Ten Hag baalt van resultaat: 'Hebben gedicteerd'

JesseTH, 22-09-2019 om 19:00, 12490 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is tevreden over het spel van Ajax tegen PSV, maar teleurgesteld in het resultaat. Waar er door de verslaggever van dienst gesproken wordt over een gelijkopgaande strijd, zag de oefenmeester van de Amsterdammers zijn ploeg juist als de bovenliggende partij.

'We hebben gedicteerd, de kansen gecreëerd en uiteindelijk komen we 1-0 voor', begint Ten Hag te vertellen tegenover FOX Sports. 'We hadden de wedstrijd volkomen in de greep, maar toch komt er één foutje. Dat is doodzonde. In mijn beleving hebben wij gecontroleerd en de wedstrijd gemaakt. Wij hebben de kansen gecreëerd en van PSV heb ik niet zoveel kansen gezien. Het totale verdedigen van de ploeg was uitstekend.'

Kort na de invalbeurt van Cody Gakpo en het terugschuiven van Donyell Malen kwam PSV op 1-1. Ondanks dat ziet Ten Hag het niet als een gevolg van een tactische zet. 'Dat heeft niets met een tactische zet te maken. Hij gaat met twee tienen spelen en een van onze zessen laat zijn man lopen. En het centrum was niet gedekt, ik weet niet waarom.'

Vlak voor de 0-1 van Quincy Promes leek de aanvaller het veld te moeten verlaten. Dat gebeurde niet en even later ging David Neres eruit voor Donny van de Beek. Ten Hag geeft tekst en uitleg. 'Niet dat Quincy zo slecht speelde, helemaal niet, maar we hadden een frisse Donny en hebben mogelijkheden. Het ontbrak aan scherpte in de box en je weet dat Donny een goal kan maken. Daarna komt er een ander scenario. Quincy is verdedigend wat sterker en kan zijn snelheid benutten in de tegenaanval.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ja Eric, ik ook. Misschien eens oefenen op 100% kansen verzilveren zoals Promes in de 1e helft?
0 0
Kikke
Belachelijk dat je reacties weg worden gehaald.. gedicteerd? Bal in de ploeg houden is niet dicteren he. Ten Hag begrijpt weinig van het Cruijff spelletje of zo, dit wist je dat dit ging gebeuren na commentaar Blind, Tadic en Ten Hag over trucjes.. statisch, balletje breed en balletje terug. De bal in de ploeg houden is geen Cruijff filosofie!
0 0
ajax1981
Als jij de bal hebt kunnen hun niet scoren. Is er wel een van Cruyff
0 0
Salamis
Nou gedicteerd viel wel mee. Ajax was iets beter dan PSV, maar niet veel en ik vond vooral het middenveld niet heel sterk. Toch beter met Zyech daar spelen en Promes op rechts als vd Beek niet kan. Al met al wel een goed resultaat. Meestal verlies je daar.
1 0
Duif63
Teleurgesteld dat we in 6 wedstrijden al weer 2x punten hebben verspeeld, maar toch een veel beter resultaat als een jaar geleden. Tevreden mag je als Ajacied nooit zijn als je niet wint. Dat Alvarez en Martinez niet het ideale middenveld vormen is inmiddels wel duidelijk. Vooral degelijk, maar veel te weinig creativiteit en inventiviteit. Daar moet in de winterstop echt een "kanon" voor aangetrokken worden.
0 -3
Van Reenen
Of Ryan Gravenberch eens op het middenveld zetten. Is geen overbodige luxe.
0 0
Dit is mijn club
2 x punten verspelen in 2 lastige uitwedstrijden. We staan gewoon bovenaan en kunnen deze wedstrijden dus al afstrepen. Ik ben ervan overtuigd dat dit team steeds beter gaat voetballen en als het straks echt in elkaar valt met ruime marge de titel binnen haalt.
2 0
OuweDibbes
Ajax inderdaad de morele winnaar. Tactisch goed neergezet door Ten Hag. Middenveld in handen van Ajax. Alleen had het wat scherper gemogen met de kansen. Waar je verleden jaar naief met 3 0 werd weggecounterd trek je nu het gelijkspel over de streep omdat er niet meer in zat. Deze ervaring hebben we op gedaan in de championsleague. Jammer van de gelijkmaker.. stom foutje van Martinez. Op naar fortuna en werken aan het doelsaldo en vorm van Neres.
1 0
Van Reenen
In Eindhoven zullen ze vorig jaar bij hun 3-0 ook wel een DVD hebben uitgebracht. Echter, niemand heeft het er (ooit) over gehad dat Matthijs de Ligt niet meedeed. Volgens mij hebben we dat thuis in april rechtgezet. Echter, daarover lult niemand in Eindhoven.
0 0
Cello
Dat vind ik ook. Moreel de winnaar zeker als je vergelijkt met vorig jaar waar we nogal naïef werden weg gecounterd.
Velen willen meer aanvallende impulsen van de middenvelders, maar als je daar in wedstrijden als deze in mee gaat dan denk ik dat de balans weg is en je dan echt helemaal overlopen wordt....dan zal je zoiets als vorig jaar kunnen krijgen. Dus zoals het nu stond was wel goed en zodra de vorm (en daarmee de scherpte) terug is dan sleep je deze wedstrijd 'gewoon' uit het vuur.
0 -1
Schip
Totaal onvergelijkbaar. Vorig jaar kon Ajax geen echte druk zetten, omdat die lange bal er overheen vloog naar Luuk.

Dat scheelt nogal.

En daarbij kwam dat Luuk heerste in de lucht en dat zou hij nu weer hebben gedaan. Enige is dat we nu mogelijk beter in de tweede bal veroveren waren, met dit middenveld. Vorig jaar werd de ploeg overrompeld en waren ze mentaal niet voorbereid op die wedstrijd. Nu wel.

Neemt niet weg dat je zoekt naar perspectief. En ik mis toch echt dat vermogen op het middenveld om een linie uit te spelen. Dat ga je nodig hebben.
2 0
AjaxHoorn
Eens dat mis ik ook wel. Desondanks vond ik dat Ajax niet groots was maar wel een stuk beter dan psv.
0 0
Jariiii
Gedicteerd? Bij vlagen, soms lange vlagen, maar meer niet.
Er waren te weinig spelers die hun topniveau haalden.
3 -3
!AJAX1
Deze wedstrijd is geweest. Nu op naar Fortuna en werken aan een verdere uitloop van het doelsaldo!
0 -1
..::Rootje::..
Gedicteerd? Dat is het 'we hebben gedomineerd' van Frank de Boer. Alleen mooier verpakt.

Het leek af en toe wel angstig. Net alsof ze bang waren voor de counter. Tegen een ploeg als Chelsea ga je er met 5-0 af. Als je je wil blijven meten met de grootmachten, dan moet het toch echt wel stukken beter.

Grootste probleem is het middenveld. Geen samenhang en veelal houthakkers a la Uncle Jesse.
2 -6
PetrusKeizer
Chelsea? 5-0? ben je stoned of zo? Heb je Chelsea dit seizoen zien spelen. Ik wel. Gisteren bijvoorbeeld, thuis tegen Liverpool. Buiten William heeft Chelsea geen enkele speler die echt t verschil kan maken. Er zit (nog) weinig samenhang in.
0 0
DonQ
Haha wat een onzin man met je ''tegen Chelsea ga je er met 5-0 af''. Waar the fuck is dat op gebaseerd man, die hebben het al moeilijk tegen de Burnleys en Norwiches van deze wereld. Verder is het toch volstrekt logisch dat Ajax wat voorzichtiger is tegen een ploeg als PSV. Tegen Lille vond iedereen het veel te kwetsbaar in de counter, maar jij wilt lekker naïef aanvallen tegen PSV..? Het is overigens niet alsof Ajax door iets meer controle niet genoeg kansen heeft gecreëerd.
3 0
..::Rootje::..
Hoeveel echte grote kansen kreeg Ajax?
Het mocht in mijn ogen gewoon veel beter.
0 0
Van Reenen
Correctie: Ajax krijgt nooit kansen. AJAX creëert de kansen.
0 0
Ajax#1900
Ljjkt me niet meer dan logisch dat je rekening houdt met de counter van hun. Dat is hun enige kwaliteit. Je verhaal over Chelsea slaat ook nergens op verder.
0 0
..::Rootje::..
Rekening houden. Dat is alleen maar omdat er geen spelers zijn die druk kunnen zetten. Ajax had hier gewoon moeten winnen, maar door hun laksheid en slappe mentaliteit (het komt wel goed) speel je onnodig gelijk.
0 0
Ajax#1900
Het is toch niet meer dan logisch dat je kijkt naar je spelersgroep en daar je spel op afstemt? Dat is de taak van de trainer. Het spel van vorig seizoen kun je niet kopiëren omdat je simpelweg een Frenkie mist (die eens in de zoveel jaar opduikt). Desondanks blijven we aanvallend spelen en zetten we nog steeds druk, alleen niet meer zo als vorig jaar.
0 0
..::Rootje::..
Ik wil het spel van vorig seizoen niet, want dat is onmogelijk. Maar de afstemming mag wel wat beter. Want het is nog veels te wisselvallig.
0 0
grannig mokum1
PRECIES D 100% gelijk, maar het meeste gasten en anderen wilt het spelbeeld van vorige seizoen zien en dat is onmogelijk....
2 0
..::Rootje::..
Laat iedereen in zijn/haar waarde. En spreek alleen voor jezelf, maar niet voor mij
0 0
Klasseman
We werden zwaar tekort gedaan. Echt superieur weer en waarom kregen we geen strafschop. Echt een onverdiende Lucky goal van duur klootzak, Bah kutploeg
2 -2
PetrusKeizer
hiezo lucky goal. je mag best n hekel aan psv hebben, maar dit slaat echt nergens op. Was n prima goal, jammer voor ons dan maar wel eerlijk blijven.
0 0
Bensco
Terechte uitslag als je het mij vraagt, beidde partijen speelden met vlagen goed, eigenlijk geen een partij stak er bovenuit. Individueel viel Tadic op aan onze kant, kwam veel dreiging vanaf. Aan PSV hun kant vond ik die Ihattaren goed spelen. Jammer dat we niet wisten te winnen maar wel uit gelijk gespeeld dus nu thuis maar het verschil maken. Bizar dat die kutploeg het ons zo moeilijk maakt eigenlijk.
3 -4
Vlieske
Terechte uitslag? 60 procent balbezit voor ons. 5 1000 procent kansen tegen 1 van hun.
1 0
Bensco
Ik riep het elders al maar de bal hebben is iets anders dan de wedstrijd domineren. als je de bal alleen maar op eigen helft rond wil spelen om balbezit te houden kun je net zo goed Frank de Boer weer coach laten worden. Wij willen een tegenstander klem zetten op eigen helft, nu creëerde PSV hun grootste kansen uit fouten van ons. Het spel moet veel sneller volgende keer. Meer getik en meer beweging tussen de linies. Met name het middenveld moet daar nog in groeien vind ik.
1 0
Ajaxsupzuidned
Donny heeft totaal geen wedstrijd ritme wat niet vreemd is. Het rendement van Neres is erg laag en Ziyech was vandaag verre van goed.
6 0
AlexIbarra
We waren ondanks het rommelige spel de betere ploeg maar ik snap niet waarom we de 2e helft de bal niet langer in bezit konden kouden.

Zowel voor als na de 1-0 waren we de bal vaak zo snel weer kwijt. Tenzij het een paar keer van Daley naar Joel en weer terug ging, maar daar wordt niemand van psv moe van.
2 0
Lewis Hamilton
Aan het einde mag je nog blij zijn dat het 1-1 bleef, wij stopten gewoon 30 minuten met voetballen. Ben ik de enige trouwens die hier echt geen reet aan vond? We zijn echt gezegend als fans met de heerlijke CL wedstrijden.

Zelfs PSV uit is geen reet aan.
5 0
PetrusKeizer
ik bent (weer eens) met je eens. erg opwindend was t allemaal niet. komt deels ook door psv. Lille speelde tenminste op de aanval, waren niet schijterig.
0 0
Bjorn
Deze pot en Feyenoord-uit zijn de enige met nog echte spanning. En de thuiswedstrijden tegen hen.

Het wordt pas weer leuk als we in maart/april komen. Zo'n pot als Groningen-uit vorig jaar, dat was heerlijk.
0 0
Sterspeler
Ik vond het vooral geen reet aan omdat ik het voetbal minder risicovol vond en er slap werd gespeeld in het laatste half uur.
0 0
DonQ
Laatste 30 minuten was matig ja, die wissel pakte enorm slecht uit. Donny was verstoppertje aan het spelen.
1 0
MichelBoerebach
Inderdaad een beetje voorspelbaar. Weinig goed lopende combinaties gezien. Maar het was wel redelijk om naar te kijken.
0 0
MichelBoerebach
Prima resultaat. Vond het af en toe wel te voorspelbaar, bijna plichtmatig. Zyech onzichtbaar, helaas.
2 -1
Kikke
Prima resultaat? Gelijk spelletje is nooit een prima resultaat..
0 0
AjaxHoorn
Ik vond ons dicteren tot de wissel waar ik dan ook helemaal niets van begreep.
1 -1
RaynoFischer
Donny die erin kwam voor de dramatisch spelende Neres, zo'n rare wissel was dat ook weer niet maar achteraf is makkelijk praten
1 -1
RedFeather
Hoe de fuck heeft die wissel nu iets bepaald idd? Simpel gezwets.
2 0
AjaxHoorn
Wat nou simpel gezwets? Je haalt toch je snelheid eruit, je variatie en positiewisselingen? Ik zei het al voordat Neres het veld verlaten had.
0 -2
Joodhannus73
Precies! Sommigen snappen er helemaal niets van. Het stond prima! Nul kansen weggegeven tot de wissel...
0 0
RedFeather
Ihataran..
Alsof persoonlijke omstandigheden je hart veranderen. Kies gewoon ben je daar ook weer vanaf en kun je je op andere zaken richten.
1 -1
PetrusKeizer
wat weet jij er nou van, zn vader is ziek, misschien wel ernstig. Dan is t heel normaal dat je n beslissing die je toch al niet hoplakee ff neemt gewoon ff uitstelt.
0 0
ridwan28
dom gelul van je.
1 -1
RedFeather
Hij stopt ook voor PSV te spelen?
Nee
Als je met je hart kiest weet je het nu al en kun je dat in hetzelfde interview aangeven
Dus het is gelul van hem
1 -1
Sterspeler
Ik kan me goed voorstellen dat hij ermee wil wachten. Hij heeft andere dingen aan z'n hoofd. Telkens dat gezeik van de pers..
0 0
PetrusKeizer
je weet niet van ophouden, he. typisch n mannetje wat kostte wat kost zn eigen gelijk wil hebben. Hij staat bij PSV onder contract en verdient er zn salaris. Als PSV hem niet vrijaf geeft wegens zn persoonlijke omstandigheden speelt hij dus gewoon. En dat deed hij gisteren dus ook (en nog goed ook). Simpelweg niet te vergelijken met Oranje of Marokko, dat zijn geen werkgevers. Verder is t uitstellen van n beslissing heel wat anders dan ergens mee stoppen. Allemaal abc'tjes.
0 0
noppenkoning
Tsjappie is 17 en zijn vader ligt in het ziekenhuis, laat hem effe
2 -1
Bjorn
Na de voorsprong stopten we met voetballen en de wissel hielp ook niet mee. Donny had geen goede middag.

Gewoon een prima resultaat.
6 -2
DonQ
We verloren eigenlijk de controle na de wissel. Ik vond Donny echt heel slecht invallen, helemaal niets gedaan. Ook zonde om Promes weg te halen van die 10 positie want die vond ik daar behoorlijk sterk. Maar goed het resultaat is op zich prima, thuis rollen we ze op.
1 0
Jeugd
Ten Hag ontwaak uit je droom. Gedicteerd....pfffff
7 -11
oudzuid2
de wedstrijd volledig gedicteerd? heb ik een andere wedstrijd gezien
5 -13
ajaxrulesz
Ajax had het grootste gedeelte wel controle over de wedstrijd. Des te zuurder is die gelijkmaker van Malen.
3 0
Ajax27
Ik snapte vele positieve berichten hier ook niet zo. Ik heb ook een totaal andere wedstrijd gezien. Veel onnodig balverlies waar direct gevaar uit kwam. Dat PSV hier slordig mee omging is iets anders maar zo goed stond het allemaal echt niet. Martinez normaal een hele zekere factor maar had echt een offday. Neres nog steeds hopeloos uit vorm, Ziyech veel te veel balverlies... Veltman was weer ouderwets balletjes breed en naar achteren aan het tikken en als ie eens een pass naar voren bracht over meer dan 5 meter dan belandde ie bij PSV. Nee bij lange na niet goed genoeg vandaag. Een matige topper, van beide kanten.
2 -2
AjaxHoorn
Serieus? Ajax was 3 klassen beter.
8 -1
ridwan28
verrassend. Van Bommel is voor de verandering gewoon eerlijk. zegt dat ajax eerste helft beter was.
2 -1
PetrusKeizer
heeft hij er ook bij gezegd waarom? Omdat Ajax meer geld heeft, bijvoorbeeld?
0 -1
ridwan28
Nee vind het lastig om te zeggen maar was het eigenlijk helemaal eens met zijn verhaal. Moest wel natuurlijk wel even aangeven dat zijn ingreep heel belangrijk was maar verder niets raars gezegd.
0 0
ridwan28
Kijk Blind kan wel praten ten Hag!
3 -11
ajaxrulesz
Idioot.
0 -2
ajax4lifebaby
Eens vond ons beter dan PSV en ook meer balbezit. Mooi dat we zelfs uit bij PSV op 60% balbezit zaten.
2 -3
ridwan28
was afgelopen 4 seizoenen ook zo. zegt niet zoveel. gaat om de winst en de punten. Geilen op balbezit noem ik dat
2 -5
AFC34
Vind ik nog weinig tegen psv, dit haalt emmen daar ook qua percentages haha.
0 -1
Starkoo
We hadden een einde moeten maken aan die 50 niet verloren thuis wedstrijden van PSV, maar ja de wil om te winnen was er niet, jammer dat Ten Hag Marin in bracht die gewoon het niveau nog niet heeft.
0 -10
PetrusKeizer
die Marin... die heet toevallig Donny, van voren? Donny Marin. Heeft t nivo nog niet. Toch?
0 0
..::Rootje::..
Ook Schuurs erin brengen was onvergeeflijk.
Dankzij dat hij verkeerd instapte kon Malen één op één komen met Onana.
2 -2
Tecmessa
Ehhh, één op één met Scherpen hè? Je zat weer niet op te letten bij de wissels zeker?
2 0
Leon_ajax
Marin is er niet ingekomen?
2 -1
insectenverdelg
Kijk daar ging ten Hag de fout in. hrt niet brengen van Marin. :)
0 0
ridwan28
Ten Hag kan echt slecht praten. We waren iets beter en hadden moeten winnen maar meneer doet alsof we ze hebben weggespeeld. Toch cursusje met de pers praten nemen
5 -7
AjaxHoorn
Jij vond ons iets beter? Ajax was echt een paar klassen beter maar heeft hele grote kansen niet afgemaakt.
2 0
Schwalbino
Kinderachtig om het nu over zijn praten te hebben. Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.
3 -3
ridwan28
Ik bedoel niet zijn spraak. gaat om wat hij zegt.
2 -2
oudzuid2
eens. z'n interviews zijn meestal weinig inhoudelijk en een hoop gehakkel. gelukkig kan ie wel een elftal trainen :)
0 -1
Schwalbino
In principe gewoon te weinig arbeid erin gegooid. In de arena zal dat anders zijn.
1 0
Lagasj
Als je Promes en Neres opstelt vraag je om problemen.
Valt mee dat ie de Jong er niet ingezet is.
1 -11
ajaxrulesz
Je hebt niet veel andere smaken he.
1 0
insectenverdelg
Gedicteerd vind ik iets overdreven. Waren de betere, maar niet zo dominant als ik grhoopt had.
3 0
RaynoFischer
Jij had verwacht dat we er even overheen zouden lopen?
0 0
ETM
We hebben ze bepaald niet weggespeeld. Maar dat is wat anders. Gedicteerd dat klopt wel. Ajax maakte bijna 90 minuten het spel. Rond de 60% balbezit. PSV speelde puur op de omschakeling, zoals je ook zou verwachten.
4 0
insectenverdelg
Maar dicteren is meer dan balbezit naar mijn mening. Bij dicteren wil ik meer zien dan een paar kansen. en steeds billenknijpen bij de omschakeling.
1 -1
ETM
Dicteren is voorschrijven is inititatief bij Ajax. Klopt toch gewoon?
Ik ben het wel eens dat dat Ajax te weinig heeft gecreeerd. Ajax was sterker maar niet veel sterker.
De omschakeling van PSV is ook gewoon link, lopen momenteel een paar goede spelers. Ik vind hun aanval beter dan vorig seizoen.
3 0
insectenverdelg
Toch us dit voor Ajax makkelijker te bespelen. Als Luuk er nog was, hadden ze veel makkelijker de lange bal kunnen hanteren. Nu is het alleen maar snelheid waar je op moet letten
0 0
ETM
Dat is waar, maar ik vond de wedstrijd van vorig seizoen wel echt een spookwedstrijd. Vond zowel Ajax als PSV vandaag beter.
2 0