Ajax O17 deelt punten met Feyenoord

ArthurV, 07-09-2019 om 16:30, 27557 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit is het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 7 september 2019. Om 11.00 uur speelt Ajax O16 een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht O16, terwijl Ajax O17 later op de middag (14.30 uur) op De Toekomst speelt tegen Feyenoord O16. Ajax O15 gaat op bezoek bij AZ O15. Volg het hier en praat mee!

FT | Ajax O16 - FC Utrecht O16 (3-5)

Ajax O16 heeft zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren van FC Utrecht O16. In een krankzinnig waterballet werd het 3-5 voor de bezoekers uit de Domstad.

FC Utrecht kwam na een minuut of acht spelen op 0-1 voorsprong. Opvallend genoeg vlagde de assistent-scheidsrechter voor buitenspel, maar dit werd genegeerd door de scheidsrechter. Even later - toen het enorm ging regenen en onweren - kwam FC Utrecht op 0-2. Direct na dit doelpunt werd de wedstrijd voor een minuut of twintig stilgelegd. 

Nadat de eerste helft hervat werd, werd een doelpunt van Ajax afgekeurd, al was het even later toch raak voor de Amsterdammers. Timo Jansen wist een voorzet van Chahine van Bohemen binnen te koppen. In de fase daarna kreeg Ajax goede kansen op de 2-2. Zo waren Amourricho Axel van Dongen en Jansen dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk viel de 2-2 alsnog. Een goede voorzet van Diyae-Eddine Jermoumi werd door Van Axel Dongen met het hoofd in het doel gewerkt. Nog voor rust kreeg Ajax O16 een nieuwe domper te verwerken toen het 2-3 werd voor de Utrechters. Tristan Gooijer kreeg ogenschijnlijk een duw, maar de scheidsrechter liet doorspelen en zodoende stond Ajax weer op achterstand.

Meteen na rust werd het zelfs 2-4 voor FC Utrecht en dacht Ajax vlak erna opnieuw te scoren, maar zag het wederom een doelpunt afgekeurd worden. Even later kon FC Utrecht de marge vergroten naar drie, maar deed het dat niet. Een penalty werd gepareerd door doelman Charlie Setford. Dat het een gekke wedstrijd was, bleek andermaal in de tweede helft. Van Axel Dongen bracht Ajax terug tot 3-4 en een minuut later was het alweer 3-5 voor FC Utrecht. Achterin gaf Ajax te veel ruimte weg aan de bezoekers die daarvan konden profiteren. Bij die 3-5 bleef het en zodoende begint Ajax O16 met een nederlaag aan de competitie.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Camara, Aertssen, Gooijer, Van Bohemen (Oughcha 67'); Misehouy (Banel 55'), Chourak, Jansen (Bobson 60'); Jermoumi, Rijkhoff, Van Axel Dongen.

Wissels Ajax O16:

Brussee, Dubois, Bobson, Chahid, Banel, Klaasen, Oughcha.

Doelpunten:

0-1 FC Utrecht O16 (8')
0-2 FC Utrecht O16 (16')
1-2 Timo Jansen (23')
2-2 Amourricho van Axel Dongen (38')
2-3 FC Utrecht O16 (40')
2-4 FC Utrecht O16 (41')
3-4 Amourricho van Axel Dongen (57')
3-5 FC Utrecht O16 (58')

FT | Ajax O17 - Feyenoord O17 (2-2)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Namens de Amsterdammers vonden Jenno Campagne en Christian Rasmussen het net.

Na amper vijf minuten op de klok was het eerste kansje voor Ajax. Het was Christian Rasmussen die de bal richting de kruising kopte, maar doelman Devin Remie kon ternauwernood redding brengen. Ondanks dat de Amsterdammers zich al vroeg meldden bij het Rotterdamse doel, was het Feyenoord dat amper twee minuten later met de voorsprong aan de haal ging. Uit een corner knikte linksback Kaj van der Veldt de bal langs Dani van den Heuvel.

De talenten van Ajax lieten zich niet van de wijs brengen door de vroege domper, en namen via een lekker schot van Rasmussen direct het Rotterdamse doel onder vuur. Waar Remie weinig moeite kende met de poging van de Deen, schoot Campagne na een goede aanval over rechts de gelijkmaker binnen. In de minuten die volgden werd Feyenoord steeds sterker en was de ploeg van Dave Vos hier en daar op slordigheden te betrappen. Desondanks kwam Ajax nog wel tot twee grote kansen via Ar'jany Martha en Jay Enem, waarna de teams met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Tien minuten na rust wist Ajax na goed drukzetten op voorsprong te komen. Nadat Rasmussen twee man voorbij speelde, schoof de aanvaller de bal keurig in de verre hoek. Lang konden de jongelingen echter niet van de voorsprong genieten, want tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd veroorzaakte Julius Dirksen een strafschop met een lompe tackle van achteren. Ilyas El Moussaou wist het buitenkansje te benutten en in de slotfase die volgde, mocht Ajax van geluk spreken dat het een punt overhield aan het duel. In de laatste seconde van de wedstrijd kwam Feyenoord gevaarlijk voor het doel van Van den Heuvel, maar de goalie redde fantastisch. Zodoende eindigde een boeiende Klassieker in een 2-2 gelijkspel.


Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel; Dakriet, Dirksen, Hillen, Baas; Brandes, Campagne (Aning 57'), Rasmussen; Martha, Enem (Karahasanovic 56'), Sarfo.

Wissels Ajax O17:

Dijkstra, Oostwoud, Aning, Karahasanovic, Braspenning.

Doelpunten:

0-1 Kaj van der Veldt (7')
1-1 Jenno Campagne (17')
2-1 Christian Rasmussen (58')
2-2 Ilyas El Moussaou (64')

Overig duel:

FT | AZ O15 - Ajax O15 (1-6)


Opstelling Ajax O15:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

-

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaarHoordenZijEngelenZingen
Off topic: op de wedstrijden deel van de site staat dat heerenveen thuis om 20:45 is maar de wedstrijd is verplaatst naar 18:30.
1 -1
geDaante
Ik merk dat ik jeugdpotten weinig meer aan vind, ik mis tempo, goed kort combinatiespel. Onder Jonk was het meestal genieten, er zat lijn in, spelers konden elkaar erg goed vinden, werd lekker getikt, weinig kansloze voorzetten maar meer uitgespeelde kansen.

Het lijkt nu wat minder kort aanvallend combinatiespel, en wat meer op tactiek.
5 -3
DonQ
Je hebt vandaag wel net een team bekeken wat echt nog in opbouw is. Een aantal spelers van o16 die vorig jaar laatste zijn geworden plus een hele bus nieuwkomers. Ik denk dat het er over een aantal weken al wat beter uitziet, al lijkt dit elftal ook wat minder getalenteerd te zijn.
Daarentegen vond ik de u19 wel fris voetballen tegen Feyenoord. En de o15 is het seizoen spetterend begonnen met enorme uitslagen tegen Heerenveen en AZ.
4 -1
geDaante
wolterx, constateer jij net als ik dat jeugdelftallen stroperiger en moeizamer samenspelen dan onder periode Jonk/Cruijff? Men lijkt elkaar moeizamer te vinden, het combinatiespel loopt niet zo lekker, sowieso veel minder kort combinatiespel dan onder Jonk. Ook mis ik tempo en drive, het lijkt allemaal wat trager en iets behoudender, voorin ook meer voorzetten in plaats van uitgespeelde kansen creëren. Het spelen met een 10 draagt daar automatisch ook wel een beetje aan bij, maar onder Jonk leken voorzetten niet verboden, maar werd er liever over de grond gespeeld.

Hoe zie jij dat?
3 -1
TimAFCA
Wat gebeurde er precies met Brandes op het laatst? Zelfs medische team van Feyenoord kwam helpen. Verliet na best lang het veld per brandcard.
0 0
MPAjax
die was opgebrand en kreeg toen nog een harde overtreding tegen zich
0 0
Kaito
Waar is Kian Fitz-Jim?
2 0
wolterx
Geblesseerd.
0 0
Kaito
Hopelijk snel terug! Deze ploeg heeft veel meer voetbal nodig.
1 0
marrene
Er lopen een heel stel domoren in dit elftal. Foute keuzes, onbegrijpelijke fouten. De aanval bij de stand 2-1 waarbij 5 AJAX spelers tegenover 2 verdedigers komen wordt zo hopeloos uitgespeeld. Leek helemaal nergens op. Deze lichting belooft niet veel goeds. Heel matig.
Rasmussen steekt er bovenuit. Is iets traag maar kan voetballen.
0 -2
wolterx
Hier kan je Rensch, Regeer en Ünüvar nog bijzitten en je hebt een heel sterk team. Zeker als je bedenkt dat Bonnah en Hoogewerf net zijn vertrokken en Fitz-Jim nog geblesseerd is. Vorig jaar was o16 laatste en Feyenoord o16 kampioen, kunnen ook overdreven negatief zijn natuurlijk.
3 0
wolterx
2-2, geen slecht resultaat. Fysiek kapot, niet gek. Zware maar best leuke pot gezien. Rasmussen speler met de extra benodigde klasse om hier verschil te maken.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Op welke posities kan hij eigenlijk allemaal uit de voeten en waar rendeert hij het best?
0 0
wolterx
Kijkende naar waar hij meeste wedstrijden heeft gespeeld zou ik zeggen rechtsbuiten. Bij Ajax spits denk ik. Snel naar o19 tussen Ünüvar en Hansen in, haha.
2 0
afcas
Kun je dan niet beter hansen spits zetten en hem rechtsbuiten? Ik blijf toch vinden dat je hansen remt wanneer je hem niet in de spits zet.
0 0
wolterx
Klasse redding zeg!
1 0
AjaxDaniel
Wat een redding
0 0
trodat4030
De tering Dani! Heeeeeerlijk!
0 0
DUDE92
Ja, die ligt er wel een tijdje uit. Erg sneu, was beoogde basisspeler dit seizoen.
0 0
wolterx
Dit ziet er niet goed uit bij Brandes. Geen idee wat was gebeurd maar medische staf van Feyenoord ook erbij.
0 0
trodat4030
Iets met z’n linkerbeen, maar heb niet gezien wat precies..
0 0
wolterx
Bij dat hakje gebeurd? Allang blij dat hij nu weer 'normaal' uit zijn ogen kijkt. Zag er net even slecht uit.
0 0
trodat4030
Denk t, ging staan, maar kon iig niet op z’n linkerbeen steunen, toen weer gaan zitten tot de brancard kwam.
0 0
trodat4030
Oef, dat ziet er niet best uit voor Brandes.
0 0
AjaxDaniel
Die Rasmussen is toch die Deen die voor 3 miljoen ofzo werd binnen gehaald? Hoe doet hij het?
0 -1
wolterx
Dat is hij inderdaad. Allebei de goals heel erg betrokken, eentje maakt hij zelf andere goede actie en buitenkantje links voorgegeven, terugleggen van Martha en Campagne afdrukken. Imposante pot van zijn kant.
2 0
AjaxDaniel
Dankjewel, goed om te horen. Zou leuk zijn als we weer een echt goede Deen krijgen binnen een paar jaar in Ajax 1.
0 0
wolterx
Fysiek lijkt het wel op nu. Gaan zware 10 minuten worden zo.
2 0
trodat4030
10 min? O17 he? 2x 40 min ;-)
2 -1
Ajax_33
Was 72ste min toen hij dit zei. Lijkt me dat hij niet verkeerd zit dan
0 -1
wolterx
Stuurde 72' voor mij. Met blessuretijd leek me dat geen gekke gok, haha.
1 -1
trodat4030
Ah, nee staat nu 84e min op t scorebord..
1 -2
wolterx
Ah, logisch dan, haha.
0 0
trodat4030
Ik zie t probleem al. Scorebord bleef in de rust waarschijnlijk doorlopen tot 45 en ging na rust verder bij 46.. dan is t verschil te verklaren. Opende net ff de stream en daar stond nog 79 min en scorebord 86..
0 -2
DonQ
Het zakt nu toch wel weg qua niveau. Vreemd dat Campagne zo vroeg werd gewisseld, die bracht rust op het middenveld.
1 0
wolterx
Heeft in voorbereiding lichte blessure gehad, denk dat hele pot te vroeg kwam.
2 0
trodat4030
Jup, wist voor de wedstrijd al dat ie gewisseld zou worden, was gepland.
2 0
DonQ
Ah okay, dank voor de info.
0 0
MK77
Baars doet het beter op het middenveld
0 -2
MPAjax
die dirksen zou ik zo snel mogelijk wisselen
0 -3
DonQ
Jij bent inderdaad pas net ingeschakeld.
1 -1
MPAjax
maakt 3 fouten en krijgt een penalty tegen daardoor, ik kijk de hele wedstrijd, ze stonden voordat ik keek met 0-1 achter
1 -4
Ajax_33
Wat? Je kijkt de hele wedstrijd maar voordat je keek stond het 0-1.. dus bij de aftrap stonden we al 0-1 achter dan?
3 0
trodat4030
Je bent me net voor haha!
0 0
trodat4030
Jij kijkt net 5 min? Is met Rasmussen de beste vh veld..
3 -1
MPAjax
hij speelt de tweede helft een stuk minder maar overdrijven is ook een vak!
0 -1
MPAjax
twee pupillen fouten, voor het doel langs spelen en daarna van buiten naar binnen afspelen terwijl feyenoord druk zet dan zie je dat een tegendoelpunt eraan zat te komen
0 -1
DUDE92
Hoezo geen rood trouwens? Was toch vrij duidelijk doorgebroken speler?
1 0
wolterx
Intentie bal te spelen is geel bij een tackle die penalty word. Geen driedubbele straffen meer.
4 0
DUDE92
Oke, was ik nog niet van op de hoogte. Beter zo.
0 -1
wolterx
Zo, dat is even kloten achterin. Nu terechte penalty. Dirksen zit mis met die tackle.
2 0
afcas
Die valt de laatste paar minuten wel erg tegen...
0 0
DUDE92
Ouch, die was wel erg lelijk van Dirksen. Loopt gelukkig goed af.
0 -1
Ajax_33
Staan erg te kloten achterin
0 -1
MK77
Haha fuck the restverdediging!!!
2 -2
wolterx
Haha, heerlijk dit. 2 counters, Ajax slordig uitgespeeld. Hillen prachtige tackle om recht te zetten.
3 0
appeltje
Jeetje wat slecht uitgespeeld die counter...
0 0
wolterx
Klasse goal Rasmussen hoor, 2 man wilde hem neerhalen maar niet te stoppen en rustig binnenschuiven.
1 0
DUDE92
Lekker! Goed spitsje hoor ;)
0 -1
MK77
Alle ballen op Killer Christian
0 -1
DUDE92
Vanaf nu nog alleen maar Denen aantrekken als ze Christian heten
3 0
Ajax_33
Lekker hoor, Rasmussen.
0 0
trodat4030
BAM!
0 0
Ajax_33
Die Enem heeft al een stuk of 10x buitenspel gestaan deze wedstrijd
4 0
wolterx
Oei, Dirksen geblesseerd. Stond sterk te spelen achterin. Hield het daar goed dicht.
0 -1
DUDE92
Is Oostwoud een verdediger? Anders wordt het wel een lastig verhaal als ik naar de bank kijk.
0 -1
wolterx
Ja, Oostwoud speelt achterin, wel eerder als back.
2 -1
trodat4030
Is n rechtsback. Braspenning speelt ook geregeld als linksback, maar voor t centrum zou ik eigenlijk Brandes terug laten zakken als ik eerlijk ben. Gelukkig is t niet nodig..
2 -1
MPAjax
spits te sloom en rasmussen doet me denken aan jorgensen
1 -8
DonQ
Rasmussen is toch veel verfijnder dan jorgensen, en sneller op de 1e meters. Rare vergelijking.
4 -1
MPAjax
geen idee hij is nog niet volwassen dus ik vind jou een rare vergelijking maken
0 -4
wolterx
Rasmussen begint ook tweede helft sterk. Perfect gedaan en Martha weggestuurd, zat meer in.
2 0
trodat4030
Jammer, goede actie, maar Martha had m moeten steken op Enem ipv voor eigen glorie gaan.
3 0
wolterx
Campagne eruit voor Aning dus waarschijnlijk Baas naar middenveld.
2 0
Ajax_33
Nieuwe lens nodig, wie kan hem brengen?
2 -1
wolterx
Die had Rasmussen eigenlijk af moeten leggen, goede actie van Campagne wel.
1 0
DUDE92
Camera is beschadigd haha
2 -1
wolterx
Goede actie weer van Rasmussen, pass ook goed alleen net was Enem net weg al. Lijkt net dat beetje extra dat team nodig heeft vandaag. Backs en buitenspelers moeten beter dan dit.
2 0
DUDE92
4e of 5e keer ook al dat Enem buitenspel staat deze wedstrijd, moet er misschien aan gaan werken.
0 0
NouriVandeBeek
Goede eerste indruk van Rasmussen
3 -1
DonQ
Ai weer een hele goede kap van Martha maar een wilde afwerking.
0 0
wolterx
Sterke voorzet van Baas hoor, wel buitenspel jammer en Enem die keeper raakt.
2 0
wolterx
Klasse actie, te gehaast geschoten. Bizar na zo koel uitkappen van een verdediger.
3 0
DUDE92
Oeh, schitterende beweging van Martha, jammer dat hij daarna niet rustig blijft. Maar technisch heerlijk gedaan, dat op hoge snelheid kappen.
0 0
Ajax_33
100% kans, moet erin
0 0
trodat4030
Ben echt fan aan t worden van Dirksen. Goede verdediger die nu al de onverzettelijkheid heeft die Matthijs pas n beetje in o19 liet zien. Aan de bal ook zeer sterk vaak. Zou me niet verbazen als die dit jaar al wat potjes bij o19 gaat spelen..
7 -1
De Meer 020
Strakke zuivere passing en geeft balletjes die je niet snel ziet aankomen. Oogt heel rustig aan de bal net Frenkie maar dan als CV
0 0
wolterx
Alleen jammer dat hij zo moeizaam lijkt te bewegen. Echt enorme sprongen gemaakt.
3 0
MK77
Misschien nog last van een groeispurt
0 0
DonQ
Goed spelertje inderdaad. Valt me ook op dat hij zijn medespelers actief aan het coachen is.
1 0
trodat4030
Ja, verbaal absoluut veruit de actiefste, wat dat betreft staat die band om z’n arm hem prima. Vorig seizoen viel het me ook al op.
2 0
DUDE92
Jammer dat Fitz-Jim geblesseerd is, had hem graag in actie gezien. Dan kon Rasmussen in de aanval in plaats van één van de drie tegenvallende jongens die er nu staan. Had vooral meer van Sarfo verwacht.
3 0
De Meer 020
Rasmussen moet juist op 10 spelen. Kan me haast niet voorstellen dat hij op een andere positie beter is. Dit is er echt eentje die goed tussen de linies kan spelen en met goede steekballen de spitsen kan voeden. Technisch begaafd genoeg om onder druk de juiste keuze te maken. Zou zonde zijn om hem te misbruiken omdat andere niet functioneren
1 0
DUDE92
Zie juist meer een spits in hem eerlijk gezegd, al ben ik het er mee eens dat het een slechte reden zou zijn om hem daar neer te zetten.
0 0
wolterx
Hij is eigenlijk een aanvaller, was vorig jaar lange periode topscorer van Deense jeugdcompetitie (zelfs weken nadat hij nietmeer speelde omdat hij zou transfereren) en bij jeugdelftallen vaak rechtsbuiten. Maakte vorig seizoen zelfs al debuut in Tweede elftal van FCN als buitenspeler. Ook Chukwuani schijnt heel erg goed te zijn daar. Is nog ietsjes jonger maar inmiddels basisspeler in tweede elftal daar.
0 0
De Meer 020
Ik snap het. Alleen hoe ik hem nu zie spelen als 10 is dat ook een ideale positie voor hem. Hij voldoet aan veel eisen die daarbij horen. Heeft een fluwele touch die daar nodig is en snelle ogen. Op rechts lijkt hij toch wat snelheid te missen alhoewel Ziyech daar ook goed speelt. Ben benieuwd wnnr de tegenstand sterker is hoe hij het dan op 10 doet maar vooralsnog tevreden
0 0
wolterx
Denk dat tweede helft Martha en Rasmussen weer van positie gaan wisselen. Allebei in voorbereiding wat minuten gemaakt op 10. Als Fitz-Jim fit was had ik niet vreemd opgekeken als Rasmussen in de punt zou hebben gestaan.
0 0
MK77
Leuke pot. 017 voelt als een ploeg in opbouw klopt dat?
0 0
wolterx
Paar nieuwe spelers, vorig seizoen laatste geworden in o16 groep en nu tegen de kampioen van o16 vorig seizoen. Hillen, Martha, Rasmussen zijn nieuw. Brandes en Sarfo eind vorig seizoen doorgeschoven. Ook niet optimaal dat centrale duo allebei links zijn, in opbouw is dat iets lastiger.
3 0
trodat4030
Zijn nu n dikke maand bezig volgens mij, dus zo zou je t wel kunnen zien.
2 0
3*stars*3
Schakel net pas in maar waar is die middenvelder die van Az werd gehaald?
Of is hij voor o-19?
0 0
trodat4030
Ligt er nog 1 a 2 weken uit, als hij geen terugslag krijgt/heeft gehad.
0 0
wolterx
Is geblesseerd al paar weken. Was tegen HFC wel aan het vlaggen dus zal niet te lang meer eruit liggen.
2 0
3*stars*3
Thanks, was ff zijn naam kwijt Fitz Jim.
Las rond zijn overstap heel veel positieve dingen over hem.
0 0
Ajax_33
Geblesseerd volgens mij
0 0
Toon meer reacties