Ten Hag: 'Het is niet alleen het middenveld'

BVeenstra, 21-08-2019 om 08:40, 22800 views, FOX Sports, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt dat de mindere wedstrijd van Ajax vooral te zoeken is in de totale teamprestatie. Na afloop kreeg vooral het middenveld - en dan met name Razvan Marin - veel kritiek, maar volgens de oefenmeester is dat te makkelijk.

Toch moet hij toegeven dat het op het middenveld niet naar wens verliep. 'We hebben daar niets voor niets gewisseld', zegt hij op de persconferentie, waarvan de beelden te zien zijn bij FOX Sports en de NOS. 'Ik zei al: we moeten balvaster zijn en dat met name in het centrum op het veld. En beter in de restverdediging staan. Maar het hangt allemaal samen. Het is niet alleen het middenveld. Het is typisch om naar één linie of naar één persoon te zoeken, maar het is de totale teamprestatie.'

Ten Hag legt uit hoe deze problemen ontstonden. 'In het begin stonden de linies kort op elkaar', zegt de trainer, die Ajax in die fase geduldig zag spelen en kansen zag creëren. 'Daarna gingen we een fase te ver achteruit en kwamen er gaten tussen de linies, waardoor de ruimtes te groot werden. Daar vloeien die gele kaarten uit voort. Zij komen in de counters en dan moet je aan de noodrem trekken.'

Volgens Ten Hag heeft men dinsdagavond ook wel degelijk het Ajax-spel gezien. 'Ik denk dat we juist wel het Ajax-spel hebben gezien. De uitvoering, de keuzes die gemaakt worden en het geduldig zijn: daar moeten we in groeien. Maar dat is volkomen logisch in deze fase van het seizoen. Een tegenstander die zo gesloten staat, moet je uit elkaar spelen. Dat luistert heel nauw, het gaat om details. En daar moeten we aan sleutelen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Grijp dan gvd in in de rust. Je kan Marin de schuld geven maar die kreeg ook alleen maar de bal met een man zijn rug .Niemand die bewoog of in de bal kwam Donny op de plek van Huntelaar. Alles stond stil, dan moet je er een spits bij zetten en pompen die ballen.
0 0
Kikke
O o geduldig zijn, klinkt als Frank de Boer voetbal.. niet dat ellenlange overspelen. Ga gewoon weer een keer raken, snelheid. Anders ga je niet winnen..
0 0
louis60
Johan Derksen uit doorgaans betrouwbare bron:"Tadiz en Zyech zouden ontevreden zijn met Ten Hag. Ze missen Schreuder die tactisch oplossingen zag, wanneer het even minder liep. Ten Hag zou wel veel praten maar geen concrete oplossingen bieden" Ik hoop niet dat dit waar is.
0 0
b.hulshof
Veltman is niet geschikt voor het centrum dat weten we al jaren, Mazraoui is veel te wisselvallig voor het middenveld. Mazraoui had vorig seizoen een black out in de kuip, thuis tegen psv en afgelopen week onnodig rood. Dat is 3x in een paar maanden door de mand vallen in een belangrijke wedstrijd.
We hebben een speler op het middenveld nodig die snel het spel kan verplaatsen en sterk aan de bal is. Tadic op 10 en Donny op 6 is een optie maar ik zou het in de competitie toch eens proberen met N.Lang op 6.
0 0
FreddyAX
Vorige week hebben we een slechte wedstrijd gehad, daar valt niets aan af te doen.
De commentaren erop vanuit pers en ook hier zijn zwaar overdreven; in de laatste 6 seizoenen is gebleken dat het altijd veel tijd kost eer er sprake is van een ingespeeld elftal.
Dat is gewoon na te gaan en zou geen aanleiding moeten zijn tot paniek.

Toegegeven dat dit moment te laat kan komen om CL veilig te stellen, denk even aan twee seizoenen terug.
Ook Peter Bosz had zo'n fase maar wist zich voor de finale EL te plaatsen, vorig seizoen was het niet heel anders en plaatsten we ons voor de halve finale CL.

Dat gemekker van de kenners is misplaatst omdat men helemaal niet kan inschatten wat er binnen de selectie speelt en wat er nodig is om de klik wel te krijgen en hoe dat moet gebeuren,

Erg teleurstellend vind ik het dan dat ook Ajax supporters hier hun team en de staf afvallen en meteen de meest ongegronde en niet bepaald ondersteunende teksten wegzetten, maar daar moet je kennelijk aan gewend zijn.
Ik heb ronduit een hekel aan dat afzagen en modder gooien op basis van eigen frustraties en teleurstellingen en zeker als men het eigen gelijk tot ver over de grens van het redelijke wil halen ten koste van ...

Ik denk dat we een kwalitatief goede en brede selectie hebben, veel nieuwe gezichten, ook in de staf en dat vraagt tijd .
Het gouwehoer van Derksen met name en van mijn hartsvriend Valentijn Driessen is doorzichtige aandachttrekkerij die duidelijk moet maken dat de heren een kritische kijk hebben gebaseerd op diepere inzichten dan de gewone burger heeft.

Vorig jaar en de jaren ervoor zijn ze beiden talloze malen door de mand gevallen maar dat hindert niemand .
Jammer dat Ajacieden aansluiten bij deze treurmars.
1 0
HilversumNoord
Gaan we nog wat doen? Hebben we niets op het middenveld in de jeugd?
0 0
Hakkie
Probleem is EtH. Vorig jaar moest hij in deze periode ook gecorrigeerd worden vanwege zijn opstellingen. Hoe lang gaat het nu duren voor hij daarvoor door de spelersgroep wordt aangesproken.
Dolberg is al verdwenen door een gebrek aan vertrouwen, Schuurs speelde zelfs een fantastisch voorseizoen en moest opeens ook naar de bank voor een speler van wie het contract niet wordt/werd verlengd en die opeens onmisbaar blijkt, duh.

EtH had veel problemen kunnen voorkomen door de zichtbare lijnen van het voorseizoen door te trekken.
1 -1
Gronkjaer
Ajax heeft verzaakt zich te versterken na het verlies van Frenkie en Lasse. We zetten liever de meest stabiele kracht van vorig seizoen op een totaal andere positie (Daley Blind) en lossen het intern wel op, want wij zijn Ajax. Als je weigert om dragende krachten als Schone en De Jong direct te vervangen dan moet je op de blaren zitten.
2 0
Kaatje
Ik vind het op dit moment wel erg stil op de diverse Ajax sites; weinig of geen nieuws. Ook in de media en op social media weinig Ajax geruchten of wat dan ook.
Zou er op de achtergrond toch nog wat plannen worden gesmeed? Dat we maandag ineens horen over Olmo en een extra aanvaller?
0 0
Willem410
Let maar op, als ze er woesdag af gaan (Ik heb er echt een vreselijk kut gevoel over) dan komt er nog een grote paniekaankoop voor vele tientallen miljoenen.
Ziyech is op deze manier ooit ook bij Ajax terecht gekomen, voor de uitschakeling toen tegen Rostov waren ze er te gierig voor.
0 0
kade88
Misschien dan toch blind weer op cv. Zodat hij de restverdediging goed kan neerzetten. Volgens mij heeft Martinez voldoende voetballend vermogen om op 6 te spelen.
0 -1
louis60
Lampies huren goedkope spits en halen 40 miljoen op voor Zolano. Marc waar blijff je met extra spits en CV? Edson wil middenvelder worden, dus we hebben nog steeds geen goede cv.
0 0
Catenaccio
Je kan zo langzamerhand wel kanttekeningen plaatsen bij de buitenlandse scouting. Dure inschattingsfoutjes.
Ter wijl een blinde vorig jaar al die Olmo van Zagreb had kunnen kopen
Los daarvan, voeg Unuvar maar toe aan de A-selectie
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het feit dat er word geroepen dat het middenveld het probleem is, is eigenlijk al geen goed teken.
het middenveld is een ondersteunende functie maar niet dragend., je kan niet verwachten dat men 12 kilometer per wedstrijd aflegt om in elke situatie vier man ondersteuning te geven. er moet zelfbewust zijn ontstaan en het vermogen om wedstrijden te lezen.
dit moet overgedragen worden door spelers.

we zijn twee voetbalintelligente verdedigers kwijt, en is zelfs aangevuld met 1 matige RB, wat kan je dan verwachten? dat nico en daley werk voor 3 man kan compenseren? het is niet zo gek he dat blind schijt over zich heen krijgt, het is kortzichtig kwa voetbalvisie.

wat ik ten eerste al heel slecht vind is de communicatie van bv joey, naast hem staat een 18 jarig piepeltje maar joey stormt maar naar voren en leert deze boys niet om in te schuiven naar het middenveld om de zones te verkleinen, en de speelruimtes die aanvallers van de tegenstander krijgen, te verkleinen ,zolang dat niet gebeurt heb je geen vloeiende linie. en is elke counter gevaarlijk.
en al helemaal als er bij balverlies 2/3 man van ajax om een balverovering gaan vechten en naar 1 kant trekken.
0 0
FrankBeton
Man man man ,... iedereen schreeuwt weer moord en brand.

Mensen hieronder die om het hoofd van Overmars roepen, diezelfde mensen die hoogstwaarschijnlijk zelf geen ene mallemoer hebben bereikt in het maatschappelijke leven en hier beter weten hoe en welke spelers er moeten worden gehaald en hoe Marc moet onderhandelen.

Tenen krommend is het niveau hier.
7 -3
Minsc
Marc is niet assistent-inkoper bij de plaatselijke HEMA maar technisch directeur bij topvoetbalclub Ajax, zo moet hij beoordeeld worden. Foutjes van 8 of 15 miljoen mag je op dit niveau niet maken.
2 0
SammyR
Mensen zijn hier altijd hysterisch na een slechte pot.

Na Heracles uit en thuis, PSV uit, feyenoord uit, heerenveen thuis bijv vorig seizoen, moesten Ten Hag en Marc volgens heel veel mensen hier oprotten.
1 -2
Jorehn
Ten Hag nog steeds aub. Overmars heb ik nooit geroepen, maar ten Hag was, is en blijft een baggertrainer. Geen idee hoe of wanneer te wisselen, altijd dezelfde oneliners maar weinig voetbalvisie en geen idee hoe met mensen om te gaan. Vorig jaar hadden we daar schreuder nog voor maar dit jaar wordt het verschil pijnlijk duidelijk
1 -1
Kikke
Eens, zo zie ik het ook. Juist heel veel onverlaten zonder verstand van voetbal. Telkens als Ten Hag echt de leiding pakt, gaat het bizar slecht. Met zijn rare gepraat. Het was ondanks Ten Hag zover gekomen, ipv dank zij, zoals zovelen hier zeggen of zeiden.
0 0
FreddyAX
Triest....
0 0
Jariiii
Ik roep om geen enkel hoofd, maar het was verschrikkelijk en zorgwekkend slecht.
1 -1
Joseph
Het is wel het middenveld, maar dat ligt niet aan de spelers, dat ligt aan de coach.

Ik ben benieuwd hoe lang het zonder Frenkie, de Ligt en Schreuder duurt voordat ten Hag stopt met die dubbele 6 onzin.. Ten Hag waant zich nu misschien toptrainer, kan een gevaarlijke combi zijn met zijn koppigheid.
4 -2
BayernvanNederland
Het wordt tijd voor een nieuwe td na Netto, eentje die wel potentiele basisspelers haalt en niet catastrofale rommelaankopen als Marin, Magallan, Kristensen, Siem de Jong, Labyad, Westermann, Bande, Sanogo, Cassiera, Oreguela, Zimling, Lamprou, Duarte, Promes, Scherpen, Pieri.

Dit rijtje alleen al 80 miljoen aan troep!!
Buiten meevallertje Milik is Marc totaal afhankelijk geweest van zelf opgeleide talenten wat betreft transferinkomsten. Prutser
4 -9
FreddyAX
Ja , want de TD 's liggen voor het oprapen en toch zeker degenen die foutloos zijn en meer kennis van zaken hebben en inzicht in de vereniging Ajax, toch??
0 0
Ajax-Amsterdam
Lekker achteraf praten. Makkelijk zeg. Zo jammer dit
1 -1
FrankBeton
Schei toch uit man, onruststoker.

Noem even een betere die haalbaar is.
3 -2
Minsc
En als die er niet is ga je gewoon 8 miljoen voor een matige speler betalen?
1 -1
Flipper33
Vind Marc een prima gast maar ben het met je eens Marc heeft echt veel rommel aangekocht .. maar TH heeft Labyad weer naar Ajax gehaald allemaal weg gepleurd geld !! Indd
2 -2
louis60
Marc! Haal nog grote CV en een plan B lange spits.
0 -4
ajaxdordtt
Ja, haal precies wat we NIET nodig hebben!!!
3 -1
Catenaccio
Verbetering vh Ajax middenveld gaat naar Atletico Madrid. Weer te laat Overmars
2 -5
ajaxdordtt
Te laat? Hij kost 40 miljoen.
3 -2
LouisVonGoal
Wil je aanhaken bij de Europese top, moet je een keer 30mil betalen. Ik zie olmo zeker wel als een versterking.
1 -2
Catenaccio
22 miljoen met doorverkoop percentage
Atletico betaald nu 35.
Jaarsalaris 2,5 miljoen
0 0
ajaxdordtt
Te duur dus.
2 -3
BayernvanNederland
Net zo duur als Promes plus Marin.
2 -2
Santiago
Te duur dus.
0 -2
Toeschouwer
Aankoop beleid van Ajax lijkt nergens op.
Ze denken dat als ze max 15 miljoen uit geven
dat ze dan met elke speler een topper in
huis halen en dan die spelers op eens 50 miljoen waard zijn. Ik zou zeggen droom lekker verder
2 -8
WouterBerg83
Bij deze zou ik bovenstaande willen nomineren voor meest zinloze bijdrage van de maand.
4 -1
ajaxdordtt
..,,
2 -1
Rentokill
Return tegen Apoel lig niet met een dubbele 10 spelen. Das zelfmoord tegen deze counterploeg.
1 -1
GerardAjax26
Vorig jaar heb ik veel opstellingen voorbij zien komen van zowel Mazraoui als Blind op het middenveld. En nu is schijnbaar de oplossing om Martinez op het middenveld te zetten, op basis van een half uurtje tegen Emmen. Wellicht is ie er wel erg goed hoor, maar dat werd vorig jaar dus ook zo vaak gezegd over Mazraoui en Blind.

Hoop persoonlijk vooral dat Alvarez snel wedstrijdfit is en goed genoeg is. Zijn eerste training bij Ajax was geloof ik 3 week geleden. Dus lijkt me dat het niet lang meer hoeft te duren.
1 0
Ginoajax1
Vd Beek moet de rol van de Jong overnemen. Verdedigende middenvelder dus. Dan is een groot deel van het probleem opgelost. Schuurs in de verdediging. Veltman weg daar. Blind naar achteren en Martinez naar het middenveld.
1 0
WouterBerg83
Als Martinez naar het middenveld gaat (zeker het proberen waard!) waarom zou Donny dan nog als controleur moeten spelen?
0 -1
Rentokill
Waarom werd Ajax tot 2x toe ineens zo slordig? Volgens mij kwam dat ook omdat de tegenstander ineens meer gas gaf. Ze durfden voor de bal te gaan bij de passing van Ajax (met risico dat ze uit positie kwamen) en waren daarom steeds eerder bij de bal.

Wat moet Ajax doen als dat gebeurd? De rest vd wedstrijd hetzelfde blijven proberen? Je zag dat ze het aan het einde vd wedstrijd, nota bene toen Ajax met zn 10en was, niet meer konden opbrengen en dat Ajax weer wat vrijer kon combineren.

Toch was er een ander antwoord nodig. Je weet nu aal dat ze het weer op deze manier gaan proberen. Wat kan Ajax hier tegenover doen?
0 0
geDaante
Simpel, betere voetballers op het middenveld met meer techniek en vooral handelingssnelheid.

Je hebt het over wat meer druk van de tegenstander op de bal, iets waar Ajax afgelopen seizoen al geen antwoord op had, zie Feijenoord, Heracles en Benfica onder meer. Het vraagt om een beter systeem en meer combinatiespel van achteruit, en dus vooral ook echte middenvelders met techniek, handelingssnelheid, balgevoel en het liefst creativiteit.
0 -1
Joodhannus73
Het lijkt altijd of wij alleen tegen de tegenstander voetballen en de tegenstander nooit tegen ons. Een utopie om te denken dat er nooit gaten zullen vallen. Een systeem is goed, maar individuele kwaliteit en vorm van de spelers, plus geluk, geeft veel meer de doorslag. We hebben met Frenkie en Mathijs veel kwaliteit ingeleverd. De vorm is er bij velen niet en net zoals tegen PAOK heb je enorm geluk gehad.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
erik schuift ook teveel met het elftal.
men moet gewoon even doorbijten (net als bij de ligt) en schuurs in de basis laten. die jongen is verdomme 6 kilo aan spierkracht aangekomen, zet je daar een jongen neer van 1.68m!?
ik vind martinez ook meer een middenvelder eerlijk gezegt.

alvarez moet je ook brengen, die man is goed in het heroveren van de bal d.m.v. slidings, is razendsnel, en ziet snel openingen. ajax is nu te fragiel achterin, het is of achteruit verdedigen of te ver opkomen, dit komt ook doordat je frenkie mist.
1 -1
Lewis Hamilton
Dit middenveld gaat gewoon nooit werken, zelfs Blind als ervaren jongen maakt fouten en ziet er niet goed uit.

Ten Hag kennende moeten we eerst weer met 6-2 op de flikker krijgen voordat hij dat inziet.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is niet alleen blind, ik vind de backposities ook niet lekker communiceren, en de achterhoede geen goede bewegingen maken. je moet ervoor zorgen dat er bij terugschakeling niet meer dan 8 meter tussen spelers ligt, om dat je met 8 meter situaties beter kan inschatten, en kan ingrijpen als speler A een bal verkeerd inschat of verliest.

nu zie je gaten van 16 meter bij een tegencounter, trekt het hele kliekje naar een kant, waardoor andere zones open liggen.
het elftal moet in driehoekjes proberen te spelen, krimpen en uitzetten, en allemaal keurig in een linie spelen.
0 0
Sterspeler
Er zijn "maar" 4 mogelijke oplossingen. Of er wordt geschoven met Donny en Ziyech, Martinez gaat cm spelen of je koopt een goede middenvelder erbij. Of je gaat met een 6 spelen.
1 0
Soccerskins
Ik ben benieuwd hoe Ten Hag het volgende week neerzet. Mazraoui is geschorst en het lijkt me niet dat Erik wéér de fout gaat maken om Marin in de basis te laten staan. Zelf hoop ik op zoiets:

Tadic
Neres - Promes - Ziyech
Martinez - Vd beek
Nico - blind - Alvarez - Dest
Onana

Moet Promes natuurlijk wel fit zijn.
0 -1
Woodenshoe
Promes niet joh, totaal ongeschikt voor Ajax
4 -2
Reinier
Jup top, al blijft Mazraoui natuurlijk wel gewoon de eerste keus als rechtsback
0 -1
DUDE92
Met je eens hoor, maar die is natuurlijk geschorst voor de return. Ik vind zelf dat Veltman voor aankomende wedstrijd rechtsback moet staan naast Schuurs. Om Alvarez er in zo'n wedstrijd voor de leeuwen te gooien vind ik te gevaarlijk: stel hij speelt een mindere wedstrijd, wordt hij meteen door 90% van de supporters afgeschreven. 15 miljoen is natuurlijk een gigantisch bedrag, maar kijk maar eens wat Marin hier nu al (deels terecht) over zich heen krijgt. Schuurs heeft (zelfs na een paar erbarmelijk slechte potten) in ieder geval nog de goodwill. Ik mag vooral hopen dat Veltman als CV wel verleden tijd is.
0 0
Ginoajax1
Zet vd Beek gewoon op het middenveld en niet zo dicht tegen de spits aan en je lost veel problemen op. Met de punt naar achteren dus.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
deels mee eens. je haalt dan wel de aanvallende wapens van ajax weg.
maar idd donny staat te hoog, en hij gaf het zelf ook toe in zijn rol(paok uit), dat hij moeite had om inschattingen te maken. het is ook niet niks om een centrale speler te zijn, dat geld voor elke linie.

daar ligt ook het grootste probleem voor ajax, hag is zoekende om die as goed op elkaar aan te laten sluiten.
0 0
Catenaccio
Jehebt noa lang ook nog!
0 0
NUL20
Doodvermoeiend al die amateur trainers hier op het forum.
Als iedere speler gewoon z'n niveau haalt dan maakt de opstelling niet bijster veel uit... gisteren was dat duidelijk niet het geval.
1 -9
kade88
Veltman haalde zijn niveau gewoon.
0 0
Catenaccio
Spelers uit vorm niet opstellen bv?
Zoals Mazza
1 0
Ajacider
Nee het is niet alleen het middenveld. Het begint bij Joël Veltman die na 11 seconden paniekerig de bal buiten de lijnen schiet. Of Marin die geen bal goed raakt. Die Cypriotische muur kan alleen kapot worden gespeeld met spelers die elkaar blindelings vinden. Als je er dan een hebt lopen die geen bal kan aannemen dan speel je een verloren wedstrijd die gelukkig in een gelijkspel eindigde. De aanvallers werden amper bereikt. Op Onana na een collectief falen. Maar stop nou eens met Veltman centraal. Matige voetballer en een slechte verdediger. En waarom moet Marin geforceerd gebracht worden, laat die jongen eerst wennen. Er zijn spelers die het spelletje moeten leren in Jong Ajax... Het is niet alleen het middenveld, het zijn 2 posities die matig zijn bezet in de basiself en dat werkt door op het elftal. Vergelijk je dat met het verliezen van 2 sterkhouders en dan zie je dat vorig jaar een enorme kans is misgelopen om finale CL te spelen. Want met deze selectie gaat de kwartfinale halen al een hele opgave worden.
6 -1
dumperPattiruhu
Gewoon een ander systeem spelen!
1 0
Catenaccio
Met enkele 6. Van Gaal de CL mee gewonnen
0 0
Lahdo89
Carel eiting ?
2 -7
Duif63
Al 7 maanden geblesseerd en bovendien niet goed genoeg
4 -2
FrankBeton
7??

Ik heb hem toch echt zien voetballen onlangs toch?
0 0
Nick
Als controleur in een systeem met de punt naar achter zeer zeker wel goed genoeg.
1 -3
31xAjax
Net als Blind te traag en een te trage handelingssnelheid....
3 -1
JJAFCA
Gister wederom pijnlijk duidelijk geworden dat Schone te vroeg is verkocht. Tevens mag Alvarez nu wel eens een keer basis komen.
4 0
ajaxdordtt
Laten we nou niet allemaal doen of Schone zo'n geweldenaar was. Een held, en een geweldige vrije trap maar heeft toch ook jarenlang ons niet naar een hoger niveau getild. Eigenlijk nooit. Naast Frenkie leek het een stuk meer dan wat het was.

Voor de stabiliteit had het geen kwaad gekund hem te houden, zeker omdat je maar 2 middenvelders hebt nu. En de Wit en Ekkelenkamp..
4 -2
Vak430
In de opbouw staan we telkens met 3 centrale (gisteren was dat Blind-Martinez-Veltman). Vorig jaar deden we dit ook, maar dan met Frenkie-Blind-De Ligt. Frenkie dribbelde in en speelde vaak een mannetje uit, waardoor er meerdere afspeelmogelijkheden ontstonden. Dit jaar hebben we niet zo een speler als Frenkie en dus hebben de drie centrale telkens maar 1 of 2 afspeelmogelijkheden vooruit, waardoor ons spel te voorspelbaar is en steeds snel vastloopt. Zolang we geen speler zoals Frenkie hebben kun je dus ook beter stoppen met de opbouw met drie centrale in mijn ogen.
10 -1
Burpie
En haal die Nous van dat middenveld.....
0 0
dolle dries
Waarom komt Real Madrid van de Beek niet ophalen, oh nee die willen ze niet meer want die bakt er ook helemaal niets meer van.
3 -12
Vlieske
Met de punt terug gaan spelen. Heb je veel meer keuze.
8 0
Sterspeler
Riep ik eind vorig seizoen al. Werd voor gek verklaard. Je hebt volkomen gelijk.
0 0
Vak430
Past idd beter bij deze selectie
2 0
Hollister
Nee dat klopt Eric, het ligt niet alleen aan het middenveld, het ligt zeker ook aan de trainer!
7 -10
Burpie
Zeker niet alleen middenveld. Wat is er eigenlijk met Onana aan de hand? Heeft die een nieuwe keeperstrainer of tacktiek? De onrust die de man veroorzaakt door elke hoge bal van de zijkant weg te stompen alleen al. Weten jullie die wedstrijd tegen de Spurs nog? De onrust die er ontstond door steeds die ballen te stompen, en ook veel te snel ruckzichtloos naar voren te trappen (waar geen mens stond). Ik viel die avond bijna van mijn stoel van verbazing..
4 -4
Knalpot
`Dat effectballetje die hij gisteren deed was de vorige keer ook al geen succes kappen met die onzin want je brengt de rest van je verdediging alleen maar in de problemen. Verder was Andre wel de beste man gisteren.
2 0
Burpie
1 echte bal op doel gehad, en ik heb het niet over gepriegel, Waarom elke bal die hoog van de zijkant komt weg stompen?
0 0
Ajax27
Je hebt de spelers om met de punt naar achteren te spelen, doe dat dan ook gewoon. En zet vervolgens de spelers gewoon weer terug waar ze voorheen speelde.

Tadic - Huntelaar/Promes - Neres
vd Beek - Martinez- Ziyech
Nico - Blind - Schuurs - Nous/Veltman
6 -1
afcasven1995
Bel Schreuder even voor een oplossing.
6 -5
AFCAsphere
Lekker naiëf om dat verhaal meteen te geloven omdat het je nu goed uitkomt :")
3 -1
Felix Gassenlicht
Dat De Ligt en De Jong niet te houden waren is duidelijk maar Schone .... Die hadden wij nu zo goed kunnen gebruiken. Ik begrijp hier nog steeds geen sikkepit van, vreselijk onderschat?
6 -1
PeterVKV
Schone had dit ook niet opgelost. Blind met Schone, veel te langzaam
3 -1
vincent_DV
Schone zijn transfer gunnen, Oke. Maar dan vervolgens zelf geen vervanger halen is de grootste vergissing die Ajax heeft kunnen maken. Helemaal aangezien Eiting ook nog een geblesseerd is.
3 0
Lewis Hamilton
Onze laatste paniekaankoop was Hakim Ziyech, zou er graag nog zo een maar dan een verdedigende middenvelder aantrekken. Heb je keihard nodig wil je Europees niet afgaan.
5 0
DT10
Renato Sanches (21 jaar, contract tot 2020)
Dani Olmo (21 jaar, contract tot 2021)
Sander Berge (21 jaar, contract tot 2021)
Davy Propper (27 jaar, contract tot 2021)
4 -1
Ajacider
Dat ze die Sander Berge niet halen is me sowieso een raadsel. Komt nog het meest in de buurt van Frenkie
0 0
vincent_DV
Iets in mij zegt dat Olmo toch wel komt. In verschillende media in verschillende landen melden ze hetzelfde. Er is al een vervanger voor Olmo gehaald terwijl er de laatste week totaal geen geruchten meer over een transfer van hem zijn behalve dat van Ajax. Dat lijkt mij 1 1= 2. Misschien dat overmars dan de RVC moet wachten tot plaatsing CL of dat Zagreb dat wil?

Ik zou graag nog Rafinha van Barcelona aan jouw rijtje willen toevoegen.
0 -1
Catenaccio
Olmo is verkocht aan Atletico
0 0
Santiago
Kan je rekenen?
3 0
ajaxdordtt
Propper onzin, rest geweldige opties.
0 -7
goajaxgo
Pröpper prima. En sowieso beter dan niets.
2 0
ajaxdordtt
Oneens. Eens.
0 -2
ajaxdordtt
Lieve vrienden, jullie kunnen 500 opstellingen maken maar het blijft kut. Je mist gewoon middenvelders, zeker als Erik met de punt naar voren wil spelen. Blind, Martinez, Alvarez, Nous; het zijn allemaal noodoplossingen. Laat iedereen nou gewoon op zijn eigen positie staan en haal 2 middenvelders.

Als je Dani, Ekkelenkamp, Siem, Labyad, Van Leer en Magallan slijt moet daar toch ruimte voor zijn? Zeker nu Dolberg, 1 van onze meest getalenteerde spelers van de laatste 10 jaar, ook geliquideerd is. Zo niet moet je gewoon met de punt naar achteren spelen.
4 -4
Ansjo
Alvarez zei zelf dat ie het liefst op het middenveld speelt.
4 0
ajaxdordtt
Drenthe speelde ook het liefst op 10.
3 -2
Dexy
Wat ik opvallend vond: Die laatste tien minuten met 10 man (na rode kaart Mazraoui) speelden we ineens een stuk beter dan de 80 minuten ervoor.

Van de Beek ging toen naast of iets links voor Blind staan. Ziyech ging van rechtsvoor naar het middenveld toe (rechts voor Blind). Tadic en Dest waren degenen die het veld breed hielden aan de zijlijn en alleen Huntelaar bleef voorin. De achterhoede werd: Tagliafico-Martinez-Veltman. Met daarbij Martinez als achterste/laatste man.

Feitelijk speelde Ajax de laatste 10 minuten zo qua veldbezetting:

-----------------Huntelaar----------------
Tadic----------------------------------Dest
-------Van de Beek-----Ziyech--------
---------------------Blind-------------------
------Tagliafico----------Veltman------
------------------Martinez-----------------
Onana

En gelijk liep het een stuk soepeler en kwam Apoel er nauwelijks meer uit. Is zo'n formatie niet eens het overwegen waard? Dus qua opstelling:

Onana; Dest, Schuurs/Alvarez, Martinez, Tagliafico; Ziyech, Blind (CVM), Van de Beek; Neres/Huntelaar, Tadic, Promes

Wat dan qua veldbezetting in balbezit ongeveer zo eruit ziet:

----------Tadic-----Neres/KJH----------
Promes------------------------------Dest
--------------------------------Ziyech------
-----Van de Beek------------------------
------------------------Blind----------------
---Tagliafico-----Schuurs/Alvarez---
---------------Martinez--------------------
Onana

Promes heeft een verleden als linksback bij Sevilla en is gewend om over die linkerflank heen te denderen. Dest is datzelfde gewend op rechts. Die twee kunnen prima het veld breed houden. Ziyech speelt op deze manier ook meer in zijn kracht. En datzelfde geldt voor Blind en Van de Beek.
5 -2
Soccerskins
Lijkt me een strak plan, alleen is het dan wel jammer dat je Dolberg laat gaan want in zo’n systeem rendeert hij natuurlijk beter.
2 -1
Jackattack
Met Lasse, Frenkie en Matthijs is teveel intellect in één beweging uit de selectie verdwenen. Doeltreffend beleid. Nu doorpakken Marcje.
3 0
Sunny
Ik heb Ten Hag hoog zitten vanwege het gegeven dat wij vorig seizoen eindelijk weer Ajax waren m.a.w. zeer attractief speelden en resultaat behaalden.
Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en ik meen dat hij nu toch duidelijk verkeerd bezig is.
Als je puur naar de poppetjes kijkt ....
Een achterhoede waarin lengte, fysiek, finesse, atletisch vermogen en absolute snelheid (a la Sanchez) ontbreekt is internationaal gezien vragen om problemen en ook nationaal gaan we daar problemen mee krijgen.
Een niet complementair middenveld waar de meeste van bovengenoemde eigenschappen ook ontbreken (ik weet dat Blind niet snel is maar had hij gisteren lijm of zo aan zijn schoenen want het was echt genant om te zien)
Een voorhoede met veel technische bagage en enige snelheid (Neres) maar behoudens incidenten geen spelers die met een individuele actie een wedstrijd winnen.
Kortom kom je als totaal te kort om op niveau te blijven meespelen. Het collectief en spelsysteem kunnen bij een goede uitvoering veel verdoezelen maar als dat niet lukt krijg je dus wedstrijden zoals in de afgelopen weken.
Ik maak mij ernstig zorgen want met deze selectie hebben we in de CL (ik ga er vanuit dat dat moet lukken) niets te zoeken en krijgen we het ook nationaal lastig.
2 0
AFCAsphere
Ik ben het over het algemeen met je eens, maar zowel Neres, Tadic als Ziyech kunnen wel degelijk met een individuele actie een doelpunt maken. Dat hebben we afgelopen seizoen gezien.
3 0
JCr14
Ze hadden gewoon geen Marin moeten kopen maar een creatieve middenvelder.
Dan kun je met Blind op het middenveld.

Mazraoui, Marin zijn allebei dezelfde types als Blind. Te weinig voetballend vermogen
5 -3
ajaxdordtt
Marin is echt een compleet ander type dan Blind.
4 -2
MickS
Ik kies er voor om er zo tegen te kijken:
We zijn nog niet waar we willen wezen qua spel dit seizoen, maar anders dan vorig seizoen winnen we in de eredivisie goed en ruim. En ja het was gisteren tergend slecht, zomaar 8-9 spelers die niet in de buurt van hun gebruikelijke niveau kwamen, maar desondanks weten we er nog een 0-0 uit te trekken, waar we vroeger gewoon genadeloos verloren.
En dat praat het niet goed, het moet volgende week gewoon 10 stappen beter, maar dat is wel iets waar ik dan weer blij van wordt. Dat we dit soort zaadpotjes in ieder geval niet meer kansloos verliezen.

Afgeven op spelers ga ik niet in mee, wat sommigen hier helaas wel doen. De meesten speelden slecht, ook diegenen die vorig seizoen schitterend voetbal lieten zien. Net zoals een zwaluw geen zomer maakt, maakt een dramapot geen winterdepressie.

Ik zit in ieder geval woensdag op mijn gebruikelijke plekkie (net zoals de sc-houders om mij heen) en gaan onze longen uit het lijf zingen voor onze jongens. Mocht het gros weer in de buurt van hun normale niveau weten te spelen, kan het haast niet anders of we winnen die pot en mogen we ons opmaken voor de groepsfase.
5 0
trooop
Vorig seizoen hebben we, op 2 potjes tegen bayern na, zo om en nabij tot maart moeten wachten op Ajax-waardig voetbal. Dat was 15 maanden nadat ten hag was aangesteld. Dat voetbal hebben we een tiental wedstrijden volgehouden. Een paar weekjes uitrusten later is van dat spel alweer he-le-maal niks meer te bekennen, en houdt ten hag niet op te benadrukken dat we weer ‘helemaal op 0’ zijn begonnen. Waarbij vooral opvalt dat zijn eerste echt zelfgescoute projectje genaamd marin voorlopig de grootste dissonant van allemaal is.
Ik hoop zelf dat het niet lang meer duurt voordat ook de goegemeente inziet dat Ajax op de handrem staat zolang deze man het voor het zeggen heeft.
1 -5
Knalpot
8 zo 07-10-2018 16:45 Ajax – AZ 5 – 0
9 za 20-10-2018 20:45 sc Heerenveen – Ajax 0 – 4
10 zo 28-10-2018 14:30 Ajax – Feyenoord 3 – 0
11 za 03-11-2018 20:45 Ajax – Willem II 2 – 0
12 zo 11-11-2018 14:30 Excelsior – Ajax 1 – 7
13 za 24-11-2018 18:30 NAC Breda – Ajax 0 – 3
14 zo 02-12-2018 12:15 Ajax – ADO Den Haag 5 – 1
15 za 08-12-2018 19:45 PEC Zwolle – Ajax 1 – 4
16 zo 16-12-2018 14:30 Ajax – De Graafschap 8 – 0
17 zo 23-12-2018 12:15 FC Utrecht – Ajax 1 – 3

Nee was echt om te janken deze periode
1 0
trooop
Lekker snugger antwoord. Pak anders ook effe de uitslagen onder martin jol erbij, als het je toch alleen maar om resultaten te doen is.
0 -1
AFCAsphere
Jij slaat echt compleet door haha. Tot maart moeten wachten op Ajax waardig voetbal? De reden dat we überhaupt de voorrondes doorkwamen was door prima verzorgd voetbal. Tuurlijk waren we niet zo ver als in maart, maar we speelden bijvoorbeeld Kiev ook helemaal van de mat in hun eigen stadion. Er zaten twee nare wedstrijden tegen tussen Heracles en PSV, maar daarna hebben we over het algemeen kunnen genieten van Ajax. Dat jij na één off-day in Nicosia meteen overstuur bent, doet niets af aan de goede prestaties over het hele seizoen 18/19.
2 0
trooop
Ajax speelde inderdaad prima tegen kiev. Niets bijzonders met zo'n team vol klasbakken. Twee nare wedstrijden zeg je.. Zo gaat het nou altijd. Na een geweldig slot van het seizoen gaat al snel het hele seizoen bij de massa de boeken in als geweldig.

In werkelijkheid was het gros van alle wedstrijden niet om aan te gluren. Maar ik wacht het rustig af, het wordt vanzelf duidelijk dat ten hag verre van een wondercoach is. Oók voor jou en de jouwen, al heeft dat kennelijk nog iets meer tijd nodig.
0 0
Nick
En Marin dan ook nog als controleur opstellen, dat is helemaal merkwaardig.
3 0
TheTruth
Erik, je opstelling is gewoon totaal onzinnig. Je kan dezelfde verdediging neerzetten als vorig seizoen, op 1 man na. Zet gewoon Blind centraal met Schuurs er naast, en ja, Schuurs want zonder lengte achterin red je het niet tegen Europese topclubs.

Het middenveld kan worden opgevuld met VD Beek, Ziyech, Eiting, Martinez, Mazraoui (Dest dan rechtsback) en Tadic (Huntelaar spits).

In de aanval hebben we natuurlijk altijd Ziyech en Tadic staan maar dat is helemaal niet persee nodig. We hebben ook nog bijvoorbeeld: Lang, Huntelaar, Neres. Wat eigenlijk helemaal geen slechte aanval is, heel goed eigenlijk zelfs.

De selectie is abnormaal breed en als je dan met deze 11 begint, met 2 centrale verdedigers die niet ingespeeld zijn en waarvan er 1 Veltman heet. En een middenveld dat totaal uit balans is dan ben je gewoon de weg kwijt.
0 0
AFCAsphere
Prima dat je van mening bent dat zijn opstelling onzinnig is, maar geef dan ook een alternatief i.p.v. alleen kritiek te leveren. Alleen wat namen opnoemen als opties, daar schiet niemand iets van op.

Eiting is overigens geblesseerd en ik vrees dat ten Hag geen risico met Schuurs wilde nemen na zijn fout tegen PAOK, wat ik overigens wel overdreven zou vinden. Veltman is voor mij eigenlijk alleen een optie op rechtsback.

En hij hoeft inderdaad niet per se Neres - Tadic - Ziyech in die volgorde op te stellen, maar we hebben allemaal kunnen zien dat dit onze beste aanvallende formatie is. Als hij één van hen niet opstelt dan word hij door mensen hier ook compleet afgebrand. Je kan als trainer zijnde niet iedereen tevreden houden, dus dan lijkt het mij logisch dat hij de sterkst mogelijke aanvallers het veld in stuurt.
0 0
TheTruth
Ik zeg heel duidelijk dat Tadic en Ziyech ook op het middenveld kunnen. Het zijn 2 sterke spelers en we hebben ook sterke aanvallers achter de hand, dus waarom zet je 1 van hun niet op het middenveld en laat je dan een andere aanvaller in de basis?
0 0
TheTruth
'Geef dan ook een alternatief'. Lees even verder ajb.
0 0
Toon meer reacties