Overmars: 'Een specifieke winnaarsmentaliteit'

FinnDekker, 17-09-2019 om 09:55, 6212 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Marc Overmars vindt het groepje Latijns-Amerikaanse spelers een grote toegevoegde waarde voor dit Ajax. Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico voegen 'grinta' toe aan de selectie. Overmars doelt daarmee in De Telegraaf op het gif van deze spelers.

'Een paar jaar geleden is er vanuit de scouting weer iets meer ingezet op de landen in Zuid- en Midden-Amerika', aldus de directeur voetbalzaken. 'Het zijn vaak spelers met een specifieke winnaarsmentaliteit. In algemene zin kun je zeggen dat jeugd daar anders opgroeit dan hier en dat vormt ze ook op een andere wijze. Dat gaat goed samen met de talenten die vanuit onze jeugd in het eerste elftal zijn gekomen.'

Het gif van spelers als Martínez en Álvarez is dus schaars bij Nederlandse talenten. 'We gingen op zoek naar bepaalde karaktereigenschappen die in Nederland steeds minder waren te vinden. Je wilt wel allemaal Matthijs de Ligt'jes, maar de praktijk is anders', besluit Overmars. 

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
En Neres? Das de uitzondering. Hoewel die ook best met gif kan spelen.
1 0
AsensioWillemsen
Ik denk dat die winnaarsmentaliteit niet een regionaal gebonden kwaliteit is. Je ziet het ook terug in Europa, Afrika. Dat gedoe dat ze grinta toevoegen omdat ze Zuid Amerikaan zijn, nee ze voegen het toe omdat het in hun karakter zit
0 0
SilverHaze
Dat heeft te maken met temperament. Dat zit diep in de cultuur gewortelt, maar kan ook een persoonlijkheid zijn. Feit blijft dat ze daar in Zuid-Amerika veel meer van hebben dan in Europa, waar weer andere kwaliteiten heersen. De ontkrachting van je argument staat letterlijk in het artikel... Die Grinta is gewoon enorm schaars in Nederland. Het is niet regionaal gebonden, maar cultureel gebonden.
0 0
BrandjeXL
Nederlanders, ook in jongens uit slechte buurten, weten niet wat het is om echt te moeten overleven. In Zuid-Amerika maar ook in Afrika kan je soms niet over straat lopen zonder die vrees. Het zit niet in hun karakter, het is gevormd door hun afkomst.
0 0
Lazell
Het zit in hun karakter, omdat je het in sommige buurten van Zuid-Amerika anders niet overleeft. Natuurlijk kan een Zuid-Amerikaan een mindere mentaliteit hebben tov een NL-er, maar Overmars zegt niet voor niks 'in algemene zin'.
0 0
Web
Jij ziet geen verschil, heel bijzonder
Zelfs heel veel verschil
0 0
AlexIbarra
Martinez is natuurlijk heel goed bezig maar wat heb ik genoten van Nico sinds hij hier is.

Kijk hoe die jongen een bal binnenkopt en vergelijk dat met een Mitchell Dijks..
Hoe word je zo fucking goed in slidings? Ik heb hem al glijdend een goal zien maken, een voorzet op maat zien geven, een man uit zien spelen, passjes in de voet, enz.

Nu ook nog ff een meesterlijke volley maken. (Eerst springen, in de lucht pas je lichaam draaien om de verre hoek te kunnen vinden, heel lastig.)
Wat een heerlijke linksback en wat een voorbeeld voor Castillo, Salah-Eddine, etc.
Als ik Mitchell Bakker was had ik het een eer gevonden om achter hem te mogen banken.

Pakt misschien een kaart of 4 te veel in een seizoen en positioneel is hij nog niet van het niveau Blind / De Jong (kan ook nog komen). Verder gewoon top.
Krijg meteen zin om te voetballen als ik hem aan het werk zie.
2 0
altijdwelwat
Ziyech , Promes , Lang en Dest beschikken volgens mij ook wel over een over-mijn- lijk- mentaliteit.
3 -2
Web
Wel anders
Ten koste van alles zit bij Tagilafigo , wat hem soms ook onnodige kaarten op levert.
0 0
Lazell
Maar pakt nooit een tweede. Dat is dan ook weer knap. Maar hebben we vorig seizoen volgens mij 2x in de CL gemist omdat hij te veel gele kaarten had. Dat kunnen wij als Ajax moeilijk opvangen zonder ergens kwaliteit in te leveren.
0 0
Benleiden
Oftewel, jongens van de straat.
0 0