Mazraoui op de weg terug: 'Maakt me mentaal sterker'

BVeenstra, 02-11-2019 om 08:45, 6015 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui zat er na afloop van het competitieduel met PEC Zwolle aardig doorheen. De rechtsback kwam in de eerste maanden van het seizoen nauwelijks in actie, mist daardoor wedstrijdritme, maar moest - omdat Ajax al drie keer gewisseld had - de wedstrijd volmaken.

'Ik zat er zeker doorheen, rond de zeventigste minuut', zegt hij in gesprek met FOX Sports. 'Van Crooij is een snelle speler en hij gaat veel diep. Ik heb veel meters gemaakt. Althans, voor mijn gevoel, ik moet het morgen (zaterdag, red.) gaan terugzien. Dan komt er een nieuwe linksbuiten, Johnsen, die ook snel en technisch is. Ik had last van hamstring en kuiten, had het even taai en dan is het even doorbijten, hè.'

Mazraoui speelde in de afgelopen tweeënhalve maand twee keer zestig minuten. 'Ik zit nog niet in mijn ritme, nee', zegt de verdediger, die in de afgelopen tijd kampte met problemen met zijn fitheid. Bovendien kende hij - door deelname aan de Afrika Cup - geen fatsoenlijke voorbereiding met Ajax. 'Nu moet ik zorgen dat ik fit blijf en goed train.'

Het talent wil nu laten zien dat het vorige seizoen geen 'geluksseizoen' was. Wel is het frustrerend om na het zo succesvolle vorige seizoen nu amper te spelen. 'In het eerste seizoen ging het zo lekker allemaal. Je wordt kampioen, je pakt de beker en je bereikt de halve finale van de Champions League. Daar ben je dan onderdeel van. Nu val je erbuiten door veel verschillende dingen, maar dat maakt me mentaal sterker en dat moet ik laten zien op het veld.' Dat laatste wordt niet makkelijk voor Mazraoui, zo weet hij zelf ook. 'Ja, zeker. Dest is een goede speler, daar ga ik niet omheen draaien. Het wordt een mooie concurrentiestrijd.'

Wedstrijd tegen PEC Zwolle

Over de wedstrijd tegen PEC Zwolle zegt Mazraoui dat Ajax alles onder controle had, totdat Edson Álvarez het veld noodgedwongen moest verlaten en er maar geen nieuwe speler het veld inkwam. 'Toen stonden we met tien man en werd er niet snel genoeg gewisseld. We kwamen onder druk te staan en er was een beetje paniek. We kregen meteen de 2-3 om de oren en toen werd het billen knijpen, terwijl zij dan bloed ruiken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Als Mazraoui fysiek weer top is dan verwacht ik wel wat van hem, in het eerste uur speelde hij goed en had hij meer rust in zijn spel dan Dest nu heeft.
Dat is ook logisch gezien de leeftijd maar Dest zal het moeten laten zien om Nous uit de basis te houden, en daar zijn wij goed mee.
0 0
AnsB
Mijn grootste twijfel bij Mazraoui is zijn positionele intuïtie/discipline. Dat was vorig seizoen al af en toe een probleem. Zijn samenwerking met Schöne was lang niet altijd optimaal. Dit seizoen, toen hij op het middenveld leidde dat ook tot grote gaten.
Ik vind het zorgelijk als een speler dit na één jaar nog niet helemaal onder de knie heeft. Ik vind het één van de meest essentiële onderdelen van het teamspel - helemáál voor het aanvallende spel dat Ajax speelt (en je sowieso al meer ruimte weggeeft bij een tegenaanval dan een ploeg als PSV).
Jammer genoeg zie ik wedstrijden alleen op tv en dan kun je het niet altijd goed beoordelen - vandaar dat ik het 'twijfel' noem.

Voetballend heeft hij meer laten zien dan Dest tot nu toe, maar Dest is ook op dat gebied groeiende, dus kun je het nog niet optimaal vergelijken.
0 0
Lazell
Zijn een beetje andere types. Dest die de hele rechterflank de hele wedstrijd op en neer kan rennen en Mazraoui die voetballend en combinerend weer meer toevoegt. Vind dat je met een linkspoot op rechts en 5 middenvelders de voorkeur moet geven aan een type Dest. Vind hem verdedigend ook nog eens stabieler.
0 0
Ansjo
Zal hoofdzakelijk op de bank blijven zitten denk ik dit jaar. Dest is gewoon 2 klasses beter op rechtsback. Rouleren met Mazraoui heeft geen zin omdat het elftal daarvan gewoon enorm van achteruit gaat. Ik zou als ik Mazraoui was me richten op de plek naast Martinez op het middenveld.
0 0
Cupmetgroteoren
Zit fysiek heel slecht in elkaar helaas. Kan soms gewoon acties niet vol inzetten of verdedigende rushes inzetten door allerlei pijntjes en blessures. Is jammer, want hij heeft wel voetballend vermogen.
1 0
PetrusKeizer
ik hoop dat hij goed terugkomt. heeft vorig seizoen veel goed gedaan en goeds laten zien.
4 0
EKS
Mazraoui had vorig seizoen een belangrijk aandeel in de successen, vind dat hij wel wat meer credits en vertrouwen verdient.

Natuurlijk moet hij wel snel op niveau zien terug te keren. Maar de Mazraoui van vorig seizoen is veel completer dan de Dest van nu, en hij zou Dest makkelijk op de reservebank moeten kunnen houden.
3 0
PetrusKeizer
helemaal mee eens.
0 0
Ansjo
Ik vind Dest op de rechts back positie echt 2 klasses beter hoor. Aanvallend en helemaal verdedigend. Hij heeft alleen zijn lengte niet mee. De rol van Mazraoui wordt dit seizoen invalbeurten op het middenveld en voor Dest als die oververmoeid is.
0 0
Cupmetgroteoren
Mazraoui had een redelijk goed half jaar in de eerste seizoenshelft. Tweede seizoenshelft zakte ie regelmatig door de ondergrens. Wat ie heeft laten zien is te weinig.
0 0
PDF
Elke keer als hij speelt komt Ajax in de problemen. Dest is in alles beter. vorig jaar een aardig seizoen gespeeld met veel rugdekking van de Ligt maar komt veel te kort voor Ajax 1
4 -3
Vlieske
Weet je wie te kort komt? Meneer alvarez. Hier worden echte ajacieden zoals veltman en mazaroui altijd met de grond gelijk gemaakt maar alvarez kan niks Fouts doen. Zelfde als dat Marin niks goeds kan doen. Ik durf met 100 procent zekerheid te zeggen dat alvarez de grootste miskoop uit de geschiedenis van ajax is
4 -6
FreddyAX
Dat heeft toch niets met Mazraoui te maken?
0 0
Sterspeler
Dan heb jij Ivan Gabrich, Tom Soetaers en Rob Wielaert dus nooit zien spelen?
0 0
Gerard36
alvarez staat volgend seizoen op de plek van veltman, daar is hij ook voor aangetrokken, dan zal hij menigeen nog verrassen
1 -2
Joseph
Schuurs is beter: betere verdediger, betere pass en een beter schot.

Zou inderdaad heel verrassend zijn als Schiira gepasseerd zou worden.
2 -1
GrandMasterFlex
Dat denk ik ook gewoon als CV met het spel volledig voor zich! Marin gaat er ook koken, die heeft een strijdersmentaliteit
0 0
Vlieske
Hou toch op. Trage Hendrikje is het.
2 -2
Gerard36
net zo traag als blind was op het middenveld, en kijk eens hoe hij speelt in de verdediging
0 -1
Vlieske
Blind vergelijken met alvarez. Haha. Zelfde als een Porsche vergelijken met een eend.
1 -1
PeterVKV
In de eerste helft maakt hij dom hands aan de zijlijn en bij de daarop volgende vrije trap staan er 2 man in zijn gezichtsveld vrij voor de goal. Typisch Mazraoui, kan aardig voetballen maar lijkt vaak in een droomwereld. Altijd weer die momenten. Vorig jaar bij Feyenoord uit was dat zelfs de hele wedstrijd zo. Sindsdien heb ik echt mijn twijfels bij hem want dat kon echt niet.
4 0