Van der Gaag: 'Te laat afstand genomen'

FinnDekker, 17-09-2019 om 09:45, 4514 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mitchell van der Gaag was maandagavond uiteraard blij met het vertoonde spel van Jong Ajax. De beloften wonnen met 2-0 in eigen huis van Jong PSV. De Amsterdammers namen daarmee sportieve revanche na een vervelende nederlaag tegen De Graafschap van afgelopen vrijdag.

Het enige punt van kritiek na de wedstrijd is het feit dat de marge te laat werd verdubbeld. 'Ze (Jong PSV, red.) bleven in de wedstrijd, vanwege de stand. We hebben te laat afstand genomen, maar we hebben uiteindelijk verdiend gewonnen', aldus Van der Gaag voor de camera van FOX Sports.

'We speelden als ploeg beter dan vrijdag. Complimenten voor hoe ze het hebben opgepakt. Er werden andere dingen gevraagd, dat hebben ze goed gedaan.' De trainer moest het vanwege de duels van de O19 en het eerste doen met een andere selectie, vol met jeugdig talent. 'Het zegt veel over de dynamiek bij Ajax. Het is puzzelen. Maar voor die jongens is het heel normaal en ze weten hoe er gespeeld wordt.'

Ryan Gravenberch

Ryan Gravenberch was de grote man bij de beloften. Van der Gaag: 'Hij heeft heel veel kwaliteit. Hij moet nu anders dan vorig seizoen meer doen dan alleen meevoetballen, dat heeft hij prima gedaan. Hij laat zien dat hij naar Ajax 1 wil. De knop is om. Hij steekt er ondanks zijn leeftijd bovenuit.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Ik hoop echt dat Gravenberch snel stappen gaat maken, dat ie een sterke factor wordt in Jong en zo nu en dan mag invallen bij Ajax1.

Waar ze dit jaar nog veel mensen binnenboord hebben kunnen houden, verwacht ik volgend seizoen echt wel dat vd Beek, Ziyech en Neres (mits ie z'n vorm terugkrijgt). Gedurende dit jaar verwacht ik nog dat Alvarez een linie terugzakt en Ten Hag daar een voetballer neerzet. Marin, Ziyech, vd Beek... alle 3 opties voor die positie. Als volgend seizoen 2 van die 3 weg zijn dan is het HÉT moment voor Gravenberch om door te schieten. En dan lekker met 18 jaar z'n eerste volledige seizoen draaien volgend seizoen. Zou erg mooi zijn!
1 0
JariHeijden
Ik zie Ziyech niet naast Martinez komen te staan. Ziyech niet een aanvallende rol hebben. Op tien zie ik hem wel. Maar niet op een van de zessen. Tenzij Ajax met de punt naar achteren gaat spelen, dan zou hij wel op 8 kunnen.

Voor de rest volg ik je volledig.
0 0
ajaxxcied4life
Wat vinden wij van Mitchel van der Gaag mensen?
0 0
Wimmel
Het lijkt erop dat hij spelers leert dat alleen mooi ballen niet meer genoeg is. Dat het tijd is om kwaliteit te koppelen aan bewustwording van taken.

Gravenberch lijkt een mooi voorbeeld te zijn.
1 0
off
Ik vind dat vd Gaag spelers moet ontwikkelen zodat ze klaar zijn voor Ajax 1, ik vind 2 maanden de tijd een beetje kort om daar over te oordelen.
2 0
ajaxxcied4life
Eens hoor. Ik had eigenlijk moeten schrijven. Wat is onze eerste indruk van van der Gaag.

Tot dusver komt hij op mij over als een vaardige trainer met de juiste kwaliteiten om jonge spelers werkelijk beter te maken.
0 0