Zeges voor O15, O16 en O19, O17 verliest in H'veen

SJvanveen, 14-09-2019 om 16:25, 20738 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 14 september. Ajax Onder-19 won van Sparta Rotterdam, terwijl Onder-17 juist verloor in Heerenveen. Onder-16 versloeg AZ Alkmaar, Onder-15 won eveneens. 

FT | AZ O16 - Ajax O16 (0-3)

Ajax O16 heeft op bezoek bij AZ O16 een simpele 0-3 zege geboekt. De ploeg van trainer Robin Veldman herstelde zich daardoor van de 3-5 nederlaag van vorige week tegen FC Utrecht O16.

Na een goede openingsfase van AZ was het toch Ajax dat op voorsprong kwam. Uit een mooie voorzet van Amourricho van Axel Dongen wist Loed Klaasen raak te koppen. Vervolgens kregen beide ploegen kansen om te scoren, waarbij Julian Rijkhoff dichtbij de tweede treffer van Ajax was. Zijn kopbal, na een voorzet van Van Axel Dongen, belandde op de paal.

Even later was het wél opnieuw raak. Na een mooie aanval over rechts belandde de bal bij Klaassen en na een mooie schaar zorgde hij voor de 0-2. Snel erna werd het ook nog 0-3 voor de Amsterdammers. Gabby Misehouy schoot raak met een schitterende krul vanaf randje zestien, waarbij ook gezegd mag worden dat de assist van Van Axel Dongen er na een mooie actie ook mocht zijn.

Ging alles dan goed bij Ajax O16? Nee, dat niet. AZ kreeg ook genoeg kansen, maar dankzij goed keeperswerk van Charlie Setford wisten de Alkmaarders niet terug te komen in de wedstrijd. Na rust was het niveau bij Ajax iets minder, terwijl AZ iets feller voor de dag kwam. Heel gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet, maar het zorgde er wel voor dat Ajax minder aan voetballen toe kon komen. Vlak voor tijd kreeg Ajax middels een penalty nog de kans op 0-4, maar Van Axel Dongen wist zijn goede optreden niet te belonen met een treffer.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Camara, Aertssen, Chourak, Chahid (Jansen 71'); Klaasen (Dubois 61'), Misehouy (Brussee 61'), Oughcha; Bobson (Jermoumi 58'), Rijkhoff (Van Bohemen 69'), Van Axel Dongen.

Doelpunten:

0-1 Loed Klaasen (9')
0-2 Loed Klaasen (27')
0-3 Gabby Misehouy (29')


FT| Ajax O19 - Sparta Rotterdam O19 (3-1)

Ajax Onder-19 heeft zaterdagmiddag een zege geboekt op Sparta Rotterdam. Naci Ünüvar liet zich weer zien met een goal en een assist: 3-1.

De spelmaker van het vlaggenschip uit de Ajax-opleiding trainde vrijdag nog mee met de A-selectie van de Amsterdammers, maar stond zaterdag gewoon op het veld van Sportpark de Toekomst. In de eerste helft vond de technisch begaafde speler het net, toen hij na een bal van Donny Warmerdam alleen voor de keeper opdook en fraai afrondde: 1-0.

Nog voor de thee deed Sparta Rotterdam wat terug, maar na rust stelde Ajax orde op zaken. Eerst was het Enric Llansana die een bal tegen de touwen kopte, aan het eind van de wedstrijd deed Nordin Musampa hetzelfde. Ünüvar gaf met een indraaiende bal voor en de mee naar voren gekomen centrale verdediger knikte raak: 3-1.

Door de zege begint Ajax Onder-19 het competitieseizoen voortvarend. Dinsdag wacht Lille, in de Youth League. De wedstrijd begint om 14.00 uur en wordt eveneens op het hoofdveld van het Ajax-jeugdcomplex afgewerkt.


Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Frei, Rensch, Musampa, Salah-Eddine; Llansana, Warmerdam (Tasci 57'), Regeer; Hansen, Dostanic (Pynadath 57'), Ünüvar (Van der Sloot (81').

Wissels Ajax O19:

Dieker, Van der Sloot, De Waal, Tasci, Van Gelderen, Pinas, Pynadath.

Doelpunten:

1-0 Naci Ünüvar (34')
1-1 Marcus Scholten (44')
2-1 Enric Llansana (61')
3-1 Nordin Musampa (78')


FT | Ajax O15 - Excelsior O15 (5-0)

Ajax Onder-15 heeft zaterdag een klinkende zege geboekt op Excelsior. Gabriel Reiziger opende de score, alvorens Nelson Egah nog voor rust de score verdubbelde. David Kalokoh deed ook een duit in het zakje en zag niet veel later Silvano Vos ook het net vinden: 4-0. 

Na de thee gaven de jeugdige Ajacieden wat gas terug, maar was invaller Antosh Abuu in de absolute slotfase nog trefzeker. Door de 5-0 zege staat de teller dit seizoen al op 23 doelpunten in drie wedstrijden. 


Opstelling Ajax O15:

Steur; Alders, Henry (Bierens 57'), Agougil (Lenssen 48'), Easmon (Abuu 36'); Vos, Speksnijder, Turner (Leembruggen 36'); Reiziger (Verschuren 36'), Egah (Hamouchi 57'), Kalokoh (Rasing 48').

Wissels Ajax O15:

Mateyo, Verschuren, Bierens, Rasing, Leembruggen, Abuu, Hamouchi, Lenssen.

Doelpunten:

1-0 Gabriel Reiziger (12')
2-0 Nelson Egah (20')
3-0 David Kalokoh (30')
4-0 Silvano Vos (35')
5-0 Antosh Abuu (70')


FT | sc Heerenveen O17 - Ajax O17 (3-2)

In tegenstelling tot Onder-19 kende Onder-17 geen positieve middag. In Heerenveen gingen de Amsterdamse jongelingen met 3-2 onderuit. Christian Rasmussen vond in de slotfase nog het net, maar het was al te laat.

In de eerste helft was Ajax nog op voorsprong gekomen door Ar’Jany Martha, maar Timo Zaal maakte vlak na rust gelijk. Na een uur spelen zette Joop Wittenveen sc Heerenveen zelfs op voorsprong, om Ties Oostra drie minuten later zelfs de 3-1 te zien maken. Rasmussen deed nog een duit in het zakje, maar het mocht niet baten: 3-2.


Opstelling Ajax O17:

Dijkstra; Dakriet (Banel 65'), Dirksen, Hillen (Oostwoud' 73), Aning (Gooijer 60'); Campagne, Baas, Martha; Sarfo, Rasmussen, Karahasanovic (Enem 41').

Wissels Ajax O17:

Van den Heuvel, Gooijer, Oostwoud, Banel, Enem.

Doelpunten:

0-1 Ar'Jany Martha (15')
1-1 Timo Zaal (48')
2-1 Joop Wittenveen (62')
3-1 Ties Oostra (65')
3-2 Christian Rasmussen (75')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hakkie
Ajax onder 19 heeft vooral gewonnen door het surplus aan individuele kwaliteiten.
Helaas waren er vanmiddag nog niet veel automatismen zichtbaar en laat het druk zetten nog te wensen over, waardoor Sparta redelijk makkelijk (vooral de eerste helft) onder de druk kon uit voetballen. Het tegendoelpunt was dan ook voorspelbaar.

De uitblinkers in de eerste helft waren mijns inziens vanzelfsprekend Unuvar, maar toch ook zeker Warmerdam. In de tweede helft was het bij vlagen Hansen die voor leuke acties zorgde, maar een beetje rendement miste. Warmerdam leek er toen doorheen te zitten en werd terecht, en uit voorzorg waarschijnlijk, gewisseld.
Sparta was in het begin van de tweede helft duidelijk minder, tot die reus van een nummer 19 in het veld kwam. Ajax mocht echt van geluk spreken dat hij de aansluitingstreffer niet maakte, want in de laatste 10 minuten speelde Ajax als los zand, wat ook werd veroorzaakt door het (te) vele wisselen.

Persoonlijk denk ik trouwens dat je Unuvar meer vanuit het middenveld moet laten voetballen, waar hij ook zijn mooiste acties maakte.

Tot slot en daar zijn er een aantal vast weer niet mee eens, is het jammer dat een groep met zo ongelooflijk veel kwaliteit, tactisch bij vlagen zo onbekwaam oogt. Dit was een euvel dat vorig jaar ook al diverse keren werd aangestipt, maar door enkele zelfbenoemde kenners geen bijval kreeg. Dit is gewoon slechte coaching.
2 -2
koenos1
Weet iemand of het Youth league duel is uitverkocht?
0 0
Tomido
Vak B en C zijn niet beschikbaar. Vak A en D is er nog genoeg plek om te kopen. Alleen achterste paar rijen zijn leeg.
1 0
wolterx
Kan het me niet voorstellen, normaal moet je nog kaarten kunnen krijgen. Vorig jaar waren er zelfs nog kaarten te koop vlak voor de wedstrijd.
1 0
DrFootball
Ik lees meestal alleen de namen van de aanvallers, maar Rensch is er echt een om rekening mee te houden. Wat een geweldige atletische verdediger.
3 0
MPAjax
vind m meer een spelmaker
0 0
AFCAdam
The Hansen & Unuvar show!

Unuvar geweldige pot.
5 0
wolterx
Pynadath, heerlijk zeg.
3 0
Onpartijdig
Hoe kijk jij naar zijn potentie? Van wat ik tot nu toe heb meegekregen een erg technische, maar wel grillige speler. Behoort hij tot de toptalenten van de bovenbouw? Valt zeker zeer prima in
0 0
wolterx
Heerlijke speler maar rendement is vooralsnog te laag, valt vandaag wel echt voortreffelijk in. Vind hem technisch mooiste aanvaller met Hansen. Staat terecht achter Ünüvar in de pikorde natuurlijk voor linksbuiten, mooie speler om te zien maar nog net te licht vaak en moet echt nog stappen zetten. Tasci maakt vergelijkbare indruk op me tot zover.
3 0
AFCA.
Iemand tips voor een dagje De Toekomst? Wil vanuit Brabant toch maar een keer zaterdags heerlijk wedstrijdjes kijken. Welke elftallen zijn interessant? De o15 lijkt me, o19 ook. O17 en de elftallen lager ook leuk om te zien? Loopt er daar een talentje a la Nouri, Unuvar waarvan je op zo'n jonge leeftijd al ziet dat het een topper wordt?
1 0
DUDE92
Afgelopen wedstrijd speelde Rasmussen bij O17 echt verschrikkelijk goed, stak er qua niveau ver bovenuit. Is natuurlijk niet een 14-jarige oid, maar wel erg interessant.
2 0
wolterx
O17 kan best leuk worden als Fitz-Jim fit is, met Rasmussen en Fitz-Jim dan 2 rasvoetballers. O16 is Misehouy echt klasse (is nog o15 eigenlijk) en zie zelf ook Rijkhoff en Van Axel Dongen graag spelen. Alle teams hebben wel paar interessante spelers. O19 is redelijk veilige keuze met Salah-Edinne, Ünüvar en Hansen. Jongere elftallen kan je best eens gaan kijken bij Ajax o12, winnen praktisch alles waar ze aan beginnen. Delen team vaker op in 2 voor toernooien en treffen elkaar geregeld in finale dan. Speelt bijvoorbeeld Emre Ünüvar (broertje van) wat wel leuk is om te zien. Don O'Niel van o14 is een hele mooie speler om te zien, die heeft dat beetje extra. Net als Misehouy en Acheampong (o12) maar is nog te vroeg om echt iets over te zeggen nog.
9 0
DUDE92
Top reacties ook altijd, thanks. Hoort Misehouy wat jou betreft in het rijtje Nouri-Ünüvar?
2 0
wolterx
Te vroeg om te zeggen, is net half jaar geblesseerd geweest maar tegen leeftijdsgenoten was hij in o13 toen echt belachelijk. Was toen gewoon bal aan Misehouy geven en wachten tot je voorstond. Is echt een interessant talent. Heel getalenteerd met fijne techniek maar ook fysiek op eerste oog sterk. Gaat dit seizoen als hij fit blijft zeker minuten krijgen in o17.
3 0
Hup
Geen idee wat de grootste talenten in de jongere elftallen zijn maar een dagje Toekomst is altijd een aanrader. Lekker dagje top jeugdvoetbal kijken in een gemoedelijke sfeer, ik beleef er meer plezier aan dan menig eerste elftalwedstrijd. Wat elftallen betreft zou ik sowieso u15 proberen mee te pakken.
2 0
wolterx
Goed binnengewerkt door Llansana, Pynadath gaf hem wel perfect voor zeg.
2 0
AFCAdam
Het was Unuvar
0 0
wolterx
Ünüvar was toch Musampa of ook op Llansana dan had ik dat verkeerd gezien.
0 0
Soccerskins
Abnormaal wat voor een niveau Unuvar nu al haalt.
2 0
wolterx
Ajax o15 nu 2,5 officiële wedstrijd gespeeld en 21 (!) keer gescoord. Dat is wel bizar.
3 -1
trodat4030
Leuke pot om te kijken ook. Ajax dringt Excelsior nagenoeg de volle 35 minuten op eigen helft terug en de tussenstand is dan ook helemaal verdiend. Had ook nog 6 of 7-1 kunnen staan, want achterin was een hachelijk momentje waar de keeper ver z’n goal uitkwamen, maar de bal niet had. Gelukkig werd dat opgelost door Henry.
1 -1
wolterx
Is Hamouchi geblesseerd of gewoon op bank vandaag? Kalokoh zijn rendement vorige 2 wedstrijden was belachelijk, kan hij onmogelijk vast blijven houden. Speksnijder loopt nu ook meer dan 2 g/a per wedstrijd in een nieuw team.
1 -2
Redrum
Dat is zeker bizar ja.
0 -1
wolterx
Was zelfs een goal vergeten. Is 22x, 12 VS Heerenveen, 6 VS AZ en nu 4 voor rust tegen Excelsior. Kalokoh met 4g7a momenteel de MVP. Speksnijder (van Feyenoord over gekomen) vanaf middenveld nu 2g4a. Hamouchi (vandaag geen basis) stond voor vandaag op 6g1a. En dan te bedenken dat Rijkhoff en Misehouy al doorgeschoven zijn.
1 -1
Ajax_33
Wat voor type speler is deze Kalokoh?
0 0
wolterx
Is een buitenspeler (links), speelt vaak vrij direct en is vrij lastig af te stoppen erdoor. Is snel en vrij fysiek al, maakt hem heel lastig af te stoppen omdat hij blijft proberen. Kwam vorig seizoen over VVV en woont ook in gastgezin nu.
1 0
wolterx
Regeer en Dostanic centraal storen me wel zeg. Allebei niet bewegelijk genoeg en duurt net iets te lang.
2 -1
Thymo10
Reiziger komt zwaar te kort zowel letterlijk als figuurlijk.
0 -4
RayJordaan
Lekker bezig Daantje
0 -2
Ajax_33
Weer zo’n rare bal van Reiziger
0 -2
De Meer 020
Ik vind die Warmerdam een vreemde speler. Aan de ene kant zie je hem soms in de echte drukte waarbij hij omringt is door 4 man zich op inzicht mooi vrijspelen. Aan de andere kant durft hij jammer goed vaak niet tussen de linies te spelen. Gaf wel een mooie assist op Naci en een prachtige volleypass, maar is toch te passief om snel naar voren te voetballen
2 -2
AjaxGLM
Unuvar! Het buitekantje geweldig weer. Karakteristiek
1 -1
wolterx
Lekkere goal zeg, bal van Warmerdam ook heel sterk maar afmaken was gewoon gemeen. Lekkere goal.
1 -1
Ajax_33
Unuvar!
0 -1
AjaxGLM
Iemand hier die wat meer kan vertellen over de kwaliteiten en niveau van frei?
0 -1
DUDE92
Eerste keer dat ik hem live zie spelen, en het valt op dat hij veel op techniek doet. Zeker een meer aanvallend sterke back dan een verdedigend solide back, heeft er ook meerdere scharen uitgegooid in het eerste half uur. Had een moment dat hij een corner weggaf omdat hij de bal niet wilde wegrossen en maar ging dribbelen.

Over zijn echte niveau valt na 40 minuten (was even afgeleid) niet veel te zeggen nog.
1 -1
MPAjax
ajax onder 19 nummer 1 speelt tegen sparta onder 19 de nummer 2 van vorig jaar dus dit een soort topwedstrijd
0 0
Wout1988
sparta heeft ook een prima jeugdopleiding
0 0
MPAjax
beter dan de opleiding van feyenoord op het moment
2 0
TimAFCA
Blijft heerlijk om Unuvar en Hansen samen te zien spelen.
1 0
Vlieske
Llansana speelt heerlijk.
0 0
wolterx
Sowieso een fijne speler. Heel fel in duels, overal tussen en aan bal ook gewoon goed.
3 0
wolterx
Lekkere aanval zeg, hij Ünüvar wel beter af kunnen leggen op Dostanic. Heerlijke bal van Hansen hoor.
0 0
DUDE92
Weet iemand of de o19 op YT komt zometeen?
0 0
wolterx
Jazeker, Ajax heeft een stream gepland.
3 0
DUDE92
Top, danku
0 0
wolterx
Van Axel Dongen is seizoen goed gestart zo te zien, hopelijk kan hij dit seizoen wel volledig fit blijven. Mooie buitenspeler, hebben we er niet veel van. Vind hem meer hebben dan Sarfo die al is doorgeschoven naar o17 en zelfs op lijst voor YL staat dit seizoen.
4 0
RayJordaan
Ja idd gelijk heb je, recent nog Zamani maar buiten Pynadath zitten we niet zo breed in de creatieve buitenspelers nee. We hebben de laatste jaren enorm veel renpaarden gehad, veel te weinig pleintjes voetballers buiten Kluivert.
0 0
wolterx
2 assists vandaag al, ook Misehouy goaltje. Als die allebei fit blijven voor einde van seizoen basisspelers bij o17. Allebei hele mooie spelers die afgelopen seizoen(en) pech met blessure(s) hebben gehad.
1 0
Hollister
Wolterx, wat is er met Kenneth Taylor aan de hand? Ik heb gisteren alarmerende berichtjes gelezen dat hij (zwaar) geblesseerd zou zijn?
0 0
wolterx
Is hij niet, is wel geopereerd eergisteren maar was een niet-voetbalgerelateerde operatie. WK (volgende maand) zou niet in gevaar komen.
2 0
Hollister
Ok thnx, schrok al
1 0
wolterx
Althans van wat ik hoorde tenminste, is niet alsof ik zelf de operatie heb uitgevoerd natuurlijk, haha.
1 0
wolterx
Benieuwd naar o19 vandaag, laatste voorbereiding op eerste YL wedstrijd. Zonder Brobbey, Kasanwirjo en Taylor (en logischerwijs geen Gravenberch) is het team toch verzwakt. Is belangrijk zo snel mogelijk punten binnen te halen aangezien een groot deel van de selectie weg in als uitwedstrijd tegen Chelsea gepland is ivm WK u17/u18. Die wedstrijd zonder misschien wel Raatsie, Vd Sloot, Rensch, Kasanwirjo, Salah-Edinne, Taylor, Ünüvar, Regeer, Hansen en Brobbey gaat heel zwaar worden. Zeker als Ekkelenkamp, Dest (allebei dispensatie) en misschien Gravenberch wel nodig zijn bij Ajax 1. Kan je met halve o17 gaan spelen tegen misschien wel sterkste ploeg eruit.
7 0
Lars93
Dat is een flinke lijst zeg! Wat raar gepland, een belangrijke pot in een U19 toernooi tijdens een WK U17/U18. Ik snap dat het gelijk valt met de normale CL en dat je niet overal rekening mee kan houden, maar hier zullen dan toch veel meer ploegen last van hebben? Zou je toch zeggen dat eenmalig een YL speelronde verplaatst zou kunnen worden. Heb jij er toevallig enig zicht op hoe dat bij Chelsea is? Als die ook hun halve selectie missen is er uiteindelijk niet heel veel aan de hand. Of zouden daar wel allemaal 19-jarigen staan die niet naar dat WK gaan?
2 0
wolterx
Er zijn 5 Europese landen geplaats namelijk Nederland als winnaar EK u17, verliezend finalist Italië. Verder Frankrijk en Spanje die in halve finale verloren en best of the rest Hongarije. Ze hebben met Ekwah een Fransman maar die heeft niet voor u17 gespeeld dus geen idee of die opgeroepen gaat worden en dan Maatsen die met Oranje mee zal gaan waarschijnlijk, die gaan er dus 1 missen en misschien 2. Ajax gaat er naar mijn verwachting stuk of 7 missen.
3 0
Lars93
Ik had er even niet bij stilgestaan dat Engeland niet geplaatst is. Dat scheelt wel even. Dan zeker zo snel mogelijk afmaken en dus goed starten tegen Lille!
Thanks voor de update, lees je bijdrages graag!
1 0