Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Fitte Mazraoui heel waardevol voor Ajax'

BartVeenstra, 31-10-2019 om 13:25, 8037 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is van mening dat een fitte Noussair Mazraoui heel waardevol kan zijn voor Ajax. De rechtsback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kent een moeilijke start van het seizoen en nu hij fit is, wacht hem een pittige concurrentiestrijd.

'Door blessures heeft Mazraoui een moeilijke start van het seizoen gehad', stelt Ten Hag tijdens de persconferentie van donderdagmiddag. De oefenmeester wijst erop dat Mazraoui bovendien niet werd geholpen door een rode kaart, een terugval en het wel erg laat beginnen van het seizoen door interlandverplichtingen met Marokko in de zomer. 'Het is duidelijk dat hij nog niet op het niveau heeft gezeten waar hij vorig jaar op zat. De laatste twee weken is hij fit.'

Ten Hag praat veel met Mazraoui, zo legt hij uit. 'Ik besteed er heel veel aandacht aan, al tijdenlang', zegt de trainer, die het belangrijk vindt dat Mazraoui fit is. 'Zodat hij fysiek én mentaal de strijd aan kan gaan. Een fitte Mazraoui is heel waardevol voor Ajax.'

Bij Ajax heeft Mazraoui op de rechtsbackpositie concurrentie van Sergiño Dest, terwijl Ten Hag op het middenveld ook genoeg kandidaten heeft. 'Uiteindelijk moet hij het doen. Hij moet die stappen zetten en over grenzen heen gaan. We hebben interne competitie en hij moet strijden voor zijn plek. Hij heeft vorig seizoen duidelijk laten zien potentie en waarde te hebben voor dit elftal. Nee, ik geloof niet in een tweedejaarsdip. Dat is een fabeltje.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij PEC Zwolle? Zet in en krijg 10,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Mazraoui moet gewoon eerst laten zien beter te kunnen dan Dest, zijn ervaringen van vorig jaar kan dan de balans in zijn voordeel doen uitslaan.
Op meerdere posities is er concurrentie en dat is goed, helaas speelt het mentale aspect ook een belangrijke rol en dat kan zich tegen een speler keren.
1 0
Mocrodammerr
precies wat ik hier al weken heb geroepen. hij sukkelde gewoon met gezondheid en kreeg terugslag. maar dan heb je hier mensen die roepen dat hij er niks meer van kan. think before you act. een (wedstrijd)fitte Mazraoui is een absolute basisspeler.
0 -1
036AFCA97
Maar vooral een basisspeler bij gebrek aan beter toch? En dan alleen op rechtsback. Op het middenveld vind ik hem niks.
0 0
Sterspeler
Tegen Heerenveen vorig jaar tikte hij aardig het niveau van Frenkie aan anders. Hij begon waanzinnig goed tegen die pot tot z'n blessure.
0 0
Wimmel
Een mogelijke basis speler. Er is meer concurrentie nu en Dest presteert te goed om hem eruit te halen.

Nous moet flink aan de bak wil hij in de basis terugkeren.
2 0
Schip
Ik vind Dest niet overtuigen in duels. Daar ligt een kans voor Mazraoui.
0 0
BlueDuke
denk dat hij meer kans maakt op het middenveld
0 0
Joseph
Mazraoui is fit waardevol, maar wat hij na vorig seizoen liet zien is stuitend, zelden iemand zo achteruit zien gaan..

Hoop dat hij het op kan pakken, maar Dest is op dit moment 2 klasses beter.
1 0
036AFCA97
Niks boeiends gezegd.
1 0
Ajax meister
Jammer dat ziggo dit niet live uitzend. Of mag dat niet?
0 0
GvanderK
Mooiste zou zijn als Ajax snel 3x scoort en daarna krachten spaart voor Chelsea uit. Als het heel lang 0-0 blijft dan vreet dat onnodig veel energie, zoals tegen RKC. Tuurlijk moet je ook het geluk mee hebben.
1 0
RayJordaan
Tegen de kakkies was een uitzondering maar we scoren vaak heel laat pas, 3x voorgekomen dat we met een 0-0 de rust in gingen.
0 0
Redrum
Ajax moet gewoon gretig zijn om die eerste plek vast te houden en uit te breiden. Dan is elke wedstrijd simpelweg even belangrijk. Er komen nog een paar wedstrijden aan die zeer lastig worden om te winnen, maar dit mag er geen één van zijn.
0 -1
iammike
Als ze net zo slecht als tegen rkc spelen ga je dat tegen PEC niet redden. Hopelijk is iedereen goed bij de les zoals tegen Feyenoord.
1 0
RJB1979
20:00 vrijdagavondpotjes in de kou uit op kunstgras. Ben ik de enige die dat soort wedstrijdje zo snel mogelijk achter de rug wil hebben?
4 -2
BrandjeXL
Ik ga lekker Ajax kijken. Begin van het weekend met een biertje erbij. Heerlijk toch!
3 0
Labrador
Ik zat deze week de bekerwedstrijden te bekijken. Meerdere amateurclubs spelen op gewoon gras en dan heb ik het over een club als Oss ' 20.
5 0
ajaxdordtt
Waar je zin in hebt.
0 -1
RJB1979
Typisch ja.
3 0