Ziyech: 'Hele carrière bij Ajax? Dat zou zeker kunnen'

BartVeenstra, 18-10-2019 om 09:05, 35809 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech sluit niet uit de rest van zijn carrière bij Ajax te spelen. De creatieve middenvelder krijgt in het nieuwe Ajax Life Magazine veel vragen van supporters en één daarvan is of hij de rest van zijn loopbaan bij Ajax zou kunnen spelen.

'Dat zou mogelijk zijn. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar het zou zeker kunnen. Mijn carrière duurt hopelijk nog heel lang en ik ben nog lang niet klaar als voetballer', zegt Ziyech, die bij Ajax ziet dat Klaas-Jan Huntelaar (36) het wel erg lang volhoudt. Ziyech ziet dat de ervaren spits nog altijd enorm gretig is. Toch heeft Huntelaar ook een andere kant. 'Bij ons in de kleedkamer voelt hij zich echter gewoon een jonge jongen en is hij een lolbroek. Zo ziet iedereen hem ook. (...) Als ik op die leeftijd ben, dan bekijk ik per seizoen of ik doorga.'

Voor nu richt Ziyech zich op het heden. Zijn moeder ziet hij als zijn grootste held buiten het voetbal. 'We hebben een hele sterke band. Zij geeft mij kracht', zegt de middenvelder, die laat weten dat zijn moeder geen rol speelt in een mogelijke transferkeuze. 'Mijn moeder laat mij daar heel vrij in. Ze zegt mij juist altijd te doen wat mij gelukkig maakt. Misschien houd ik er onbewust wel rekening mee hoor, dat zou kunnen. Je wilt ook niet te ver bij je familie vandaan zijn, maar aan de andere kant: de afstanden binnen Europa zijn tegenwoordig prima te overbruggen.'

Denk jij dat Ajax met 0-4 wint op bezoek bij RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Speler met een groot hart.
0 0
Kikke
nou zou het wel begrijpen als hij bij Ajax blijft, de sfeer bij Ajax en de voetbalkwaliteiten om hem heen, de manier van spelen. Zijn moeder dichtbij, tja dat krijg je denk ik niet echt bij een andere club. Barcelona is eigenlijk de enige club denk ik waar bij dat familiaire en manier van spelen heeft. Het kan benauwend werken, maar als het goed gaat is dat nergens anders beter. En hoe leuk is het om een club groot te maken, zoals Ajax zichzelf heeft ten toon gespreid voor de hele wereld, met nieuwe aanhangers van de club als gevolg. De hele wereld kent weer Ajax en de voetballers die voor Ajax spelen.
0 0
Robbie en de Kock
Als je als profvoetballer wil slagen zal je mentaal ook sterk en stabiel moeten zijn.
Je zult moeten begrijpen dat de fans nogal snel extreem euforisch zijn bij succes en dat het tegenovergestelde gebeurd bij tegenslag.
Er zit echter wel altijd een kern van waarheid in.
Ik denk dat Hakim daar stappen in heeft gemaakt, in het doorgronden van het gedrag van de fans. En andersom.
Er is iets met met hem gebeurd afgelopen seizoen.
Hij straalt . Ik kan echt genieten van zijn glimmende kinderogen in sommige interviews.
Laten we het kind in hem koesteren . Kijk eens wat we er voor terug krijgen.
0 0
Cupmetgroteoren
Schei nou toch uit. Als het moet heeft Ziyech schijt aan de fans. Dát tekent extreme mentale kracht, dat hij gewoon in het verweer durft te gaan tegen 50.000 mensen en als eerste de bus uitstapt op het moment dat ie omringd wordt door doorgesnoven hooligans. Hij zit al een tijd beter in z'n vel. Er zal vast met hem gesproken zijn geweest, misschien door zijn zaakwaarnemer. Ziyech overleeft het mentaal ook bij een andere club.
0 0
PetrusKeizer
ik zal niet beweren dat ik m niet geloof, is IMHO n oprechte kerel. Maar we moeten wel beseffen dat de test altijd komt als mindere tijden bij n club aanbreken. De kans dat hij blijft wordt alleen maar groter als Ajax het op CL blijvend goed doet. Nou, dat willen we natuurlijk allemaal.... dat het EL en CL succes niet incidenteel is , en dat we pas aan t begin van een succesperiode staan.
0 0
Rentokill
Hij zegt dat het zou kunnen. Hij zegt niet dat hij dat gaat doen.
0 0
PetrusKeizer
dat heb ik begrepen. Ik zeg alleen maar dat de kans groter wordt dat hij dat ook gaat doen als Ajax internationaal op dit nivo blijft/liefst nog beter wordt. Dat zal niet meevallen, maar ook dat kan.
0 0
ajax4lifebaby
Zo gaaf dat hij nog bij ons speelt. Echt heel leuke voetballer.
2 0
Cruijffthebest
Hoop zo dat hij nog veeeeeeeeeeeeeel langer blijft!!!!!!!!
2 0
FreddyAX
Ziyech is absoluut een van de sterkmakers van Ajax, dit seizoen zie je dat hij ,ondanks het gemis van Frenkie en Matthijs ,alsnog zijn geniale dingen doet.

Kritiek zal er altijd blijven omdat hij balverlies lijdt en van te grote afstand afzwaaiers op doel produceert, dat het komt omdat hij juist op intuïtie en vanuit het onvoorspelbare speelt telt niet bij iedereen mee.

Jaarlijks zie je hem stappen maken en wordt hij slimmer en effectiever, ik hoop dat hij minstens nog zo'n 5 jaar blijft, een klasse speler die nog steeds ondergewaardeerd wordt.
0 0
Mokum31
Wat zou dat heerlijk zijn
1 0
kaashaas
Hij kan echt ontzettend goed tegen kritiek!
0 0
Robbie en de Kock
Ja ha ha!
0 0
Sterspeler
Geweldig nieuws. Het betekent wel dat de ingezette lijn vastgehouden dient te worden. Want heel eerlijk. Iedereen wil komen en blijven vanwege het succes. Zodra dit minder wordt zal je zien dat een aantal willen afhaken.
2 0
SilverHaze
Zouden de mensen die riepen dat Ziyech weg moest en hem uitfloten , hun seizoenskaart hebben opgezegd en en eeuwige stilte zwijgen?

Of lopen ze vrolijk mee met de hosanna? Hypocrieten.
4 -1
Jariiii
Ziyech is veranderd, als speler en als mens. Ik ben een groot fan van hem, vind hem een fantastische speler en een leuke gast, maar in zijn begintijd bij Ajax had hij nog te weinig laten zien om bepaalde maniertjes te verdienen, om het zo maaar te zeggen, straalde hij ook soms desinteresse uit. Ik kon de fluitconcerten wel begrijpen, al heb ik er zelfs nooit aan meegedaan. Maar het is verleden tijd. Ziyech is nu een van de beste en een van de populairste spelers van Ajax. Heeft hij helemaal zelf afgedwongen. Prachtig toch?
1 0
trodat4030
Weinigen riepen dat ie moest oprotten, ook onder de fluiters. Die vonden vooral dat hij niet liet zien wat hij kon en bij vlagen overdreef. Moeilijke ballen over 30-40 mtr geven puur om een moeilijke bal te geven, terwijl een simpele bal over 10 meter de betere oplossing was, snel opgeven in de omschakeling naar balverlies, nonchalante passes geven omdat dat er extra mooi uitziet die vervolgens mislukken (geef je die bal met je volle 100 procent concentratie, komt ie wel gewoon aan), schoten van kansloze afstanden en posities en vervolgens na het gefluit er prompt wel 1 in schieten of wel die briljante assist te geven. Alsof hij dacht van: Jullie fluiten me uit? Ik zal eens even wat laten zien. Het werd een beetje de Ziyech-show wat ten koste ging van het elftal. Ik kan me goed voorstellen dat je daar als fan op de tribune een punthoofd van kan krijgen en je ongenoegen uit. In het stadion fluit je dan, thuis op de bank duik je in het livetopic op AS en schrijf je je ongenoegen van je af. Je ziet gewoon een speler een 6je halen terwijl je weet dat er een 7,5 of 8 in zit, maar dat hij er geen zin in lijkt(!) te hebben.

Daarmee keur ik het fluiten niet goed overigens, want niet iedereen reageert daarop zoals Ziyech. Ik weet nog dat Blind als jongeling moest invallen onder een massaal fluitconcert en je zag hem met de seconde kleiner worden, je zag zn zelfvertrouwen uit zn lichaam vloeien terwijl hij nog langs de zijlijn stond. Die ging níet beter spelen van zo'n fluitconcert, Ziyech vaak wel.
1 -2
bdsngsfs
Ziyech ging vooral beter spelen toen hij vertrouwen kreeg. En laten we wel zijn , we hebben allemaal vertrouwen en waardering nodig. Overigens is het doel van publiek gewoon om het elftal te ondersteunen. Overschat je rol niet door te denken dat je een corrigerende werking op een speler hebt. Als het voetbal je niet bevalt, dan kan je er voor kiezen een andere club te zoeken als supporter. En anders ondersteun je het elftal gewoon in moeilijker tijden. Je gaat je vrienden toch ook niet afvallen wanneer het even minder met ze gaat?
0 -2
FerdiZ
praat het maar goed..
0 -1
trodat4030
Misschien moet je de eerste zin van mn tweede alinea lezen.
0 -3
RusselWestbrook
Je bedoelt die alinea waarin je stelt dat Ziyech beter ging voetballen door de fluitconcerten?

Haha.
0 0
behangdelul
Zou mooi zijn, en na zijn actieve carriere misschien een rol voor hem weggelegd om met name de Marokkaanse en Turkse jongeren bij Ajax te begeleiden zodat die ook op het mentale gedeelte een stap kunnen maken?
1 -1
Cupmetgroteoren
De tijden dat de problemen vooral bij allochtone jongeren plaatsvonden zijn echt voorbij, of dat alleen dat soort spelers voor het geld naar het buitenland gingen etc. De maatschappij is veranderd en dat komt volgens mij vooral omdat de straatcultuur in vele steden is uitgestorven of minder is geworden.
0 -2
D4nny
En waarom met name de Amerikaanse en Turkse jeugd?
1 -1
D4nny
Haha autocorrect!

Marokkaanse jeugd natuurlijk
1 0
BobHaarms86
Lijkt me dat je op die manier juist de nadruk op polarisatie legt. Ik ben het met je eens dat er meer begeleiding moet komen voor jonge jongens, maar dit geldt net zo goed voor de andere jeugdspelers.
1 -1
Stibba020
Hakim Legend!
0 0
Labrador
Ik vind het echt heel erg knap hoe Ziyech het doet. Bakken met kritiek gekregen ,uitgekotst door een deel van de aanhang, fysiek belaagd na PSV uit in 2018 en hij is er nog steeds.
3 0
HStorm
En hoe!

0 0
BrandjeXL
Hakim Swart.
4 0
!AJAX1
Gaaf nieuws!
0 0
AFCA1510
Zou echt waanzinnig zijn! Lekker doen Hakim
2 0
Jelephi
Hakim en Ajax lijkt een mooi huwelijk te zijn. Pracht nieuws dit
3 0
AFCAwooz
Alleen de wittebroodsweken waren niet super :)
0 0
trodat4030
Idd, vooral Europees een heel zwak seizoen onder Bosz............. :s
0 0
NegentigMinutenLang
Wie had dat anderhalf jaar geleden kunnen denken? Toch lijken Hakim en Ajax voor elkaar gemaakt: hij krijgt de ruimte om aanvallend te spelen en balverlies te lijden, in ruil daarvoor krijgen wij fantastische acties en de creativiteit die nodig is om defensies te breken. Daarnaast geeft hij tegenwoordig echt alles bij het hoog druk zetten. Hoop dat we nog lang van hem mogen genieten!
7 0
gi0vanni
Ja zeker gewoon 90 minuten lang Ziyech. Maar de vraag is wat hij gaat doen als in het ergste geval Onana, Tagliafico, Veltman, Neres en van de Beek vertrekken. Misschien denk hij dan dat het team niet sterk genoeg meer is om voor te spelen.
0 0
bdsngsfs
De kracht van dit Ajax, maar ook van het vroegere Ajax in zijn beste tijden, is dat het een constante doorstroming heeft van goede spelers. Spelers gaan weg, anderen komen ervoor in de plaats. Daarom klopt het plaatje ook zo aangaande de eigen opleiding en (tegenwoordig weer) goede scouting. Wat dat betreft mogen we heel blij zijn met de huidige directie, vd Sar en Overmars.
0 0
BrandjeXL
Denk dat Hakim wel over het vertrek van Veltman heen komt.
2 -1
MK77
MARC!!!!!!!!!!!
2 0
Pjait
Dat zou zeker mooi zijn!
2 0
Mark10
Gelijk contract aanbieden!!
5 0