Ten Hag ziet verbeterpunt in versnellen van het spel

JesseTH, 22-09-2019 om 19:30, 8340 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is van mening dat Ajax het spel zondag tegen PSV niet vaak genoeg op de juiste momenten wist te versnellen. Het is volgens de oefenmeester een verbeterpunt voor zijn ploeg om zo meer wedstrijden over de streep te trekken.

'Dat is een stap die we moeten maken', vertelt Ten Hag erover op de persconferentie na de wedstrijd. 'Na de 1-0 gaat PSV ruimtes weggeven, dan moet je blijven voetballen en op de juiste momenten versnellen. Dat deden we te weinig. Ik denk niet dat PSV het vermogen had om ons onder druk te zetten, maar wij hadden niet het vermogen om te versnellen. Dat heeft met een aantal spelers te maken.'

Ook de wedstrijd van Hakim Ziyech komt ter sprake. Ten Hag weet dat zijn speler beter kan, maar kent ook zijn kwaliteiten. 'Hij kan het verschil maken. Je weet ook dat Hakim niet in de wedstrijd hoeft te zitten om het verschil te maken. Hij kan één actie hebben. Dat heeft hij vaak aangetoond en daarom heb ik hem laten staan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het word echt niet beter dan wat ajax tegen lille liet zien, daar heeft het de bepaalde spelers niet meer voor.

vooralsnog is het van een hoog nivo, als de ploeg erachter gaat staan, maar het nivo van vorig jaar halen ze nooit, das geen schande.

de dubb zit er dik in, een overwintering in europa ook, maar een halve cl, nee dat is ecjt te hoog gegrepen
0 0
Sterspeler
Dat ligt ook aan je loting en het geloof van het team. De meeste tournooiwinnaars pieken niet in de groepsfase maar groeien naarmate de knockouts komen.
0 0
Rentokill
"Dat heeft met een aantal spelers te maken" We noemen geen namen. Goedzo.

Overigens goed om te merken dat Ten Hag er boven op zit en en hele heldere behapbare elementen in het spel aanpakt om op te trainen.

En natuurlijk leuk dat hij het aan ons communiceert.
0 0
Sterspeler
Als we het toch hebben over het versnellen.. was Tielemans niet een goede optie voor ons geweest naast Martinez?
0 0
Rentokill
Toots?
0 0
Sterspeler
Toots?
0 0
Gecko
Gewoon een kwestie van instelling. Niet optimaal gemotiveerd lijkt het. Die lampen had je een pak slaag moeten geven. Neem die unuvar maar op in het eerste.
0 -1
Kikke
Joh Ten Hag loop toch niet zo slap te lullen. Eerst kritiek op trucjes, dan wordt er zakelijker gevoetbald, gebeurd er precies wat ik voorspelde. Dat is de val waar menig team in valt, als ze de Cruijff filosofie niet begrijpen. De bal in de ploeg houden op zich is niet Cruijff’s filosofie. Ook niet Guardiola’s. Creativiteit moet voorin, anders kom je er niet! Daarbij kill je de spel vreugde, funest.. naja hoop dat ze hem toch niet verstaan zodat hij niet teveel zijn stempel kan drukken..
0 -2
AnsB
Overigens nog even een uitspraak van TH toen hij bij Ajax kwam. Hij bekritiseerde juist de opvatting van de bal in bezit houden om het balbezit. Dat is totaal niet zijn intentie. Het is zijn intentie om dominant te spelen, met gevarieerd en creatief aanvalsspel. En daarbij kijkt hij inderdaad naar de tegenstander: om te zien waar de extra kansen liggen (gebruikmakend van hun zwakkere kanten) en waar hun kracht en dus de gevaren loeren (proberen die te verminderen of te neutraliseren).
Zoals alle goede trainers doen. In tegenstelling tot goede trainers die echter vooral idealist zijn, zoals Bosz (al is hij tegenwoordig toch een beetje bijgedraaid).
1 0
AnsB
Zoals ik al eens eerder formuleerde hier: je kunt iemand altijd verkeerd begrijpen als je sowieso al tegen die persoon bent. Het was overduidelijk dat hij het over de niet-functionele trucjes had tegen een ploeg die levensgevaarlijk is als je de bal verliest. Bij niet-functionele trucjes verlies je nu eenmaal gemakkelijker de bal.
Bovendien zegt dit totaal niets over wel of geen creativiteit: alsof dat alleen met trucjes zou kunnen.

Ajax speelde inderdaad wat zakelijker tegen PSV, juist vanwege die nog veel gevaarlijker counters van ze, temeer ze in Ihattarren een zeer goede aangever in vorm hebben, Malen 'on fire' is en ons centraal verdedigingsblok bepaald niet de snelsten zijn. En zo zag je maar weer dat één moment van even niet goed opletten direct een goal opleverde. Maar jij wilde nog méér van zulke momenten, met nóg aanvallender voetbal?
Ajax speelde aanvallend gewoon goed en creëerde genoeg kansen om gewoon te winnen. En dan krijg je ook weer een andere wedstrijd trouwens.
1 0
AnsB
Wat mij vooral opvalt is dat Ajax inkakt als ze zelf hebben gescoord. Als een leeglopend ballonnetje waar alle spanning uitloopt. Ze zijn dan minder scherp, minder overtuigend en wilskrachtig en mede daardoor slordiger. Ze helpen de tegenstander zo weer in de wedstrijd. Heel irritant.

Desondanks had Ajax deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Kansen genoeg gehad. En doodzonde zodat ze even niet goed opletten en anticipeerde op de leegte in de adz want verder hadden ze achterin eigenlijk alles onder controle.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
wat je zegt is mij ook opgevallen, en dat moet eruit willen ze naar een hoger nivo groeien.
ditnajax hoort bijna alle eredivisionisten met 7/8-0 op te rollen, maar elke tussenstand mond uit in een 4 goals verschil
0 0
Lewis Hamilton
Geef gewoon de jeugd dan maar een kans. Je mist creativiteit, bij Barca speelt een 16-jarige.
1 -2
Sterspeler
Ja. Bij gebrek aan beter. Want de rest is geblesseerd.
Je moet ze niet opstellen als het niet hoeft. Laat die jongens lekker in de luwte groeien. Die kunnen ook wel een wedstrijd tegen het rechter rijtje pakken.
0 0
mickey2602
Tsja,bij Barca speelt een 16 jarige,bij PSV speelt een 17 jarige dus moeten wij dat ook maar doen?
Wij hadden een 17 jarige in de EL finale staan en kijk nu eens,die is op zijn 19e vertrokken.
Dus wat gaan we krijgen als we nu Gravenbergh of,nog erger,Unuvar gaan opstellen?
Dat die over een jaar of over 2 jaar zijn vertrokken en dan kunnen we weer met zijn allen gaan miepen dat Ajax hun spelers te vroeg laat vertrekken.
Ene Johan wilde graag zien dat een speler vanuit JA op zijn 20e doorstroomt om dan op zijn 23/24e te vertrekken. Als we nu die jeugd al gaan opstellen zal je steeds meer gaan krijgen dat ze met hun 20e al weg zijn.
0 -1
AjaxHoorn
Ah en nu weer allemaal roepen om jeugd. Eerst was het ervaring nu moet het weer jeugd zijn.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
leek meer op een oefenpotje op een mooie zomeravond.
ik vond het echt heeeeel matig. dit was een ajax in het laagste tempo, zonder passie, alsof het nergens om gaat.

tadic slecht, ziyech ontzichtbaar(dan heb je al een probleem) en dan lopen erachter twee spelers die zeer slordig speelden en de boel ophielden, of gewoon te laat kwamen in een aanval.

ga hier nou maar niet tevreden over zijn, want dit spel wil je niet doorlaten sijpelen dit seizoen.
tegen psv moet je gewoon spelen met rode ogen, klaar.
1 -4
DonQ
Ik vind je wel heel kritisch hoor. Zeker in de eerste helft speelde Ajax best aardig met Tadic als grote vormgever.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ajax is veel beter dan psv ze horen daar gewoon te winnen, zo simpel liggen de verhoudingen.
het maakt verdikkeme 3 goals tegen lille nummer twee van frankrijk!! kom je aan met een 1-1 tegen een el ploeg.
het tempo was gewoon te laag ennde drive was er niet om psv te vernederen in eigen huis.
0 0
X-RaY
Voor het versnellen van het aanvallende veldspel was Schone uitermate geschikt. Blijf het jammer vinden hij had nog zeker van grote waarde kunnen zijn.
1 0
Schip
Versnellen = Alvarez van het middenveld af. Nuttige speler met mogelijkheden, maar naast Martinez of Alvarez moeten voetballers staan. Zou Gravenberch gewoon een kans geven, zoals Ihattaren die ook heeft gekregen bij de lampies.
6 0
Simpelishetmoeilijkst
Het lijkt me dat je het njet beter kan zien. Gravenberch devkans geven; dat is toch logisch zou ene Johan zeggen.
0 -1
RayJordaan
Precies! Word tijd dat die jongen de kans krijgt!
1 0
CoolRunnings
Niet alleen versnellen maar ook graag meer creativiteit op het middenveld. Ik hoop dat hij a.s. woensdag thuis tegen Fortuna Sittard Gravenberch in de basis laat starten naast Martinez. Ontwikkelt zich goed bij JA. Gravenbech is de enige speler in de selectie die kwa speelstijl het meest lijkt op Frenkie. Fortuna is op dit moment een ideale tegenstander om hem te laten spelen.

Alvarez naast Blind.
3 0
Lazell
Ik volg Jong Ajax te weinig om dit zelf in te kunnen schatten: hoe zit het met de verdedigende kwaliteiten, verdedigende positionering en discipline van Gravenberch?

Is volgens mij een (vrij) aanvallende middenvelder, toch? Kan die op 6?
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Hopelijk leest Erik mee. Kan hij nog ideen krijgen, hoe zijn werk te doen.
0 0
PetrusKeizer
prietpraat, sorry Erik. Je hebt gewoon gegokt op nog n goal uit n counter van ons, als psv zou gaan aanvallen na de 1-0. 'gokken' is mijn uitdrukking, dat hoef je niet zo te zeggen. maar toch.
2 -4
noahdepoah
Vooral met Veltman blijven spelen als je meer snelheid wilt aan de bal. Echt absurd dat deze man er in staat. Bij dat doelpunt ook. Hij is zo verschrikkelijk statisch en uit positie. Vreselijke voetballer. Gaat Ajax nog veel punten kosten als dat zo doorgaat.
6 -3
FreddyAX
Veltman speelde prima.
0 0
Cello
Ik had heel veel meer van deze wedstrijd verwacht, dat voorop gesteld. Ik ben het wel eens, dat we met Ajax de wedstrijd gedomineerd hebben, maar dat dat niet tot heel veel uitgespeelde kansen heeft geleid.
Eigenlijk kreeg je een spelbeeld wat je wel vooraf kon verwachten, Ajax dat het spel probeerde te maken en PSV dat grotendeels reaktie-voetbal, counteren, ging spelen.
Wat me bij Ajax opviel is dat de echte scherpte ontbrak, dat ik vooral wijd aan toch echt niet in vorm zijn van veel spelers. Voorbeelden Neres, Blind en Tadic.
Met wat meer vorm en daarmee scherpte had je de PSV verdediging gewoon regelmatig weg kunnen tikken.
Tegenover onze verdediging had je te maken met de volgens velen, jeugdige supersterren van PSV. Ook die vielen wel tegen, gezien toch maar weinig kansen en uiteindelijk maar 1 echt geslaagde counter.

Al met al denk ik dat de uitslag een terechte is, beide teams maakten gewoon te weinig aanspraak op de winst. Moreel ben je misschien als Ajax winnaar, gezien dat je een uitwedstrijd speelt èn omdat je bijvoorbeeld vorig jaar nog met 3-0 eraf ging.

De PSV verheerlijking begint me wel een beetje de keel uit te hangen.
4 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
helemaal gelijk. je mag het niet zeggen hier, maar laat ze de kolere krijgen, het is gewoon zoals het is.
ik miste ook de vorm bij ajax, en ik maak mij vooral zorgen om onze topper en sterkhouder dusan tadic.
waar is zijn enthiousasme gebleven, ben je alleen maar gedreven als je een club net binnen wandeld?
0 0
ETM
Blind? Ik vond Blind juist goed. Veel goede inspeelpasses, initiatief nemen, verdedigend sterk.

Neres en ziyech vond ik het meest uit vorm. Bij hun lag namelijk wel de ruimte om te voetballen.
Donny viel erg matig in. 
Wedstrijd vond ik wel aardig. Maar dat je aanvallers niet in goede doen zijn is doodzonde. 
Na de 1-1 gaan beiden ploegen op de handrem spelen. Jammer maar so be it. Vroeger heette dit ; " Ajax slaat aanval PSV op koppositie af"

;)
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Geef Donny de kans nw 4 weken, en ook de andere jongens raken wel weerzin vorm. We zijn toch geen clubje van schoenmakers, zoals dat zooitje van 010!
0 0
Cello
Ja Blind. Ik vind hem vandaag en ook al eerder iets minder in positie kiezen en vooral bij het wel/niet instappen....
0 -1
Intec
Was gewoon een slappe wedstrijd van beide kanten veruit saai zonder enige scherpte.
4 -2
Labrador
Beide teams bang om te verliezen. Zeker de laatste 10 minuten
2 0