Ten Hag: 'Ik denk niet vanuit elf basisspelers'

BartVeenstra, 16-09-2019 om 15:50, 8217 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag wil bij Ajax niet spreken over een vast basiselftal. De trainer van de Amsterdamse club heeft namelijk meer dan elf basisspelers tot zijn beschikking en net als vorig seizoen houdt hij vast aan dat principe.

De trainer krijgt tijdens de persconferentie de vraag of hij zijn vaste basiselftal al gevonden heeft. 'Dat zal de toekomst uitwijzen', zegt Ten Hag. 'Wij denken vanuit principes. Ik denk niet vanuit elf spelers. Dat doe ik al niet sinds mijn aantreden. Wij hebben meer dan elf spelers nodig omdat we op drie fronten actief zijn.'

Binnen de selectie van Ajax was het sinds zaterdagavond de vraag wie de openingstreffer maakte tegen sc Heerenveen (4-1). Was het Klaas-Jan Huntelaar of toch Dusan Tadić? Ten Hag grapt erover: 'Wij hebben net vastgesteld dat Dusan hem heeft gemaakt. Joël (Veltman, red.) heeft het opgelost, als scherprechter. Wij hebben dat zelf besloten. Het was een goede assist van Klaas-Jan en ik verwacht nu dat Dusan veel assists gaat leveren aan Klaas-Jan', aldus Ten Hag, die de vraag krijgt of Ajax nog 'in beroep' gaat bij de KNVB. 'Kom op nou Mike (Verweij, red.), ik houd me bezig met die wedstrijd. Is dat nou een serieuze vraag?'

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Er is echt vreemd ingekocht door Overmars.

Het kan met een sisser aflopen als Alvarez complementair blijkt aan Blind en Martinez aan Donny. Maar als dat niet zo is, zitten we echt met een onevenwichtig hart van het elftal opgezadeld
0 0
masterrr
Er is echt vreemd ingekocht door Overmars.

Het kan met een sisser aflopen als Alvarez complementair blijkt aan Blind en Martinez aan Donny. Maar als dat niet zo is, zitten we echt met een onevenwichtig hart van het elftal opgezadeld
0 0
oudzuid2
zit nog een keer de samenvatting te kijken maar die fouten van Blind en Veltman zijn wel ernstig hoor.. dat zijn dan je meest ervaren verdedigers.. dat soort dingen worden in de CL genadeloos afgestraft
2 0
TOOL
En die van Schuurs, worden die ook afgestraft of wil je zeggen dat die tegen een Heerenveen al duidelijk zijn geworden?
0 0
Vlieske
Ga maar is weer wat meer jeugd brengen! Psv heeft minimaal 100 miljoen in handen met malen en ihatarren. Dan is het gat zo gedicht.
1 -9
Hans Kraay Jr.
Bedoel je de Malen die bij Ajax in de jeugd heeft gevoetbald?

En het PSV dat eens in de 10 jaar een eigen talent voorbrengt en de rest bij elkaar koopt(het liefst van Ajax dat jeugd geen kans geeft volgens ene Vlieske).
0 0
Renevanrijswijk
Eens
1 0
Cisco2
Ajax ook. Neres, Donny.

En nog wel wat meer. Maar dan komen we al snel boven de 200mil.
0 -1
Rhythim
Oh daarom speelt psv CL en wij niet...of wacht...nee....
0 -2
FreddyAX
Hij heeft een punt; in het moderne voetbal gaan steeds meer trainers uit van de opstelling waarmee men het maximale resultaat denkt te halen en daarbij is er minder sprake van keiharde afspraken rondom positie of speelwijze.
Dat lijkt me geen verarming maar een verbetering ten opzichte van de vroeger gehanteerde denkwijze waar alleen de"echte" rechtsbuiten of linksback (e.d.) op die plaats konden spelen.

Veelvuldig is gebleken dat blessures en schorsingen er voor zorgden dat spelers op een andere plaats kwamen te staan waarbij er een sterker systeem stond.
6 0
Frankkie
En dan raar vinden dat Erik ten Hag niet naar het Telegraaf gala komt....
5 0
louis60
"Meer dan elf goede basisspelers". Ja hij heeft gelijk. Het zijn er 12. Hou toch op. Op de bank zitten nu voor volgend seizoen misschien drie aankomende basisspelers.
0 -9
Cisco2
14 > 11 ?
0 0
BrentTomassen
Gelijk weer stoken.
5 0
FTS95
Haha, goed antwoord trainer!!
5 0
cantharel
De wens is weer de vader van de gedachte bij lummel Verweij,wat een eikel.Krijgt gewoon opdracht van ene Faalentijn om te stoken.
0 0