Ajax O19 wint nipt van ADO Den Haag

BartVeenstra, 19-10-2019 om 16:35, 17031 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 19 oktober. Ajax O16 speelde gelijk tegen ADO Den Haag, terwijl Ajax O19 won van de ploeg uit Den Haag. Ajax O15 heeft gewonnen op bezoek bij Vitesse en Ajax O17 won van de leeftijdsgenoten uit Volendam. 

FT | Ajax O16 - ADO Den Haag O16 (2-2)

Ajax O16 heeft in eigen huis twee punten laten liggen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De Amsterdammers stonden bij rust met 2-1 voor, kregen na de pauze kansen op de 3-1, maar gaven in de slotfase de zege alsnog weg.

Ajax O16 kwam al snel in het duel op achterstand. Verkeerd dekken aan Amsterdamse zijde leverde een kans op voor Jordan Gout, die vervolgens voor de 0-1 zorgde. Ajax ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en was via Gabriël Misehouy en Diya Jermoumi al dichtbij. Uiteindelijk was het Jaydon Banel, die na een goede combinatie tussen Julian Rijkhoff en Misehouy, kon scoren.

Vlak erna was Banel opnieuw trefzeker. Een verdediger van ADO Den Haag leed balverlies aan Banel, die zodoende voor zijn tweede treffer van de ochtend kon aantekenen. Na rust kreeg Ajax via Banel, Misehouy en Divaio Bobson behoorlijke kansen op de 3-1, maar een derde treffer bleef uit. Nadat de wedstrijd bijna een halfuur stillag wegens een blessurebehandeling van een speler van ADO Den Haag ging het in de slotfase toch nog mis aan de kant van Ajax. Uit een indirecte vrije trap wist Rick de Groot voor de 2-2 te zorgen.

Opstelling Ajax O16:

De Graaff; Camara, Aertssen, Gooijer, Van Bohemen; Oughcha (Viereck 59'), Jansen (Bobson 53'), Misehouy; Jermoumi (Klaasen 53'), Rijkhoff (Jermoumi 66'), Banel.

Wissels Ajax O16:

Setford, Brussee, Dubois, Klaasen, Bobson, Viereck.

Doelpunten:

0-1 Jordan Gout (4')
1-1 Jaydon Banel (35')
2-1 Jaydon Banel (38')
2-2 Rick de Groot (80')

FT | Ajax O19 - ADO Den Haag O19 (3-2)

Ajax O19 heeft in eigen huis gewonnen van ADO Den Haag. De Amsterdammers speelden een goede eerste helft, maar in het tweede bedrijf werd het nog spannend. Uiteindelijk won de ploeg van John Heitinga met 3-2.

Binnen het kwartier kwam Ajax O19 op een 1-0 voorsprong. Youri Regeer werd onderuit gelopen in de zestien van ADO, waardoor de scheidsrechter een penalty gaf. Sontje Hansen benutte de strafschop en bezorgde Ajax O19 na dertien minuten de voorsprong. Na 31 minuten kregen de Amsterdammers weer een penalty. Ditmaal werd Kenneth Taylor onderuit gehaald in de zestien. Naci Ünüvar ging achter de bal staan en schoot Ajax O19 op 2-0.

Kort na de 2-0 is het opnieuw raak voor Ajax. Na een snelle uitbraak met Regeer, Hansen en Damjan Dostanic schoot laatstgenoemde de Amsterdammers op 3-0. Na de rust kreeg Ajax O19 het lastiger met de leeftijdsgenoten uit Den Haag. Een kwartier na de rust kwamen de bezoekers op 3-1 via Nick Broekhuizen. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam ADO ook nog op 3-2. Evan Rottier maakte de slotfase nog spannend, maar ondanks zijn goal wint Ajax O19 van ADO Den Haag O19. 


Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van Gelderen, Rensch (Van der Sloot 68'), Musampa, Salah-Eddine (Douglas 46'); Llansana, Taylor, Regeer; Hansen, Dostanic (Pinas 71'), Ünüvar (Tasci 68').

Wissels Ajax O19:

Dieker, Douglas, Warmerdam, Tasci, De Waal, Pinas, Van der Sloot.

Doelpunten:

1-0 Sontje Hansen (13', pen.)
2-0 Naci Ünüvar (31', pen.)
3-0 Damjan Dostanic (35')
3-1 Nick Broekhuizen (60')
3-2 Evan Rottier (89')

Overige duels:


FT | Vitesse O15 - Ajax O15 (0-1)

Ajax O15 heeft op bezoek bij Vitesse zeer goede zaken gedaan. Dankzij een doelpunt van Mohamed Hamouchi werd het 0-1 in het voordeel van de Amsterdamse talenten. Dankzij de zege is Ajax O15 na zeven duels nog altijd zonder puntenverlies. De Amsterdammers gaan dan ook ruim aan kop. Nummer twee AZ volgt op vijf punten.

Opstelling Ajax O15:

Mateyo; Alders, Henry, Agougil, Easmon; Gorter, Woudstra, Vos; Hamouchi, Gesser, Kalokoh.

Doelpunten:

0-1 Mohamed Hamouchi (39')

FT | FC Volendam O17 - Ajax O17 (1-2)

Ajax O17 heeft op bezoek bij FC Volendam O17 een 1-2 zege geboekt. De score werd geopend door Christian Rasmussen. Vlak erna was het Jeffrey Buitenweg die namens FC Volendam de gelijkmaker kon maken. Na rust was het Amourricho van Axel Dongen die de winnende treffer voor Ajax O17 kon maken.

Opstelling Ajax O17:

Dijkstra; Dakriet, Dirksen, Hillen, Baas; Fitz-Jim, Yah, Martha; Van Axel Dongen, Rasmussen (Enem 63'), Sarfo.

Doelpunten:

0-1 Christian Rasmussen (14')
1-1 Jeffrey Buitenweg (23')
1-2 Amourricho van Axel Dongen (46')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
iammike
Iemand enig idee of de Oranje O17 spelers woensdag nog mee doen in de Youth League? Wanneer vertrekken ze naar Brazilië?
0 0
wolterx
Nee, doen niet mee. Morgen melden.
0 0
NouriVandeBeek
Laatste 30 minuten was eigenlijk alle verdedigende discipline weg. Waarschijnlijk gemakzucht. Alle kansen gehad om verder uit te lopen.
0 0
wolterx
Afgelopen, 3-2. Eerste helft was zoals het hoort, tweede helft was niet goed genoeg. Llansana en Rensch vond ik heel sterk spelen maar allebei bij een goal negatief betrokken, verder echt heel goede pot van hun kan. Douglas viel heel sterk in. Hansen met goaltje en assist beslissend vandaag maar heel nonchalant in spel, Ünüvar speelde een goede pot en had eigenlijk assist moeten hebben nog. Als tweede helft een voorbode is op spel komende weken zonder groot deel van basis dan gaat het nog lastig worden.
0 0
Robindebruyn
Wat is er toch met die Van Gelderen aan de hand. Bij de 3-2 roept Reiziger hem tot voetbal toe terug om de restverdediging te bewaken: meneer heeft er lak aan. Dat mag toch niet bij één van de meest ervaren jongens. Verder eens met je analyse. Dostanic vrij onzichtbaar, Regeer weer lekker aanwezig. Van de Sloot moet er wel aan gaan trekken. Als je zijn invalbeurt vergelijkt met die van Douglas.
1 0
wolterx
Reiziger schreeuwde hem erna ook -terecht- de huid helemaal vol. Gek genoeg zou ik Van Gelderen eigenlijk gewoon naar Jong Ajax doorschuiven, hij is beter dan Ter Heide imo. Timber dan centraal. Vd Sloot heeft echt moeite met aanhaken inderdaad, is van aanvoerder bij Feyenoord o17 naar wisselspeler bij Ajax o19. Blijft toch opgeroepen worden voor Oranje jeugdelftallen vreemd genoeg.
1 0
Robindebruyn
Ik kon op de tribune niet horen wat Reiziger tegen hem zei, maar het zag er vrij oprecht uit inderdaad. Was Van de Sloot aanvoerder van Feyenoord ja? Meine Güte... hij lijkt overigens qua uiterlijk wel op Boetius.
0 0
wolterx
Ja was de aanvoerder, is voor bekerfinale vertrokken. Werd schande over gesproken om als aanvoerder je team zo in de steek te laten.
0 0
wolterx
Wat een slechte tweede helft. Maar vooral veel kansen gemist, hier moet je normaal met 3 goals verschil winnen.
0 0
Hollister
zullen ze weten dat ze ook mogen verdedigen en mogen overspelen... ? Typisch onder 19 spel nu
0 0
VoorAltijdNummer14
Iemand merkte het al eerder op, maar Llansana lijkt fysiek echt een geweldige ontwikkeling door te maken. Veel sneller en sterker dan ik hem eerder heb gezien. Lijkt ook de onbetwiste leider van deze ploeg en heeft goede basistechniek. Alleen al door die prachtige naam zou je hem willen zien doorbreken in Ajax 1!
1 0
Hollister
Spitsje van Ado toch prima voetballertje
0 0
Vlieske
Beter dan scherpen
0 -2
wolterx
En formidabele redding dit hoor.
1 0
wolterx
Goede bal van Tasci dit wel, jammer dat Regeer hem niet goed aanneemt.
0 0
wolterx
Wtf Tasci, belachelijke tackle.
0 0
wolterx
Douglas valt goed in hoor, lijkt opeens een volleerde technicus haha.
1 0
wolterx
Tasci laat die tegenstander zijn enkels bewegingen maken die niet kunnen, haha.
1 0
Ajax_33
Scheids is een rare hoor
1 0
Hollister
9-3 was ook een mogelijke tussenstand geweest
0 0
VoorAltijdNummer14
Jeugdvoetbal, de aard van het beessie
0 0
Ajax_33
Het afmaken is verschrikkelijk vandaag. 1 goal uit open spel maar. Dat vergeleken met het aantal kansen mag eigenlijk niet.
1 0
Hollister
Gemakzuchtig is geloof ik het goede woord vandaag.. wat een kansen en slordig verdedigen
0 0
VoorAltijdNummer14
@Wolterx wat denk jij dat de beoogde basis 11 wordt in Brazilië? Afgezien van de Ajax jongens heb ik het meerendeel eigenlijk nooit zien spelen. Ik ben natuurlijk niet helemaal objectief, maar ik kan me geen basis voorstellen zonder Naci, Sontje, Kenneth, Anass en Devyne. De kwaliteit druipt ervan af!
0 0
wolterx
Raatsie; Hoever, Bogarde, Rensch, Salah-Edinne; Taylor, Maatsen, Taabouni; Hansen, Bannis en Ünüvar denk ik. Al zou Braaf ook best basis kunnen spelen.
0 0
VoorAltijdNummer14
Dank voor je reactie! Op jeugdgebied ben je zeker most valuable forum lid! Hoop dat Van der Veen gaandeweg het toernooi gaat kiezen voor Sontje op 9. Ben niet echt onder de indruk van Bannis. Al heeft die jongen natuurlijk wel de pech met het gebrek aan creatieve aanvoer daar in Rotterdam ;)
0 0
wolterx
Vd Veen is gecharmeerd van Bannis, zodoende zie ik hem starten. Voor o17 ook niets mis mee natuurlijk. Postema en Daniëls ook opties als er veel ruimte achter verdediging is.
0 0
wolterx
Geen gek schot, Ünüvar op de paal.
1 0
DrFootball
Ben toch wel benieuwd of ze het bij Ajax aandurven om bijvoorbeeld Rensch, Hansen of Unuvar eens te laten meedoen met Jong.
0 -1
wolterx
Voorlopig niet, die gaan morgen naar Zeist en erna naar Brazilië. Maar zal dit seizoen nog wel gebeuren.
1 0
bremovic
een verdediger van o19 achterin laten spelen bij JA is wel het proberen waard want met solomons en kemper trek je geen volle zalen
1 0
wolterx
Belachelijke tackle en scheids fluit nieteens. Keihard van achter ook.
2 0
MK77
Is Llansana nou sneller geworden?
0 0
wolterx
Taylor wint daar een penal, Ünüvar had hem beter weg kunnen steken ipv schieten trouwens. Penalty schiet Ünüvar binnen dus 2-0.
0 0
wolterx
Het is slordig aan het worden, zeker in opbouw.
0 0
Vlieske
Ajax en hoekschoppen....
0 0
wolterx
Goede strafschop van Hansen hoor, keeper goede hoek maar paste perfect.
0 0
Ajax_33
Natuurlijk leuk dat ze nieuwe dingen proberen bij AjaxTV, maar die camera daar aan de zijkant is vrij nutteloos.
0 0
036AFCA97
Ik vind o19 een team met meer potentie dan Jong. Vinden meer mensen dat?
0 0
BrandjeXL
Das toch logisch. JA is op een paar uitzonderingen daar gelaten alleen maar opvulling. De spelers zoald Frenkie, Donny en Neres wist je van te voren toch al dat ze uiteindelijk het eerste zouden halen. Ze spelen nu gelukkig in KKD tegen fysiek sterkere tegenstanders maar was dat niet het geval dan had JA helemaal geen waarde.
0 0
wolterx
O19 is dan ook een heel talentvol team. De 2002 groep is gewoon heel sterk en met aanvulling van Ünüvar, Regeer en Rensch uit 2003 heb je aantal leuke jonge spelers die volgend jaar ook nog o19 zouden mogen spelen.
0 0
wolterx
De 1-2 was volgensmij van Axel Dongen bij o17 trouwens.
0 0
willieovertoom
De o17 kwam al heel vroeg op 0-1 overigens.
0 0
wolterx
Uiteindelijk 1-2 toch? Rasmussen weer goaltje, hopelijk speelt hij tegen Chelsea o19.
0 0
wolterx
O15 heeft uit bij Vitesse met 0-1 gewonnen trouwens. Nogsteeds zonder puntverlies dit seizoen dus. Krijgen amper goals tegen en scoren meer dan 3 goals per wedstrijd gemiddeld. De o14 won 0-5 bij Vitesse net, die gaan ook zonder puntverlies aan kop momenteel, ook pas 2 goals tegen dit seizoen.
1 0