Jong Ajax verliest nipt op bezoek bij Jong AZ

FinnDekker, 18-10-2019 om 21:55, 23668 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een mooi voetbalgevecht tussen Jong AZ en Jong Ajax is vrijdagavond geëindigd in 3-2. Beide ploegen waren vrijwel gelijkwaardig aan elkaar, maar de thuisploeg trok aan het langste eind. Namens de beloften van Ajax waren Lassina Traoré en Nicolas Kühn trefzeker. Door het verlies is Jong Ajax matig begonnen aan de tweede periode.

Het eerste deel van de eerste helft was voor de Amsterdammers, die de thuisploeg terugdrongen. Via Kühn en Jasper ter Heide werd het doel al snel onder vuur genomen. Jong AZ bleef echter niet lang gevaarloos. Na balverlies van Kik Pierie, die halverwege zou worden gewisseld voor Boy Kemper vanwege een blessure, konden de Alkmaarders uitbreken. De paal voorkwam vervolgens een doelpunt. 

Maar na die waarschuwing ging het na een kwartier spelen alsnog fout. Een goede aanval over links werd keurig afgemaakt door Thijs Oosting, die te veel ruimte kreeg in de zestien. De equipe van Mitchell van der Gaag probeerde vervolgens te reageren. De ploeg had het betere van het spel, er werd meer dan eens op doel geschoten, maar grote kansen bleven uit. Aan de andere kant bleek Jong AZ daarna opnieuw enorm effectief te zijn. Een counter werd verzilverd door spits Des Kunst.

Jong Ajax leek aangeslagen. Het was het overgrote deel van het eerste bedrijf beter, maar de marge van twee was een klap. Gelukkig voor de Amsterdammers maakte Jong Ajax echter vlak voor rust plots de aansluitingstreffer. Via Kühn en Noa Lang werd Troaré in stelling gebracht. De spits had tot aan dat moment al wat kansjes om zeep geholpen, maar faalde dit keer niet oog in oog met doelman Rody de Boer.

Na rust schoot Jong AZ uit de startblokken. De thuisploeg bracht binnen enkele minuten de marge weer op twee. Kunst maakte zijn tweede van de avond, nadat het centrum hem uit het oog was verloren. Jong Ajax gaf zich echter niet gewonnen. Traoré, Kühn en Lang maakten het de defensie van Jong AZ knap lastig. Maar er ontstond aan de andere kant ook ruimte voor de Alkmaarders, die via Richard Sedlacek twee keer dichtbij waren.

Halverwege de tweede helft ging de kansenregen ietwat liggen. Desondanks bleef het een leuke open wedstrijd met af en toe heel fijn voetbal, van beide kanten. Helaas voor Jong Ajax stond de tegenstander verdedigend goed georganiseerd. Maar dat niet alleen. De beloften van AZ bleven kansen creëren. Zo belandde de bal wederom op de paal naast Kjell Scherpen na een prachtige actie.

In de slotfase kwamen Quinten Timber en Joshua Pynadath in de ploeg voor Jasper ter Heide en Traoré om iets te forceren. Jong Ajax ging één-op-één spelen achterin. Deze omzetting resulteerde snel in een goal via de voet van Kühn, die de bal knap vanuit de lucht in de rechterhoek schoot. Maar van een slotoffensief was daarna helaas voor Van der Gaag en consorten niet echt sprake, zodoende bleef het bij 3-2.

Opstelling Jong AZ:

De Boer; Church, Koopmeiners, Bakker, Gullit, Reijnders, Sedlacek, Goudmijn (Van der Wacht 90'), Kunst (Lont 89'), Oosting, Taabouni.

Wissels Jong AZ:

Reus, Gemmel, Van der Wacht, Allouch, Correia, Lont.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Ter Heide (Q. Timber 70'), J. Timber, Pierie (Kemper 32'), Castillo; Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting; Kühn, Traoré (Pynadath 76'), Lang.

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Solomons, Kemper, Q. Timber, Llansana, Pynadath.

Doelpunten:

1-0 Thijs Oosting (17')
2-0 Des Kunst (36')
2-1 Lassina Traoré (45')
3-1 Des Kunst (48')
3-2 Nicolas Kühn (84')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gecko
Hoe speelde Castillo?
0 0
altijdwelwat
Atletische jongen , maar weinig voetballend vermogen en nog minder spelintelligentie. Geen idee hoe hoog de terugkoopoptie is , maar ik zou even verder kijken.
0 0
DonAdam
Die Scherpen had alle drie de goals van Jong AZ kunnen pakken. Exemplarisch is de eerste AZ goal, waar hij zich groot moet maken en moet strekken maar uiteindelijk op een knie terecht komt.

Na alle tegengoals maakt Scherpen misbaar alsof het de schuld van een ander is dat hij er niets van kan. Of er fouten worden gemaakt bij het veldspel doet er niet toe; hij is de sluitpost en staat er om in dat geval ballen te keren en dat doet hij nooit. Wie die man gescout heeft, zou Overmars goed onder de loep moeten nemen.
1 0
Vlieske
Die is niet gescout. Kopen om het kopen.
1 0
altijdwelwat
Ja gewoon omdat het kan ... Pierie idem dito , Botman is minimaal gelijkwaardig . Heerenveen de grote winnaar , 5 miljoen gevangen en een gelijkwaardige speler in ruil.
0 0
ArthurG
Op zich is Botman verhuurd toch, dus die komt in principe gewoon weer terug naar Ajax. Lijkt me dat hij bij Ajax 1 sowieso geen minuten zou maken, dus op deze manier kan hij toch in de eredivisie ervaring opdoen.
0 0
Joodhannus73
Ik blijf het roepen. We hebben geen toptalent in Jong. Behalve Lang zou kunnen aansluiten. Maar we hebben het over Ajax 1. Willen we Europese top worden, dan kunnen we hier niet op bouwen. Dan moet je in Nederland Stengs, Boadu en Malen kopen. Dan kan je mee. We hebben het geld, maar niet de ballen...
2 -4
sdjt01
En volgende week winnen ze weer met 4-0 en zijn het 11 wereldklasse talenten. Het is jong ajax, het fluctueert. Zie dit als een les die ze weer meenemen in het vervolg van hun traject.
0 0
DrFootball
Je hebt in potentie met Gravenberch en Traore 2 toptalenten. Echter het zijn talenten. Dat gaat met vallen en opstaan. Gravenberch lijkt nu wat 'last' te hebben van de vele aandacht, het ongeduld van elk talent "Waarom hij nog niet in het 1e staat?" en allerlei andere randzaken. Heel normaal. Sommigen komen daar doorheen, anderen niet. De rest zijn talenten, op Solomons en Ter Heide na, die in de toekomst bij Eredivisie clubs kunnen gaan spelen. En dan heb je altijd een aantal talenten dat kan verrassen, doordat ze ineens een enorme ontwikkelingssprong maken of de kans krijgen en een het dan enorm goed blijken te doen. Op dit forum ook weleens aangeduid als de "The sleepers". Veltman en Mazaraoui zijn eene mooi voorbeelden van spelers die in de jeugd niet uitzonderlijk waren, maar uiteindelijk wel het 1e haalde.

Je zou je wel af kunnen vragen waarom jongens als Magallan, Labyad, Pierie en Marin zijn gehaald. Botman, Ekkelenkamp en Lang zijn niet minder. Daarnaast vind ik de buitenlandse jeugdaankopen Kuhn, Danilo en Mendez niet significant beter dan wat er al bij Ajax rondloopt. Als je dan een jeugdspeler uit het buitenland haalt, moet dit absolute buitencategorie zijn.
0 0
AjaxHoorn
Ik vind Stengs een sierlijke samenvatting speler. Wat ik wil zeggen, op samenvattingen maakt hij fantastische goals en soms een leuke actie. Maar aan het eind van de rit is hij vaak 80 minuten lang onzichtbaar.
3 0
altijdwelwat
Waarom Stengs kopen als je Lang hebt ? Stengs zit momenteel in een goede flow , maar de vorige interland cyclus van 2 maanden geleden was hij aanvallend de zwakste schakel ( werd terecht gewisseld) en Lang de beste. Onderlinge vergelijking van die wedstrijd :

- Lang 2 assist Stengs 0
- Lang 62 passes ( 84%) Steng 33 passes (80%)
- Lang 13 duels , 9 gewonnen , Stengs 4 duels 1 gewonnen
- Lang 10 dribbels , 9 succesvol , Stengs 3 dribbels 1 succesvol.

Alleen nu zijn we 2 maanden verder Lang krijgt geen zo goed als geen minuten in het eerste en zijn concurrenten heten Tadic, Ziyech , Neres en Promes voor zich. En Stengs speelt alles en zijn concurrenten heten Oosting en Aboukhlal.

Lang heeft in 4 wedstrijden KKD 4 goals en 3 assist op zijn naam , was ook gister weer de beste aan onze kant. Alleen hij krijgt bij het eerste elftal geen enkele kans en moet zelfs Siem de Jong voor zich dulden. Waarom zou je dan €25 miljoen aan Stengs betalen ? Het draait in het voetbal om vertrouwen en kansen krijgen , dat is momenteel het verschil tussen Lang en Steng. Niet meer en niet minder.
4 0
Ferd
Ik blijft het roepen, stengs gaat het niet redden bij Ajax. Zo traag als dikke stront in een trechter
3 -1
Sampaoli
Klein beetje 'geschrokken' van deze nederlaag. Het zegt niet zoveel en het resultaat is niet heilig, laat dat voorop staan. Toch is het kwalijk dat een team met 6(!) spelers uit selectie Ajax 1 van Jong AZ verliest. Tel daarbij op dat Castillo, Kuhn en Jurriën allen hele grote talenten zijn.
2 -1
altijdwelwat
Met alle respect voor Pierie , Scherpen, Eiting en Ekkelenkamp maar dat zie ik echt niet als A-selectie spelers. Waren alle 4 ook zeer matig vandaag , Lang haalde gewoon een goed niveau was veruit de beste aan Ajax kant en met Gravenberch komt het ook wel goed.
1 -1
ArthurG
Ik heb nog wel hoop voor Eiting hoor, die heeft gewoon heel veel last gehad van blessures, maar als die voor langere tijd 100% fit kan blijven zie ik hem wel aansluiten bij Ajax 1. Die andere 3 ben ik ook niet echt overtuigd van.
0 0
MaxBorggreve
Ben het met je eens. Die 4 jongens krijgen steeds de kans om zich te laten zien, terwijl het een publiek geheim is dat ze tekort komen. Gelukkig komt er een nieuwe aanwas met jongens aan zoals: Rensch, Edine, Kasnwirjo, Taylor, Unuvar en Brobbey.
1 0
altijdwelwat
Net terug van de wedstrijd , terechte nederlaag . Verdedigend zeer matig met Pierie voorop. Op het middenveld Ekkelenkamp op 10 zo goed als niet gezien , Eiting word keer op keer geklopt op snelheid. Gravenberch wisselvallig bij vlagen erg goed maar het volgende moment weer extreem slordig. Voorin Kühn op de goal na niet gezien, Traore matig en Lang had 2 goede assist en nog een aantal goede acties. Maar als totaal was het te weinig.
9 -1
Vlieske
Dat je de tien niet ziet heeft niks met ekkelenkamp te maken maar met hoe ten hag wil spelen. Van de beek zie je ook de hele wedstrijd niet en maar balletjes afwachten. Al deze spelers hebben heel hun jeugd met de punt terug gespeeld. Ongelooflijk dat een passant als ten hag dit allemaal heeft kunnen omzetten. Worden veel jeugdspelers die geweldig kunnen voetballen verkracht op deze manier. Het opleiden van lopers zoals dani de wit lijkt belangrijker te zijn geworden dan technisch begaafde spelers die de tegenstanders dol tikken. Zonde dit.
2 -1
Dennish
AZ heeft ook echt een geweldige jeugd. Vaak zijn ze zelfs nog beter dan wij. Jammer dat die supporters ook zo'n gruwelijke hekel aan ons hebben.
5 -12
Mazraoui
Alkmaar heeft totaal geen hekel aan Amsterdam. Zien het eerder als grote broer. Zullen vast wat AZ'ers zijn die Ajax niet mogen maar over het algemeen is dat gewoon onzin
0 -10
nummer14
Bullshit wat je zegt. Zij haten ons net zo erg als in rotterdam en in eindhoven. Ik heb ook een teringhekel aan az’ers maar dat terzijde haha
7 -4
Mazraoui
Ben zelf in Alkmaar geboren en getogen en ken vele azers met seizoenskaart. Die hebben echt geen hekel aan Ajax. Natuurlijk zal je altijd een soort van 'harde kern' hebben maar 90% die naar dat stadion komt heeft geen hekel aan Ajax of Amsterdam
5 -3
stefanwillem
Geloof me, ze haten ons daar.
6 -4
Dennish
Heb wel een zitten kijken op AZfanpage, lijkt net op FR12 dan.
5 -2
Dennis1964
Wat is dit met deze opstelling????
0 0
Ajaxhart
Ben absoluut geen Scherpen hater, en ik hoop echt dat die jongen bij Ajax gaat slagen, maar ik kan hem maar niet op een fantastische redding betrappen.
8 0
Vlieske
Gewoon kopen om het kopen. We hebben geld dus laten we jonge jongens kopen die al bij hun club vaste basisspelers zijn. Kapitaal vernietiging dit. Zo'n mannen zijn vaak niks beters dan wat er al loopt in je jeugd. Pieri is niks beters dan botman of kemper. Scherpen is niks beter dan El maach of kotarski. Taglifco is morgen geschorst. Dan zou toch een aankoop van Heerenveen van 4 miljoen moeten kunnen spelen. Nu speelt waarschijnlijk dest een jonge van 18 uit de eigen jeugd linksback.
6 -1
RayJordaan
Zowel Scherpen als Pierie zijn twee nietszeggende aankopen..
10 0
RayJordaan
Publiekswissel Pieri
8 -1
markk
Lijkt wel alsof alle spelers in gedachten al bij het eerste spelen en moeite hebben om zich op te laden voor dit soort laagvliegers. Dit elftal moet elk team in de KKD divisie gewoon inmaken.
2 -2
Chesterson93
Best goede jeugd, van AZ.
2 0
4EVERAJAX
2-0!!?
0 0
Hollister
Jong Ajax heeft het bijna standaard lastig tegen de andere Jong teams.. blijft een vreemd fenomeen
2 0
FlyingDutchMan
Als je die namen ziet van beide teams, kan de gelijkmaker niet lang uitblijven!
0 -3
Van Reenen
Staat Jong AZ niet bijna onderaan en Ajax bij de bovenste 5 clubs? Ik dacht een nulletje of 4, dus niet.
0 -1
IboAFCA
Kemper > Pierie
3 0
RayJordaan
Lood om oud ijzer, beiden dramatisch.
1 0
Redrum
Pierie is een onbegrijpelijke aankoop. Wat een complete nietsnut is dat zeg.
8 -1
Schip
Iedereen zag het vorig jaar al. Opbouwend sterk, verdedigend een juffertje.
3 0
bremovic
klopt,hopelijk kunnen ze er nog wat van maken maar ben er bang voor
2 0
RayJordaan
Man man man wat slap verdedigd!
1 0
bremovic
verdedigend weinig talenten in jong
5 0
Antafca
nog steeds veel middelmaat. wanneer gaan we daarmee kappen
2 -8
Ferd
Zeg hater, je hebt antiafca verkeerd geschreven. Je bent de i vergeten
0 0
Sampaoli
Neem voor de lieve vrede aan dat dit een grap is.
4 0
BrandjeXL
Wanneer jij kapt met jouw onzinnige reacties?!
4 -1
Ajax#1900
Idd, zitten genoeg interessante spelers bij die iig hun debuut hebben gemaakt of waarschijnlijk gaan maken binnenkort. Is een leuk seizoen om JA te volgen. Jenssen zo ook weer helemaal terug, toch een speler die echt stappen heeft gemaakt.
0 0
VoorAltijdNummer14
Veel goede voetballers in de basis! Eiting, Lang en Gravenberch mogen weer het voortouw nemen. Succes boys!!!
4 -1
THE36CHAMBERSWU
Tis tegenwoordig ook weinig te zien op bepaalde live stream sites, beetje jammer dit, had er al eens wat van gezegt om te kijken wat het antwoord zou zijn, zeggen ze : " we proberen met iedere kkd club rekening te houden en het zo eerlijk mogelijk te maken dat we zoveel mogelijk mensen tevreden kunnen houden " toevallig dat bij het kampioens jaar het bijna elke week te zien was op fox...
1 0
ajaxdordtt
Niks toevalligs aan. Ze zenden meestal de nummer 1 uit.
1 0
THE36CHAMBERSWU
Was ook beetje sarcastisch
0 0
Sampaoli
Zorgen dat Jong Ajax naar de eerste plaats gaat dus ;)
0 0
afcas
Het is onzin, ook toen ajax kampioen werd zonden ze relatief weinig wedstrijden uit...
0 0
FlyingDutchMan
Toen Ajax kampioen werd, was bijna elke wedstrijd van ze te zien @ FOX
1 0
SpursAjax
Kan je in Wijdewormer gewoon dat complex op? Hoe zit dat daar met kaartverkoop?
0 0
afcas
Alleen met club/seizoenkaart van AZ kun je een kaartje kopen voor 5 euro.
1 0
BennJii020
schakelkanaal.. manman, dit is toch een mooie wedstrijd om uit te zenden.. Allebei de teams geweldige talenten...
1 -1
afcas
Fox is bang voor gezeik van supporters van andere kkd teams...
2 -1
altijdwelwat
Jong AZ is een matige ploeg hoor , Tabouni , Goudmijn en de jongere Koopmeiners dan heb je het wel gehad aan die kant. Ik voorspel een makkelijke 1-3
0 0
Chesterson93
Hahahahahaha
0 0