Rasmussen scoort wéér, Hansen maakt 'rentree'

BartVeenstra, 21-09-2019 om 16:30, 25598 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 21 september. Ajax Onder-16 kende geen genade met Sparta, Ajax Onder-15 won knap met 1-3 bij PSV, Ajax Onder-17 boekte haar eerste overwinning van het seizoen en ook Ajax Onder-19 won. Uit bij sc Heerenveen werd het 1-3. 

FT | Ajax O16 - Sparta Rotterdam O16 (9-0)

Ajax O16 heeft op Sportpark de Toekomst huis gehouden tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. De jonge Amsterdamse talenten wonnen met liefst 9-0, terwijl het elftal ook nog dichtbij de 10-0 was.

Al snel in de wedstrijd was het 1-0. Chahine van Bohemen krulde een vrije trap schitterend in de hoek. Ajax bleef de aanval vrolijk opzoeken en het duurde dan ook niet lang voordat de 2-0 een feit was. Nassef Chourak dribbelde in, Gabby Misehouy kapte zijn tegenstander uit en wist vervolgens Jaydon Banel te vinden. Laatstgenoemde kwam naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

Het volgende doelpunt namens Ajax werd gemaakt door Loed Klaasen, waarna Julian Rijkhoff nog voor rust ook zijn doelpuntjes kon meepikken. Bij zijn eerste scoorde hij met een subtiel lobje, terwijl hij vlak erna met een rake kopbal - uit een voorzet van Amourricho van Axel Dongen - voor de vijfde Ajax-treffer zorgde.

Ook na rust waren de Amsterdammers direct trefzeker. Na een individuele actie bracht Misehouy Ajax O16 op 6-0. Ajax liet vervolgens mooi voetbal zien met korte combinaties en enkele hoogstandjes. Toch duurde het even voordat de doelpuntenmachine weer op gang kwam en dat gebeurde in de slotfase. Van Axel dongen beloonde zijn goede wedstrijd met een mooi doelpunt. Vlak erna wist invaller Achraf Oughcha uit de rebound te scoren. Het slotakkoord was vervolgens voor Timo Jansen die raak schoot uit een voorzet van Divaio Bobson. Het publiek riep om een tiende treffer en die kwam er bijna. Helaas voor Ajax O16 kopte Bobson een voorzet van Van Axel Dongen op de paal.

Opstelling Ajax O16:

De Graaff; Jermoumi, Aertssen, Chourak, Van Bohemen; Jansen, Misehouy (Dubois 60'), Klaasen (Oughcha 60'); Banel, Rijkhoff (Bobson 52'), Van Axel Dongen.

Wissels Ajax O16:

Setford, Chahid, Dubois, Bobson, Oughcha, Brussee.

Doelpunten:

1-0 Chahine van Bohemen (4')
2-0 Jaydon Banel (11')
3-0 Loed Klaasen (18')
4-0 Julian Rijkhoff (25')
5-0 Julian Rijkhoff (27')
6-0 Gabby Misehouy (46')
7-0 Amourricho van Axel Dongen (72')
8-0 Achraf Oughcha (76')
9-0 Timo Jansen (79')

FT | PSV O15 - Ajax O15 (1-3)

Ajax O15 heeft het eerste elftal van Ajax zaterdagochtend het goede voorbeeld gegeven. De jonge Amsterdamse talenten wonnen met 1-3 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van PSV. Noah Gesser wist tweemaal te scoren, terwijl het andere Ajax-doelpunt werd gemaakt door Silvano Vos.

Opstelling Ajax O15:

Steur; Turner, Henry, Agougil, Easmon; Vos, Speksnijder, Gorter; Hamouchi, Gesser, Kalokoh.

Wissels Ajax O15:

Mateyo, Rasing, Verschuren, Leembruggen, Reiziger, Egah.

Doelpunten:

0-1 Noah Gesser (pen.)
0-2 Silvano Vos
1-2 Isaac Babadi (pen.)
1-3 Noah Gesser

14.30 uur | Ajax O17 - FC Groningen O17 (2-1)

Ajax Onder-17 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de competitie. De jeugdige Ajacieden wachtten tot dit weekend nog op de eerste overwinning van het seizoen, maar FC Groningen moest er op Sportpark de Toekomst aan geloven: 2-1.

Kian Fitz-Jim, overgekomen van AZ Alkmaar, maakte zijn rentree op het middenveld en liet zich in de eerste helft positief zien. De nieuweling zag een andere nieuweling de score openen: opnieuw was het Christian Rasmussen die met een knap schot met zijn linker in de verre hoek het net vond: 0-1.

FC Groningen kwam langszij, maar moest in de tweede helft toch buigen. Opnieuw was het Rasmussen die scoorde. De Deen werd bediend vanaf de rechterkant door Raphaël Sarfo en liep simpel de bal binnen. FC Groningen probeerde het nog wel met een slotoffensief, maar Ajax hield stand, waardoor het de 2-1 over de streep trok.


Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel; Dakriet, Dirksen, Hillen, Gooijer; Fitz-Jim, Rasmussen, Baas (Karahasanovic 60'); Martha, Enem (Chourak 60'), Sarfo.

Wissels Ajax O17:

Dijkstra, Van Bohemen, Camara, Chourak, Karahasanovic, Braspenning.

Doelpunten:

1-0 Christian Rasmussen (17')
1-1 Jens Schraven (29')
2-1 Christian Rasmussen (61')

FT | sc Heerenveen O19 - Ajax O19 (1-3)

Ajax Onder-19 heeft zaterdagmiddag een overwinning geboekt op sc Heerenveen. In Friesland stond het lang gelijk, maar werden in de slotfase de drie punten veiliggesteld. Sontje Hansen maakte verrassend minuten na een enkelblessure: 1-3.

In de Youth League verliet Hansen nog met een ogenschijnlijk zware enkelblessure het veld, maar zaterdag zat hij alweer bij de selectie van John Heitinga. De aanvaller begon op de bank, maar viel in de tweede helft in toen het 1-1 stond. Damjan Dostanic had namens Ajax de score geopend, maar Nordin Tahboun zette de thuisploeg op gelijke hoogte.

Tijdens het tweede bedrijf bleef het lang bij deze stand, maar na de entree van Hansen ging het beter lopen. De aanvaller zette een kwartier voor tijd zelf de 1-2 op het scorebord, alvorens Jaymillio Pinas – een andere invaller – de eindstand bepaalde op 1-3.


Opstelling Ajax O19:

Raatsie; Van der Sloot, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Warmerdam, Regeer, Llansana; Pynadath, Dostanic, Ünüvar.

Wissels Ajax O19;

Dieker, Frei, De Waal, Tasci, Hansen, Pinas.

Doelpunten:

0-1 Damjan Dostanic (52', pen.)
1-1 Nordin Tahboun (57')
1-2 Sontje Hansen (74')
1-3 Jaymillio Pinas (85')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Er zijn een aantal jeugdaankopen gedaan, waarvan je stilletjes aan kunt gaan zeggen dat die het goed doen. Met Rasmussen als beste voorbeeld. Goed te zien dat Ajax hier in slaagt en dat er dus per lichting echt veel talent wordt geproduceerd. Meer dan de 1-3 spelers per lichting, die je vaak hoort.
1 0
Sterspeler
Wie zijn volgens jullie de grootste talenten in deze lichting? Tot de generatie van Nouri volgde ik het redelijk actief. Tegenwoordig lukt dat helaas niet altijd meer..
0 0
Onpartijdig
Goed om te zien dat de blessure van Hansen flink lijkt mee te vallen!
8 0
AjaxDaniel
Gelukkig ja, heb erg veel vertrouwen in die jongen
3 0
NouriVandeBeek
Ik geniet van simpele dingen dus de invalbeurt van Chourak was wel leuk. Opendraaien en de ruimte zoeken. Een verademing vergeleken met Baas.
4 0
trodat4030
Speelde vandaag zeer aardig, was véél minder aan het dribbelen dan hij normaal in o16 en vorig seizoen in o15 doet/deed. Ik vind hem daar heel vaak net 2-3 sec te lang aan de bal blijven waardoor goede mogelijkheden alweer verkeken zijn. Vandaag zag ik dat veel minder.
4 0
wolterx
97e minuut, beetje extreem lang blessuretijd. Wel uiteindelijk nog knap over streep getrokken, had eigenlijk niet zo spannend mogen worden.
1 0
036AFCA97
Kan helaas niet kijken. Wie speelden er goed o19? Hoe deed Unuvar het?
0 -2
DUDE92
O19 was voor zover ik weet niet te zien, behalve voor de vele meegereisde supporters natuurlijk. O17 speelt een best matige pot, al heb ik niet de hele wedstrijd aandachtig zitten kijken.
2 0
trodat4030
Ze spelen uit gabber. Wij kijken o17.
1 0
wolterx
En wat slecht van Rasmussen. Passt hem gewoon naar de keeper in de 1 op 1, bizar.
2 0
DUDE92
Mooi dat Hansen meteen weer minuten kon maken (en scoren). Leek op het eerste oog een best nare blessure over te houden aan de YL.
3 0
wolterx
Nummer 3 van Groningen is wel een leuke speler trouwens.
2 0
wolterx
Debuut van Van Bohemen nu ook. Zal op linksback gaan spelen lijkt me.
1 0
wolterx
Buitenspel goaltje nu voor Groningen, zag er weer niet helemaal solide uit achter.
1 0
DonQ
De wissels zorgen gelijk voor een stuk meer schwung bij Ajax O17. Komt ook omdat Rasmussen nu in de spits staat waardoor je daar veel meer voetballend vermogen hebt. Bij Enem liepen alle aanvallen spaak.
3 0
wolterx
Die schiet hij nog goed binnen, wel buitenspel.
1 0
wolterx
Wat een prachtige goal zeg. Rasmussen met zijn 2e maar wat een aanval
2 0
wolterx
Karahasanovic en Chourak erin, geen gekke wissels. Rasmussen naar de spits.
3 0
Onpartijdig
Eigenlijk de eerste keer dat ik dit elftal zie, eerste helft vond ik wat stroperig (maar wellicht ben ik wat streng) , weinig uitgespeelde kansen, veel schoten van tweede lijn. De voorste drie hebben het lastig vind ik, de 3 op het middenveld kunnen meer dan prima voetballen. De CV's durven in te dribbelen en strak te passen. Prima vrije trap ook van Dirksen. Dakriet vind ik nog vrij weinig brengen in balbezit, Gooijer niet echt gezien behalve op het laatst een paar keer. Lijkt een prima basistechniek te hebben.

Ik zie nu vooral controle bij O17, maar ze zijn nog niet echt dominant (weinig uitgespeelde kansen). Al missen ze volgens mij wel wat spelers.
2 0
wolterx
Is vooral wachten tot Brandes en Campagne weer terug zijn. Aanvallend is het te matig imo. Rasmussen is al een hele goede versterking die als iedereen terug is in de aanval gaat spelen. Mag van mij best nog een speler bij voorin. Sarfo, Braspenning en Enem gaan niet wekelijks verschil kunnen maken. Hopelijk kunnen ze Akande binnenhalen, waren ze aan gelinkt. Ligt nu in de clash met Chelsea en is bijna 16. Zou die extra optie voorin kunnen zijn die het team 'af' maakt. Akande - Rasmussen - Martha zou top zijn. Brandes met Fitz-Jim en Campagne is als middenveld ook in orde. Nu is verschil binnen selectie te groot, helft hiervan was deel van team dat vorig seizoen laatste werd met o16.
1 0
vincent_DV
Ik begreep dat die Akande alles van Ajax al volgde op social media en heeft ook meegetraind met West Ham onder 23 maar is daar niet heen gegaan. Lijkt me niet onwaarschijnlijk als hij echt naar Ajax gaat. Wordt 22 oktober 16. Weet jij toevallig hoe dat werkt bij jeugdspelers uit het buitenland. Geldt het dan ook dat hij dan pas 1 januari speelgerechtigd is?
1 0
wolterx
Is niet ingeschreven, volgende inschrijfmoment is in nieuwe jaar pas volgensmij. Dus lijkt me dat hij dan pas zou mogen spelen. En ja, hij volgt en liked een hoop van Ajax.
0 0
trodat4030
Volgens mij zijn daar wel uitzonderingen op. Cerny kwam halverwege het seizoen en was gewoon speelgerechtigd.
1 0
wolterx
Niet gek natuurlijk want Ünüvar, Rensch, Hoogewerf, Regeer en Bonnah zijn er niet meer bij, zou met die spelers natuurlijk al stuk beter elftal zijn geweest. Is wachten tot van o16 doorgeschoven gaat worden denk ik.
2 0
DonQ
Eens, tot aan de 16 wordt er goed gevoetbald. In de eindfase is het vaak te slordig waardoor je weinig echte kansen ziet.
1 0
DonQ
Best een leuk elftal dit, Fitz-Jim is duidelijke een versterking en Rasmussen blinkt wederom uit. Die Martha kan me ook wel bekoren, hij is alleen wat ongelukkig met de eindpass. De twee backs en de spits vind ik niet het gewenste niveau hebben om in de Ajax jeugd te spelen.
3 0
wolterx
Gooijer opzich leuke speler. Alleen is het geen linksback. Is een rechtsbenige cv. Is ook nog o16, hem zo op linksback gooien met Baas en Sarfo voor hem is ook lastig. Lekker schot nu, treft de paal.
1 -1
appeltje
Waarom zetten ze Dirksen of Hillen dan niet op linksback? Zijn beide linkspoten.
0 0
DonQ
Zijn allebei wel behoorlijk getalenteerde jongens voor de centrale posities. Zonde om die weg stoppen aan de zijkant. Op zich wel prima om de jongere gasten eraan te laten ruiken op een positie met minder verantwoordelijkheid. Al blijft het wel vreemd dat je een van nature RCV op de linksback positie neerzet.
1 0
wolterx
Opzich lijkt Hillen-Dirksen best een degelijk centrum. Tweede helft zal Van Bohemen wel invallen op linksback. Normaal staat of Baas of Aning daar. Is nu beetje behelpen heb ik idee.
3 0
DonQ
Ah dat verklaart een hoop. De linkerkant loopt inderdaad niet lekker. Baas toch een beetje een grijze muis en Sarfo is wat wild.
1 0
wolterx
Fitz-Jim en Rasmussen duidelijk meeste voetballend vermogen, Martha ziet het wel alleen uitvoering slordig. Centraal duo ook in orde. Wachten tot Brandes en Campagne kunnen spelen. Rasmussen spits in dan, is een gigantische upgrade TOV Enem daar.
3 0
Onpartijdig
Die Fitz Jim staat wel altijd vrij, nu mooie dribbel ook. Prima eerste aanname ook steeds
1 0
Onpartijdig
Mooi gedaan door Rasmussen, gelijk Martha vrijgezet
1 0
wolterx
Wat een geklungel even achter. Via Baas nog onhoudbaar voor Vd Heuvel ook. Zonde.
1 0
Onpartijdig
1 1, matige uittrap van de keeper ook, gingen veel dingen mis
1 0
MK77
Fitz Jim versnelt het spel mooi
0 0
Persian07
Erg fijn dat Hansen op de bank zit. Ik dacht eerst aan een hele ernstige blessure. Dat valt dus gelukkig mee. Hoelang ligt Brobbey er nog uit? En Taylor?
0 0
wolterx
Rasmussen weer goaltje. Dirksen en Fitz-Jim sterk begonnen. Enem niet bepaald
2 0
Ajax95Duivendrecht
Speelt hij weer op de positie achter de spitsen?
0 0
wolterx
Ja, Baas en Fitz-Jim achter hem. Hij kort achter Enem. Sarfo en Martha vanaf de flanken.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Thanks!
0 0
OV020
Heerlijke goal weer!
0 0
Onpartijdig
Knappe goal zegt, direct met links uitgehaald! 1 0
1 0
wolterx
Fitz-Jim gaat starten dus, mooi om te zien. Ben benieuwd hoe wisselwerking met Rasmussen gaat zijn op middenveld.
4 0
DonQ
Ik ben ook heel erg benieuwd naar Fitz-Jim, veel goede verhalen over gehoord.
0 -1
ram
Slecht. Haal dan ff de tien.
1 -1
insectenverdelg
Moet O19 nou wel of niet spelen? t staat hier boven wel in de tekst, maar staat er niet als wedstrijd bij
0 0
Tomido
Staat er wel bij spelen half 3 uit tegen Heerenveen , maar gewoon onder de YouTube pagina.
1 0
OV020
@wolterx @tomido Hoe zit het met de ontwikkeling van Bobson? Leek eerst ook wel een leuke speler te worden.
0 0
Tomido
Bobson heeft momenteel een beetje de pech dat hij achter Rijkhoff in de pikorde staat. Kwam er in de 2e helft in en je kon nog steeds wel zien dat die jongen gewoon zoveel techniek heeft, alleen is het net een andere type speler dan Rijkhoff waarmee hij iets minder in het spel van de o16 past en er meerdere wissels gedaan moeten worden om hem te laten renderen.
2 0
OV020
Dank voor de reactie!!
0 0
Oordopjes
Jammer dat onder 19 niet wordt uitgezonden, konden we Unuvar in actie zien.
2 -1
DUDE92
Hopen dat er voor de verandering een samenvatting van o16 komt
1 -1
wolterx
Gesser weer fit en 2 goaltjes in Eindhoven, mooi voor hem. 1-3 nu. Tegengoal penalty.
2 0
wolterx
Ook eindstand. Perfecte score nogsteeds voor o15. 3 competitiewedstrijden gespeeld. 14 goals voor, 2 tegen. AZ en PSV al gehad.
3 0
wolterx
O15: Steur; Turner, Henry, Agougil, Easmon; Vos, Speksnijder, Gorter; Hamouchi, Gesser en Kalokoh. Gesser scoorde een penalty om Ajax op 0-1 te brengen.
3 0
DonQ
Hey Wolter, het valt me op dat de O15 uitstekend is gestart dit seizoen. Echter, ik heb nog niet echt een goed beeld van de spelers.
Wie vind jij de grootste talenten van deze groep?
0 -2
wolterx
Hebben zich goed versterkt. Henry die over is gekomen van Utrecht maakt een hele sterke indruk, Easmon op linksback is op eerste oog te groot, sterk en snel voor o15. Lastige speler om tegen te staan als buitenspeler. Kalokoh maakt een hele goede indruk, gaat veel 1v1 aan en is vrij handig en heel direct. Is ook de MVP van team momenteel. Zelf heel erg gecharmeerd van Vos op het middenveld. Zal normaal met Speksnijder en Van Driel middenveld gaan vormen, mooi technisch middenveld kan dat worden. Speksnijder iets meer oog voor aanvallers, Vos en Van Driel (nu geblesseerd) in opbouw meer betrokken al zou Henry ook op 6 kunnen. Centraal achterin met Agougil (nieuw dit seizoen), Henry en Verschuren best wat opties. Hamouchi heb ik geen idee wat ik ervan moet vinden, redelijk lang al heeft iets weg van El Ghazi. Speelt rechtsvoor. 2 spelers zijn al doorgeschoven met Rijkhoff en Misehouy, vooral laatstgenoemde is zeer goed. O15 lijkt een sterk team dit seizoen, ben heel benieuwd hoe ze het blijven doen. Even kort antwoord op einde; Vos, Kalokoh en Henry lijken me de 3 beste spelers momenteel. Speksnijder, Agougil en Easmon wil ik nog vaker zien spelen maar vond ze tegen Excelsior goed spelen. Nu staan ze ook 2-0 voor, Gesser en Vos.
4 0
RayJordaan
Hey Wolter, vind jij Misehouy exceptioneel goed? Categorie Unuvar?
0 -1
wolterx
Ik vind hem buitencategorie. Is lang geblesseerd geweest afgelopen jaar maar heeft echt alles. Is fysiek sterk, draait vrijwel altijd goed open, scoort makkelijk, kan mannetje passeren en is technisch verfijnd. Hij is van de zomer van 2005, net 14 dus maar geloof dat hij o17 kan spelen dit seizoen mits hij fit blijft.
2 0
DonQ
Dank Wolter en Tomido! Dit soort reacties kan ik erg waarderen. Hopelijk kan ik dit seizoen wat wedstrijdjes van ze meepikken.
1 0
Tomido
Ik ben niet Wolter haha, maar ik persoonlijk vind Silvano Vos toch wel het grootste talent van deze ploeg. Speelt vooral als zes en heeft aan de bal zoveel rust, balgevoel en overzicht/inzicht dat die echt een hele belangrijke aanvulling is op aanvallen van de o15
2 0
wolterx
Vos is klasse inderdaad. Vos, Kalokoh en Henry vind ik meest interessante spelers momenteel. Wat vind je van Speksnijder en Easmon? Speksnijder ziet het wel maar nog wat slordig in uitvoering vaker, maar heel positief dat hij het allemaal lijkt te zien. Easmon leek tegen Excelsior wel een bulldozer, zo snel, sterk en nog degelijk aan bal ook.
2 0
Farenza
Loed Klaassen zie ik laatste tijd vaak voorbij komen. Iemand meer info over hem (speelstijl, potentie etc.)?
0 -1
willieovertoom
Een technische middenvelder die vrij veel goals maakt. Heb ‘m vooral in de o13 vaak zien spelen en viel me toen op. Vormde toen een middenveld met Bobson en Dubois. Klaasen kan heerlijk wegdraaien in z’n aanname en het spel gemakkelijk verleggen.
1 0
wolterx
Leuke opstelling bij o16 zeg. Jermoumi, Chourak en Van Bohemen alle 3 veel aanvallend kwaliteiten achterin. Technisch stuk beter onderlegd dan gemiddelde verdedigers. O15 in Eindhoven ook al 1-0 voor.
2 -1
Tomido
De o16 is misschien aanvullend de sterkste verdediging van de jeugd teams. Jermoumi en Chourak zijn ook nog eens hartstikke snel. En Aertssen is dan de fysieke/lange laatste man om de lange bal te onderscheppen.
1 -1
wolterx
Denk je dat Jermoumi rechtsback blijft spelen? Vorig seizoen veelal als 10 of rechtsbuiten gespeeld, kan ook goed op rechtsback zeiden ze al. Aning en Brandes zouden ook nog opties zijn als ze niet bij o17 zitten, lijkt achterin best snor te zitten bij o15 en o16 al liep Oehlers wel riot tegen o16 met Utrecht eerste pot.
1 0
Tomido
Als je ziet hoe het nu staat lijkt het opzich wel een grote mogelijkheid om hem hier te laten staan. Hij en Jaydon voelen elkaar ook gewoon heel goed aan (vooral idd omdat Jermoumi veel rechtsbuiten heeft gespeeld), waardoor die rechterflank altijd gevaarlijk is. Aning en Brandes lijken idd re zijn doorgeschoven. Spelen nu met Brussee en Aertssen nog centraal. Wat jouw bericht hierboven betreft heb ik die spelers nog niet heel intensief gevolgd. Is nog steeds vooral o9 tot o12/o13-2 en probeer dan later op de dag als ik nog niet moe ben soms wedstrijdje van leeftijdsklasse erboven mee te pakken
1 0
wolterx
Ach, is ook geen straf om naar Levi, Pharell, Emre, Abdellah, Ilai en Denzel te moeten kijken toch, haha. Lijkt me ook leuk om jongere jeugd wat vaker te zien spelen.
1 0