Ten Hag eist meer 'normaal getik' van zijn ploeg

DouwedeVries96, 18-09-2019 om 08:15, 14211 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Na enkele spelers was ook Erik ten Hag niet te spreken over de frivoliteit van Ajax dinsdagavond. Dit liet hij weten tegenover Ajax TV. 'Op een gegeven moment wordt het 'te open', dat is onze eigen fout. We worden te frivool.' 

Volgens de oefenmeester slaat zijn ploeg dan door. Tegen de ervaren jongens heeft Ten Hag gezegd dat 'er normaal moest worden gedaan'. Minder frivoliteiten. Meer zakelijkheid en 'normaal getik'. Ook hij roemde doelman André Onana tegen Lille OSC. 'Hij hield een paar ongelofelijke ballen d'r uit. Dat is fantastisch voor hem, dat hij zich zo kan onderscheiden. Maar wij laten het wel gebeuren dat die kansen ontstaan.' Ten Hag roemde niet alleen maar zijn achterhoede. Lisandro Martínez en Hakim Ziyech schaarde hij ook onder de absolute uitblinkers. 

Gevraagd naar de uitslag van Chelsea - Valencia CF (0-1, red.) gaf Ten Hag te kennen dat 'hem dat niks verbaasde'. 'In deze poule kan alles. Iedereen kan van elkaar winnen. Daarom zal het ook voor ons nog een behoorlijke kluif worden om door te komen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Derksen & co zullen deze kans voor open doel niet missen. 'Ten Hag, de normaal getikte trainer'.
0 0
Kikke
Ten Hag blijft een oetlul, hij begrijpt er weinig van. Wat wil je dan een Ziyech en een Tadic die niet voorbij een speler kunnen komen? Zolang het bij het goal van de tegenpartij is en niet meteen fataal, zou ik ze lekker laten darren. Anders staat alles stil, en kom je er niet doorheen. Hiervoor komen de mensen naar het stadion. Volgens mij zei Guardiola ook, tot aan 3/4 kwart van het veld is het structureel opbouwen, daarna kan de eigen creativiteit aan te pas komen. Nu zie je anders nogmaals dat er niet door heen te komen is. Reizigers hand zie je nu, lekker hard passen op elkaar, over de grond, snelheid er in houden. Top wedstrijd gezien gisteren, en zeker ook met die frivoliteit, daar wordt jaren later nog over gesproken, niet over dat saaie terug spelen en balletjes breed. Zolang het niet fataal is lekker laten gaan....
1 -7
EKS
We hadden net zo goed met 2-3 kunnen verliezen met exact hetzelfde spelbeeld, maar joh gelukkig hebben een genoten...
1 0
Rentokill
Er is een verschil tussen frivool en té frivool dat je niet meeneemt en daarom de plank mis slaat.
2 0
Naoro
Het kriijg mij op me puntje van de stoel en een big smile op me gezicht, heerlijk om Ajax zo te zien spelen
4 -2
JanBiesbos
dat frivool dat is begonnen tijdens de uitwedstrijd bij tottenham. Dat de rest verdediging een probleem is dat was al thuis al tegen tottenham.
1 -11
Raoul14
Ajax is frivoliteit, zeker als je ruim voorstaat mag je het publiek best verwennen. Voetbal is amusement en er zijn er maar weinig die dat begrijpen.
3 -1
Lazell
Als het nuttig is, is het amusement. Hakje, achter het stambeen en een Zidane draai om 5 seconde later een grote kans tegen te krijgen vind ik absoluut geen vermaak. Of zit jij dan wel lachend op de bank?
5 -3
SjaakWolfs
Stambeen?
3 0
Rentokill
Ja je kan tegenwoordig niet meer je eigen reactie corrigeren. Zó iritant. Vooral als er dan opmerkingen over komem.
1 0
ram
Eens; ik vind het prima als het effectief is. En dat was het vaak. Maar op een gegeven moment was het echt gekut. Ik vond het laatste half uur zó rommelig. Beetje onprofessioneel.

Ik zie dan graag dat ze controleren en op balbezit rustig aan proberen om een 4e te maken, zonder de boel open te gooien. Dan kun je het publiek ook vermaken - waarschijnlijk zelfs meer.
2 -1
Simpelishetmoeilijkst
Misschien was het te frivool, maar dat de mensen van Ajax genieten is het allerbelangrijkste, zoals ene Johsn ons ooit heeft bijgebracht. Als je saai, zakelijk voetbal wilt zien, contracteer dan Mourinho, want dat wordt niks voor ons.
3 -1
f.m.d.
Had Ajax maar Mourinho voetval gespeeld, toen het 2-0 voor stond tegen Tottenham
0 -1
PetrusKeizer
dat is juist de clou: dat hebben ze toen geprobeerd, maar zijn ze niet gewend. Het werd dus een soort paniekvoetbal.
0 0
Robbie en de Kock
Het begon eigenlijk al tegen Heerenveen.
Promes veroorzaakt een soort extra adrenaline in het team en Ziyech was daar als eerste gevoelig voor.
Promes zijn enthousiasme werk dus aanstekelijk. Er ligt voor Tadic dan een taak om het een beetje in de hand te houden dit hakjes en pirouettes circus.
Ik kon er ook wel van genieten trouwens. Sommige acties waren gewoon functioneel. Dest zijn dubbele Zidane en Neres hakbal langs de lijn!
4 -1
gunithater
Oke, iedereen heeft z'n vingertje gewezen. Nu weer verder genieten van de 3-0, goed spel en koppositie in de poule!
3 -1
Cello
Ik ben er helemaal niet bang voor, dat EtH en zijn staf genoeg punten hebben gezien, waaraan nog flink gewerkt kan worden. En dat nadat je een wedstrijd met 3-0 in de CL hebt gewonnen. En dat ervaar ik alleen maar als positief en ik denk dat het de trainersstaf wel toevertrouwd is om veel zaken weer te verbeteren.
Gelukkig scoorde Lille niet, maar zeker 3 counters, waaruit ze zomaar hadden kunnen scoren,
kunnen heel goed geanalyseerd worden. Daaruit kan men weer lessen leren. En van daaruit weer stapje voor stapje verbeteren.
0 -1
Kikke
ja maar dat heeft niks met de frivoliteit te maken als wel met het terug verdedigen. daar schortte het wel aan...
0 0
Ajax114
Ach ja Promes en Neres deden dit en waren de minste op het veld. Vond het super irritant. Laat met name Neres eens een goede wedstrijd spelen dit jaar. Het is hopeloos met hem en gaan zo nooit meer 50 M voor hem vangen.
1 -16
PetrusKeizer
dus een speler moet top presteren want anders kan je hem niet voor goed geld verkopen. Ik dacht dat ik als ajacied niet als koopman naar Ajax zit te kijken, maar Neres graag goed zie spelen omdat ik mn club graag goed voetbal zie spelen EN winnen. Van een David in vorm kan ik genieten. En een David die nog niet de topvorm heeft maar zich 100% inzet en op momenten heel nuttig is voor t team verdient mijn/onze steun.
0 0
FernandoRedondo
Neres geeft gewoon weer een assist op de 2e goal van Alvarez, hij is niet in vorm maar nog steeds van waarde. Gaat dus helemaal goedkomen met hem dit jaar.
2 0
Wimmel
Geniet nou van wat er wel goed gaat man. En so what dat Neres zijn waarde op het moment af neemt. Vorig seizoen zat hij in deze periode vaak op de bank om na de winterstop te schitteren.

3-0 winst en diverse zaken voor EtH om aan te werken. Prima dinsdagavond!
5 0
Cello
Inderdaad. Het is slechts een kwestie van tijd dat óók Neres weer zijn niveau aan tikt. En dat zelfde geldt ook wel voor Tadic.
En dan vergeet ik maar even, dat Tadic niet helemaal okselfris van de interlands terugkeerde èn dat je dat ook voor Neres kan zeggen na zijn kopstoot met Casemiro bij de interland van Brazilie.
Maar beide komen heus wel weer in vorm.
3 0
trainerdv
Hij heeft gelijk. Het was een wedstrijd waar bij een 3-1 ons nog best eens een penibele eindfase kon opleveren. Ik hou ook meer van zakelijk blijven en nog 4-0 maken. Soms zijn frivoliteiten erg funtioneel, maar nu sloeg het inderdaad wat door
2 -1
Koekepeer
De helft van de zogenaamde frivoliteiten was gisteren gewoon echt functioneel. Behalve de helft van de acties van Neres
3 -6
Ajax-Amsterdam
Ja precies dat vond ik dus ook. Door die frivoliteit zet je de tegenstander sneller op de verkeerde been en kan je het bal nog sneller spelen. Bovendien die Zindaantjes waren ook wel nodig om de balbezit te behouden, anders ben je hem waarschijnlijk kwijt als je de bal niet kwijt kan op dat moment en kan Lille weer counteren. Dus uiterst nuttig.
3 -1
Joseph
Het was vooral Promes die ik bezig zag met die frivoliteit, maar hij werd daar niet slechter van. Misschien is hij daar gewoon beter in dan zakelijk de bal rond spelen, daarin vond ik hem namelijk niet al te best gisteren.
Ik ben dus heel benieuwd of Donny de plek van Alvarez krijgt, of dat hij die van Promes krijgt. Ik hoop Alvarez, maar ik vraag me af wat ten Hag gaat doen.
1 -6
Ajax27
Ik snap het wel van Ten Hag. Voor ons in het stadion was het geweldig te zien. De oeeehh's e owwww's gingen rond, dus voor ons was het geweldig om te zien. Maar je zag ook idd direct meer knullig balverlies door dat hele gedoe waar een aantal kansen uit ontstaan. Hoe zeer ik ook hou van de keeper en zijn geweldige reddingen, het kan niet met 3-0 zijn dat je zoveel 100% kansen weggeeft.
4 -1
De Stift
Toch heerlijk. Ajax wint met 3-0 in de CL, speelt bij vlagen de tegenstander dol en heeft met technische hoogstandjes het voetbalminnend Europa doen genieten. En iedereen bij Ajax ‘be like’: het moet beter. Yes Europe: we are back!
15 0
RuffRhythim
Ja precies, ik zou me er alleen aan storen als je niet in winnende positie verkeert.
2 0
Rentokill
Hahaha precies. En als we dan de CL Finale winnen dat dan de zeiksnor op TV het allemaal maar povertjes vond en dat de tegenstander erbarmelijk was.
4 0
bdsngsfs
Hoogmoed komt voor de val. Dat zagen we vorig jaar al toen Madrid dacht dat hun thuiswedstrijd tegen Ajax een formaliteit zou zijn. We moeten nog uit bij Lille. Waarschijnlijk gaat Ajax dat wel winnen. Maar ga je zo 'frivool' spelen, met een open huis achterin, dan is het snel afgelopen wanneer je tegen een echt goede ploeg speelt. Dit Lille was armoedig slecht. Ajax moet even zijn plaats kennen. Anders gaan ze vroeg of laat gewoon voor hun broek krijgen, zoals Madrid vorig jaar is overkomen.
2 -3
Murtagh
Heel het stadion stond op de banken gister in die fase dat het teveel een circus was dat is ook wat waard.
4 -1
FreddyAX
Er werd inderdaad na de 2-0 iets te fleurig getikt, was tegen H'veen ook al na de 3-0.
Heel erg kan ik het niet vinden,we willen graag spektakel zien maar tegen een CL ploeg kan je dat opbreken.
Ik hoop dat Derksen en ook Kieft hun fles azijn leeg hebben gedronken,wat een zuur commentaar na de wedstrijd zeg.

Er is wel wat te verbeteren maar de contouren worden duidelijker , als vd Beek terug is kan Alvarez op RCV (hoewel Veltman het gisteren best goed deed) en verder met dit elftal.
Martinez ontwikkeld zich net zo snel als Nico bij ons, ik vind het een heerlijke speler die ook inderdaad gif meeneemt.

Hopelijk gaat het vizier op PSV en halen we daar minimaal een punt,winnen zou ook lekker zijn en is zeker niet uitgesloten.
6 0
KlasseLasse
ben het met ten hag eens! ook die laatste 20 minuten moet je gwn vol gas gaan! dan gaan ze lopen kutten en krijgen zei nog kansen dat moet je niet willen gwn door gaan
3 -1
AjaxHoorn
Je speelt de topper zondag. Als je weet dat Ziyech pijntjes had, martinez niet helemaal okselfris meer was dan moet je na 3-0 gas terug nemen en zorgen dat je superscherp aan PSV - Ajax kan beginnen.
0 0
MarcelvTol1971
De invalbeurt van Noa Lang was bedroevend. Wat een vertoning. Je vraagt gewoon om een vreselijke rondschop als je zo loopt te voetballen.
5 -9
ETM
Zit je dit nou in elk topic te roepen?
Lang viel idd niet sterk in, veel te vrijblijvend, maar dat woekerde in die fase ook een beetje in de ploeg, en hij is nog jong he.
Maar het is nauwelijks relevant te noemen. Relevanter is zelfs DAT hij inviel. Leuk voor die jongen. Weer kwam hij voor Ziyech. Ik vermoed ook dat hij als het ware achter Ziyech zit.
9 -1
Rentokill
Zo is dat. Plus hij heeft nu ondervonden op welk niveau hij mee moet kunnen.
4 0
altijdwelwat
Nou Erik het stadion stond op zijn kop bij al die hoogstandjes, daar kom je toch voor naar het stadion. Om mensen dingen met een bal te zien doen , die je zelf niet kan. Ik snap die gedachtengang nooit zo goed , voetbal is toch vooral mensen vermaken ?
4 -7
PetrusKeizer
jawel. maar vind je ook niet dat dat alleen maar kan tegen zwakke tegenstanders? ik vond Lille nou niet bepaald zwak. Ik vind winnen belangrijker dan zaalvoetbalachtige taferelen. En dat vinden de spelers zelf ook. Ze zeggen nu ook zelf dat het 'circus' op gegeven moment te ver werd doorgevoerd.
3 0
Truth
Ja, maar wel graag een beetje met mate. Als een Martinez functioneel een pirouette maakt is dat prachtig. Als Ziyech drie keer iemand een panna geeft is dat ook prachtig, omdat het functioneel heeft. Maar als Lang voor het eerst in de CL speelt en hakballetjes gaat geven die in de voeten van een Fransman belanden, dan gaat het mij een beetje te ver. Ik hou van de branie van Lang, maar in zo'n wedstrijd vind ik dat je ook een beetje "je plek moet kennen" als invaller die de overwinning veilig moet stellen en gewoon ff normaal moet doen
8 -1
Koekepeer
Precies dit
2 0
PetrusKeizer
zo is dat. Lang zal in de kleedkamer na deze pot ook wel ff netjes op zn plek gezet zijn.
5 0
stefanwillem
Nee, dat kan als je 4/5-0 voor staat maar het werd bij 2-0 al een circus waar ook een grote kans voor Lille uit voort kwam.
8 -1
Labrador
Ja en resultaat halen. Stel nou dat dit de kwartfinale was geweest en doordat 1 speler zich gedraagt als circus papagaai je in de counter 1 goal tegen krijgt.
4 0
Aspers73
Nee, het kwam zeer arrogant over terwijl we helemaal niet zo veel beter waren. Stoorde me echt enorm aan al die hakjes etc. Een keertje is leuk, niet 10 x in 5 minuten.
9 -2
Mike81
als het 10x in 5 minuten is, en ze houden balbezit, dan maakt t mij echt niet uit
3 0
masterrr
Promes en Noa Lang, niet meer doen. Doe je maar op de training of als je de status van Ronaldinho hebt.
1 -3