Ten Hag: 'Álvarez natuurlijk niet voor niks gekocht'

NielsOpdam, 19-10-2019 om 21:45, 17087 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag vertelt in gesprek met FOX Sports dat Edson Álvarez 'natuurlijk niet voor niks gekocht is'. De Mexicaanse aanwinst speelt in zijn eerste maand vooral op het middenveld, maar volgens Ten Hag kan hij ook achterin spelen. 

'Tot nog toe spelen we heel stabiel', begint Ten Hag over de huidige centrale verdedigers bij Ajax. 'Joël (Veltman, red.) heeft het uitstekend gedaan, Perr Schuurs heeft het uitstekend gedaan. Maar hij (Álvarez, red.) is natuurlijk niet voor niks gekocht. Hij heeft al heel veel wedstrijden gespeeld op het middenveld, maar hij kan ook achterin spelen.'

Hans Kraaij jr. vraagt Ten Hag of de plek van centrale verdediger niet de beste positie voor Álvarez is. 'Dat weet ik niet. In Mexico heeft hij het laatste jaar op het middenveld gespeeld en bij ons ook, daar speelt hij uitstekend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
De huis makelaars zullen wel weer aan het werk gezet worden . Die komen meestal met de verkeerde type spelers die Ajax nou even niet nodig heeft.
maar ja zo vult iedereen ze zakken en we gaan gewoon weer verder.
0 0
Ajaxxxxx1995
Zowel Alvarez als Martinez hebben echt niks weg van een Ajax middenvelder. schone wordt duidelijk gemist, misschien wordt het ook tijd voor Eiting als die weer wat fitter is. Gravenberch ontwikkeld zich ook aardig.
5 -1
Joseph
Eens hoor, maar als er iemand gemist wordt, is het natuurlijk Frenkie op het middenveld. Schone bezit geen kwaliteiten die Alvarez of Martinez niet op kunnen vangen, behalve de vrije trap natuurlijk.

Ik zou Eiting wel een willen zien naast Martinez, maar dan moet hij wel weer volledig wedstrijd fit zijn en zich bij jong onderscheiden.
1 0
Lazell
Ik heb nog wel veel vertrouwen in Marin. Hoop dat hij in de competitie nog een aantal keer mag starten en vertrouwen mag tanken. Is het juiste type: loopvermogen, kan zichzelf uit de drukte lopen, prima pass, redelijk in de kleine ruimte. De verbindingsspeler die we missen.

Kan me niet voorstellen dat hij zo slecht is als mensen hier beweren.
0 0
DonAdam
Alvarez is een miskoop; hij komt in alles tekort voor het niveau van Ajax, zeker als controlerende middenvelder. Hij heeft totaal geen gevoel voor de ruimte en waar hij zich moet opstellen en loopt geregeld als een kip zonder kop naar voren. Snel doorverkopen voordat andere clubs het ook doorhebben. Overigens komt Martinez ook nog tekort wat betreft dat ruimtelijk inzicht, maar die heeft tenminste nog zijn passing en duelkracht. Dat ruimtelijke inzicht kan nog aangeleerd woirden, als hij daar heel hard aan werkt. Ik heb nog een oude Roel Dijkstra liggen met de dikke Chinees die Roel dat bijbrengt, misschien moet ik die Lissandro cadeau doen ;)

Ik begin steeds meer aan EtH te twijfelen als topcoach; door dit soort gezwam(stabiel???), zijn gezwam over bv-tjes terwijl het zijn werk is om mensen op de juiste plek te zetten en hun taken uit te laten voeren en omdat het middenveld rond 20 oktober nog steeds gammel is. Niet alleen Lille en Valencia snijden erdoorheen als een mes door de boter; ook Fortuna en RKC lukt dat.

Ondanks het gelukkige scoreverloop in de voorgaande wedstrijden vind ik dat uiterst alarmerend. Op het moment dat de productie van de voorhoede iets minder wordt, dan moet Ajax de 0 houden om te blijven winnen. En dat gaat niet met Alvarez en Martinez als CM's, dat is inmiddels duidelijk.
9 -7
ElPistolero9
Je kan TH weinig verwijten denk ik, Marc heeft gewoon dramaturg ingekocht deze zomer.
2 -3
Spitz
Het zal allemaal best zo zijn, maar stel deze jongen gewoon op. Of het nou CV of middenvelder is. Hij hoort er gewoon in. Jullie zijn met hem bezig op de trainingen, dit gaf je al aan. Dan ga je niet een circus team opstellen met Promes en vd Beek naast elkaar. Ik snap dat je veel spelers rustig moet houden en daarom geef je ze speeltijd. Maar het beste team staat ook niet op het veld. Ik weet zeker dat er in de winterstop spelers verkocht gaan worden en dat er 1 of 2 spelers aangetrokken worden. Wie verkocht gaan worden? Siem de Jong, Donny van der Beek en Veltman.
1 -4
Hugoboss92
Zou dan deze opstelling niet beter zijn?

Onana
Dest - Alvarez - Blind - Tagliafico
Martinez - Promes - Marin
Ziyech - vd Beek - Tadic

Aangezien vd Beek zo vaak in de aanval loopt kan je hem als vaste nr 9 opstellen.
1 -6
RayJordaan
Tadic niet meer op links, 10 duizend keer beter centraal
3 0
DonAdam
Ik zou van der Beek eerder op doel zetten dan in de spits, want zijn kracht is namelijk in het strafschop gebied komen op het moment dat de bal aankomt. En als je daar al staat, kan je er niet komen. Slogisch, zou Johan seggen.
3 0
Aspers73
Eigenlijk zijn géén van de aankopen goed genoeg voor de posities die ze bekleden in het veld. Zorgwekkend.
3 -4
mvdk
Martinez? Promes is nu ook ook belangrijk!
5 0
BrandjeXL
Martinez is verdedigend verschrikkelijk op het middenveld. Heeft geen idee waar hij moet lopen en is duidelijk niet gewend om in de zone te verdedigen. Dus wil je wat aan hem hebben dan zal je hem, in eerste instantie, op een vaste man moeten zetten. Aan de bal doet hij het prima.
1 -1
ETM
Te stellen dat hij verdedigend verschrikkelijk is dat is vooral verschrikkelijk overdrijven. Gisteren was veruit zn minste wedstrijd. Ook hij in de afgelopen wedstrijden meer gaan zwemmen en dat heeft een hoop met de algehele veldbezetting te maken, die al beter was met Alvarez.
Komt het doelpunt van Promes trouwens niet voort uit het goed voor zn man komen van Martinez?
3 -1
Spitz
Als jij centraal achterin staat met dan die en dan weer die. En die persoon staat telkens ergens anders te spelen, dan verzuip jij. Hetzelfde geld voor Martinez en Alvarez. Laat hun staan naast elkaar.
0 -1
Aspers73
Martinez twijfel ik ook nog over, laat vaak man vanuit rug weglopen, is niet echt snel en is ook niet snel genoeg in het 'denken' op het veld. Alvarez idem, Marin speelt niet eens. En ook Promes komt handelingssnelheid tekort, vooral voor de nr 10 positie. Vind hem ook vaak te egoistisch.
3 -3
altijdwelwat
Alvarez heeft 3 x centraal achterin gestaan , en dat was echt huilen met de pet op. Hij is niet meer of minder dan de Mexicaanse Schuurs , net niet snel genoeg , net niet fel genoeg, net niet genoeg duelkracht. Ten Hag moet gewoon kijken wat het beste is voor de ploeg , niet wie wel of niet is gekocht. Hij gaf zelf aan dat een speler zijn plek moet verdienen....
4 0
BrandjeXL
Hier moet ik even hard om lachen. Men veroordeelt Alvarez omdat hij met Ajax 3 verloor van Heerenveen. Kijk ook even de beelden van het WK erbij hoe hij daar stond te verdedigen.
3 0
altijdwelwat
Dat was ook niks bijzonders hoor , stond op en rond het WK welgeteld 4 x in de basis.

Mexico - Denemarken 0-2
Mexico - Zuid Korea 2 -1
Mexico - Zweden 0-3
Mexico - Brazilie 0-2
2 -2
korem
Verdediging verdediging er staat volgens mij nog een middenveld voor de verdediging en die is totaal uit balans, zelfs RKC gisteren krijgt de meeste en beste kansen en zijn binnen no time bij onze zestien en niet omdat ze een keer een countertje ofzo hadden
1 0
Vlieske
Hou toch op allemaal om de verdediging overal de schuld van te geven. Het ligt aan het middenveld. Of beter gezegd, het ligt aan het hebben van geen middenveld.
11 0
geDaante
Precies Vlieske, vrijwel altijd met je eens.

Er is geen dieper middenveld doordat de 10 zo diep moet staan en gaan, meer als tweede spits speelt. En dan verdedigers op de 6 en 8, dan krijg je automatisch een gapend gat. Maar ja, het Ten Hag ook niet te doen om van achteruit het spel te maken en naar voren te combineren, helaas.
1 0
Kuningast
Schuurs is een drama! Veltman kan niet beter. Ik zou heel graag eens Alvarez een paar wedstrijden naast Blind zien
1 -3
Cruijffthebest
Alvarez uitstekend volgens TH, nou zeg maar redelijk. Ben totaal niet onder de indruk van Alvarez tot nu toe, er moet echt wat gebeuren in de verdediging, want het is veel te vaak open huis achterin!
7 0
31xAjax
Erik ten H., het is niet dat Alvarez óók achterin kan spelen, hij kan alléén maar achterin spelen. En stel hem daar nu maar snel op want Veltman is een fiasco op RCV en Schuurs heb jij, na een zeer sterke voorbereiding, zijn vertrouwen volledig ontnomen....
2 -3
ajaxdordtt
Joel kan er geen reet van, stel gewoon Alvarez of Schuurs op. Geen idee of die het kunnen, maar dit werkt in ieder geval niet.
2 -6
HilversumNoord
Snap ik maar valt niet op tot nu toe
0 0
Radie125
12 miljoen dacht ik
4 0
ST
Ik vind Alvarez te flegmatiek als centrale verdediger. Is veel meer een middenvelder.
4 -4
WantAmsterdam
maar als middenvelder vind ik hem helemaal niks, technisch veel te matig, niet bewegelijk genoeg, motoriek niet die van een middenvelder.
Als hij nog slechter is als verdediger is het een hele grote miskoop.
1 0
HilversumNoord
Is die Botman niets? Van Heerenveen?
0 -3
ajaxdordtt
Je weet dat Botman er geen kut van kan?
2 -2
Marcw1972
je weet dat Botman van Ajax wordt gehuurd?
3 -2
ram
Haha, ja, hoe hij het zegt... denk ik niet dat ie dat weet.

En nee. Die is lang niet goed genoeg.
2 0
Web
Kwestie van tijd dat Alvarez daar een kans krijgt.
0 -2
PJK54
Ik begrijp dat spelers moeten wennen maar na laten weer zeggen 3 maanden moet het toch wel duidelijk zijn zo niet moet je zeker twijfelen aan het inkoopbeleid
6 0
BrandjeXL
Als ik de ondertoon hoor dan wil TH niet publiekelijk Veltman en Schuurs afvallen maar dat Alvarez langzaam als verdediger zijn opwachting gaat maken.
0 -5
AFCAjax
Staat bij mij toch echt achter Veltman en Schuurs voor de RCV positie, maarja. mijn pikordes zien er überhaupt anders uit als die van ten Hag. Zolang het resultaat goed blijft heeft hij gelijk, hoewel het resultaat vandaag gewoon slecht was, maar omdat je de 3 punten pakt kan ie daar een keer mee weg komen, maar moet niet week in week uit zo gaan.
0 0
BrandjeXL
Dan heb jij er dus geen verstand van.
0 -2
Ajaxhart
In Erik we trust. Dat vertrouwen heeft hij ruimschoots verdiend.
10 -3