Ten Hag duidelijk: 'Het was niet goed genoeg'

GinoHaverkamp, 20-08-2019 om 23:30, 11807 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag vindt dat zijn ploeg te slordig heeft gespeeld dinsdag tegen APOEL Nicosia. 'We kunnen wel goed beginnen, kansen creëren, maar werden weer ongeduldig waardoor ze hun counter konden inzetten', luidt zijn bondige analyse bij Veronica.

Naar eigen zeggen speelde zijn team wel om te winnen. 'Maar als het er niet in zit, moeten we het gelijkspel meenemen.' De oefenmeester zag zijn ploeg in de eerste helft slordig spelen en trachtte orde op zaken te stellen in de tweede helft. Die begon ook goed volgens hem. 'Maar dan valt het weer terug en maak je de tegenstander onnodig sterk.'

'Ik weet in welke fase we zitten', doelt Ten Hag op de nog niet volledig op elkaar ingespeelde selectie. 'Maar dat zijn wel fouten die eruit moeten. We moeten rustig blijven en ons plan doortrekken. We hebben kwaliteiten genoeg om kansen te verzilveren. Het is ieder seizoen hetzelfde. We zijn geen ingespeeld geheel. Daar moeten we dagelijks aan werken', vervolgt hij. 'De spelers hebben zeker het vermogen om de trekker over te halen.'

'We weten dat het beter moet'

Zomeraankoop Razvan Marin maakte geen al te beste indruk in Nicosia, waar de wedstrijd gespeeld werd. Ten Hag erkent dat hij ook niet tevreden is over het huidige niveau van de Roemeen, maar geeft hem wel de tijd om zich te herpakken. 'Maar we zitten wel in de kwalificatie. We willen graag de groepsfase van de Champions League halen. Hij zal zich moeten aanpassen en verdedigen.' Zijn conclusie over de gehele avond is dan ook helder. 'We weten dat het beter moet. Het was niet goed genoeg.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Catenaccio
Geachte heer ten Hag, ff als trainers onder elkaar, die opstelling van afgelopen dinsdag... niet meer doen.
Nieuwe jongens hebben tijd nodig, klopt. Doe dat dan lekker in de competitie.
Je bent 1 verdediger kwijt en vervolgens ga je op 2 plekken wijzigen. Dito middenveld.
Koop die Dani olmo! Scheelt een stuk
1 0
Flipper33
Kan Ajax helemaal niet betalen ! Die Olmo i
0 0
Babangida83
Marin laat precies zien wat Cruijff altijd zei over aankopen. Aankopen hebben tijd nodig, maar kunnen t vaak niet eens aan vanwege gebrek aan goede aanname en snelle en accurate passing. Iets wat typisch is aan de Ajax-opleiding en een voorwaarde voor t Ajax-spelletje. Want je moet in de kleine ruimte kunnen voetballen. Ik zeg niet dat t niks wordt met Marin. Maar dit is niet een duidelijke directe versterking. Iemand die de jeugd kan meenemen. En zoals Cruijff zei: tegen de tijd dat zo'n speler gewend is, heeft een jeugdspeler het al beter opgelost. Eentje die veel goedkoper (ook salaris) is en bovendien een veel langere groeicurve heeft (zie Vd Beek). Daarom bij enige twijfel NOOIT aankopen. Want soms is t ook gewoon lastig voor een scout. Wetende dat je Schone, Eiting en Gravenberch hebt, vind ik deze aankoop nog steeds onbegrijpelijk.
1 -2
robinho12
En Tadic ? Blind ? Tagliafico? Ook aankopen. Had ook de verkeerde kant op kunnen gaan.

Martinez is ook (vooralsnog) een goede aankoop geweest.. Marin speelde bij zijn vorige club prima, hier nog niet. Maar er is nog tijd genoeg.

Overigens belachelijk al dat commentaar op dat TH nu ineens een slechte trainer is en weg moet. Maakte hij mindere keuzes gisteren? Zeker! Maar kom op zeg.......
1 0
Deepblue
Voorin lukte ook niet veel, terwijl daar toch dezelfde spelers staan. Werk aan de winkel
2 0
Juhaz02
Ik schaam me kapot voor de overtrokken reactie's van onze zogenaamde supporters. Gadverdamme man ik was gisteravond ook helemaal over de zeik van het belabberde voetbal, maar ik vind het nog erger om te zien dat nu het hele team afgevallen word en onze coach terwijl ze ons vorig jaar nog zo met trots hebben vervuld. Een complete offday wil nog niet zeggen dat ze er ineens helemaal niets meer van kunnen, zodra de juiste poppetjes op de juiste plekken staan en ze hun vorm weer vinden gaat het oogstrelende voetbal wel weer terug keren. RELAX!
6 -4
Peterv13
Zo is het ! Gisteravond, en ook tegen AEK was erg slecht, maar om nu inderdaad alles meteen volledig af te kraken gaat veel te ver. Het team is duidelijk nog zoekende, maar er is nog niks aan de hand. In de Arena pakken we deze lui wel.
0 -3
Gonzo
AEK ?
1 0
Ginoajax1
Spelers uit de eerste divisie doen het vaak heel goed in de eredivisie. Dat is wel vaker gebleken.En ze kosten niks.
0 -4
Ginoajax1
Ik heb Smeets zien ballen bij TOP Oss. Voetbalt nu bij Sparta. Op het midden veld. Speelt heel goed. Goeie techniek, goeie trap. Snel en zet ook nu bij Sparta de lijnen uit. Echt een type Schone maar dan jonger. En kost bijna niets. Prima schakel op het middenveld. Maar ik zal wel uitgelachen worden. Ja , die Smeets die ons de das om deed bij De Graafschap. Die ja.
1 -5
donpedroh
Het hele team was ruk.
0 0
RuffRhythim
Ik mag toch wel hopen dat die kutpot van gister de hele boel definitief heeft wakker geschud hoor, godsamme...ik heb slechte wedstrijden van Ajax meegemaakt maar dit was echt een zooitje ongeregeld bij mekaar niet normaal....
1 0
flodder
het was niet alleen Marin....Neres..Tadic..en noem maar op waren ook slecht ..alleen de twee Argentijnen en Zyech..staken er enigszins boven uit
3 -1
7172AFCA7395
Slecht positiespel, goed resultaat is wat telt.
Zo werkt dat nu eenmaal in Europa.
0 -1
Tha
Wat een onsamenhangende bende was het gister. Alsof je naar de F-jes zat te kijken soms. zo ongecontroleerd liep men op een kluitje te voetballen.
0 -1
Kibbahimovic
Het enige positieve is dat we nu in ieder geval niet weer met Mazraoui hoeven te doen volgende week.. tering wat was hij slecht!
1 -1
meerzicht
Ik blijf het gewoon zeggen, hij is in de achterhoede maar een speler kwijt, evenals op het midden veld. Toegegeven, het zijn niet de minste spelers die je daar niet meer hebt. Maar om dan vervolgens je hele achterhoede en middenveld te wijzigen is iets wat ik totaal niet begrijp want dan roep je juist over je af wat je constateert. Op die twee linies moet iedereen op elkaar ingespeeld raken. Vorig jaar deed die droeftoeter dat ook door frenkie steeds achterin te paten spelen om te laten controleren. Tot dat hij er achter kwam dat hij veel meer tot zijn recht kwam in een andere rol.
3 -1
Klasseman
De man is te bescheiden, misschien geen top voetbal, maar Ajax was dankzij TEN HAG wel superieur .
Moet thuis geen enkel probleem zijn met onze top trainer
2 -2
masterrr
Twee problemen:
- Verkeerde opstelling, Blind hoort naast Alvarez of Schuurs
- Geen goede middenvelders. Zou het zelf oplossen door Martinez naast VD Beek te zetten en met Tadic of Ziyech op 10 te gaan spelen
1 0
blessure
Tan tekenen de spelers niet bij.
0 0
Vlieske
Misschien zat er toch een kern van waarheid in het verhaal van de telegraaf van vorig jaar over niet fijne samenwerking tussen ten hag en de spelers. Ze spelen zo lamlendig, zonder beleving. Misschien deden ze het wel voor schreuder. Zoals gisteren kan gewoon niet. Leek wel sabotage
1 -11
Klasseman
Lul
1 -1
Labrador
Hoi Valentijn
0 -3
ossenaar
Lekker bij de Telegraaf gaan werken jij!
1 -2
Gerrr
Ten Hag zei dat Promes misschien de missing link was gisteren.

De missing link is Schreuder, Erik.
3 -5
Lazell
Schreuder? Wat deed hij zo aantoonbaar goed dan wat we nu missen? Ben benieuwd.
2 -1
Gerrr
Bv, Benfica thuis, inbreng Neres
1 0
RuffRhythim
Nounou dat is een hoop zeg....dat schaar ik onder de categorie: het briefje van Lodeweges
0 -1
Gerrr
Nutteloze opmerking.
1 0
RuffRhythim
Exact !!! Je hebt een goede zelfkennis !!! Hulde !
0 -1
10Sneijder10
Het strategische gedeelte. Nu lopen er constant 10 man zonder te kijken naar voren en blijkbaar is dat onderdeel van de huidige tactiek want het gebeurd al weken.
0 0
robinho12
Tadic, Neres, Veltman, vd Beek, Ziyech, Mazraoui, Onana, Tagliafico, Blind..... grotendeels basisspelers vorig seizoen.. 9 van de 11.

"Dit team is niet ingespeeld"

Natuurlijk mis je de Ligt en de Jong.. maar ik vind het waanzin dat er nu zoveel wordt afgegeven op Marin. Hij was zeer slecht, zeker, maar al onze vedettes die een nieuw dik contract hebben getekend, waar waren zij gisteren? Ik neem het hen veel meer kwalijk dan Marin. Ziyech, Tadic, Neres, vd Beek... niet gezien.

Het was niet om aan te gluren maar laten we eerlijk zijn, gaan we woensdag door hebben we het er niet meer over. Het moet gewoon vele malen beter dat is helder.
7 0
Jaridebeste
Vergeet Blind niet, wat een drama is dat op het middenveld. Zoveel balverlies ook. En Mazraoui, die is ook nog lang niet op niveau.
2 0
Babangida83
Blind had gisteren de hoogste pass accuracy van het team. Of had je het niet over Blind?
0 0
31xAjax
Opnieuw een slap verhaal van Erik ten H. We zijn nu 6 tot 8 weken ondeeweg met het grootste gedeelte vd selectie maar nog altijd heeft hij nog geen tactiek gevonden die aansluit bij de kwaliteiten van de spelers. Dat is hem, en niemand anders aan te rekenen, want hij blijft volharden in het systeem van vorig jaar terwijl de 2 belangrijkste spelers daarvoor, Frenkie en Lasse, er niet meer zijn. Ook had hij een aantal spelers langer vakantie moeten geven. Het klinkt wel leuk om te zeggen dat spelers gretig zijn maar Ziyech, Mazraoui, Neres en Tagliafico lijken nu al opgebrand. Veltman is bruikbaar als RB en alleen maar daar en er is voorlopig ook geen alternatief want Mazraoui is zoals gezegd opgebrand en Dest was gisteren, na een veelbelovende voorbereiding, opnieuw schrijnend om te zien. De 'grinta' van Martinez en Nico is voorbeeldig maar leidt voorlopig vooral tot gele kaarten, ook nog eens rond of over de middellijn, onnodig dus. Blind is een prima speler, maar alles gaat net iets te traag bij hem om op het middenveld uit de voeten te kunnen, ook als enkele 6. Schuurs is onze beste RCV, stel hem dan ook op totdat Alvarez laat zien, beter te zijn. Laat Marin niet verzuipen door hem op een 2 mans middenveld te zetten. Haal van de Beek weg uit de spits en zet hem op het middenveld erbij. Wat moet Lang nog doen om een kans te krijgen? Promes kreeg die zaterdag wel terwijl Lang een veel betere voorbereiding had. Neres rendeert het beste als rechtsbuiten en hij is ook nog eens de rechtsbuiten met het hoogste rendement. Waar zou je hem dan neer moeten zetten? En lees ff het NRC, dan weet je wie er altijd moet beginnen.....
0 -2
Daveajax1976
Ik ga het nog een keer zeggen!

1.Veltman alleen als rechtsback gebruiken
2. Blind nooit meer op het middenveld
5 0
RuffRhythim
Uiteindelijk als iedereen 100% is moet je gaan spelen met Alvarez en Blind in het centrum. Martinez middenveld. Marin is te snel voor de leeuwen gegooid en staat ook nog eens op de verkeerde positie dus bank. Veltman back of bank. Mazraoui uitsluitend back als ie niet door Dest wordt ingehaald dit seizoen. Middenveld is ie sowieso te ligt voor en te slecht.
En we hebben nog echt een spits nodig. Alleen Hunt en Tadic als gelegenheidsspits is echt te mager.
4 0
JesperOlsen74
AMEN!
0 0
MaximilianRosse
Precies dit dus. Niks aan toe te voegen.
0 0
Aspers73
Inderdaad, al 100x gezegd. Blind is geen middenvelder en Veltman geen LCV. Gelukkig staat Onana wel op de juiste plek.
1 0
Gonzalez75
En Marin wat wedstrijden in Jong Ajax laten spelen, leert die het wellicht wel. Mazroui niet meer op middenveld aub.
0 -1
Vak M
Eens! Mislukt experiment Blind daar. Creatievere speler die het spel uitzet nodig. Blind linie terug naast Alavarez of Martinez. Masraoui ook niet de oplossing voor middenveld. Wie vervangen Schone en De Jong? Dat is alles. Rest elftal laten staan,
1 0
niquedegraaff
Ze blijven dat experiment elk jaar opnieuw proberen. Vreemd
0 0
3*stars*3
Tuurlijk zat Neres er niet lekker in.
Maar je kon aan zien komen dat het tricky was om Mazraoui op het middenveld te laten staan.
Je kon beter Donny op zijn positie zetten, Klaas erin en Tadic dan op 10.
Grote fout van Ten Hag.
6 0
JesperOlsen74
Precies wat wij gister ook al zeiden.
Het begint bij de juiste poppetjes op de juiste plaatsen zetten.
0 0
henrytimmner
Dat roep ik al 3 wedstrijden en blind terug op back.
Er heerst geen rust op dat middenveld. Mazraoui lijkt wel een dolle hond en Blind laat elke tegenstander maar lopen.
0 -1
gebruikersnaam
inderdaad, mazraoui zat niet in de wedsttijd, had al geel en dan schuift hij hem doodleuk naar het middenveld. En dat in een wedstrijd die al steeds fysieker werd.
0 0
Gonzalez75
Kunnen we na deze dramatisch slechte wedstrijd eindelijk eens concluderen dat: Veltman niet geschikt is als RCV, dat Marin eerst eens tien wedstrijden in Jong Ajax gaat spelen om aan de speelstijl te wennen en vooral nu ook is aangetoond dat Mazroui nooit meer op het middenveld moet spelen? Wat was dit slecht. Ongelooflijk, je past je spel aan aan het niveau van de tegenstander of zelfs nog daaronder. Onwaardig. Mag blij zijn dat je niet met 1-0 verliest.
1 0
Multi
En de fout begon al bij jou meneer Ten Hag met de waardeloze opstelling. Hoop dat hij na gister eindelijk weet dat:

Veltman geen CV is,
Mazraoui geen middenvelder is,
Blind beter is als LCV,
Schuurs op de RCV zeker niet minder is dan Veltman,
Marin voor nu tekort komt,
Ze Schone te gemakkelijk hebben laten gaan,
En Ajax eigenlijk nog een goede middenvelder mist.

En nu niet koppig vast blijven houden graag aan deze opstelling, want het werkt voor geen meter.
3 0
JesperOlsen74
En binnen Ajax jaren de hoop op Dolberg is gevestigd, maar nu die nog steeds niet levert, geen adequate oplossing is bedacht (lees: goede spits voor teruggehaald).
0 0
Babangida83
Traore en Brobbey.
0 0
DeWijsneus
Ten Hag, je bent al echt een typische Ajax trainer. Lekker koppig en alleen jij ziet het. Tijd voor verbetering. Waarom steeds die wisselingen? Maar wel vasthouden aan de dubbele 6? Wat totaal niet werkt? Was het dan toch Schreuder die de nuances aanbracht? We spelen af en toe 5-1-4 met Daley tussen de verdediging en Donny voorbij Tadic. Het klopt van geen kant. Moet beter!
4 0
Aspers73
Volgens mij was Schreuder de trainer vorig seizoen.
1 0
Chris86
Slaat weet lekker door hier. Blij dat men binnen Ajax rustiger blijft. Ja, gisteren was een van de slechtste wedstrijden in tijden. Mijns inziens niet zozeer door slechte tactiek of opstelling maar 99% door gewoon slecht inspelen op momenten dat het helemaal niet kan. Het verdedigende blok is nog niet optimaal, maar dat is het zelden geweest bij het begin van het seizoen... Paok uitschakelen, 7 punten in de competitie en 0-0 in een Europees uitduel; het is allemaal niet zo gitzwart al valt er genoeg te verbeteren. Als er weer een beetje vertrouwen en vorm komt, is de schwung ook zo weer terug!
3 -3
DeWijsneus
Chris ergens heb je een punt, zeker. Maar we hadden gisteren ook zo maar kunnen verliezen. Het is dat Onana zeer goed stond te keepen en we de lat hadden, anders had je gewoon verloren. Deze wedstrijden zijn gewoonweg te belangrijk, je kan PSV echt ver weg gaan zetten. We moeten ons gaan plaatsen. We moeten alles op alles zetten... Hoe we dat gaan doen maakt even niet uit. Maar vond het gister echt schokkend slecht. Echt bizar.
2 0
Chris86
Zeker hadden we kunnen verliezen. Het was inderdaad heel, heel erg slecht. Deze 0-0 valt dan ook wel onder "Hoe we dat gaan doen maakt even niet uit".
Ik vind het alleen overdreven om nu elke speler en de coach meteen te willen ontslaan. 'Gelukkig' ging het volgens mij mis in het meest simpele deel; inspelen. Hoewel dat zou duiden op onwennigheid en onrust, valt dit tenminste te verbeteren en dan ziet het er ineens heel anders uit. Zodra de passes aankomen, creëer je namelijk zelfs in deze wanvertoning nog de nodige kansen (had na 20 minuten ook 2-0 voor kunnen staan). Dat we ons moéten plaatsen is overduidelijk, maar men gaat er nogal makkelijk aan voorbij dat dit zelden eenvoudig is geweest. Blij toe met een weekendje rust! Geconcentreerd en met alle steun moet het goedkomen in Amsterdam.
0 0
Catenaccio
Gewoond ie Dani olmo kopen
1 -5
Santiago
Alsof dat ineens heel het team goed gaat maken. Er moet veel meer gebeuren dan dat man
0 -1
Vlieske
Want die is wel goed? Omdat die een leuk toernooitje heeft gespeeld. Hij zit niet voor niks bij zagreb
1 -2
Vak M
Check YouTube op hem. Dat is echt een voetballer die wij kunnen gebruiken in de basis
1 -1
Vak M
Check YouTube op hem. Dat is echt een voetballer die wij kunnen gebruiken in de basis
1 -1
Vlieske
Zoek kinkladze is op. Dan praat je niet meer over messi. Wat een onzin. YouTube filmpjes
1 -1
ETM
Is dat een controlerende middenvelder?
0 -2
PetrusKeizer
"niet goed genoeg". dus: wel goed, maar niet goed genoeg. mag ik t misschien iets anders zeggen, Erik? Zoals er gisteren gespeeld werd kan bijna niet SLECHTER.
2 0
Vlieske
Ik zou dolberg toch nog maar even hier houden. Tadic op 10. Donny een linie terug. Deze selectie is totaal niet in balans. Heel slecht aankoopbeleid dit. Hebben we nog geluk dat Martinez een schot in de roos is. Als blind nog gewoon centraal in de verdediging had gestaan wie had er dan op het middenveld moeten spelen? Schiet mij maar lek.
3 -1
Vlieske
Ongelofelijk dat deze passant bijna alles bepaald binnen de club.
6 0
AjaxHoorn
Trollie
1 -3
Ar
Het gemis van Schone laat zich wekelijks zien.
4 -1
ajaxdordtt
Haha, ja het lag aan Schone. Door hem speelden we al 7 jaar geweldig in de CL.
0 -6
JesperOlsen74
Het is weer hetzelfde liedje als vorig jaar. Het begint bij Ten Hag die de juiste poppetjes op de juiste plaats moet zetten. Dat vindt hij moeilijk.
Ajax is 2 van z'n beste spelers kwijtgeraakt, wat een aderlating is voor elke club. In plaats van dat Ten Hag verder bouwt op automatismen, gooit hij het elftal door elkaar en laat hij Blind op het middenveld spelen, met Veltman als centrale rechter verdediger....
Beide komen op die positie totaal niet tot hun recht en met name door de rol van Blind komt het team in de problemen.
Laat juist nu iedereen in z'n kracht spelen.
Blind op het middenveld tot nu toe een fiasco, dus Blind terug als centrale linker verdediger. Vorig seizoen laten zien dat hij dat meer dan uitstekend kan. Hij breng rust in de hele achterhoede en bouwt uitstekend op van achteruit.
Zet Schuurs of Alvarez naast hem en laat Martinez controlerend op het middenveld spelen.
En stop met Mazraoui op het middenveld te gebruiken. Komt zwaar te kort. Als rechtsback functioneert hij prima.
En Marin kan het niveau (voorlopig?) niet aan. Daar hebben ze de plank mis geslagen.
Ziyech doet voorlopig meer fout dan goed en het ontbreekt Ajax aan een echte spits.
De hoop was gevestigd op Dolberg, maar dat gaat 'm niet meer worden en daar heeft Ajax niet goed op geanticipeerd. We gaan de CL in zonder een goede/vaste spits.

Kortom, Marin komt te kort, geen goede spits gehaald, spelers staan niet op de juiste positie en een aantal spelers is (nog) niet in vorm.
Begin met de spelers op de juiste plek te zetten, dan zal het beter staan en daardoor beter gaan lopen, dan krijgen de spelers meer zelfvertrouwen en neemt de vorm toe.
5 -2
niquedegraaff
Helaas wil blind dat zelf niet.
0 0
mickey2602
Blind heeft dat nooit gezegd. Wat hij wel gezegd heeft is dat hij duidelijkheid wil dus niet de ene wedstrijd als 4 en de volgende wedstrijd als 6 spelen. En dat heeft ie gekregen want hij staat nu al enkele weken op de 6 dus dat gaat zijn positie worden dit seizoen. Tenminste daar ga ik vanuit.
0 0
Hwb
Volgens mij gaan we de CL in (tenminste, dat moet nog blijken) met een goede vaste spits. Dezelfde spits die we hadden in de CL vorig jaar. Sterker nog, het hele aanvallende deel van het team is hetzelfde, met Promes zelfs nog versterkt.

Het probleem is dat gezocht moet worden naar nieuwe afstemming in de verdediging en op de controlerende posities. Daarvan is de helft vertrokken: 3 vd 4 spelers uit de as. Ten Hag zoekt, met het team, nog naar die afstemming, en dat gaat niet soepel. Maar roepen dat alles helemaal anders moet, brengt ook de omslag niet in 1 keer. Ten Hag gaat ongetwijfeld nog dingen aanpassen, de achterste 6 komen er uiteindelijk anders uit te zien dan nu het geval is. Maar dat is een puzzel. En een puzzel leg je niet zomaar in 1 keer in elkaar.

Zo vind ik het niet gek dat hij Blind op het middenveld zet, is een van de weinige spelers die daar veel ervaring heeft, juist ook in het spel van Ajax. Die ervaring mis je daardoor wel centraal achterin, vandaar dat hij Europees Veltman daar neerzet. Het is niet heel gek wat hij doet. Probleem is dat er niet echt een tweede controleur is, Marin maakt dat (nog) niet waar. Daar had de club misschien meer op in moeten spelen.

Net zoals Ten Hag misschien moet switchen naar een enkele 6 (Blind lijkt me daarvoor de ideale kandidaat), past wellicht beter bij de kwaliteiten van deze selectie. Maar het is niet gek dat je zo'n conclusie pas na meerdere wedstrijden trekt.
0 0
Cello
Als alle spelers, vooral die de vaste krachten waren afgelopen seizoen, niet thuis geven, niet in vorm zijn of erger, geen zin hebben en ga zo maar door. Dan maakt opstelling of tactiek niet eens veel meer uit...dan is alles gedoemd te mislukken op welke manier dan ook!.

Als coach ben je in zulke gevallen gewoonweg kansloos. Je kan wisselen in zo'n wedstrijd wat je wil, maar als teveel spelers niet thuis geven ben je machteloos. Alleen Mazraoui had ie eerder kunnen wisselen. Maar ja, naast Mazraoui speelde ook Taglifico en Martinez op het randje van tweede geel en dus rood. Dus voor hetzelfde geld valt de rode kaart dan bij een ander en hadden we ook daar kunnen roepen dat EtH die speler eerder had moeten wisselen. Op die manier kan je elke kritiek makkelijk naar je hand zetten.

We hebben nu Apoel zien spelen en eerlijk is eerlijk.....heel veel meer dan een middenmoter in de ED is het niet.

Hopelijk hebben ze er volgende week wel meer zin in, of vinden ze iets wat lijkt op vorm, of geven ze iig wel thuis. En zo ja....dan zal je zien dat ineens Ajax ze van de mat afveegt en vraag je jezelf af waarom nu wel en vorige week niet.....
3 -4
niquedegraaff
Onzin. Hij zet ze op verkeerde posities neer
0 0
Ajax1969
Raar dat mensen denken dat spelers geen zin hebben. Ze kunnen zich plaatsen en dan geen zin hebben. Ik geloof het niet. Er stonden vandaag te veel spelers op een positie die niet hun beste positie is. En dat doet de coach. Wat ook niet goed gaat is een speler halen en dan op een andere positie zetten en denken dat Ajax het zo'n speler wel even kan leren. Dat werkt dus niet.
Nou, ik ben benieuwd of TH volgende week opeens het lek boven water heeft. Ik vrees het ergste.
0 0
Hwb
Het gaat er niet om wat de beste positie van een individuele speler is, het gaat erom hoe je het beste team neerzet. Bovendien zijn er meerdere multifunctionele spelers in het team, die niet per se 1 beste positie hebben.

Vreemd wat je zegt over een speler halen en dan dan op een andere positie neerzetten. Dat kan juist heel goed werken, ook bij Ajax. Zie Frenkie controlerend op het middenveld, Donny op 10, Ziyech op rechts, Neres op links, Tadic in de spits.
Allemaal spelers die voordat ze bij Ajax (of in Donny's geval Ajax-1 kwamen) een andere positie hadden.
0 0
MichelBoerebach
Gaat niet gebeuren. Je doet net of vanavond en incident was! Tegen PAOK was het uit en thuis slecht! Tegen VVV was het ook niet best. Het is momenteel gewoon erg matig en ik zie geen progressie. Jij wel?
2 -1
MichelBoerebach
Waarom doet iedereen nu net of we met een compleet nieuw elftal het seizoen zijn begonnen? Het elftal had er nu al moeten staan! Slappe geouwehoer. Er zijn er maar 2 weggegaan. De derde zat af en toe op de bank, dus reken ik niet mee. Alvarez ipv De Ligt en die Argentijnse gast ipv De Jong. Klaar! Misschien niet ideaal, maar je haalt in ieder geval niet het hele zooitje door elkaar.
4 -4
Hwb
En dan blijkt Alvarez aanpassingsproblemen te hebben en 'die Argentijnse gast geen De Jong te zijn en is de afstemming in je team compleet zoek. En dan?

Overigens heb je dan nog steeds geen controleur naast Martinez staan, want Schone stond bijna altijd naast De Jong. Die moet je ook vervangen.

Komt erop neer dat van je controlerende spelers in de as er 3 vd 4 zijn vertrokken. Dan is het geen kwestie van 1-op-1 vervangen, maar een nieuwe balans in het team vinden. Zeker als daar twee exceptionele spelers bij zitten en een van de slimste spelers in je selectie.
0 0
ETM
Schone niet meerekenen is wel een beetje raar. Die zat zelden op de bank.
0 0
zivkabrimovic
Neres Tadić (c) Ziyech

vdBeek
Martínez Pröpper

Tagliafico Blind Álvarez Mazraoui

Onana

Een paar positiewijzigingen, en bovenal een type Pröpper op het middenveld; dat heeft dit Ajax nodig.
2 -5
ajaxdordtt
Propper, pure middelmaat.
3 -4
MichelBoerebach
Prima, hoewel ik mijn twijfels heb over Mazraoui. Misschien Dest? Ook Neres heeft vooralsnog niets laten zien.
1 -1
LL
Ten Hag maar ratelen over de kansen die Ajax gehad heeft. Net of die Cyprioten niks gecreëerd hebben. En Veltman en Mazraoui maar de handen boven t hoofd houden. Om over Marin nog maar te zwijgen. En hoe slecht was Blind!! Allemachtig wat n wanvertoning.
3 -3
Radie125
Marin de nieuwe Kristensen
5 -2
ETM
Ten Hag maakt er idd een te mooi verhaal van. Maar dat hij geen paniekverhaal a la supporters afsteekt, laat staan geen spelers bij namen gaat afvallen is niet meer dan normaal. Bij Marin gaat hij in een interview al best ver door aan te geven dat hij 'nu' het niveau niet heeft. Ten Hag stelt m wel op :)
1 0
Rondo64
Geef die jongen nou eerst even een kans. Het is nog niet eens september man
3 -5
Spectre
Dat is het probleem van het voetbal tegenwoordig: je krijgt de kans om te wennen niet meer. Het gaat niet bij iedereen zoals bij Martinez bij Ajax of bij de Jong bij Barca. Kijk de Ligt, was iedereen hier lyrisch over, wij weten wat hij kan, maar hij heeft bij Juventus tot nu toe matig gespeeld en hij wordt door sommigen in Italië al als miskoop gezien. Weinig supporters houden er nog rekening mee dat je als speler moet wennen aan alles. Want zeg nou zelf als wij verhuizen naar Italië ken je ook gelijk je buren door en door en loop je met je ogen dicht naar de supermarkt en heb je al gelijk vrienden waarbij het lijkt alsof je ze al jaren kend....toch..
0 0
PetrusKeizer
wij zijn geen sociale werkplaats, zeg! die jongen is voor n behoorlijk bedrag gekocht, dus moet hij spelen. Zo zit dat. En dan ook nog ns op n positie waar hij zich duidelijk niet lekker voelt. Vreselijk onzeker en gespannen. Technisch is t ook geen wonder. Zelfs hier in Israel lopen er technisch betere spelers rond, kan je nagaan. Zet m maar op de bank zou ik zeggen, dan zullen we zien of hij mentaal sterk genoeg is om zich in de basis te spelen. En dan mag hij blij zijn. Magallan is ook voor n leuk bedrag gekocht, en blijkt ook n koekenbakker. Hebben we t nog over n basisplaats voor Magallan? Zo zal t waarschijnlijk met Marin ook gaan.
2 -2
Prethoofd123
Voor 12,5 miljoen hoor je spelers te kopen die na een complete voorbereiding op ze minst wel gewend zijn! De man is pure middelmaat. Wat verwacht je? Dat als je Marin vertrouwen blijft geven hij ineens mannetjes gaat passeren, het tempo gaat bepalen en geniale steekballetjes gaat geven?
2 -1
MichelBoerebach
Als je een speler bij een subtopper uit een Minnie Mouse competitie vandaan haalt, loop je altijd de kans dat het niet veel is. (Zie Viergever, Gudelj etc). Misschien wordt het nog wat, misschien niet.
4 0
Lewis Hamilton
Als we volgende week CL plaatsing halen en Dolberg verkocht is, gaat Marc maar weer de transfermarkt op. Topclubs halen ook goede versterkingen in de laatste periode van de transferwindow.
1 -1
ghouleseddik
Er moet echt gesleuteld gaan worden aan dit team.
Haal Vertonghen binnen, dat geeft je de mogelijkheid om wat te gaan schuiven. Veltman naar rechtback. Schuurs erin (of Álvarez, waar ik nog niet genoeg van heb gezien). Martinez naar het middenveld. Blind als echte en enige '6'.
0 -1
PetrusKeizer
Veltman naar rechtsback? bij welke club?
0 0
MichelBoerebach
Dit is nu precies waar de schoen wringt! Er had NIET gesleuteld moeten worden aan dit team!
0 0
Joseph
Ben heel benieuwd of ten Hag nu eindelijk gaat stoppen met die achterlijke dubbele 6 en het hele middenveld dat daardoor niet in hun kwaliteit speelt!

Erik moet accepteren dat het alleen werkte omdat Frenkie dat fenomenaal invulde, geen enkele andere speler kan dat zo invullen.

Ik zou Blind op 6 zetten met Lang en Donny er naast. Dat gaat in ieder geval zorgen voor een betere veldbezetting.
8 0
DonQ
Zo zou ik het middenveld ook invullen, al heb ik Blinder liever centraal achterin. Alvarez of Martinez kun je dan op de 6 positie uitproberen.
1 0
altijdwelwat
Dan heb je ook gelijk 3 spelers die bekend en vertrouwd zijn met de manier van spelen.
0 0
Ajaxbrl
We willen mee doen met de grote jongens maar we kunnen er zelf niet eens 11 opstellen, Marc durf eens een topper te halen van 40M, nu gooi je dat geld ook alleen maar de prullenbak in met Marins en Magallans..
2 0
xMilkshake
ja die lijken allebei drama, maar Martinez komt wel goed uit de verf. Alvarez heb ik nog hoop op, promes ben ik bang voor
2 -2
Djabber
Promes nu al afschrijven slaat nergens op.
1 -2
Cupmetgroteoren
Je staat al enkele wedstrijden langs de lijn moeilijk kijkend de wedstrijd te aanschouwen, alsof het allemaal heel moeilijk te begrijpen is, terwijl iedereen thuis al drie wedstrijden geleden heeft gezien wat er moet gebeuren en vooral wat er niet moet gebeuren: blind NIET op het middenveld, martinez op plek van blind. Mazraoui NIET op het middenveld. Veltman NOOIT meer centraal achterin. Marin NERGENS in de basis. Met veltman cv ga je 6 jaar terug in de tijd. Ik dacht dat we daar al jaren overheen waren, maar ten hag, ons tactisch genie, komt opnieuw met deze mislukte vondst. Onbegrijpelijk.
5 -1
altijdwelwat
Ten Hag doet het bijna voorkomen alsof het zo een ingewikkeld spel is dat alleen hij het snapt. Jammer dat hij niet snapt dat hij het vooral door zijn eigen keuzes zo ingewikkeld maakt.
0 0
Joseph
Ik zou Blind heel graag eens op het middenveld willen zien, tot nu toe speelt hij als 3e centrale verdediger.

Met Donny die als aanvaller speelt lijk het alsof we 5-1-4 spelen. Daar kun je niet mee voetballen en in de praktijk blijkt dat ook.
0 0
ETM
Blind staat op het middenveld. Zelfs vaak wat te hoog. Het is gewoon een lieveling van jou (zoals Schone dat bijv niet is) En voorlopig is Blind nog geen stabiele factor op het middenveld.
0 0
xMilkshake
wat me nog de meeste zorgen baard is het interview van Veltman. Volgende week maken we het thuis even af, super nonchalant zegt ie het. Hoop dat ze zich realiseren wat die wedstrijd betekent en dat ze toch echt scherper zijn dan Marin vandaag.... nondeju TH , dat je die Samen met nous niet eerder hebt gewisseld.
3 -1
MichelBoerebach
Het kan maar zo 1-1 worden in Amsterdam...
0 0
Radie125
Sinterklaas wilt bier en wel nu
0 0
JOHANisGOD
baard

Hahahahaaaaaa
0 -3
DonQ
Was inderdaad een tenenkrommend interview van Veltman, zeker na zo'n enorm slechte wedstrijd. Misschien ook wel tekenend voor dit Ajax. Ik heb het idee dat ze denken dat ze net zo goed zijn als vorig jaar en dit soort tegenstanders wel even oprollen.
2 0
PetrusKeizer
heb je t interview met Blind ook gezien? "geen paniek, er is niets aan de hand". Het lijkt wel n collectieve psychose bij die spelers. Ze leven in hun eigen realiteit en hebben geen oog of oor voor n andere kijk door de buitenwereld, op hun spel!
1 0
MichelBoerebach
Nou, niet dus... Ook thuis niet. Daar hebben ze het niveau momenteel niet voor.
1 0
Cupmetgroteoren
Veltman heeft NUL zelfreflectie. Ik heb daadwerkelijk het idee dat veltman denkt dat ie zelf een hele goede wedstrijd heeft gespeeld.
5 0
niquedegraaff
Ja, hij is wat dat betreft niet veranderd. Het boeit hem ook blijkbaar niet zo veel allemaal. Loopt met een brede grijns van het veld af nadat hij 'm nog bijna in eigen doel trapte ook.

Er was een fase waarin hij steeds maar weer aan de bal kwam en dan hield je je hart vast.
0 0
PetrusKeizer
zo is het!
0 0
ajaxdordtt
Hoe lang moet je dat laten groeien, zo'n zorgenbaard?
2 0
MichelBoerebach
Tot die baard in de keel parten gaat spelen, denk ik.
0 0
Pipodeclown112
Hij is wel per definitie grijs
0 0
xMilkshake
2 weken
2 0
Lewis Hamilton
Als Ten Hag een heel seizoen met dit middenveld en deze verdediging gaat spelen, dan gaat het een heel zwaar jaar voor hem worden. De club zit eindelijk in de lift omhoog en die lift moet nu niet weer worden afgeremd. Hij gaat andere dan maar de kans geven of we pikken gewoon Frank de Boer weer op. Die heeft nooit met zo'n selectie en huishouding geopereerd bij Ajax en doet het gewoon weer goed in Atlanta met attractief voetbal.
3 -3
PetrusKeizer
haha. de naam Frank de Boer werkt op sommigen hier als n rode lap op n stier. ten Hag heeft waarschijnlijk nog net genoeg tijd, en dan neem ik maar aan dat er met dat APOEL afgerekend wordt. Is wel n voorbarige aanname, na wat we gisteren gezien hebben. Erik heeft nu gewoon n mindere selectie dan vorig seizoen. Frank werd met matige selecties achter elkaar kampioen. Erik mag nu dus laten zien dat hij uit tzelfde hout gesneden is. Onderdeel daarvan is: harde maatregelen nemen als t moet.
0 0
xMilkshake
- Onana - / - Tagliafico - Blind - Schuurs - Veltman - / - Martinez - Donny - Ziyech / - Tadic - Huntelaar - Neres -

nou zo moeilijk was dat niet hè

en dan kun je ook gewoon direct doorwisselen als iemand weer zo kut spelers zoals Marin en Mazraoui vanavond.
0 -1
MVG
Snap niet dat hij het niet aanpast. Veltman kan best als rechtsback, maar niet als CV. Blind heeft niet de handelingssnelheid voor op het middenveld, maar is juist een linie naar achteren goed in het overzicht bewaren en de spelers voor hem coachen. Schuurs heeft het gewoon naar behoren gedaan in de voorbereiding en de wedstrijden die hij gespeeld heeft. Plus hij heeft lengte. Martinez is een bijter en heeft rust aan de bal en kan cvm spelen. Donny moet zich ook veel meer betrekken bij het spel en zeker als het nog niet loopt achter hem niet zo dicht tegen de spits aan spelen.
Ik zou volgende week zo spelen.
Tadic———Huntelaar———-Ziyech
————Van de Beek——————
——Martinez———Alvarez———-
Tagliafico—Blind—Schuurs—Veltman

Huntelaar voegt zowel verdedigend als aanvallend op dit moment meer toe dan Neres bij standaardsituaties.
1 0
ajaxdordtt
Met 2 verdedigers op die middenveld posities blijf je kutvoetbal houden. Dan maakt de rest niet veel uit.
2 -1
Yeshyeshyall
Alvarez schijnt zichzelf toch wel vooral als middenvelder te zien. Maar eens dat het wel erg veel verdedigend ingestelde spelers worden met die opstelling.
0 0
HilversumNoord
Daar ligt precies het probleem. We kopen 30 verdedigers en aanvallers maar we vergeten wat we nodig hebben...middenvelders! Een verdedigende en aanvallende middenvelder...dat is nu juist wat we verkocht hebben maar niet gekocht...ik begrijp het werkelijk niet...heeft Ten Hag stront in de ogen?
1 0
MVG
Noem mij een alternatief. Het enige wat he dan zou kunnen doen is Van de Beek een linie terughalen en met Neres voor hem laten spelen. Maar dat lijkt me wel erg gevaarlijk gezien de vorm van Ajax op dit moment.
1 -1
Yeshyeshyall
Iemand opperde hier laatst dat Lang prima op de plek van Frenkie zou kunnen en dat hij in de jeugd veel in een soortgelijke rol heeft gespeeld. Lijkt me het proberen waard. Verder hoop ik dit seizoen op de doorbraak van Eiting maar goed die is geblesseerd dus nu geen optie. Gravenberch is er ook nog, weliswaar nog erg jong. Denk wel dat je in de selectie wel wat opties hebt
0 0
ajaxdordtt
Ben het met je eens, met deze selectie is dat bijna onmogelijk. Zeker als Erik hoe dan ook met die punt naar voren wil spelen.
0 0
HilversumNoord
Misschien gewoon 2 middenvelders kopen? Er lopen er genoeg in Nederland. Maar we doen het met Labyad en Marin...wtf!!
1 0
MVG
In ieder geval 1 maar die staat er niet volgende week. Daar heb ik het over.
0 0
xMilkshake
wij dachten niet heel verschillend haha
2 0
Pauw
Kamikazevoetbal:
8 man voor de bal, bal inspelen en vervolgens om moeten schakelen met Blind, Marin en Veltman. Het is te danken aan het niveau van de tegenstand dat er nog altijd een zeer goede kans is dat Ajax door gaat.
Zelfs met 10 man bleven ze allemaal naar voren rennen.

Overigens kan Ajax corners beter over de achterlijn schieten want meestal zijn het voorzetjes voor levensgevaarlijke counters.
4 0
AFCA1961
"Het was niet goed genoeg" en "ze weten dat het beter moet" heb ik dit seizoen al 5x gehoord.....een wanprestatie was het......op Onana na was niemand goed. Foute passing steeds maar weer.....slordig, nochalant en dan na de wedstrijd doen alsof je een goed resultaat hebt gehaald tegen dit cafe elftal.
Ik ben meer dan 30 jaar overal naartoe geweest met Ajax maar zelden zo`n cafe elftal gezien als dit APOEL....en dan nog in de problemen komen met een berg gele kaarten. Over de zoveelste miskoop Marin wil ik het niet eens hebben......gelukkig zag Ten Hag dat Promes de zaak misschien had kunnen omdraaien, da`s makkelijk scoren aangezien die er niet bij was.
4 0
Whatever
Barcelona zal er alles aan willen doen om Neymar binnen te halen. Dembele raken ze niet kwijt. Aanval met Neymar - Griezman - Messi is een optie met Dembele in de roulatie. Ajax vangt 20 miljoen voor Dolberg, 75 voor de Ligt, 75 voor de Jong. Daarnaast 100 miljoen van CL en de kas was al aardig gevuld. Haal Suarez en Vertonghen terug naar Amsterdam en je kan weer heel ver gaan komen in de CL. van de Beek verlengen.

———————-Suarez———————-
Neres—————Tadic—————Ziyech
————-Blind————vd Beek———-
Nico—Vertonghen——Alvarez——Nous
————————Onana———————

———————Huntelaar———————
Promes————de Jong————Labyad
————Martinez————Marin————
Dest———Pierie———Schuurs-Veltman
————————Varela————————
2 -3
romano13045
Dat basis elftal ziet er wel top uit maar jantje en Suarez komen echt nog niet terug. Kunnen ergens anders veel meer verdienen om nog maar te zwijgen over de eredivisie. Wie doe je nou een plezier met Emmen RKC en Pec.
0 0
ajaxdordtt
Blind kan daar niet spelen, en Donny ook niet. Veel supporters hier zijn net Real Madrid supporters. AANVALLERS AANVALLERS, want ja, dat zijn doelpunten toch? Hebben net een topper van een spits weggedaan omdat de 36-jarige Huntelaar beter zou zijn. En nu moet Suarez komen.

Met dit middenveld kun je Ronaldo in de spits zetten maar wordt het niks. Of met de punt naar achteren en:
Donny Marin
Eiting/Martinez/Alvarez(?)

Of 2 controlerende middenvelders halen.
Donny
aankoop aankoop

Alleen Eiting kan eventueel op die plek spelen en misschien Martinez. Reat compleet ongeschikt in dit systeem.
1 -1
altijdwelwat
Jij stelt gewoon Labyad en Siem de Jong op ipv Noa Lang ? .... zucht ....
2 0
AFCA1961
Niks aan toe te voegen......strak plan want Vertonghen is echt nodig daar achterin.
0 0
DonQ
Het begint bij een logische en normale opstelling. Daarnaast moet Ten Hag niet eigenwijs blijven spelen in een systeem dat niet aansluit op het huidige spelersmateriaal.
2 0
Toon meer reacties