Blind: 'Zijn halverwege, er is niets aan de hand'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 07:10, 12051 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind maakt zich na het 0-0 gelijkspel van Ajax op bezoek bij APOEL Nicosia in de heenwedstrijd van de play-offs voor de Champions League niet druk. De middenvelder geeft aan dat het spel van de Amsterdammers weliswaar niet goed was, maar in Amsterdam moet het karwei afgemaakt kunnen worden: 'We zijn halverwege, er is niets aan de hand.'

'Het was niet goed genoeg vandaag. Ik denk dat wij kleine mogelijkheden hebben gehad, maar zij hebben de grotere mogelijkheden gehad', zegt Blind in gesprek met de NOS. 'We mogen niet tevreden terugkijken, al moet je misschien blij zijn met het resultaat. Het is niet wat je wilt, maar er is nog een return en thuis zijn we sterk.'

Blind zag Ajax nog goed beginnen aan de wedstrijd. De ploeg was geduldig, waarna het vervolgens steeds slordiger werd. De ervaren kracht zag Ajax wel vaak in de zestien komen. 'Maar we wisten niet echt kansen te creëren. In de tweede helft werd het een open wedstrijd. Zij werden gevaarlijk met spelhervattingen en wij gaven onnodige vrije trappen weg.'

Het lag er volgens Blind vooral aan dat Ajax in fases te slordig en te ongeduldig aan de bal was. 'We lijden dan te snel balverlies (...). We lieten hen er steeds uitkomen en dan krijg je een counterwedstrijd. Dat willen we juist voorkomen, want dat is niet onze kracht', aldus Blind, die vindt dat APOEL Nicosia erg verdedigend speelde. 'Ze waren wel redelijk de bus aan het parkeren. Zelfs met tien man bleven ze nog voor hun eigen zestien spelen en lieten ze ons aan de bal. Vandaag (dinsdag, red.) hadden we moeite om tussen de linies de mensen vrij te spelen.'

Af en toe speelden de spelers van Ajax op het randje en soms er - in de ogen van de arbitrage - ook overheen. Het leverde meerdere gele kaarten en zelfs een rode kaart voor Noussair Mazraoui op. 'De ene scheids geeft ze wel, de andere niet. Van Nous was het niet verstandig met al een gele kaart op zak. Wij moeten ons nu focussen op ons spel, de felheid zit er wel. Thuis moeten we gewoon winnen. We weten wat ons te doen staat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
zal-ie in de rust ook wel gezegd hebben: 'we zijn pas halverwege, niets aan de hand'.
0 0
NR9
Weet iemand hoe het met Carel Eiting gaat? Is hij onderhand blessurevrin?? Is Carel geen goed alternatief voor Marin ....
0 0
soewares
Het is toch ongelooflijk dat die man uberhaupt gehaald is.. ik ben normaliter niet van het te snel afschrijven, maar deze man past totaal NIET bij dit team. Doet me denken aan gudelj.
0 0
Arie Vink
Het rare wisselen, vreemde opstellingen en de nog ontbrekende manier van spelen is typerend ten Hag in zijn eerste maanden bij Ajax. Ik had vorig jaar zomer totaal geen vertrouwen in Erik, maar hij heeft het prima op de rails gekregen. Weliswaar met hulp van 2 gigantische talenten, maar het stond uitstekend. De afgelopen weken komen me alleen wel erg bekend voor. Het zou een ramp zijn om door APOEL uitgeschakeld te worden. Dat zou de boel in een negatieve spiraal brengen. Het zou ook schandalig zijn met zo een selectie. Laat ze het aub over de streep trekken, ook al wordt het weer een afschuwelijke wedstrijd. Daarna kan Erik "rustig" werken aan het op orde brengen van de voetbalstijl en zijn vaste basis elf creëren.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
weet je wat ik niet begrijp?

dat erik een hele voorbereiding gaat oefenen met jonge jongens die het goed doen, en vervolgens de vaste basis opsteld waarvan er een aantal door hun ondergrens zakken. waarom laat je die jonge gastjes dat ingespeeld raken, om ze vervolgens maanden op de bank te houden. het risico daarvan is dat je ze mischien straks nodig hebt in belangrijke fases, van bv blesures.
2 0
Cello
Is niet zo moeilijk. De 'gevestigde orde', de vaste basis, die hadden allemaal interlandverplichtingen en toernooien afgelopen zomer....die stroomden gefaseerd in en derhalve begon EtH met jonkie's.....
0 0
soewares
Ik snap niet wat hij in veltman ziet. Ten hag heeft heel veel goodwill opgebouwd, maar begint steeds meer op de ten hag te lijken van zijn eerste half jaar..
0 0
niquedegraaff
Ik vind de gemakzucht typerend. Zeker spurs vergeten. Het kan ineens over zijn blind. En je kan niet zeggen dat je niet gewaarschuwd bent.
6 0
Sprinter
Dit is natuurlijk geen gemakzucht. De spelers en staf proberen met dit soort teksten de druk wat weg te halen.
1 -1
Schip
Denk het ook. Maar het is sowieso geen slim commentaar. Zeg dan dat je in een opbouwfase zit, dat iedereen zijn stinkende best doet, maar dat Ajax het alleen gaat halen als de hele Arena er 95 minuten achter gaat staan en dat je er dan vol vertrouwen in hebt of i.d..
1 0
RJB1979
Zoals een Engelsman net al typte: "Ajax cleans up at home!"
1 0
Hollister
DE vette nieuwe opgewaardeerde contracten heeft de HONGER gestild naar nieuw groot succes... immers, de inkomsten zijn al verzekert !!
1 -6
Gronkjaer
Het viel mij trouwens op dat er ook helemaal niemand bij Ajax boos wordt in het veld. Je speelt kwalificatie Champions League en je hebt het al een beetje moeilijk.. zie je Mazraoui een tackle maken waarvan iedereen al weet dat het rood wordt.. dan ga je toch helemaal uit je plaat tegenover die Mazraoui? Zo'n Daley Blind mag van mij die Mazraoui op zo'n moment met de grond gelijk maken, scheld hem verrot, laat zien dat het je wat boeit. Hoe kunnen ze daar nou allemaal zo rustig onder blijven? En dan achteraf weer wegkomen met het lulverhaal dat het allemaal zo slecht nog niet is. Kerel.. je hebt bij Manchester United gespeeld en je bent de grote meneer bij Ajax, gedraag je eens zo.
8 -4
EricAjax1
Blablablabla
3 -5
niquedegraaff
Hij heeft gelijk met je vblabla
2 -5
JariJari
3-0 volgende week.
3 0
FrankBeton
De paniek hieronder is weer heerlijk hahahaha,... allemaal relax jongens.

Het komt goed
5 -9
Hollister
Mensen en spelers zoals jij .. dat is juist het gevaar dat schuilt in een onnodige vroegtijdige uitschakeling.. dit is precies waarom veel mensen in dit land ons haten.. die eeuwige arrogantie van dat doen wij wel even... ik zal je even uit de droom helpen, die heeft ons al heel veel prijzen en bekers gekost.. heel recentelijk nog. Maar het zal horen bij de Ajax cultuur. IK ben er nl nog helemaal niet zeker van... en ook al redden we het, het was een complete afgang gisteren, maar blijkbaar vindt onze trainer en spelers dat wel meevallen... ok
7 -1
RuffRhythim
Wat komt er goed?

Dat we ons plaatsen voor de CL? Ja...zal wel goedkomen neem ik maar even aan. Maar dan moet er wel even uit een heel ander vaatje getapt worden dan gisteren. En dat besef wil ik volgende week zien, ze hebben een week de tijd om daar over na te denken...

Dat we weer iets gaan betekenen in de CL zoals vorig jaar? Nou...momenteel ziet dat er nog niet naar uit, maar wie weet. Het lijkt me wel een heel stuk moeilijker te gaan worden dan vorig seizoen.
4 -1
goajaxgo
Typerend. Prima weerspiegeling van de mentaliteit binnen Ajax.
3 -1
Hobbemastraat
Wat een hoogmoed van onze spelers en de coach. We hebben keihard gefaald tegen Nicosia. Schaamteloos. Hoezo zou het volgende week wel even goedkomen?
4 -1
RedFeather
Het resultaat is zo zo
Maar het spel is al weken klote, en als je daar je ogen voor sluit heb je pas echt een probleem op de lange termijn
4 -1
RuffRhythim
Nou Daley, volgens mij stond jij op het veld de hele wedstrijd. Dichterbij kan je de wedstrijd niet meegemaakt hebben. Als je dan nog zegt dat er niks aan de hand was en dus alleen naar het resultaat kijkt ben je toch verdomd verkeerd bezig...en dat bleek gisteren...van een iets verdere afstand van het veld gemeten dan he...?

Echt hoor...schei uit met dergelijke uitspraken man....
6 -2
Just_wes
In dit soort wedstrijden gaat het ook puur om resultaat. Wanneer je volgende week kwalificatie voor de CL veilig zou stellen... hoor je helemaal niemand meer over deze wedstrijd. Laten we hopen op een echt avondje Ajax volgende week. Ala de wedstrijd tegen dynamo kiev.
3 0
RuffRhythim
Ja resultaat dus goed, maar je gaat mij toch niet vertellen dat ze volgende week met precies dezelfde opstelling en instelling zomaar even aan de goede kant van de score terecht gaan komen mag ik toch hopen?

Er moet wel even de nodige lering uit deze volkomen waardeloze wedstrijd getrokken worden. Dan kan je als een van je sterkhouders in je team dus niet aankomen met: "er is niets aan de hand...."
1 0
Fnatic
Onderschatting kan voor zelfs de grootste teams de ondergang betekenen.
6 0
Hobbemastraat
REAL vorig jaar tegen Ajax is een mooi voorbeeld.
4 0
rodnet
Er is natuurlijk wel wat aan de hand: Ajax zakt dit jaar internationaal bij voortduring door de ondergrens. In mijn optiek is de reden verkeerde spelers op verkeerde posities. Veltman, Marin, Blind, Mazraoui: het staat verkeerd of het is niet goed genoeg. Hard tijd voor drastische ingrepen in de opstelling, te beginnen met het verwijderen van Veltman van de centrale positie.
5 0
louis60
Die cypr-idioten wonnen hun vorige uitwedstrijd met 2-0. Uit zijn we vaak beter. Prettige wedstrijd! Het zal Ajax net op tijd wakker schudden. Het liefst zonder Marin. En Veltman nooit meer CV.
3 -1
Jan Doedel
Dit soort uitspraken zakt toch spontaan je broek van af?
Slappe hap!
6 -1
waayop
Thuis zijn we sterk? In de laatste 5 CL potjes in onze JC Arena heeft Ajax 11 tegendoelpunten gekregen. Geen enkele reden om te denken dat het wel goed komt.
8 -1
Ajax68
PURE GEMAKZUCHT en MISPLAATSTE ARROGANTIE om zo te praten en denken zoals Blind en co doen.
Of dat er niets aan de hand is ??? Wat een lekkere Mindset zeg.
Het was een hele grote WANVERTONING en WANPRESTATIE, en als je ze hoort lullen, mag ons niet gebeuren, maar toch gebeurt het steeds weer, die Veldman ook, wat een kaffer is dát zeg, zooo slecht, net zoals Marin en Nous, verschrikkelijk.
En een trainer die ziet wat er gebeurt, en vooral NIET gebeurt, maar staat panisch toe te kijken, en komt met een paar wissels om ziek van te worden. Woorden van Blind ook als , we zijn pas op de helft, niets aan de hand hoor, echt ongelooflijk TRIEST !!!
10 -6
johnkro
hallo,

ik weet het niet hoor maar met 1-1 lig je er wel uit.
dat kan met dit spel/elftal zomaar gebeuren.
ik zou altijd starten met Huntelaar, die heeft de drive om andere mee te trekken.
Tadic is niet echt sucse vol in de spits tot nu toe.
8 -1
Spectre
Huntelaar moet je nu gewoon als basisspits gaan gebruiken, je kan altijd nog is wisselen door tadic spits te zetten als het met Klaas niet lukt.
2 0
gerard
Na vorig seizoen zijn de verwachtingen te hoog!
4 -3
Cupmetgroteoren
Blind moet de reacties van media en social media niet al te serieus nemen. Het is tegenwoordig mode om van euphorie naar deceptie te gaan en omgekeerd in een split second.
8 -3
Schip
Precies, niets aan het handje. Thuis krijgen we weer drie pingels joh, zwijnen we er weer doorheen.
4 0
Rik428
Ik heb er even een nachtje over geslapen, maar het chagrijn is nog niet weg. Hoe kan je zó slecht spelen? Zie geen enkele reden waarom we er niet uit zouden gaan volgende week
8 0
HilversumNoord
Blind, misschien de uitslag niet, maar wel jullie spelen. Dan is er heeeel veel aan de hand. Hoe kan je het zeggen?
4 0
Bky
Vorig jaar rond deze tijd had ik een discussie na volgens mij VVV Venlo uit (net aan 0-1 winst) of Standard uit (2-2 gelijkspel) hier met Koenniiee, de situatie met nu is bijna hetzelfde. Ook toen speelde het team heel zwak en kwam dat vooral omdat middenvelders een ruimte af moesten dekken van wel 40 meter. Het team stond volledig uit elkaar en het voetbal leek als bijgevolg dus helemaal nergens op.

Ik zat op een punt dat ik het niet meer goed zag komen, dat punt kun je nu ongeveer ook hebben. Echter, vanaf dat punt vorig jaar ging het opeens lopen en iedereen weet wat er gebeurde. Nu gaat vorig jaar zich niet meer herhalen. Dat is naief om te denken aangezien je twee beste spelers er niet meer zijn en die simpelweg niet zijn vervangen of te vervangen zijn.

Het enige wat je mag hopen is dat de puzzelstukjes wel goed gaan vallen en dat gebeurt wonderbaarlijk meestal "opeens". Wedstrijden als gister helpen daar wel bij, om iets goed te doen moet je namelijk vaak eerst zien hoe iets fout gaat. Je mag in ieder geval blij zijn dat de schade beperkt is en de uitgangspositie eigenlijk nog prima is.

Het enige wat mij wel echt zorgen baart is dat we niet echt een 8 hebben die ook maar in de buurt komt bij het spel wat Frenkie speelde. Frenkie 1 op 1 vervangen is onmogelijk, maar een speler halen met een creatieve passing voor op 8 is in mijn ogen broodnodig voor een team zoals Ajax. Dat geeft zoveel rust.
8 -5
GerardAjax26
Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik kan mij niet herinneren dat het vorig jaar zo slecht was zoals gister.
0 0
niquedegraaff
Het gebeurde al bij vvv uit toen alvares erin kwam. Maar ten Hag speelt liever met veltman
0 -1
Ajaxbrl
Stuur deze ff naar Erik, dan komt het goed : Onana Dest-Alvarez-Blind-Nico Donny-Ziyech-Martinez Neres-Klaas-Tadic
1 0
waayop
Dest liet gisteren en tegen Paok zien dat ie het CL niveau nog niet aan kan.
1 0
Bky
Het is niet alleen een kwestie van opstelling imo. Ik ben het opzich eens met je opstelling, daar niet van, maar ook bij dat team kun je de problemen die geschetst worden zoals hierboven gaan ervaren. Het probleem is best complex en niet zomaar op te lossen door wat te gaan schuiven.
0 -1
HilversumNoord
Maar toen hadden we Frenkie en de Ligt en raakte Veltman geblesseerd. Dat waren de grootste pluspunten. Frenkie ging een linie naar voren, Blind naar achteren en Mazaroui kwam voor Veltman...de rest kan je invullen...en nu? Hebben we 100 verdedigers en 100 aanvallers. En middenveld? Ekkelenkamp, De Wit, Eiting, Beek, Marin...De helft is geblesseerd en gaan we dus verdedigers naar het middenveld plaatsen...fout! die puzzelstukjes vallen alleen goed als we nog 2 middenvelders kopen...
2 -3
JariHeijden
Veltman raakte geblesseerd in het seizoen 2017/18... Wel tegen VVV, maar hij raakte in het eerste half jaar van Ten Hag geblesseerd....
0 0
Bky
Het helpt niet voor een systeem zoals die van Ajax dat je inderdaad spelers hebt lopen zoals Marin of Veltman. Als je het middenveld inspeelt en zo'n Marin laat bij de eerste 20 keer dat je hem aanspeelt 20 keer de bal van zijn voet springen, ga je als hele team twijfelen. Idem voor Veltman. Het is in mijn ogen echter te makkelijk om twee spelers de schuld te geven van dit proces. Van de Beek was gister nergens. Tadic en Neres grossierde nou ook niet in acties die lukte. Blind, Martinez en Tagliafico lieten in de eerste helft bij de gele kaart van volgens mij Veltman gewoon een speler lopen.

Het gaat verder dan één a twee spelers, het helpt natuurlijk wel, maar het is een geheel teamproces.

En ik ben het eens met het middenveld en de beschikbare spelers. Al kun je het spel van vorig jaar prima spelen met bijv. Eiting op het middenveld (al mis je nog dus de 8 waar ik het over heb), die kan die creatieve passing zeker verzorgen, maar dan moet het team wel compact staan zoals vorig jaar en dat is nu precies het pijnpunt.
2 -1
Knalpot
Het begon gisteren juist met de meest dragende man Blind in het eerste kwartier alleen had ie al 4x een beroerde pass gegeven of de bal ingeleverd. Dat voed vertwijfeling bij de rest want die gaan dan ook afwegen of Blind aanspelen wel de goede keus is. Vervolgens gaat Marin meerdere malen in de fout en is het kwaad al geschied.
1 0
PetrusKeizer
ik wist wel dat Blind goed is, maar niet dat hij zo ontzettend goed is. Eerst n draak van n wedstrijd spelen, en vervolgens in de rol van koele kikker n interview geven, in roze nevelen gehuld. Ik vind dat grote klasse.
4 0
3*stars*3
Voordeel an niet direct kwalificeren voor de CL zien we nu toch wel ff.
PAOK en APOEL hebben aantal keer makkelijk doorheen gesneden maar ontbrak aan kwaliteit om ons echt pijn te doen.
Tegen de echte EU top en zelfs subtop, komen we echt niet zo goed weg.
2 0
TontoKarnaggel
Allemachtig, na wedstrijden als gisteren trek ik dit soort uitspraken bijzonder slecht.
Tuurlijk is er wel wat aan de hand, en ook als we ons volgende week gewoon plaatsen is er nog steeds wat aan de hand. Een wedstrijd als gisteren mag met onze kwaliteiten gewoon niet gebeuren, zelden zo een chaos gezien, en niet voor het eerst dit seizoen. Als er niks gebeurd is plaatsing voor de CL gewoon uitstel van executie en gaan we verderop in het seizoen klap op klap krijgen.
6 0
goajaxgo
Precies.
0 0
Rentokill
Er moet snel een antwoord komen op ploegen die zich ingraven en bij balverlies met zn allen naar voren stormen. Dát ontregelde al een paar keer alles en maakte Ajax slordiger en zorgde voor het verlies van de regie.
1 0
TontoKarnaggel
Dit dus, we zijn zo belachelijk kwetsbaar in zulke situaties. Het lijkt elke keer of ze dat dan voor het eerst meemaken en geen idee hebben wat ze overkomt, zo een chaos is het dan gelijk. En dat terwijl het keer op keer gebeurd.
1 0
EersteAanname
Ik heb hier een heel slecht gevoel over. Op papier maken we dit thuis wel even af. Nou ik moet het nog maar zien
3 0
DannTheDon020
Ten Hag kan al een winnend team neerzetten maar snapt er geen donder van. Martinez is een LB en CVM geen CV, Veltman is geen CV maar een RB, Mazraoui was vorig jaar goed door Matthijs de Ligt, maar nu zie je dat hij het zonder hem totaal niet kan. Blind is geen middenvelder, wordt constant overlopen en Marin is een 8 of 10 geen CVM. Als ten Hag de poppetjes nou even goed zet gaat het lopen. Ik pleit voor een basis met Alvarez en Martinez op CVM. Die felheid op het middenveld en makkelijke passing hebben we nodig op dit moment. Alvarez gaf zelf ook aan CVM de leukste positie te vinden.

Dus ten Hag als je nou eens:
Onana
Dest - Schuurs - Blind - Tagliafico
Alvarez - Martinez
Donny
Ziyech - Tadic - Neres

opstelt
Dan kan het gaan lopen.
6 -1
Hollister
gewoon de beste opstelling.. mijn opstelling ook al weken
En vooral om het feit dat er een Nederlands centrum staat dat de linie nu eens kort op elkaar kan houden.. sturing van achteruit, waardoor het middenveld niet zo komt te zwemmen.. bovendien zijn dat 2 kuitenbijters en fysiek sterk en ook nog eens aardig aan de bal... aanvallend zit het in principe wel goed
0 0
JariHeijden
Martinez het heeft grootste deel van zijn leven als centrale verdediger gespeeld, zelden linksback.... Je kunt Veltman goed of slecht vinden, maar sinds de A1 tot het laatste seizoen van De Boer was hij centrale verdediger. Dat kan ie gewoon. (Ik zeg niet dat hij het gewenste niveau haalt, maar hij is centrale verdediger). En je stelling dat Mazraoui goed was vorig jaar door de aanwezigheid van De Ligt is totaal niet onderbouwd.
Blind vind je geen middenvelder, maar vorig jaar riep iedereen dat hij op het middenveld moest, want hij is geen verdediger... Tegen Bayern vorig jaar speelde hij ook op het middenveld. Ging ook goed.

Je verhaal rammelt aan alle kanten. En maar schelden op Ten Hag, mar ik ben blij dat hij niet zo simplistisch denkt.
1 -1
AFCA.
Ja met dat middenveld zul je inderdaad de ene na de andere kans creëeren...
Dat is zo verschrikkelijk statisch en zo weinig technisch vernuft. Dan kun je nog beter naar psv gaan kijken.
2 -1
DannTheDon020
Als je de wedstrijden van Ajax hebt gekeken heb je gezien dat zowel Alvarez als Martinez technisch erg goed zijn. Martinez deed een zidanetje tegen PAOK geloof ik en kwam er gewoon langs. Heeft veel mooie passes. Gister ook weer een mooie pas tijdens druk met buitenkan voet. Meteen ruimte. Alvarez tegen VVVhad ook alleen maar passes vooruit en was technisch ook goed bezig. Dat middenveld zit zoveel gif en drive naar voren in, maar ook verdedigend staat het dan goed.
0 -1
TontoKarnaggel
Exact mijn idee, niet alleen je 11 beste spelers op het veld, maar ook nog eens op de posities waar ze zich het best thuisvoelen.
0 0
Vak117
Helemaal mee eens! En dan de komende tijd veel met deze basis spelen, dan zie ik een mooi seizoen tegemoet. Duurde afgelopen seizoen ook best lang voordat ten hag zijn favoriete 11 had
0 0
Engeltje
Ieder gelijkspel is uitschakeling, gevaarlijke uitslag, thuis zijn wij minder in de resultaten Europese wedstrijden, Apoel is juist in uitwedstrijden sterker, kans is 50/50
1 0
niquedegraaff
Dit is het probleem. Gewoon ontkennen
3 0
cantharel
Niets aan de hand ? Als jullie allemaal de bal niet naar je medespeler kan spelen en steeds in de voeten van de tegebstander dan is er wel degelijk iets aan de hand.Stelletje sukkels , we gaan bijna denken aan een stelletje volgevreten miljonairs die alleen maar aan nog meer poen denken.Ten Hag doorselecteren met Veltman, die kan echt niet meer op Ajax niveau.
0 0
MaximilianRosse
Gauw terug naar achter Daley want op het middenveld bak je er niks van.
4 -2
Joseph
Heb hem toch amper gezien op het middenveld,
Wordt meer gebruikt als extra centrale verdediger op dit moment.

Blind moet heel snel op 6 en ten Hag moet stoppen doe positie door 2 man uit te laten voeren.
0 -3
ETM
Hij speelt gewoon op het middenveld hoor. Martinez doet 70% van de opbouw van achteruit.
Het komt vooral voor je verhaal niet goed uit.
2 0
Rentokill
De enige middenvelder die de lijnen een beetje uit kan zetten en een normale pass kan geven. Ik zie hem ook liever in de verdediging maar hij is momenteel harder nodig op het middenveld.
1 0
DT10
Moeten we Blind en Martinez niet omruilen misschien? Die laatste oogt een stuk rustiger aan de bal..
1 -1
rsvh88
Iets zit op dit moment heel erg scheef in de selectie. Ik kan mijn vinger er niet opleggen. Of het is een combinatie van verschillende factoren. Frenkie, schone, de ligt weg. Spelers finaal uit vorm. Slecht strijdplan, gemis van Schreuder. Arrogantie van we doen het wel even. Misschien ook wel onvrede over de opgewaardeerde contracten. Waardoor andere spelers zich ondergewaardeerd voelen?

Wat het ook is, die team spirit moet snel terug.
0 0
3*stars*3
Simpel, golden boy weg, 2/3 van je middenveld en een trainer die nog steeds probeert vast te houden aan een systeem met een “10”.
Al moet wel aan toegevoegd worden dat zelfs Pep of Klopp machteloos zouden toekijken als 8/9 veldspelers, drama spelen en zelfs moeite hebben met aannames en passes.
Gister was echt een drama.
1 0
niquedegraaff
De gemakzucht van Blind slaat over op de groep
2 0
Schip
Dat vind ik te makkelijk. Je ziet dat Blind een beetje moedeloos wordt van alle misverstanden en slechte passing. En dan gaat hij sjokken. Kan hij beter niet doen. Het is ook niet zo dat het enkel de mouwen opstropen is. Ik kan als enige echt niets met die tackles van Martinez. Ik heb liever een diepe pass waarmee hij een linie overslaat. Ik wil voetbal zien van achteruit, geen slopers.
0 0
Rentokill
Nous geschorst voor volgende week. Dat geeft minder opties en misschien is dat niet eens zo erg. Ik vond Dest overigens ook niet sterk nog. Dus zou ik Veltman RB zetten.

Het liefst zie ik Blind weer terug in de verdediging maar er is momenteel niemand die creatief is of de lijnen uitzet daar. Blind is de enige. Ik hoop dat Alvarez ook een beetje zo'n speler is/wordt. Martinez vond ik ijzersterk. De beste Ajaxied gister samen met Onana. Hij wordt ook steeds beter. Maar kan hij de 'Blind-rol' op het middenveld aan? Is hij ook creatief? Weet het eerlijk gezegd echt niet.

Marin is gehaald als aanvallende middenvelder. Wordt nu afgerekend als verdedigende middenvelder. Das hetzelfde als Ziyech op 6 zetten en m dan aanrekenen dat ie de bal teveel verliest.

Het probleem is het gebrek aan balans op het middenveld. Frenkie de Jong en Lasse Schone zijn niet adequaat (te) vervangen. Had dan in ieder geval Schone gehouden...
0 -2
PJSM
Blind moet terug naar achteren. Verder in elke linie versterking halen en geen middelmaat als Marin. Dus Marc tennisracket aan de kant en handen uit de mouwen. Met dit team worden we het lachertje van Europa.
1 0
WZAWZDB14
Dat wordt volgende week weer zo'n fk rostov wedstrijd
1 0
Antafca
dat was uit, dit is thuis ;)
0 0
Antafca
dat was uit, dit is thuis ;)
0 0
Ajaxxxisdebeste
Bekende uitspraken dat varkentje wassen we thuis wel, lul niet doe het! Want waar ik helemaal jeuk van krijg is dat voorbarig gelul en niet thuis geven op het moment dat het moet. Als dit misgaat is alles kapot gemaakt wat je in een jaar hebt opgebouwd in Europa, weg foetsie... beseffen ze dat wel, heb het idee van niet, want dit was niet een matige optreden maar rampzalig
5 -3
The
"Want waar ik helemaal jeuk van krijg is dat voorbarig gelul"

En dan vervolgens in de volgende zin
"Als dit misgaat is alles kapot gemaakt wat je in een jaar hebt opgebouwd in Europa, weg foetsie"
1 -1
Bky
Hahahahahhahahaha
2 -1
GeleenAjax
Rampzalig zelfs, toe maar....
Het was inderdaad bar slecht, maar rampzalig...?
Hoe ver hebben we dan gisteren verloren?
1 -1
Schip
Dat zegt hij niet. Hij zegt dat als dit misgaat, gooi je alles weg. En nu geef je een underdog precies het geloof dat zo'n ploeg nodig heeft om eens een keer boven zichzelf uit te stijgen.

Het team hangt als een stel los zand en bange juffertjes aan elkaar. Wat een bende pussies man. Het lijkt wel alsof de ploeg het hart (De Ligt) en het brein (Frenkie) tegelijk is kwijtgeraakt.

Als een kip zonder kop met pleinvrees. In niets herinnert dit aan een ploeg die andere ploegen onder druk durft te zetten en bij de strot grijpt. Toch best knap gedaan met zoveel aankopen.

Zet er maar jeugd in en laat zo'n Marin maar lekker banken. Geen dubbele standaard. Als Schuurs bankt, Marin ook.
1 0
Knalpot
"Het lijkt wel alsof de ploeg het hart (De Ligt) en het brein (Frenkie) tegelijk is kwijtgeraakt."

Dat lijkt niet zo dat is gewoon zo.
1 0
niquedegraaff
Voor het aanzien van ajax was het rampzalig ja. Het leek nergens op.
2 0
Ajax27
Wauw wat was het slecht gisteren.... Neres, Marin, Nous, Dest... het was allemaal erg triest om te zien. Laat Neres alstublieft weer op zn vertrouwde plekkie staan als rechtsbuiten. Zet Ziyech als half neer, Blind gauw terug als back, Veltman gauw weer op rechtback of de bank. Zet de poppetjes gewoon neer waar ze horen te staan.

Tadic - Huntelaar/Promes - Neres
Martinez - vd Beek- Ziyech
Nico - Blind - Schuurs/Alvarez - Nous/Veltman
1 0
3*stars*3
Lijkt mij idd beste, Ziyech gewoon als half.
Balverlies gelul hebben we vaak voorbij zien komen maar hij werkt ook keihard.
In dat seizoen onder Bosz, speelde hij ook als half.
Donny ook als half en Blind of Alvarez als ‘6’.
Aan ene kant wel jammer dat er komend weekend geen wedstrijd is want je kon dan alvast warm laten draaien.
0 0
ajaxxcied4life
Ajax had Lobotka nooit zo snel en makkelijk van de hand moeten doen. Een type speler als hem wordt nu gemist.
0 -2
3*stars*3
Hou toch op man.
Die gozer vertrok 4 jaar geleden ofzo.
In de tussentijd haalde Ajax een EL finale en CL halve finale.
Of denk je nou echt dat Lobotka in al die jaren braaf zou zitten wachten, als een reserve keep?
0 0
insectenverdelg
Want Lobotka staat garant voor halve finales CL.

Lobotka had of moeten spelen en 2as al weg geweest, of had niet gespeeld en was al weg geweest.
0 0
Rentokill
hahaha
0 0
Ajacied33
Wat? Speler was niks bijzonder, maar ga jij maar terugkijken naar jaren geleden. Zlatan ook makkelijk laten gaan he?
1 -1
Saanchez
Gaan we nu ineens jammeren over spelers die jaren geleden al vertrokken zijn zonder een goede indruk achter gelaten te hebben? Lobotka deed het redelijk maar was echt niet bijzonder toen hij in Amsterdam was. Doet t sindsdien zeker goed maar op basis van wat hij in Amsterdam liet zien snap ik wel dat hij niet bleef
0 0
D4nny
Tweede helft van het seizoen deed lobotka het anders erg goed in Jong. Zelf vond ik het vreemd dat ze hem niet overnamen. Maar om nou te zeggen dat zijn gemis de reden is van de slechte wedstrijd gisteren gaat er bij mij niet in. Daar is hij te lang geleden voor weggegaan.

Waar ik me wel (grote) zorgen om maak is dat we langzaam aan terug gaan naar het saaie tikkie breed tikkie terug voetbal, spelers staan vaak stil en er werd gisteren door sommige spelers pseudo verdedigd (meelopen maar niets doen)
0 0
ajaxxcied4life
Daar snapte ik niets van. Ook in Amsterdam liet hij al regelmatig zien over specifieke kwaliteiten te beschikken als middenvelder. En het is niet jammeren maar een constatering daarnaast schrijf ik over een type Lobotka.
0 0
ajaxxcied4life
Er is heel veel aan de hand Blind, het spel lijkt nergens naar naarmate de wedstrijd vordert.
1 0
Saanchez
Dat zegt hij dan ook. Maar hij heeft gewoon gelijk, 0-0 uit is niet ideaal maar er is nog niks aan de hand. Thuis zijn we altijd sterk en ik heb er dan ook vertrouwen in dat ze dan een stuk beter voor de dag zullen komen. Dat Apoel is niets bijzonders, moeten we thuis zonder problemen kunnen verslaan.
3 -1