell
Ik twijfel tussen trol en gefrustreerd in het leven staan. Denk die laatste.
0 0
RedFeather
Prima
Is gewoon lastig om dit gelijk te zien. Reals interesse werd gewekt voor Donny op 10, ga je die dan verplaatsen?
0 0
trodat4030
Als het elftal het nodig heeft? Ja. Je stelt je spelers op om te winnen, niet om ze te verkopen op een bepaalde positie.
1 0
RedFeather
Eens. Maar ik bedoel meer te zeggen dat ik snap dat dit niet de meest voor de hand liggende keuze is. En daarmee begrijp ik dus dat hier niet direct voor is gekozen. En dat dit even geduurd heeft is niet meer dan logisch.
0 0
GvanderK
Veltman kan prima mee in de Eredivisie, maar in Europese duels kun je beter Schuurs of Alvarez neerzetten. Vind dat ze beide een basisplaats verdienen naar hoe ze ons geholpen hebben dinsdag, vooral van Schuurs vond ik het indrukwekkend want het was ook nog is zijn CL debuut.
2 -3
ETM
Ik denk niet dat Schuurs of Alvarez heel dichtbij tegen basisplaats aanzitten.
Natuurlijk hoop ik op een goede ontwikkeling bij Schuurs, maar voor alsnog is hij verdedigend een stuk kwetsbaarder dan Veltman. Alvarez als cv is nog erg vroeg om iets over te zeggen. Veltman heeft het goed gedaan. En het is juist logischer om de alternatieven uit te testen in de eredivisie en niet Europees. Al gaan nu misschien beiden en zeker Schuurs denk ik een geweldige kans krijgen tegen Lille.
3 0
Piethein
Nu is ten Hag wel genoodzaakt om een Noa Lang erbij te gaan betrekken, anders heb je nooit meer een vleugelspeler op de bank zitten als je met dit elftal speelt.
4 0
4xEC1
Heeft Ajax nog wel èchte vleugelspelers dan? De aanvallers die je nu hebt kan je op best veel verschillende posities voorin zetten dus dat hoeft geen probleem te zijn.
0 0
Web
Wij weten niet hoe de vork in de steel zit
Ten Hag heeft aangegeven dat hij bij Lang nog niet terug ziet waar hij hem wil hebben, en dat zal niet met goed voetballen te maken hebben denk ik?
Want slecht spelen mag, maar je taak op die positie moet je wel uitvoeren
Ajax speelt best met veel risico, dan moet je die zekerheden wel inbouwen
Zal ongetwijfeld te maken hebben, met hoe sta je met balverlies
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Noah lang had allang moeten spelen zoals ik al eens eerder aan had gegeven, nu kom je idd in dit soort problemen.
En noah is ook gewoon een hele goede speler, die andere even wat rust had kunnen geven.
1 -2
Sampaoli
Noa moet eerst beseffen dat hij 100% moet gaan elke wedstrijd. Heeft een hele goede periode gehad bij Jong, maar sloft de laatste wedstrijden weer over het veld alsof het hem allemaal niet interesseert.
5 -2
Web
Zo zie ik het ook, moet echt beseffen dat hij de laatste stap moet maken. Anders blijft het een eeuwig talent.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik denk dat er met het spel zoals dat dinsdag werd gespeeld, opnieuw een halve finale kan worden bereikt, misschien meer.

Met het wegvallen van frenkie de jong en de ligt hebben we kwaliteit ingeleverd, maar lets face it, ook die twee konden de spurs niet afhouden van een 3 goal voordeel met nog 45 min op de klok.

Aanvallend is ajax daarintegen zoveel dynamischer en sneller geworden, dat als je dit type spel blijft spelen en het kwartje gaat vallen op het middenveld, dan heb je gewoon een potentiele cl kandidaat.

Waar we aan moeten werken is.

*duel kracht/winnen waardoor je niet uit positie hoeft te lopen. Dus trainen op individuele duels onderling

*conditioneel sterker worden. Zodat je als speler langer helder kan blijven denken en keuzes kan maken. Als je erop blijft spelen en trainen gaat dat ook steeds makkelijker om tactisch te kunnen blijven spelen over 90 minuten. Nu is dat gemiddeld 65min.

*een goede balans tussen individueel temporiseren en overschakelen naar hoogtempo. Frenkie was daar goed in daarin zat de rust achterin.
Hij nam de bal aan, wandelde rustig met de bal aan de voet, pas als de tegenstander te dicht in de buurt kwam, draaide hij razendsbel open en zicht de diepte of legde de bal af naar een speler die de meeste ruinte had.

De rest is gewoon teamgeest en kameraadschap, een oeroude formule in het succes met voetbal.
2 0
Joseph
Het heeft veel te lang geduurd, maar het is fijn dat ten Hag er nu ook achter is dat Donny een betere optie is naast Martinez. Beter laat dan nooit zeggen we dan, al is het zonde dat niet meer geoefend is in deze samenstelling.
1 -2
ETM
Een team ontwikkelt zich. Aan de hand van de trainer, maar ook buiten de trainer om.
En je hebt met veel meer afwegingen te maken dan dat jij schijnbaar denkt. Donny op 10 haalde een heel hoog niveau en daar is aanvankelijk op voortgeborduurd. Ajax moest de CL in. Ten Hag is contstant bezig geweest met zoeken naar een nieuw middenveld. Ondertussen moest er ook gepresteerd worden. Alvarez bracht aanvankelijk meer balans maar was niet ideaal. Wel moet zo'n jongen ook goed gemanaged worden. De wisseling met Donny zat er zeker aan te komen. Al wist Donny zeker niet meteen te overtuigen. Met Donny speelden we nl zo goed als zonder middenveld.
Er zijn 2 ontwikkelingen die ondertussen parallel lopen. Die van Ziyech als 10, en misschien nog evidenter het enerzijds prachtige rendement van Promes en anderzijds terugkomen van vorm bij Neres.
3 0
trodat4030
Donny heeft een heel jaar in de spits gespeeld (ze noemen het 10, maar we weten wel beter), dus dat ie weer ff moest wennen aan deze positie is logisch. Ook aan die spitspositie vorig seizoen moest ie heel erg wennen. Dit zal sneller gaan omdat ie het al van vroeger gewend is, de spits niet, dat heeft ie echt moeten ondervinden en uitvogelen. Ik ben er blij mee, want ondanks dat Donny een geweldig half jaar kende, vind ik Donny een middenvelder en geen spits. Het ging alleen nog maar om scoren, nu kan hij weer ál zn kwaliteiten tot uiting laten komen. Als spits was t alleen nog maar lopen, lopen, lopen, hier en daar een 1-2tje en verder vooral scoren.
3 0
Web
Je kunt toch niet zeggen dat het vorig seizoen anders moest
Het team naar je hand zetten heeft nu eenmaal tijd nodig
Donny kwam tot aan dinsdag toch nog veel te vaak in de zestien?
Zoals hij het dinsdag uitvoerde was echt goed, zo wil Ten Hag het zien
Je kunt nu eenmaal niet op die positie telkens on de zestien meter komen
1 0
louis60
Deze opstelling had hij van dag 1 al moeten brengen. Tijdens iedere wedstrijd werd al geroepen om Neres en een aanvallende opstelling. Nu alleen nog een goede CV. Veltman als reserve.
2 -2
Web
Donny vulde het voor de eerste keer heel goed, is Ten Hag veel mee bezig geweest
Mazaroui en Neres waren uit vorm, kun je niet voor, ook die staan er weer.
Soms valt het puzzelstukje in eens goed
1 0
Rentokill
Achterafpraat.... Neres was niet in vorm, Mazraoui was op, Promes moest zn weg nog vinden, vd Beek geblesseerd en uit vorm. Had moeten... kon simpelweg niet.

Ik denk dat de schorsing goed nieuws is voor Schuurs en voor degenen die Alvarez graag als CV willen zien (voor Blind nu)

zsm uitproberen.
5 -2
Web
Zo werkt het, nu moeten de jongens die er in komen laten zien dat ze op dit niveau ook mee kunnen
Al blijf ik het gemis van Blind toch wel erg vinden
Veltman is wel op te lossen, maar wij zullen het zien
0 -3
masterrr
Alvarez voor Veltman?
0 0
Cupmetgroteoren
Er moet sowieso in de winterstop een nieuwe middenvelder komen. Je hebt nu bijna niks rondlopen op het middenveld. Graveberch is er nog niet klaar voor, Alvarez gaat terug naar de verdediging, Ekkelenkamp en Eiting zijn niet goed genoeg, Marin komt niet uit de verf.
0 -4
iammike
Ik zie liever een buitenspelen komen ipv middenvelder mocht deze opstelling de vaste worden. Nu heb je alleen noa lang als back up die. Misschien toch nog een laag bod voor lainez proberen. Misschien kan die vanaf volgend seizoen Neres wel vervangen.
0 -2
Rentokill
Marin, Alvarez en Schuurs vielen sterk in. Eiting niet goed genoeg?
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik geloof nog steeds in marin, ik denkndat de overschakeling van luik icm de zomerstop en het ineens overschakelen naar een elftal dat 3 tempo's hoger combinatievoetbal speelt, gewoon erg lastig is geweest voor die jongen.

Je gaat als speler ook niet naar een kinderachtig elftal he, het is een halve finalist van cl.

Ik heb hem een beerte gevolgd vorigjaar, waarin je toch zag dat er veel klasse in deze speler schuilt kwa creativiteit, vond het ook een goede aankoop.
Net als promes moet hij gewoon die bewustwording krijgen en meer spelen.

Ik schrijf hem nog niet af
9 -1
ETM
Ik vermoed dat Marin erin was gekomen voor Promes of Neres als Ajax met 11 man had mogen blijven voetballen.
Dat Donny dan was opgeschoven naar 10.
Gewoon een vemoeden hoor. Maar hij had perfect gepast bij die fase van de wedstrijd.
1 0
Benleiden
Niet alleen een middenvelder, maar ook een aanvaller. Als er één afwezig is door welke reden dan ook, dan hebben we een probleem. Jezus, wat is er slecht ingekocht zeg!
0 -6
Rentokill
Lang en Traore staan te popelen. De besten spelen nu en er zijn onwijs veel varianten te verzinnen met deze dynamische spelers. Ik zeg: Er is juist slim ingekocht en het begint nu te komen.
2 0
Wimmel
Ik ben toch benieuwd hoe Marin het zal doen in een elftal dat wel lekker draait zoals afgelopen dinsdag.
3 -1
MarkGroothuis
Die draait juist met dit middenveld, dus op dit moment geen Marin aub.
0 0