'Promes gaat goede, waardevolle Ajax-speler worden'

BVeenstra, 16-08-2019 om 14:10, 10734 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat Quincy Promes dit seizoen een heel belangrijke rol gaat vervullen bij Ajax. De aanwinst, die voor ruim vijftien miljoen euro overkwam van Sevilla FC, zat de laatste weken vooral op de bank. 'Dat is heel simpel', zegt Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

De trainer legt vervolgens uit waarom Promes de laatste tijd minder aan spelen toekomt. 'Na PSV heeft hij een kuitblessure opgelopen. Toen is hij er een paar dagen uit geweest en zoals je weet moeten wij er gelijk staan', doelt hij op de voorrondes van de Champions League en de vroege start van de Eredivisie. 'Ik heb voor automatismen gekozen. Tegen Vitesse waren we voor het eerst bij elkaar, dus we zijn net begonnen.'

Het komt allemaal nog wel met Promes, zo zegt Ten Hag. 'Hij gaat zeker zijn rol spelen en een goede, waardevolle speler worden. Hij kan op alle posities voorin spelen, maar ik denk dat hij op links en achter de spitsen het beste is. Maar zoals je weet, spelen onze vleugelspitsen niet heel vaak op de vleugel. Ze zijn vaak te vinden aan de binnenkant, dus op "tien". Of Promes morgen (zaterdag, red.) start? Dat zien we morgen.'

'Promes staat er positief in'

Ondanks het feit dat Promes nog geen basisplek heeft weten te veroveren, is hij er de man niet naar om daarover te gaan zeuren. Sterker nog, de aanvaller liet al weten blij te zijn dat enkele sterkhouders - zijn concurrenten - zijn gebleven. 'Dat is ook één van de redenen dat wij hem hebben gehaald. Hij staat er positief in en is er voor honderd procent van overtuigd dat hij de concurrentiestrijd gaat winnen, dat hij gaat spelen en een belangrijke bijdrage gaat leveren aan Ajax. Dat is een gezonde ambitie.'

Ten Hag zelf heeft dan ook een idee hoe hij straks een plekje in het elftal kan vinden voor Promes. 'Het is prettig om een speler te hebben die op veel posities kan spelen. Vanuit het hele dynamische voetbal rendeert hij het beste. Ik ga ervan uit dat hij dat gaat brengen voor Ajax', aldus Ten Hag, die opmerkt dat meerdere nieuwelingen 'aanpassingsproblemen' hebben bij Ajax. 'Wij hebben een speelwijze ontwikkeld waar je wel even aan moet wennen. Quincy heeft het voordeel dat hij een Ajax-achtergrond heeft, maar iedere andere speler heeft daar tijd voor nodig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Als Eric voor automatismen kiest zoals hij zegt, dan had hij Blind en Nous gewoon op de plek laten staan van vorig seizoen, namelijk in de verdediging.
Bij elke club waar een speler vertrekt en een andere wordt gehaald voor die plek, gaat die nieuwe ook op die plek spelen en wordt niet het hele team overhoop gehaald zoals nu bij Ajax.
Er zal zeker kwaliteit bij moeten komen, zeker voor het middenveld, want dat is het zwakste gedeelte.
Nous is geen echte middenvelder en Blind wordt in de CL, mits we die halen, overlopen en komt beter tot zijn recht achterin, net als Nous.
1 0
Renevanrijswijk
Is de ligt trouwens verkocht? Laatste wedstrijden ontbrak hij namelijk;(
0 0
MPAjax
wat hij moet verbeteren is de keuze vanuit bepaalde hoeken de juiste soort afstandsschoten te kiezen en zijn positie ten opzichte van het doel beter inschatten als hij daarom meer zou scoren met afstandsschoten kan het nog leuk gaan worden en zal dat een geheim wapen kunnen zijn om een wedstrijd te beslissen of dicht te gooien

sinds schöne weg is zijn er minder spelers die met afstandsschot een wedstrijd naar zich toe kunnen trekken
0 0
Caparzo
Dat we spelers als Promes in de selectie hebben terwijl ze geen zekerheidje zijn, geeft aan waar de lat van Sar en Marc ligt. Ongekend en geen mongool had dit voor mogelijk gehouden toen pak hem beet anderhalf seizoen geleden Bergkamp en Van Duivenbode nog de dienst uitmaakten bij Ajax. Werkelijk ongelooflijk wat hij sinds hun vertrek voor mekaar heeft gekregen. De “verloste” Marc is het beste wat Ajax sinds jaren en jaren is overkomen.
3 -2
Minsc
Magallan, Labyad, Kristensen.
1 0
Wheelie
Amen
0 0
ST
Promes - Tadic - Neres
------------ Ziyech -----------
Martinez----------Vd Beek
Nico - Blind - Alvarez - Nous
----------- Onana -------------
8 -1
pinballmagic
Hoe zie jij het verdedigend op het middenveld
V.d.Beek en Ziyech zullen vaak voorin lopen en alleen Martinez is te weinig
0 0
Venta
Bizar dat je dan 5 spelers opstelt die allemaal op ‘10’ kunnen spelen... mooie opstelling!
0 0
ajax1981
Met 8 potentiële middenvelders
0 0
Stibba020
Ziet er goed uit zo!
0 0
Ajax-Amsterdam
Lijkt mij ook de beste opstelling! Hopelijk ziet Ten Hag dit ook in..
1 0
Wesl
Let's go!! Dit lijkt me de allerbeste opstelling!

Neres en Promes die veel naar binnen gaan en Ziyech die naar de zijkanten uitwijkt om de ruimtes op te zoeken.

Martinez die de rol van De Jong overneemt op het middenveld.
0 -1
Soccerskins
Goed dat Ten Hag Inziet dat Quincy ook op 10 kan spelen. Ik verwacht dat Vd beek een linie terug wordt gezet aangezien Mazraoui en Marin (vooralsnog) niet echt indruk maken op die positie. In dat geval kan Promes de Positie van Donny op 10 overnemen.
2 -1
trodat4030
Ben benieuwd hoe hij er tegenaan kijkt als hij met kerst pakweg 5 basisplaatsen en 8 invalbeurten achter zn naam heeft staan. Incl de eu wedstrijden. In mijn perceptie is hij momenteel de 1e/2e aanvallende invaller (samen met Klaas), maar zal hij daar genoegen mee nemen voor een heel seizoen? Zo komt ook zijn plekje bij Oranje (met een EK op komst) op de tocht te staan, zeker met de ontwikkeling van een aantal PSV-aanvallers.
1 0
masterrr
Geduld met die jongen, moet gewoon knokken voor zijn plek. Gaat echt nog wel van waarde zijn!
0 0
Web
Is gewoon een goede speler, maar zit in de pikorde achter Ziyech en Neres
Niet zo vreemd toch?
3 0
036AFCA97
Promes naar Dinamo en Olmo naar Ajax ;)
1 -5
ajax4ever01
Kap eens met dat gezeik over Promes. Geef hem gewoon een kans
6 -1
036AFCA97
Was een geintje, vind Promes een topper. Zure vent
2 0
ajax4ever01
Discusseer gewoon normaal en respectvol ipv mensen uit te lokken gast als je dat niet wil of kunt opbrengen wees gerust de schoolvakanties zijn bijna voorbij.
3 -2
036AFCA97
Sorry, ik wist niet dat jij hier de regels bepaalde “gast”

Hahahaha!
1 -1
AFCA-B93
Zag het geintje er ook niet echt van in. Lijkt meer op een opmerking maken, om vervolgens, nadat iemand er wat over zegt, te zeggen dat het een geintje was.

Maargoed, dat is mijn interpretatie ;)
1 0
036AFCA97
Ik zette de knipoog er expres achter. Als je mij kent zou je zien dat ik hier bijna altijd Promes in mijn basis opstelling zet.
0 0
AFCA-B93
Och ik zie zoveel opstellingen voorbij komen hier haha, das niet te doen om te onthouden.

On: hoop wel echt dat hij veel minuten kan maken en ook de kritische mensen het zwijgen kan opleggen. Die gozer kan echt wel ballen
0 0