Blind: 'In eerste helft minimaal drie keer scoren'

ThijsZwagerman, 06-10-2019 om 15:00, 4392 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind kijkt met een goed gevoel terug op zijn persoonlijke optreden tegen ADO Den Haag. De ervaren verdediger haalde met name in de tweede helft een ontzettend hoog niveau en is daar zelf als vanzelfsprekend blij mee.

‘Ik zat er wel lekker in en voelde me goed. Op een paar momenten probeer ik toch wat rust in de ploeg te brengen en de bal rustig bij me te houden. Als de ruimte er is en ik het goed aanvoel, dan lukken dat soort dingen. Dat was vandaag zeker zo’, vertelt Blind daarover aan FOX Sports.

De Ajacied vond wel dat zijn ploeg in de eerste helft meer doelpunten had moeten maken. ‘In de eerste helft hebben we zeker wat mogelijkheden en grote kansen gecreëerd. Ik denk dat we uit die kansen minimaal drie doelpunten hadden moeten maken. In de tweede helft kwam het meer op knokken aan en werd er geen goed voetbal meer gespeeld. We kwamen niet meer tot kansen en hielden de bal ook niet lang vast voorin. Desondanks gaven wij ook weinig weg, dus ik denk wel dat het een verdiende overwinning is.’

Dat Ajax weinig kansen weggaf, heeft volgens Blind onder andere te maken met het stabiele centrum dat hij met Joël Veltman vormt. 'Achterin hebben we alles goed opgelost. Samen met Veltman gaat het de laatste weken sowieso lekker. We staan goed op één lijn en spelen goed op buitenspel. Ik denk dat we heel veel aan elkaar hebben. Ook met onze backs en de fantastische keeper achter ons.’ 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Hij begon vandaag slecht. Volgens mij was zijn eerste actie een fout waaruit Ado’s eerste kans kwam? Kan een keer gebeuren. Dat hij zich zo goed herpakt zegt veel meer.
0 0
MickS
wat vooral gewoon knap is van Blind, is dat hij zo enorm constant is in zijn niveau. Af en toe een mindere dag, maar dan speelt hij nog goed genoeg.
0 0
Tufono
Dayley, voor mij was jij the man of the match!!
0 0
Labrador
Daley Blind is echt zo"n klasbak geworden. Wat straalt die een rust en zelfverzekerdheid uit. Heerlijk
2 0