'Vraagtekens rondom SuperCup-duel Ajax O19 - Feyenoord O19'

BartVeenstra, 23-08-2019 om 09:05, 15351 views, RTV Rijnmond |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

RTV Rijnmond meldt vrijdagochtend dat het nog maar de vraag is of de SuperCup-wedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 van zaterdag 31 augustus doorgaat. Rondom deze wedstrijd zijn er volop vraagtekens. Zo is het nog niet bekend of het duel toegankelijk is voor publiek.

Feyenoord zou op dit moment een wedstrijd met publiek op Sportpark de Toekomst niet zien zitten. Eerder dit jaar, op 25 mei, werd een competitieduel tussen beide teams nog gestaakt na ongeregeldheden op de tribune. De eindverantwoording voor de organisatie rondom het SuperCup-duel ligt bij de KNVB. De voetbalbond heeft tegenover RTV Rijnmond laten weten dat er nog een besluit moet worden genomen of er wel of geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd. De clubs hebben tot nu toe niets van de bond gehoord.

Eerder dit jaar ging het, zoals geschreven, mis bij een wedstrijd tussen beide teams. Na voorafgaand overleg nam Feyenoord enkele familieleden van de spelers mee. Ajax had Feyenoord van tevoren laten weten dat er 'doelgroepsupporters' aanwezig zouden zijn om de sfeer te verhogen. Uiteindelijk waren er ook leden van de harde kern van Ajax aanwezig en nadat er geprovoceerd zou zijn vanuit Rotterdamse kant rende een deel van de harde kern op de tribune af waar de Rotterdamse fans zaten. Tot een handgemeen kwam het uiteindelijk niet.

Feyenoord wilde het duel verder spelen, maar dan wel zonder publiek. Volgens de Rotterdamse club wilde Ajax O19-trainer John Heitinga de Ajax-fans niet van het complex sturen en zodoende werd het duel gestaakt. De wedstrijd werd uiteindelijk zonder publiek uitgespeeld. Bij Feyenoord overweegt men om duels tussen Feyenoord O19 en Ajax O19 in De Kuip te laten spelen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Dan spelen we dat potje toch niet, het was ook een wanvertoning wat zich vorig jaar afspeelde bij beide wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord.
De rivaliteit is doorgeslagen naar een wederzijdse haat, heel jammer maar dan moet je in het belang van spelers en staf geen risico's nemen.
1 -1
MarcelvTol1971
Gewoon in de Arena want dan is het nog enigzins in de hand te houden.
Op de Toekomst weet je bij voorbaat al dat het fout gaat aflopen.
0 -1
Redrum
Kan iemand mij uitleggen waarom Dirk Kuijt als trainer van de 019 er als een idioot bij loopt? Zijn er nog meer trainers die een hoog opgetrokken trainingsbroek dragen met daaronder voetbalschoenen? Wil hij altijd de optie open houden om zichzelf in te brengen ofzo?
0 -1
RuffRhythim
Waarom wordt er in dit land vooral bij voetbalwedstrijden toch altijd eerst gekeken hoe we iets niet kunnen organiseren voordat we kijken hoe we iets wèl kunnen organiseren?
5 0
ajaxdordtt
Wat een kneuterig land zijn we ook he? In Engeland, waar echte hooligans lopen in plaats van die padvinders bij ons, kunnen alle beladen wedstrijden gewoon met publiek gespeeld worden. Iedereen zit gewoon dicht op het veld.

Hier kunnen ze al 15 jaar de klassieker niet toegankelijk maken en zijn zelfs de jeugdwedstrijden nu reden voor totale paniek.
4 0
MarcelvTol1971
Nee klopt en hoe komt dat ?
In Engeland zijn niet zoveel rellen meer omdat de straffen daar hoger liggen dan hier.
Hier wil geen club zich eraan wagen dus dan hou je dat dit soort doorgesnoven randdebielen de dienst uitmaken.
0 -1
Spectre
Die wedstrijd moeten ze (helaas) maar gewoon in de JC ArenA of de kuip spelen op een voor supporters onbekend tijdstip en datum, het is jammer maar niet anders.
2 -1
tyzinho
Knvb heeft een mooi complex in Zeist. Laten ze het daar spelen.
3 0
Illegaal
Wat zijn wij een achterlijk land... leeghoofdige sneuzels die bij de "groep" willen horen maken alles kapot.


Ik zou zeggen, sla die gasten die de boel verzieken half kapot zodat ze wel nadenken voor ze weer heibel schoppen omdat iemand voor de voetbalclub feyenoord of Ajax is.

Stelletje domme leeghoofden... het is maar een spelletje genaamd voetbal... het moet gewoon afgelopen zijn dat domme leeghoofden alles verpesten voor de normale mens en de grote massa.

Ook niet praten met die gasten wat laf links Nederland altijd doet met de aso,s, praten lost niks op en heeft nooit wat opgelost bij aso,s die moet je gewoon hard aanpakken.

Blijven ze dan alsnog ellende veroorzaken dan pak ze de uitkering af en dat ze maar zien hoe ze in leven blijven en als ze werken dan zorg dat ze hun baan verliezen, zitten ze op school dan schop ze eraf.... egaal hoe maar pak ze aan
3 -7
ram
Hilarisch hoe dom en agressief je zelf uit de hoek komt, terwijl je deze mensen "leeghoofden" noemt. Dat zijn het overigens ook hoor. Mij volgens mij ben jij niet heel veel beter.
0 0
insectenverdelg
Dim jij in als jou uitkering afgepakt wordt?
0 0
AjaxPassion
Haha wat een taal sla je uit gap. Zo te lezen ben je zelf geen haar beter.
2 0
trodat4030
Dus jouw oplossing tegen geweld is....... geweld.
2 0
Red Devil
Dat laffe tuig ken je beter in een container op de bodem van de Atlantische Oceaan neerzetten want dat is voor de clubs en de belastingbetaler het beste en het ruimt lekker op ook.
0 -2
Bramzel
Hoezo in de Kuip? Ajax onder 19 heeft de dubbel gewonnen, maar dat RTV Rijnmond dat meldt begrijp ik dat was toch ook die omroep die op de open dag commentaar liet inspreken door de supporters van de 6-2 overwinning. Zoals hieronder al wordt aangegeven mocht het niet anders kunnen dan maar zonder publiek, maar wel Ajax onder 19 de wedstrijd thuis laten spelen.
1 -1
trodat4030
'Bij Feyenoord overweegt men om duels tussen Feyenoord o19 en Ajax o19 in De Kuip te laten spelen.'

Hier bedoelt men gewoon de competitiewedstrijd in Rotterdam en eventueel een bekerwedstrijd als we elkaar loten, niet meer, niet minder. Het gaat niet over de supercup.
3 0
Bramzel
Oké dat heb ik dan verkeerd begrepen, maar dan nog Ajax hoort toch gewoon bij een thuiswedstrijd thuis te spelen.
0 0
trodat4030
Er wordt ook nergens gesuggereerd dat het elders gespeeld wordt. Op de app van de KNVB staat nog steeds Lokatie: Sportpark De Toekomst, hoofdveld, borchlandweg 18 Amsterdam.

De onduidelijkheid zit hem in het toestaan van toeschouwers en zo ja, welke toeschouwers en op welke manier (genodigden of niet). Persoonlijk zou ik het houden bij genodigden en dan niet een sfeergroep vd harde kern uitnodigen. Je kent je vaste jeugdwatchers wel als club, die kan je prima uitnodigen, dat zijn er geen duizenden maar een paar tientallen. Van de kant van Feyenoord houd je het (wederom) bij ouders en aanhang. Dat zijn doorgaans niet de mensen die problemen veroorzaken is mijn ervaring.
0 0
Lorenzo010
Niet dom geregeld de vorige keer, die doorgesnoven tokkies die zich misdroegen was het probleem.
Dezelfde kneus die ons in Londen ook al voor schut zette deed het nu klakkeloos weer, onbegrijpelijk.

Andere kant, als deze wedstrijd in 010 werd gespeeld was hetzelfde gebeurd aangezien je daar net zulke hersenloze heb zitten.

Vroegáh was voetbal nog voor de elite..
0 -5
Bky
Gewoon zonder publiek, er is meerdere malen bewezen dat dit met publiek gewoon niet kan.
1 -2
Illegaal
Nee dan pak je de gedragende mens die alleen om het voetbal komt ook.... er moet begonnen worden met hard en gewelddadig aanpakken van de leeghoofdige idioten die alles verzieken voor iedereen.

Waarom zou de normale mens zich moeten aanpassen aan de domme leeghoofd?
1 0
WZAWZDB14
ach je kan toch gerust ouders en familie van beide ploegen uitnodigen, gewoon gescheiden van elkaar zetten en paar extra beveiligers. Het was de vorige keer gewoon oliedom geregeld door ajax.
2 0
jaripettersson
Vrienden en familie hoef je ook echt niet te scheiden van elkaar.
3 -2
AjaxPassion
Maar hooligans en provocerende pubers wel. En die waren beide aanwezig.
0 -1
Illegaal
wee
0 0