Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van de Beek: 'Soms word ik ook wel chagrijnig'

BartVeenstra, 16-09-2019 om 11:40, 8478 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek vindt het behoorlijk vervelend om geblesseerd te zijn. De middenvelder kampt met een spierblessure en staat zodoende al enkele weken aan de kant. Tijdens de Ajax Podcast op Ajax.nl laat hij weten uit te kijken naar zijn rentree.

'Als je een tijdje niet speelt, heb je wel door hoe erg je het voetbal mist. Dan waardeer je het voetbal pas echt. Soms word ik ook wel chagrijnig. Als je op de tribune zit of je ziet ze trainen, wil je meedoen', zegt Van de Beek, die terugblikt op het belangrijke duel met APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League. 'Het was een superbelangrijke pot, iedereen wist wat er op het spel stond. Eigenlijk was ik zenuwachtiger dan wanneer ik op het veld zou staan. Op het veld ben je vooral bezig met het spel, dat is een ander gevoel.'

In de tussentijd hebben bij Ajax andere spelers de kans gekregen om zich te laten zien. Onder hen ook enkele nieuwelingen. Klaas-Jan Huntelaar legt uit dat het voor iedereen wennen is als er nieuwe spelers ingepast moeten worden. 'Iedere speler is anders. Als je Frenkie neemt: hij is heel erg slim, weet wat er om zich heen gebeurt, heeft een goede dribbel. Een hele complete speler die moeilijk te vervangen is. Je krijgt er nooit hetzelfde type speler voor terug. Een andere speler heeft weer andere kwaliteiten en daar moeten wij op inspelen. Zo'n speler komt van een andere club met een andere speelstijl en moet dus wennen. Dat is het lastigste.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniet
Donny wilde vorig jaar niet bijtekenen uit moreel oogpunt
we zijn nu seizoen verder, is daar al nieuws over?
0 0
Renevanrijswijk
Ja ik heb inside informatie
1 0
Redrum
Het is echt cruciaal dat hij er deze week weer bij is. Dan kan Alvarez een linie naar achteren en kan dit elftal eindelijk verlost worden van Veltman, die zelfs tegen Heerenveen als rechtsback weer een zwakke schakel bleek. Alvarez brengt als middenvelder te weinig aanvallend. Donny beheerst dat gedeelte uiteraard juist wel. Dest rechtsback.
1 -1
Caldberg
Tegen Heerenveen had je, zeker de eerste helft, wel driekwart van het elftal kunnen wisselen en niet alleen Veltman.
Schuurs die geen idee heeft wanneer hij wel of niet kan doordekken, Blind die alles te laat zag en daardoor de bal miste, Nico die voorbij de bal glijdt en Martinez en Alvarez die 20 meter te diep stonden om maar wat te noemen... Gelukkig kan dat in de Eredivisie 9 van de 10 keer redelijk ongestraft en kun je je herstellen.

Maar die Odgaard van Heerenveen is echt geen topper en als (met name hij) zo iemand de hele verdediging in de luren legt geeft dat wel te denken voor de CL en de wedstrijd tegen PSV mag ik hopen.
0 0
trainerdv
Ok, maar weken is toch wel wat anders dan maanden. Dan gaat het pas echt in je hoofd zitten. Donny is er deze/volgende week gewoon weer bij. Ik verwacht hem direct even sterk terug als voor deze blessure
0 -1
MisterAFCA
Hoop dat hij snel terug is. Geeft weer wat meer variatie aan het aanvalsspel en kan goal maken. In de tussentijd zou ik Promes eens op links zetten en Tadic zou ik wel eens op de 10 willen zien. Deze man heeft zo een verfijnde techniek. Die zou een Neres, promes of Ziyech prachtig kunnen wegsteken.
0 0