'Eredivisieduel zonder uitpubliek dreigt voor Ajax'

NielsOpdam, 19-10-2019 om 22:10, 31922 views, Ajax Life |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Het uitduel met RKC Waalwijk krijgt mogelijk nog een staartje. Doordat Ajax-fans in de tweede helft fakkels afstaken, zou het zomaar kunnen dat de Amsterdammers binnenkort zonder uitfans spelen in een Eredivisie-duel. Dat meldt Ajax Life.  

Scheidsrechter Allard Lindhout moest het spel in de tweede helft stilleggen, omdat er ook een enkele fakkel op het veld belandde. 'Overigens heeft Ajax bij de KNVB nog een voorwaardelijke straf open staan', begint Ajax Life. 'Wegens vuurwerk, dus het kan binnenkort ook wel eens nationaal een leeg uitvak worden.'

De Ajax-fans protesteerden overigens tegen het besluit van de UEFA om geen uitsupporters toe te staan tijdens de wedstrijd tegen Chelsea. Afgelopen donderdag werd er namelijk bekendgemaakt dat de Amsterdammers geen fans mogen meenemen naar Londen, vanwege ongeregeldheden bij het laatste Champions League-duel met Valencia CF.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
als die fanatici n beetje humor hadden lieten ze op de tribunes met zn allen kerststerretjes branden. Koud vuur, weet je wel. Maar fanatici hebben per definitie geen humor.
0 0
nicholas87
Vuurwerk bij RKC Waalwijk uit, hoe verzin je het?
0 0
bdsngsfs
Ik ben het er allereerst volledig mee eens dat de UEFA Ajax een straf heeft opgelegd. Ja, kleinere clubs komen soms met hetzelfde weg zonder straf. Maar het hoort bij een grote club om een voorbeeldfunctie te vervullen. Wil Ajax een grote club zijn, dan moet het publiek zich ook groots gedragen. Het kleuterachtige gedrag van een stel vandalen past niet bij Ajax. Neem wat dat betreft een voorbeeld aan clubs als Bayern, Real, Barcelona. Daar kan Ajax wat van leren.

Over de actie van afgelopen zaterdag wil ik het niet eens hebben. Ik hoop dat Ajax een straf krijgt opgelegd, want het is Ajax die maatregelen moet nemen tegen deze pubers. Ajax zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en eindelijk eens definitief afstand nemen van dit soort dom tuig. Niet bepaald een goede uitstraling voor een grote club vd Sar, Overmars?
0 0
ajax4perez
Zij verzieken het dus voor de andere 55000 supporters. Boven is een mooie foto en er zullen goede beelden zijn waarop er een groot aantal goed te indentificeren zijn. Laat hen maar opdraaien voor alle schade en de kaartverkoop voor de uitwedstrijd die ajax zo misloopt.

Zelfde geldt voor de "supporters" die het leuk vonden om in Valecia de boel op stelten te zetten.
0 0
FreddyAX
Jammer dat het weer zo moet; de die- hard vandaal heeft zich kennelijk extra gewapend met een dikke plaat voor de kop.
Onbegrijpelijk dat men niet inziet wat voor schade ze berokkenen aan Ajax.
0 0
GvanderK
Mooi vuurwerk hoor, maar bewaar het lekker voor als we kampioen zijn ofzo. Dit was gewoon een domme actie, helemaal als het bedoeld is als statement... Uiteindelijk verpest je het voor jezelf en de mensen die gewoon normaal voetbal willen kijken, daarnaast breng je schade toe aan Ajax zelf.
1 0
Vertonghen
Moet gezegd; dit was natuurlijk wel wat veel voor deze gelegenheid.
En het op het veld smijten keur ik ook niet goed.
Neemt niet weg dat het er waanzinnig uit zag.
Maar inderdaad liever deze show in zeg maart tijdens de kampioenswedstrijd :)
0 -1
MarkAFCA84
Prima, wedstrijdje zonder supporters is tegen Den haag dus al ingelost!
0 0
DeMeervanweleer
Of tegen Feyenoord...
0 0
robinho12
Dus.... als protest tegen een straf van de UEFA, gegeven voor ongeregeldheden. Kortom, men reageert met hetzelfde waarvoor in de eerste plaats de straf is opgelegd. Nu zal de UEFA vast denken 'deze straf gaan we intrekken, deze brave supporters verdienen dit niet!'

Wat een IQ hebben sommigen, pfff.
6 0
NUL20
Was dat vuurwerk buiten het stadion ook van 'ons' trouwens?
1 0
Caelintroy
Ja vroeg ik mij ook af idd.
1 0
NUL20
Doe maar tegen Feyenoord...
0 0
Ajaxgek1980
de idioten leren het nooit he

echt zo zonde, men weet het en toch blijven doen, als jeje eigen club steeds zo blijft benadelen ben je geen fan/supporter
8 -4
Cheezhead
De laffe herders die zo tegen dit soort acties zijn en tegen de dingen die bij uitwedstrijden gebeuren. Laat het een keer horen in de arena dan ipv hier op een forum
1 -9
ajaxdordtt
En dan? Ga je met een groepje neanderthalers klappen uitdelen omdat je in je eentje niks bent? Stakker.
0 0
Mokumnorth
Wat een gejank, op de stoep fietsen mag ook niet.
2 -17
ajaxdordtt
Daar benadeel je alleen je club en de rest van de (echte) fans niet mee.
2 -2
sneijder16
Gister stond ik ook int uitvak . En was gewoon echt boos om die gasten ! Maar het meeste waar ik me dan nog aan erger is dat die stewards maar staan toe te kijken .. roep dan de politie en haal die gasten van het vak af !! En meteen Sv voor 10 jaar. .
2 -1
ajaxdordtt
Die stewards staan daar vrijwillig of voor een paar consumptiebonnen. Die gaan niet een groep doorgesnoven debielen aanspreken.
4 0
MichelBoerebach
Zag je die neanderthalers bij PSV gisteren? Al rukkend aan het net van hun kooi verhaal halen bij de spelers. Tenenkrommend.
2 -3
trodat4030
Die lieten het net iig wel hangen waar het hing. De Ajax uitfans kunnen zogenaamd niks vd wedstrijd zien als er zo'n net hangt en moet het per se weggehaald worden. Verder heeft jouw comment niets met bovenstaand artikel te maken, puur een poging om de aandacht van het échte probleem af te leiden.
1 0
MichelBoerebach
En wat is het echte probleem dan? Dat is toch dat zooitje in het zwart geklede debielen die zich als een stel gekooide dieren gedragen?
1 0
WZAWZDB14
Wedstrijd tegen pec dus
0 0
ddkoning
zal wel tegen az zijn..komen ze er meteen goed vanaf in den haag
0 0
Babayaka
Gewoon iedereen naakt, en zonder tas het stadion in.
2 0
ram
Hahah
0 0
MichelBoerebach
Lekker!
0 0
Dick
Nou.....iedereen ????
0 0
AFCAjax
Ik had gister niet zozeer een probleem gezien als ze die fakkels niet op het veld hadden gegooid.
1 -2
ajaxdordtt
Als niet als
0 -2
Wimmel
Volkomen terecht en wederom bewijzen deze simpele zielen dat de burgemeester van Den Haag en Rotterdam gewoon gelijk hebben. Allemaal van die sukkeltjes in zwarte hesjes, hoodies en allerlei spullen om maar niet herkend te kunnen worden maar dan toch als hardste gillen wanneer ze niet welkom zijn terwijl ze het zelf elke keer verpesten.

Tja, ik zal wel weer een internetheld genoemd worden maar ik kom liever op de toekomst tegenwoordig dan bij Ajaxduels door dit soort volk dat zich nog steeds supporter blijft noemen.

Ik ben benieuwd welke "excuses" men nu weer heeft voor het wangedrag.

Hunnie deden het ook?
Zullie riepen iets?
10 -3
ajaxdordtt
Ergste is dat ze echt vinden dat "zij Ajax zijn". Stelletje kanslozen.
7 -1
Wimmel
Mooi he, en maar minnetjes uitdelen :). Ik hoop nog nog een heel stel want dan weet ik tenminste dat ze zich op zitten te winden.

Ik zie het er nog van komen dat we binnen een jaar of 5 door dit soort volk totaal geen uit publiek meer gaan zien bij het voetbal.

Ben benieuwd welke sport ze dan gaan verzieken, want voor het voetbal komen ze toch al niet.
4 0
RusselWestbrook
Te dom om te poepen, dit soort lui. Net bestraft door de UEFA na een dubbele voorwaardelijke straf (ja jongens, ze moeten jullie echt hebben), er niet meer in mogen in Den Haag en Rotterdam. Kortom, bij iedereen onder het vergrootglas en nog steeds vol op camera alle regels aan je laars lappen omdat 'het toch gewoon moet kunnen'.

Dan snap je er echt geen reet van. Je bedelt gewoon om een straf.
13 -7
Van Reenen
Ajax wordt al jaren gestraft doordat er geen uitsupporters mee mogen naar Den Haag onder die krikker en Rotterdam door een burgemeester die zijn roots bij Ajax heeft liggen. Dus dan maar een wedstrijd zonder uitsupporters bij Feijenoord-Ajax. Daarover heeft de KNVB nooit het voortouw genomen om tot een oplossing te komen.
2 -3
Wimmel
Waarom zouden ze? Al vanaf de jaren 80- bewijzen dit soort gasten dat afspraken maken niets uithaalt. Ergens zit er in deze botte koppen het idee dat alles mogelijk moet zijn, dat wat ze doen niet zo erg is en dat ze er altijd een geldige reden voor hebben.

Terwijl alles wat ze doen het alleen maar makkelijker maakt voor clubs en burgemeesters om Ajax "supporters" te weren.

Ze hebben groot gelijk en het zou Sar sieren wanneer hij afstand zou nemen van die malloten gisteren.
2 -1
ajaxdordtt
En dat gaan ze nu zeker niet meer doen.
2 -1
Robbie en de Kock
Gewoon een IQ test houden bij de uitsupporters. Alles beneden de 80 mag er niet meer in. Probleem opgelost.
2 -1
Wimmel
Voor een groot gedeelte wel ja ;).

Ik ken echter een verduveld slimme developer welke in dit gedrag meegaat zodra hij in een groep terecht komt waar men dit gedrag normaal vindt. Echt bizar. Nou moet ik wel zeggen dat daar dan het EQ weer erg laag is.
0 0
MankeNelis
Het is een groeps gedrag, termen als deprivatie komen dan voorbij. Er ontstaat een relatieve situatie ten opzichte van wat er op dat moment gebeurd. Dat kan aanzetten tot criminaliteit. Zet een stel licht ontvlambaren bij elkaar van dezelfde club, vul maar in.
0 0
Superjan
Ligt het echt niet aan. Kan je ook beter niet zeggen, vind ik. Ik ken hele lieve mensen die niet bijster snugger zijn en betrekkelijk slimme gasten die zich (onder invloed) als wilden kunnen gedragen.
4 0
TontoKarnaggel
Nou, ben bang dat ik nu een heleboel mensen tegen de haren in ga strijken maar goed, een forum is ook bedoeld om je mening te geven toch?
Ik weet dat het niet mag en dat er consequenties kunnen volgen en dat je daarom zulke acties misschien beter niet kan doen, maaaaar, als je het mij echt persoonlijk vraagt....prachtige actie en heerlijk om te zien, vooral in combinatie met het vuurwerk buiten. Vind de actie dan ook niet zozeer erg ( beetje vuurwerk, big deal )maar vooral de gevolgen.
Zolang er geen geweld en erge ziektes gebruikt worden vind ik een beetje fanatieke ultra support gewoon een meerwaarde bij een wedstrijd. Jammer dat in nederland alles maar dan ook echt alles strak gereguleerd moet worden, denk maar aan de entrada's....
5 -9
Superjan
Beetje vuurwerk is inderdaad geen big deal en ik vind fakkels ook sfeerverhogend (maar ook weer lang niet zo sfeerverhogend als 90 minuten gezang). Maar 'jullie' doen net alsof KNVB en politie (of wat dan ook) problemen hebben met een fakkeltje dat netjes vastgehouden wordt. Als het daarbij bleef was er wellicht nooit een probleem geweest. Punt is dat er incidenten zijn geweest met vuurwerk en dat risico willen ze niet lopen. Gooien met fakkels, een steward die bijna zijn poot kwijtraakt, in het buitenland heeft het tot brand geleid, een paar gewonden en zelfs een dooie. Als je als organisatie verantwoordelijk bent, heb je geen zin in dit soort shit ook al is het een relatief klein risico. Als het je achtertuin was en er is een keer een bommetje over de schutting gegaan die de buurman zijn poot er afblies, zou je toch ook zeggen gasten, geen vuurwerk meer?
3 -1
TontoKarnaggel
Snap je punt maar noem nou eens iets leuks waarbij nog nooit een incidenteel incident is voorgevallen? Er gaan dan wel heel veel dingen verboden worden ben ik bang.
2 -1
Superjan
Ok, dus we kunnen dit ondanks de risico's en bewezen kans op herhaling niet verbieden, want dan moeten we alles verbieden waar een risico aan vast zit. Dat kan natuurlijk nooit een argument zijn. Er is een verschil tussen autorijden, een ritje in een achtbaan en vuurwerk afsteken in een stadion en dat voel je zelf ook wel aan. Je geeft al aan dat je mijn punt begrijpt en dat het ultradom is hoe sommige gasten ermee omgaan. Het is kut, maar als je verantwoordelijk bent voor de veiligheid, is er natuurlijk geen haar op je hoofd die denkt goh, vuurwerk in een vak met mensen ertussen die dronken zijn of strak staan: goed idee!

Wat mij betreft installeert Ajax in de Arena trouwens een vuurwerkinstallatie die afgaat op een door Zuid gekozen moment.
1 0
Mokumnorth
Als je verantwoordelijk bent voor de veiligheid moet je zorgen dat het incident bij de bron aangepakt wordt; zonder vuurwerk geen vuurwerk lijkt me de bron dan toch? Oftewel, als RKC verantwoordelijk is voor de veiligheid, moeten zij zorgen dat er geen vuurwerk binnen komt.
0 -1
Wimmel
Het probleem in een stadion is dat wanneer het fout gaat mensen in paniek raken en vertrapt kunnen worden. Dat is een van de hoofdredenen waarom het in stadions niet wordt toegestaan.
3 0
ajaxdordtt
Incidenteel incident...
1 0
TontoKarnaggel
Mooi hè, zelf verzonnen :)
1 -1
MarkAFCA
Het zag er zeker gaaf uit! Ik denk dat veel mensen het daarmee eens is. Maar er zijn teveel kanttekeningen. Ten eerste is de timing erg slecht na de straf van afgelopen week. Dan kun je dit als statement zien, maar je snijd jezelf in de vingers. Daarnaast werden er fakkels op het veld gegooid, daarmee breng je dus schade aan en wordt het spel stilgelegd waardoor je extra (negatieve) aandacht op jezelf vestigd. Ook vind ik het persoonlijk best gevaarlijk in dat kleine, lage stadion van RKC. Vuur reikt al snel richting het dak en het aantal fakkels was ook wel fors. Al met al vind ik het geen slim uitgevoerde actie en dat is jammer.
5 0
TontoKarnaggel
Die fakkels op het veld vond ik ook irritant, ultra style in combinatie met ultra dom imo.
De timing had dan weer alles te maken met de straf van vorige week en snap ik wel.
0 0
edalm
010 uit zonder supporters
1 -1
PJK54
Wat mij zo opvalt is dat er ontzettend veel wordt gewezen naar andere bv de controles, de stewards enz. enz. maar is het niet zo dat deze "supporters" het zelf doen zij nemen toch vuurwerk ed. mee.
Mijn spreekwoord is "Met één vinger naar voren wijzen, is met drie naar achteren!"
7 0
MarkAFCA
Diezelfde mensen rijden al bellend door rood met 150.... Want als dat niet gecontroleerd en bestraft wordt mag het toch gewoon?
5 0
Wimmel
De meesten hebben nog geeneens een rijbewijs, maar ik snap je punt. Duimpje omhoog dan ook ;),
0 0
HilversumNoord
En terecht joh. Er is een groep supporters die zonodig zo ver willen gaan in fanatisme dat het ten koste gaat van alles. Eigen supporters, eigen club. Het is een machtsstrijd die ik van vroeger ook kende. Alleen in de tijd van vak F en vak M kon nog een hoop. Nu heeft alles direct dikke consequenties. Daarom begrijp ik niet dat die nieuwe gasten zich niet wat gedeisd kunnen houden voordat het echt goed fout gaat voor de club. Fakkels op het veld gooien...hoe dom ben je? En met camerabeelden kan je tegenwoordig ook overal uitgeplukt worden...
4 0
Marcelinho
Gewoon gasten hier die de slechte controle de schuld geven.... Okay dan!
4 0
iammike
Hebben ze toch al gehad in Den Haag. Maar goed weer belachelijk gedrag van het uitvak.
0 0
Ajax34
Als je net een uitwedstrijd verbod hebt gekregen voor dingen die niet mogen in en / of buiten een stadion dat moet je vooral op zo'n intelligente wijze protesteren chapeau hoe verzin je het.
3 0
ram
Ik heb net pas de beelden gezien van de vuurzee én al die gemaskerde 'supporters'.

Als je op die manier naar een stadion gaat, dan ben je geen supporter dan ben je crimineel óf semi-crimineel óf je bent van plan om iets crimineels te gaan doen. Ik schaam me kapot voor dit soort volk. Uitschot van de samenleving. Niemand wil jullie erbij, Ajax niet, de samenleving niet; niemand (behalve mede-Tokkies).

Echt... ga je keihard schamen! Het is dat ik Ajax alle succes gun, anders zou ik bijna hopen dat Ajax letterlijk kapot gaat dóór jullie. Maar uiteraard hoop ik dat de schade voor Ajax meevalt. De imagoschade is er al. Dank daarvoor! We zijn nu nationaal en internationaal net zo besmet als Feyenoord en andere debiele ploegen als Legia Warschau en weet ik wat voor een zooi allemaal.

Jullie slopen Ajax, het imago van voetbal én het imago van mensen die van voetbal houden. Ik durf soms bijna niet te zeggen dat ik fan van Ajax ben. Mensen denken dan toch als snel "wat een aso". En geef ze eens ongelijk! Door gasten als jullie, denkt een héél groot deel van Nederland/de wereld dat stadions vol zitten met uitschot. Ook daarin hebben ze redelijk gelijk natuurlijk...
13 -3
PetrusKeizer
helemaal mee eens, maar ik wil bij deze ff n lans breken voor 'de Tokkies'. Ik heb namelijk , nee dit is geen kletspraat, een paar van de 'echte' Tokkies gekend, een zgn. familieclan (Geuzenveld). Geloof me maar: dat zijn makke schapen en toonbeelden van beschaving vergeleken met het hooligan-uitschot. 1 van die Tokkies had n vriend, bijnaam: Bob Non-Stop. ADHD, laten we t daar maar op houden. Geen lieverdje. Maar niet t type van bewust rotzooi zoeken en anderen schade berokkenen. En dat gold ook voor de paar Tokkies waar ik contact mee gehad heb. Nee hoor, ik heb geen slechte herinneringen aan die mensen
0 0
fanforeffer
Oke de domhoofden zijn de hoofdschuldigen,maar er is toch ook controle ? wie voert de controles uit ? en dat andere vuurwerk was dat ook van Ajax ?
0 -5
Wimmel
Wat maakt het uit van wie dat andere vuurwerk was?

En wil je nu echt dat controles 3 uur gaan duren omdat ze iedereen tot op de onderbroek gaan strippen?

Hou nou eens op met de schuld bij anderen te leggen en kijk naar jezelf.....
3 0
Joker
Controle is voor de schijn zo van kijk ons goed ons best doen. Of dat nou bij Schiphol is of bij het stadion.

Wil je spullen mee naar binnen krijg je het mee heel simpel..
0 0
Labrador
Helemaal waar. Bij de Arena heb ik meerdere malen drank meegenomen. Het is zo simpel. Bij de bekerfinale in 2014 mochten er heel veel gewoon doorlopen. Niemand werd gecontroleerd.
1 0
Ajax34
En omdat dat het zo makkelijk is moet ik naar een bom mee nemen of iets dergelijks, gewoon omdat het kan.
5 0
Labrador
Dat zeg ik niet. Ik geef alleen aan dat het ze ook wel erg makkelijk wordt gemaakt.
0 0
svenneman
Her ergste is nog dat deze "fans" zelf oprecht niet snappen wat ze hier fout doen en hoe ze het constant verneuken voor de rest. Maar dat maakt ze niet uit want volgens hunzelf zijn zij de enige Ajaxfans in het universum...
15 -2
BrandjeXL
Ik moet echt lachen om de reacties hier. Er is zelfs een gek die vind dat Ajax een privédetective moet inhuren. Ajaxsupporters en vuurwerk gaan al vele jaren samen en ik vind het prachtig. Dat begon al in OS waar de chinese rollen aan de hekken werden gehangen. Ik kan mij ook niet voorstellen dat er iemand is die die beelden niet mooi vond. De hele zuidtribune in het OS vol met fakkels. Ik vond het een prachtige actie waarbij niks vernield of gesloopt is. De UEFA en KNVB wil alleen nog klapvee op de tribunes.
3 -11
ram
Heel leuk dat het in jouw ogen allemaal prachtig is. Maar helaas is dat geen maatstaf.

Je kunt toch niet alles wat mensen "mooi vinden" gewoon toestaan?! Stel je eens voor wat er met de maatschappij zou gebeuren als iedereen dat zou doen. Dan zou je één grote chaos krijgen.

Jij bent volgens mij echt zo'n typische witte boze man die graag roept dan ze "van onze tradities moeten afblijven, want het was altijd zo en wij vinden het zo leuk". Ook als het ten kosten van anderen gaat, is voor jou het lolletje en de traditie belangrijker, of niet?
1 0
afcas
Jij bent juist eerder die typische witte boze man die alles wat een beetje afwijkt van de norm gevaarlijk vindt... Jij bent juist degene die op regels wijst alsof dat allesbepalend is. Zo 1 die de slavernij nog goed zou proberen te praten omdat het toen de "regels" waren dat blanke mensen donkere mensen mochten bezitten en dat deze donkere mensen moesten doen wat de blanke mensen wilden... Geloof het of niet, die regeltjes die jij zo aanhangt zorgen voor genoeg problemen voor mensen die totaal niemand kwaad willen doen. Het zijn regeltjes die ervoor zorgen dat de zorgsector naar de kloten gaat, het zijn regeltjes die ervoor zorgen jaarlijks duizenden kinderen sterven doordat zij niet de juiste medische hulp kunnen krijgen, het zijn regeltjes die ervoor zorgen dat miljoenen mensen in armoede leven. Niet ieder regeltje is iets goeds... En als je dan een goed mens bent ben je moreel zelfs verplicht die regel niet na te leven zolang je een goed mens wilt blijven... En om terug te komen op dit artikel, ik ken ook mensen die iedere uitwedstrijd gaan. Dat zijn totaal geen harde kern supporters, maar ook zij vonden dat er bij Valencia verdomd weinig gebeurde qua negatief gedrag en vonden het op dat gebied de meest rustig verlopen wedstrijd van iedere champions league uitwedstrijd sinds het uefa league seizoen onder bosz...
0 -2
PetrusKeizer
zelden zoveel humbug gelezen. groeten van de dansende, witte man.
0 0
FreddyAX
Niemand houdt hier een pleidooi voor regeltjes, de meesten wel voor normaal gedrag van supporters.
Door op een a-sociale manier de boel te verzieken veroorzaak je dat er weer nieuwe nog strengere regeltjes komen.
Dus draai het eens om; gedraag je behoorlijk en er zal minder repressie zijn, gedraag je als een beest en de kooi komt tevoorschijn .

Duidelijk?
1 0
afcas
Dat deed ram wel en doe jij in principe hier toch ook? Jij noemt het alleen behoorlijk gedrag ipv op de regeltjes te wijzen... Ram zegt zelfs letterlijk "en dus hou je je aan de regels. Punt." en dat is maar 1 reactie waarop hij op de regels wijst... Enige wat ik aangeef is dat niet elk regeltje goed is... En als vervolgens geef ik een paar voorbeelden waarin regels juist schadelijk (kunnen) zijn. En nogmaals wat is behoorlijk? Probeerde jij vroeger tijdens de slavernij slaven vrij te krijgen was je volgens de maatschappij onbehoorlijk bezig. Dat men vervolgens allemaal aannames willen doen op basis van wat ik zeg en dan volledige onzin verkondigen moeten zij weten...
0 0
RusselWestbrook
Hahaha, deze had ik even gemist.

Wat een bizarre poging om van een stel voetbal hooligans een soort van vrijheidsstrijders te maken die vechten tegen enorm onrecht door de heersende, onderdrukkende elite.

Hoogst vermakelijk. Enorm achterlijk.
1 0
PetrusKeizer
hahaha, ik had t beslist niet beter kunnen verwoorden, Russel. 30 duimpjes van mij :)
0 0
ram
Wtf... Wat haal jij er allemaal bij?! Allemaal waanzin en bullshit.
"Het zijn regeltjes die ervoor zorgen dat miljoenen mensen in armoede leven"... Dude... echt.. What the fuck.

En ik zou slavernij goedpraten en juist ik ben een boze witte man!? Echt... je zegt allerlei dingen die helemaal nergens op gebaseerd zijn. Als je mij vergelijkt met BrandjeXL, wie denk je dan dat er anti-zwarte piet is? Hij of ik? Ik denk eerder ik...
0 0
afcas
Afgaande op jouw reacties en dat reflecteren naar de maatschappij zou jij juist bij de pro pieten horen... Exact het volk "je hebt je aan de regels te houden" en "regels zijn er niet voor niets" is het volk dat geilt op zwarte Piet.. De meeste anti Piet mensen weten namelijk wel dat regels soms nergens op slaan en zijn het gewend om gedemoniseerd te worden op dezelfde manier als waar jij de uitsupporters op demoniseert. Wat dat betreft hebben die groepen best wel wat gemeen.
0 0
RusselWestbrook
Hahaha, is dit een serieuze comment? Dus alle mensen die voor zwarte piet zijn houden zich aan de regels, iedereen die tegen is niet?

Hahahaha, geef mij ook eens wat van die drugs.
0 0
afcas
Als jij dat hieruit wil concluderen moet je dat lekker doen, al had ik je intelligenter ingeschat...
0 0
ram
Jij snapt er echt helemaal niks van. Ongelooflijk gestoord dit
0 0
afcas
Top argumenten.
0 0
Wimmel
Het gaat om veiligheid.
Het gaat om dat het niet mag.

Dat jij het prachtig vind is helemaal niet belangrijk. Dat je dan toch dit soort dingen goed wilt keuren, prima, maar wees dan een vent en accepteer de gevolgen ipv huillie huillie te doen.
4 0
HilversumNoord
Hoezo klapvee ? Het is gewoon te dom om in een heel vak vuurwerk af te steken en op het veld te gooien...thuis helemaal goed en geweldig die sfeer. Mag van mij niet gek genoeg. Maar uit een beetje dom om het zo te doen...en je weet wat de consequenties zijn...
3 0
ram
Klapvee is zo'n argument van hooligans die van mening zijn dat ze in een stadion alles moeten kunnen doen wat ze willen. Mensen die verwachten dat ze straffeloos alles kunnen doen rondom voetbal. Compleet bizar.

Ik hou echt wel van sfeer in stadions. Maar het kan ook gewoon met je stem en met een vlag. Gewoon zingen (zonder ziektes en andere onzin). Gewoon je team aanmoedigen en de tegenstander ludiek een beetje belachelijk maken. En de tegenstander feliciteren als ze winnen. En achteraf samen napraten en 'als vrienden' uit elkaar. Ik begrijp niet waarom dat overal kan, behalve in het voetbal. Voetbal is voor holbewoners. Dat is wel duidelijk. Jammer!
3 0
Puurvoetbal
Het gaat er niet om of het mooi is of niet. Ik vond het ook mooi, maar vooral heel dom. Jezelf en de club willens en wetens benadelen is zo stom. Vezin iets creatiefs om de aandacht van de KNVB en/of UEFA te trekken !
9 -1
Puurvoetbal
Wat een domheid op dat uitvak gisteren. Niet te begrijpen. Natuurlijk kun je protesteren tegen een dergelijk besluit. Ga met elkaar om tafel en verzin iets spraakmakends. Wat er nu gebeurde is het gedrag van een domme puber.
7 -1
ram
Nee man. Om de tafel is niet stoer. En dat kun je niet doorgesnoven doen. En dan moet je argumenteren en zinnen maken enzo. Veel te veel gedoe.
0 0
AmSTERdamzuid
crowdfunding houden om een vuurwerk /drugs hond aan te schaffen om mee te laten reizen naar uitwedstrijden???? Waarom gooi je een fakkel op het veld dan heb je echt geen hersencellen meee over.
5 -1
Labrador
Zou ik jou eens vertellen hoe het in de praktijk gaat? Gisteren roept er een steward van RKC: Meneer mag ik uw tas zien. Supporter: Die is in Amsterdam al gecontroleerd. Oke loop maar door.
1 -4
ram
Ja, dus? Dan is die steward niet zo goed in zijn werk; jammer. Maar dat verandert verder helemaal niets aan de zaak natuurlijk.
2 0
Wimmel
Dus? Je mag het niet meenemen, simple as that.
4 0
PJK54
Dus moet Ajax er nog meer stewards op zetten om te controleren maar dan ook van kop tot teen en ook kinderen hoe vervelend dat ook is. De regels z maken dat bij aantreffen van vuurwerk oid direct seizoenskaart wordt ingenomen en er een stadionverbod voor zeg 5 jaar komt. Helaas is het dan wie niet wil leren moet maar voelen.
1 0
fanforeffer
juist de controles worden niet uitgevoerd !
0 -2
Wimmel
Nou en? In jouw ogen is het dus ook prima om winkels leeg te stelen want er zijn geen camera's, geen bewaking en de cassieres zeiden ook niets toen je doorliep met je gloednieuwe televisie?

Het mag niet, met een verdomd goede reden, doe het dan ook gewoon niet.
4 0
ram
Haha, ik zocht naar een goeie vergelijking (al snappen mensen vergelijkingen vrijwel nooit op deze site). Maar deze is perfect!
0 0
MarcelvTol1971
En Ajax blijft het maar oogluikend door de vingers zien. Financieel is de club op order, sportief is de club op orde en nu wordt het hoog tijd om de bezem door dit tuig te halen. Sfeer in de Arena is prima maar Europees uit gaat meestal fout en in de competitie uit ook meestal.
Doorgesnoven ventjes die denken dat ze leuk zijn en ervan overtuigd dat ze de club op deze manier van dienst zijn.
Ik snap ook niet dat spelers gisteravond geen afkeurend signaal afgeven richting het uitvak.
Wasr is onze aanvoerder op dat moment ?

Ajax moet nu echt eens in gaan grijpen en controle gaan krijgen op deze groep.
Het weerhoudt mij er al jaren van om naar een stadion te gaan.
5 -3
Vertonghen
Overdrijven is ook een vak...
Echt alle generaties zitten in het uitvak en dat gaat gewoon prima.
Het is maar hoe dichtbij je bij de fanatiekere gasten wenst te zijn.
Ga jij ergens een beetje aan de zijkant of bovenin zitten hoef je niks geks te verwachten.
Behalve de wedstrijd bij AEK zijn er echt geen extreme dingen gebeurd... en dat was meer aan de griekse overheid te wijten dan aan de Ajacieden.

We komen nu in het nieuws omdat er een paar keer een net gesloopt is + wat stoeltjes... klote ja zeker zonde.
Maar wat er bij ons gebeurd zie je gewoon bij alle grote clubs.
Sterker nog, ik zie dikwijls gekkere dingen waar we geen zak over horen.

Bij het uitvak hoort nu eenmaal een beetje een andere sfeer, het is niet het niveautje lange zijde, niet staan maar zitten & in de 75e minuut naar huis.
Als je daar niet van houd moet je gewoon niet eens naar uitwedstrijden willen gaan..
2 -6
MarcelvTol1971
De tekst :
“ Wat er bij ons gebeurt zie je bij alle grote clubs “
zegt genoeg over hoe jij erin staat en zo staan er meer in. Hun doen het dus dan moeten wij ook.
Het verstand van het achterkant van een varken en daar doe je het varken te kort mee.
1 0
Vertonghen
‘Hun doen het dus wij ook’ wie zegt dat dan?
Het gebeurd gewoon overal omdat het sfeerverhogend werkt.
Stadions, feestjes of op een uitvaart je ziet het overal.
Maar blijkbaar is er een grote groep met aanstellers die het liefst is een onrealistische veilige roze bubbel voetbal kijkt.

Ga lekker naar het paardrijden ofzo.
0 -1
FreddyAX
Wat een onzin zeg , dit is toch geen sfeeractie meer.
Behalve dan dat de sfeer in het stadion grondig om zeep geholpen wordt.

Dat paardrijden raad ik de idioten aan die zelf al de oogkleppen opzetten tevoren.
Veiligheid is geen onrealistisch uitgangspunt, het is een absolute voorwaarde om te voorkomen dat er mensen gewond raken,stadions afbranden en noem het maar eens op.

Dit baldadige gedrag heeft alleen maar nadelen ,als dat niet ingezien wordt gaan er dadelijk draconische maatregelen genomen worden daar kun je op wachten.
0 0
Vertonghen
In mijn beleving is dit een sfeeractie ja, hoe wil jij het anders noemen als er een x aantal mensen met een fakkel zwaaien?
Ja fakkels zijn echt levensgevaarlijk, legio voorbeelden van afgebrande stadions en supporters ook.
Wat word dit weer een overdreven groot verhaal zeg.

Betutteling is het woord wat past bij deze situatie, alles wat risico meedraagt verbieden...
Lekker braaf met ze allen zitten in het stadion, armpjes overelkaar en vooral niet opstaan hoor straks gebeuren er nog ongelukken.
Nog even doorgaan en zelfs ons biertje in het stadion word nog verboden.

Nee het mag niet, nee die zooi moet niet het veld op.
Maar ja als de uitvoering normaal is dan heb ik totaal geen problemen met een paar fakkels.
Overigens hoor ik de moraalridders hier niet over fysiek geweld op de tribune...
Iets wat ik zelf eerder zou afkeuren maar blijkbaar zijn een paar fakkels erger.
0 0
fanforeffer
omdat het ook bij andere clubs gebeurd vind jij het goed ? ben jij zo'n mee loper ? Als je niet kunt vermaken zonder vernielingen en beledigingen moet je niet naar een wedstrijd gaan !
4 0
Vertonghen
Dat schrijf ik niet eenvoudige...
Alleen het is iets van alle tijden, alle steden & clubs.
Nederland is nog peanuts op dit vlak.
Maar bij Ajax word er gelijk een kg zout gebruikt.
Door de media word het uitvak van Ajax weggezet als een groep aanhangers waar ze in oost Europa of zuid Amerika jaloers op zouden zijn...
Maar als er in doetinchem fakkels zijn is het ineens een ‘fantastische sfeeractie’ allemaal willekeur.

Mogen we ook al niemand meer beledigen? Kan je niet gewoon beter naar de Tina feestdag gaan als je de kleuter wenst uit te hangen?
Types als jij kunnen beter helemaal geen voetbal kijken.
Ga lekker met Groenlinks mee op herfstkamp ofzo.
0 -5
ajaxro
Hoe vaak bezoek jij een wedstrijd van Ajax? Waar was je gisteren? Dan had je die 'hooligans persoonlijk even op de vingers kunnen tikken
0 -4
ram
Ja... Dit is nu exact waarom de Tokkies de overhand hebben.

Beschaafde mensen hebben geen zin om te vechten. Doorgesnoven gekkies willen alleen maar vechten. Daarom zou een beschaafd persoon niet zo snel een Tokkie aanspreken op wangedrag.

Helaas zit de wereld zo in elkaar. Daarom hebben we gewoon de KNVB, clubs, politiek en politie nodig om dit soort gasten keihard aan te pakken.
2 0
Kuningast
Ja natuurlijk straffen ze 600 man voor een actie van een kleine groep. Dat is het makkelijkste.
0 -5
MarcelvTol1971
Wat is jouw oplossing dan ?
0 0
Babayaka
Op naar elke uitwedstrijd zonder uit publiek, zijn iedergeval goed onderweg.
1 -1
PJK54
Ik wacht op een statement van Ajax want dit kan absoluut niet door de beugel, neem aan dat Ajax met keiharde maatregelen gaat komen tegen deze groep. Ik kan niet begrijpen dat als je een dreigement boven je hoofd hebt hangen en je weet dat je gestraft gaat worden dit nog even gaat uithalen nu moeten jullie ook de consequenties aanvaarden en die zullen niet misselijk zijn.
Ajax kan er alles aan doen om dit te voorkomen maar zolang er "supporters" zijn die alleen maar om rotzooi te trappen naar wedstrijden gaan is het water naar de zee dragen en zal je het over een andere boeg moeten gooien dan maar zonder uitsupporters of een selecte groep waarvan duidelijk is dat die voor het voetbal gaan.
6 -2
Bennyben
WAT EEN DOM VOLK, heb je net een straf gehad ga je weer vuurwerk meenemen. Kan je nu al op een briefje geven dat we AZ uit zonder uit supporters moeten doen, je geeft met deze actie de knvb en Den Haag gewoon vrijbrief om ons te weren.
12 -2
tmvde
Logisch protesteren door je te misdragen.
4 0
erikvr
Vooral die fakkels en dan de dwaaslicht die m op het veld probeerde te gooien, echt vet stoer!! Je bent vast naar huis gegaan met een zakje snoep en een schouderklopje
10 -1
Hagmag
Privé Detective inhuren. Alles vastleggen met camera. Na 3 uitwedstrijden hebben ze allemaal een jarenlang stadionverbod. Dan kan er qua fatsoen, normen en waarden nieuwe supporters een kans gegeven worden met een UIT-kaart. Ajax heeft de foto's van al deze gasten. Pasfoto staat ook op de seizoenskaart. Zal mij niks verbazen dat het professionele knalvuurwerk ook werk is geweest van Ajax supporters. Wel toevallig dat ze zoveel bij zich hadden.
Controle door RKC zeer zeer slecht.
8 -3
Wimmel
Gewoon al het uitpubliek weren. Makkelijker, goedkoper en meer inkomsten voor thuisploeg.
0 0
Sammy Sosa
Het is ook een optie om alle huidige uitkaarthouders te vervangen door andere die op de wachtlijst staan en een kans verdienen. Net zolang tot alle halvies eruit gefilterd zijn en je het hebt verdient om ons shirt te dragen
11 -1
PuurGeluk
Alleen zijn de huidige uitkaarthouders niet allemaal halvies. Iedereen vervangen is niet echt filteren maar eerder een razzia.
Maar ben het 100% eens dat de halvies mogen opdonderen.
2 0
Ferd
Die wedstrijd zonder uitpubliek kan mooi weggestreept worden tegen ADO of Feyenoord.
3 -7
Puurvoetbal
Dit dus. Je gelooft het niet
1 0
ajaxdordtt
Vind het vooral schattig dat deze losers, en een groot deel van de losers hieronder, een fakkeltje en een vuurwerkpijltje zien als stoer, anarchie en schijt hebben. Jullie zijn gewoon een stel kinderen. Ga eens neuken, geld verdienen of stap een ring in. Nu ben je gewoon een kneusje die heel veel te compenseren heeft.

En dat doe je met een paar rotjes en fakkeltjes van de action van je uitkeringscenten. Stelletje zwervers.
11 -5
JariJari
Onze uitwedstrijden zonder uitpubliek hebben we alvast gehad als ze ons een straf op willen leggen.
0 -4
Dennis1964
Overal waar ze je weigeren massaal heen gaan. Zal ze leren Knvb uefa fifa. Fuck you all.
3 -28
PetrusKeizer
DennisDaMenace. 1964. Net als Dordt zegt: 55 jaar. Als je de gemiddelde levensverwachting aanhoudt heeft U n kleine 30 jaar om uzelf om te scholen tot denkend mens. Succes daarmee!
0 0
GvanderK
Hersenloos
5 0
ajaxdordtt
Daar ben je dan 55 voor geworden.
31 -4
Aeter
Mijn god wat een domme actie. De UEFA bestraft je eerst en dan doen die sukkels dit.
14 -4
Lewis Hamilton
Wij zijn hard op weg naar nergens meer Ajax supporters welkom bij uitwedstrijden.
10 0
Bocarra
Nooit meer Ajax supporters meenemen naar uitwedstrijden. Wat een randdebielen.
5 -5
Toon meer reacties