Ten Hag sluit Van de Beek als controleur niet uit

BVeenstra, 16-08-2019 om 13:30, 22165 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag sluit niet uit dat hij dit seizoen met Donny van de Beek als controlerende middenvelder gaat spelen. De oefenmeester gaf tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag aan dat hij denkt dat de middenvelder dit seizoen bij Ajax blijft en om die reden maakt hij plannen.

'Ik denk dat Donny van de Beek dit seizoen voor Ajax speelt', zegt Ten Hag, die niet weet of de middenvelder zijn contract gaat verlengen. 'Dat weet ik niet. Ik zeg alleen dat hij dit seizoen voor Ajax gaat spelen.'

Van de Beek speelde dit seizoen tot nu toe als de meest aanvallende centrale middenvelder, maar een rol als controlerende middenvelder is in de ogen van Ten Hag zeker niet uitgesloten. 'Hij is zeker een optie voor die positie. Of ik dat morgen (zaterdag, red.) ga proberen? Dat gaan we morgen zien. Het gaat altijd om de balans vinden. Donny is multifunctioneel, maar het gaat ook om de combinaties. We zullen het zeker een keer gaan uitproberen, het is zeker het overwegen waard, al hebben we er nu nog geen tijd voor gehad.'

Volgens Ten Hag moeten spelers complementair zijn aan elkaar en daarnaast wil hij strategisch vermogen zien bij zijn controlerende middenvelders. Tot nu toe speelde aanwinst Razvan Marin veel op die positie. 'Op bepaalde facetten doet Marin het goed', zegt Ten Hag. 'Dinsdag stond hij vaak goed in zijn restverdediging, op één of twee details na. In de opbouw moet hij in het positie kiezen wel veel dominanter spelen. Hij moet wennen aan ons systeem en aan onze stijl van voetballen. Op zijn positie moet je voetballers hebben die altijd de bal willen hebben en die voetbalintelligentie hebben. En dat heeft Marin zeker.'

Denk jij dat Ajax tegen VVV Venlo scoort uit een penalty? Zet in en krijg 4 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Wat is dat toch met die trainers van Ajax. Allemaal willen ze spelers vooral op plekken neerzetten die er zelf liever niet spelen.
0 0
LegendBergkamp
martinez op 6, donny lekker op 10 laten
0 0
milan-jantje
Zou hij alleen doen als Dani Olmo komt hahaha
0 0
kade88
Ten Hag maak het toch niet zo moeilijk aub! laat het team van vorig jaar zoveel mogelijk staan. Natuurlijk krijg je een andere dynamiek na het vertrek van De Ligt en De Jong maar pas zo weinig mogelijk aan. Blind en Alvarez of schuurs centraal. Martinez op middenveld.
3 -2
AlexIbarra
Ik sluit Donny als controleur wel uit, ik zie hem evt. wel als een vd twee 'halven' spelen met daarachter een ouderwetse 6.

Donny als controleur hebben een hoop coaches uitgeprobeerd en is nooit bevallen. Donny is natuurlijk nu verder dan toen maar het is zijn kracht niet. Hij zal zich moeten inhouden of anders toch als een soort half gaan spelen terwijl dat niet wordt gevraagd.

Daarnaast ga je dan Hakim, Tadic of Promes op 10 zetten, terwijl dat meer aanvallers dan middenvelders zijn. Dan heb je dus een VM die eigenlijk liever AM is en een AM die eigenlijk aanvaller is.

Als het moet kun je daar wel aan schaven in de loop van een seizoen maar het lijkt me nou niet de handigste optie aangezien iedereen zoekende is en Donny juist een zekerheidje.
1 -1
PetervanAmsterdam
De verwachting van Freek Jansen morgenavond in Venlo:

Onana
Dest-Veltman-Martínez-Tagliafico
Van de Beek-Promes-Blind
Ziyech-Tadić-Neres

Het zou zomaar kunnen.
0 0
RayJordaan
Geen Veltman aub
0 0
LegendBergkamp
Dest-Alvarez-Blind-Nico

martinez
Van de beek- Promes

Ziyech- Tadic- Neres
0 0
AFCAjax
Ten Hag moet echt kappen met veltman centraal, ben echt bang dat ie dat veel te veel kansen gaat geven omdat ie zich ergens verplicht voelt om veltman veel speeltijd te geven, omdat ie zich zo heeft ingezet voor zijn aanblijven.
2 -1
Patrick78
Weer Veltman? Zou een lachertije zijn.
1 -1
grannig mokum1
Waarom niet, Donny en Blind en op nr10 Promes, linksvoor Neres, Tadic in de spits rechtsvoor Ziyech en achterin RCV Alvarez / Veltman en LCV Martinez.... En hopen dat het kwartje valt
2 -3
ram
Je kunt ook een middenweg zoeken he...

Donny is van oorsprong een box-to-box middenvelder. Je kunt gewoon met een middenveld met een (voetballende) controleur spelen, een box-to-box man ('8') die zowel aanvallend als verdedigend bijdraagt én een '10'; de pure creatieve man.

Ik zou Donny sowieso nooit als controleur opstellen maar alleen als '10' of '8'. Mocht Olmo komen, dan lijkt het me duidelijk dat die op '10' zal spelen waardoor Donny '8' wordt, aangevuld door Martinez als '6'. Dat zou mijn opstelling dan zijn. Of Ten Hag wil heel graag Promes opstellen en Ziyech naar '10' halen. Kan ook.
1 0
trooop
Je offert wel wat op als je hem voorin weghaalt, want hij is een belangrijke schakel in bijna alle geslaagde combinaties. Tegelijk gaat het middenveld geheid veel beter lopen als je hem wat verder naar achteren zet. Ik zou dat laatste graag zien gebeuren. Zijn wegvallen voorin lost zichzelf wel op, met alle kwaliteit die we daar hebben.
0 0
DS
Donny in een iets behoudendere rol is misschien wel de oplossing. Dan krijg je Donny in de Schöne rol (maar dan veel sneller en dynamiser) en Martinez in de frenkie frenkie rol.
Blind terug naar zijn eigen LCV plek.
Promes erbij in de voorhoede. Mazraoui terug naar Rb.
Het enige wat mist is een grote sterke snelle sluipmoordenaar op RCV.
Ik denk dat het dan al een stuk stabieler word en je heb de beste spelers op het veld staan.
1 0
geDaante
Gewoon eens kappen met dat 4-2-3-1, gemankeerd systeem als je geen heel dynamische 8 hebt, die ook zeer compleet is.

4-3-3, punt naar achter, Van de Beek als half zoals ie opgeleid is, Martinez erachter, Lang of Tadic ernaast, klaar.
3 0
fujaka
we spelen een dynamische 433 die idd soms uitkomt op een 4231 of een 343 of een 334 omdat dit totaal voetbal heet.
1 0
ETM
Ben benieuwd. Donny met Frenkie vond Ten Hag de balans niet goed en ik denk dat hij daar gelijk in had. Donny en?
Ik denk zelf dat Donny niet optimaal uit de verf komt als hij als controlerende spelverdeler moet spelen en veelal achter de bal moet blijven. Als half die op 10 komt, dat dan weer wel. Maar in het huidige systeem wordt er dan te veel van de back en de rcv gevraagd. Wel denk ik dat Donny aanvallend goed uit de voeten zou kunnen met een Dest bijv. Maar in de opbouw van achteruit als de tegenstander compact staat dan zie ik Donny niet het spelverdelen.

Als Ten Hag t aan durft om echt de boel om te gooien dan kan ik me wel indenken dat je ziyech- blind/Matinez Donny op het middenveld krijgt. Dan met Promes Tadic Neres voorin.
0 0
Mentir
zie niks in Donny als controleur, hij is zo wat bijna 2de spits als we in de aanval gaan.
Wil niet zeggen dat ie het niet kan maar moet ie wel echt een omdraai maken want nu bij overname sprint ie meteen naar voren. Dan zou ie stil moeten staan rest naar voren en hij het controllerende opbouwen
0 0
Rentokill
Het is een selectie waar je heel veel kanten mee op kan. Bijna iedereen kan wel op meerdere plekken god uit de voeten.

Daar ligt meteen ook de uitdaging. Er moet meer duidelijkheid komen. Maar zoals ten Hag zei: Dat duurt een paar wedstrijden. Als ie t mij zou vragen zou ik eerst eens Martinez - Blind omwisselen, Alvarez aan het werk willen zien, Schuurs terug in de basis zetten.
2 0
aniet
Logisch toch
En Donny wilde paar weken geleden niet bijtekenen uit moreel punt
wat zou er anders voor hem zijn geworden
0 0
TomAjaciedd
neres - tadic - ziyech
promes

Martinez - donny

nico - blind - alvarez- mazraoui / dest.

promes in de donny rol, met iets meer snelheid waardoor hij makkelijk weggestuurd kan worden door Tadic of Ziyech en heeft denkik minder kansen nodig dan donny. verder kan donny de positie controlerend uitstekend invullen , hebben we gezien onder Bosz
1 -2
LouisSuarez
Neres - Tadic - Promes
-----------Ziyech-----------
Blind-------------Van de Beek
Tagliafico, Martinez, Alvarez, Mazraoui
2 -1
TomAjaciedd
Te weinig snelheid op het middenveld en ziyech teveel risico op 10
1 -4
Schip
Ziyech werkt harder dan welke 10 dan ook. Dus dat is onzin. Vind het een logische, maar wel riskante opstelling.
1 0
DS
Boksen zonder dekking noemde Bosz dat toch.
0 0
wzawzdb91
Morgen mooie wedstrijd om dingen uit te proberen: door blessure Nous Dest weer de kans geven, Alvarez moet toch ook een keer de kans krijgen, donny een keer als controleur waardoor Promes ook een keer de kans krijgt:

Dus hopelijk starten met Promes, Tadic, Neres, ziyech als voorste 4 met daarachter donny blind nico dest martinez alvarez dest en onana.
1 0
DT10
Ik vermoed toch dat het uiteindelijk zo uit gaat zien:

— Neres —- Tadic —- Ziyech —
—— Blind - Donny - Marin ——
Nico - Martinez - Alvarez - Nous
—————- Onana —————-

Huntelaar, Promes
Eiting, De Wit, Lang
Veltman, Schuurs, Dest
Varela

Van Leer, Labyad en Siem verkopen.. Magallan en Dolberg verhuren.
0 -6
ram
Uiteindelijk? Dat is hoe het nu is... (okay, op Alvarez na maar logisch dat die daar gaat spelen)
1 0
Aad82
Duidelijk dat Ten Hag voorlopig genoeg heeft van Marin. Pijnlijk voor hem.

Wie heeft die jongen in hemelsnaam gescout?
1 -8
FCMax
Aad de Mos komt uit 1947 niet uit '82 hè
1 -1
voorkennis
zelfde scout als Labyad
3 -3
Juichtoon
Volgens mij was dit louter theoretisch bedoeld. Donny is wereldtop als diepgaande speler. Je gaat hem dan toch niet als controleur gebruiken.
Alhoewel Beenhakker ooit Gullit in het NLs elftal als libero opstelde.
0 0
Aad82
Pogba kan als controleur spelen en ook als diepgaande man. Donny is ook zo'n speler. Daarom heeft Real interesse in beiden.
0 -1
Kuningast
Lijkt me sowieso de beste optie! Aangezien je ook heel veel goede aanvallers hebt. Nu kun je met Ziyech of Tadic op 10 spelen.
1 -1
Murtagh
Donny deed het erg goed onder bosz op de plek van schone dus hij kan het zeker
1 0
Multi
Ik vermoed dat we uiteindelijk op zoiets gaan uitkomen, want je zal toch wat creativiteit op het middenveld erbij moeten hebben en met Promes en Neres hebben we dan ook mooi 2 spelers die diep gaan. Wat weer ruimte voor de opkomende backs geeft:

----Promes -Tadic - Neres-------
----------------Ziyech -----------------
-----Martinez-------v/d Beek-----
Tagliafico---------------Mazraoui
---------Blind----Alvarez-----------
-----------------Onana---------------

Waarbij er nog 4 namen zijn die dicht tegen het eerste aan zullen zitten en die veel minuten zullen maken: Marin, Schuurs, Huntelaar en Veltman (als RB) En hopelijk dat Lang, Dest en Traore ook regelmatig hun minuten mee gaan pikken.
5 0
DonQ
Zo wil ik het ook graag zien in de toekomst. Dan kan je tegen mindere tegenstanders Ziyech en van de Beek allebei als halven neerzetten en Martinez als enige 6 om nog meer druk vooruit te geven.
0 0
wzawzdb91
Ik zie alleen uiteindelijk meer potentie in Dest dan Nous op rechtsback, maar we zullen zien of hij de concurrentiestrijd dit jaar al kan winnen.
0 0
Aad82
Jezus, wat een voetbal!
3 0
ST
Heerlijk elftal! Als je dat echt aan de praat zou kunnen krijgen en iedereen in vorm komt dan kun je de CL winnen. Laten we hopen dat Ten Hag dit snel door gaat krijgen. Want met een verdediging van Martinez en Veltman wordt je achterin geslacht door de lucht. Daarnaast heeft Blind niet de handelingssnelheid die nodig is op het middenveld.
4 0
masterrr
Lijkt me de enige optie op dit moment, want voor Marin komt zo'n belangrijke rol nog te vroeg

Martinez als bijter naast hem, is geen slecht plan.
2 0
jaripettersson
Klinkt heel goed. Wie zou je op 10 zetten?
0 0
jaripettersson
VdBeek op 6 zou ik heel blij van worden. Daar moet iemand staan die verschrikkelijk goed kan voetballen en een goeie pass heeft. Hij is in deze selectie de beste man voor die plek. Hij zou daar veel belangrijker nog zijn dan op 10, waar je meer opties hebt.
0 0
PeterVKV
vd Beek op 8 denk ik, Blind op 6
0 0
Okocha078
Gewoon Olmo halen en Donny idd iets verder naar achteren laten spelen:
-----------Tadic----------
---Neres------Ziyech--
----------Olmo-----------
---Martinez-Donny---
Tagliafico----Mazraoui
------Blind-Alvarez------
----------Onana-----------
Bank:Klaas,Promes,Marin,Lang,Veltman,Schuurs,Varela
Lekker team zo.
Proberen te slijten:Siem,Dolberg(helaas),Labyad,Magallan,van Leer
2 -6
Daniii
Van de Beek kan in mijn optiek wel op iedere positie op het middenveld spelen, ik zag hem voorin ook altijd graag op 6 positie of rechts middenveld, maar nu hij zo aan het scoren is geslagen leveren we misschien wel goals in als we hem z'n diepte eruit halen door hem van positie te verplaatsen.

Word puzzelen
1 0
GvanAchteren
Is een kwestie van keuzes maken. Op de 10 plaats zijn er goede alternatieven voor handen( Promes, Marin, Lang, Tadic) en misschien mogen we toch hopen op Dani Olmo. Voor de positie van rvm is momenteel niemand verder echt klaar.
3 0
Daniii
Eens, al hoewel vind ik Marín zijn positie kiezen tot nu toe nog erg zwak en vind ik van Lang dat hij meer een buitenspeler is met zijn snelheid, passeer techniek.
0 0
GvanAchteren
.Mijn eerste keuze voor op 10 zpu Promes zijn. Dan staat hij ook in zijn sterkte. Als hij dat niet kan waarmaken dan vrees ik voor zijn positie bij Ajax
0 0
GvanAchteren
Ten Hag gaat echt niet van het systeem met twee controleurs af en naar mijn mening volkomen terecht. In combinatie met de drie 10en en de wingbacks geeft dit èn de meeste zekerheid èn de meeste onvoorspelbaarheid. Voor dit moment is Donny de meest geschikte als rechter controleur. Ik proef uit de woorden van ETH dat hij dat ook serieus overweegt. Wat mij betreft naast ons nieuwe idool Martinez. Als je dit zo zou doen dan betekent het overigens dat er wel degelijk een rol voor Olmo zou kunnen zijn op de plaats van Donny.
1 0
Lazell
De drie 10-en werkt prima, maar vorig jaar hadden we Frenkie en Lasse als blok. Die zijn meester in het spelverdelen, zeker met zijn 2-en. Dat vang je niet op met Donny-Blind. Persoonlijk zou ik met een 6 spelen en ZIyech terughalen naar het middenveld. Dan heb je alles, 3 harde werkers, scorend vermogen, diepgang, spelmaker en een bikkelaar.

------Promes - Tadic - Neres--------
-----------Ziyech - Donny---------------
----------------Martinez-------------------
Taglia - Blind - Alvarez - Mazraoui
---------------Onana---------------------

Maar ik ben bang dat je gelijk hebt en TH niet van zijn systeem afstapt.
2 -2
GvanAchteren
Oké dat mag. Ik vind ons met de punt naar achteren te kwetsbaar. Ik zou voortschrijdenjd inzicht Blind terug naar achteren halen en Martinez op lvm zetten
2 0
Lazell
Tegen PAOK waren we pas kwetsbaar ;).

Ligt aan de invulling. Dan moeten Donny en Ziyech niet continu de diepte in en hun actie maken, maar moeten ze vanuit tactische discipline spelen en af en toe ook achter de bal blijven.
0 0
AFCAsphere
Dat viel uiteindelijk wel mee. PAOK was alleen echt gevaarlijk in die 20/25 minuten in de heenwedstrijd en dat was ook nog omdat Ajax zelf de tactische opdrachten niet goed uitvoerde. In de terugwedstrijd hebben wij 10 doelpogingen gehad, tegen de 4 van PAOK, waarvan er overigens twee in de extra tijd plaatsvonden. Ze hadden ook nog twee grote kansen die over en net voorlangs gingen, maar over het algemeen creëerde Ajax meer.

Dat het tactisch nog niet optimaal staat is duidelijk, maar ik vertrouw ten Hag er wel op, zeker nu hij Donny als optie voor 8 vind, dat hij de puzzel wel goed weet te leggen. Over jouw opstelling trouwens: Ziyech gaat niet meer terug naar het middenveld, vanwege zijn regelmatige balverlies.
0 0
fujaka
Van de Beek de meest centrale middenvelder??? je bedoelt eerder schaduwspits ik vind het een goede speler maar waar Frenkie vooral achterin bleef hangen was dat bij Donny naar voren.
0 0
Ginoajax1
Schone zo makkelijk wegdoen. Die is nu hard nodig. Ten Hag had hier voor moeten gaan liggen. Het is wel duidelijk dat Schoder bepaald meer kijk op de zaak had. Ik zeg niet , ten Hag out maar veel scheelt het niet.
2 -4
AFCAsphere
Dat gerucht over Schreuder is de wereld in geholpen door de Telegraaf, die sowieso een hetze tegen ten Hag voerde. Het grootste gemis is dat van Frenkie, maar daar zal een oplossing voor worden gevonden. Vrij naïef als je denkt dat een assistent aan de touwtjes trekt, al helemaal bij een club als Ajax. Erik is daar ook te trots voor om dat toe te laten, denk ik.
2 0
Ginoajax1
Dit is een slap lulverhaal. Dat wat Marin heeft volgens ten Hag: nou we zien het, dat heeft hij dus niet.Zeg dan niks.
1 -5
AFCAsphere
Ik denk dat jij beter niets kan zeggen, Gino.
2 -1
Hans Kraay Jr.
Aldus de man van de slappe lulverhalen.
2 -1
ossenaar
En daarom zit Ten Hag daar en jij op je toetsenbordje..
3 -1
Felix Gassenlicht
Blijft nog steeds onbegrijpelijk dat men Schone zo makkelijk heeft laten gaan. Zoveel was er niet voor nodig geweest (jaartje erbij o.i.d.) om die hier te houden. Nu zitten wij met de gebakken peren op het middenveld.
1 -1
Joseph
Schone had geen enkel verschil gemaakt, die is echt niet beter dan Marin. Probleem dat nu ontstaat, is het verlies van Frenkie en ten Hag die Blind dezelfde taken geeft als Frenkie.
4 0
Labrador
Niets tegen jou hoor maar het is wel grappig om de reacties voor en na het vertrek van Schone te lezen. Voor zijn vertrek was hij te oud en te traag en na zijn vertrek is hij nuttig en kan hij met zijn ervaring wat toevoegen.
1 0
AlexIbarra
Wanneer het team nog niet staat en je in de as mensen mist die betrouwbaar zijn en het Ajax-spelletje kennen, zijn boys als Schöne en Veltman fijn om erbij te hebben.
Wanneer het elftal lekker draait en iedereen in hoog tempo loopt te knallen, zijn de Schönes en Veltmans juist de wat mindere goden.

Nu Marin, Eiting, Mazraoui en Alvarez allemaal (nog) niet optimaal functioneren, zou ik bij wijze van spreken die 1,5 mln transfersom per wedstrijd voor Schöne betalen.

Nou ja, in de playoffs dan.. :P
0 0
Marcw1972
Haha precies. Al die krokodillentranen om Schöne hier..
1 0
Dexy
Neres/Promes---Tadic---Ziyech
-------Vd Beek---------Marin-------
---------------Martinez---------------
Nico--Blind--Schuurs--Mazraoui
Onana
0 -1
JKFM
Neres - Tadic - Promes
v.d. beek - Martinez (6) - Ziyech
Tagliafico - Blind - Schuurs - Mazraoui
0 0
Ar
Schöne.
0 -3
De Stift
Onana
Mazraoui - Schuurs/Alvarez - Blind - Tagliafico
Van de Beek - Martinez - Olmo
Ziyech - Tadic - Neres/Promes
0 -1
Aspers73
Olmo komt niet.
2 -2
trodat4030
Tenzij er iets geks gebeurt. Ik hoop dat AZ zo gek is om De Wit op te komen pikken.
0 0
Mokum_32
Bizar donny sterkste punt is in de 16 komen. Wellicht dat hij op 8 zou kunnen maar op 10 rendeert die het best. We hebben al een 6 namelijk Martinez maar ten hag is te eigenwijs om hem uit het centrum te halen.
1 -1
Joseph
Het sterkste punt is inderdaad de 16 in komen, maar hij heeft alles in zich om een complete 8 te worden, veel meer dan een 10. Op dit moment maakt ten Hag veel te weinig gebruik van de kwaliteiten van Donny.

Ik vind de keuze voor Blind als 6 ook heel logisch hoor, gaat alleen mis bij de invulling ervan. Je moet Blind niet net als Frenkie in de verdediging zetten om daar spelers naartoe te lokken..
4 0
Mokum_32
Blind op 6 kan in de Eredivisie in europa wordt die compleet overlopen hebben we ook de tegen paok 2 keer kunnen zien.
0 0
AFCAsphere
Tegen Bayern in de Allianz Arena speelde Blind ook op 6 en toen speelde we een uitstekende wedstrijd.
0 0
Mokum_32
Ik vind nog steeds dat Martinez onze ideale nummer 6 is
0 0
AFCAsphere
Daar zou je wel gelijk in kunnen hebben, we gaan het de komende weken zien. Ten Hag durft het in ieder geval wel, want hij schoof hem volgens mij tegen PSV en/of Emmen ook al vooruit naar 6.
0 0
AsensioWillemsen
Daarmee haal je alles weg uit zijn spel wat hem nu zo belangrijk en goed maakt. Je ziet het ook bij Marin
1 0
Jari_held
Opstelling is heel simpel:
Onana - Tagliafico - Blind - Alvarez (of Schuurs) - Mazraoui - Martinez (verdedigend blok) - van de Beek - Ziyech vrije rol op 10 - Promes - Tadic - Neres. Dan spelen je beste spelers allemaal... en balans zoeken ze zelf maar uit
2 0
Aspers73
Ik zou Ziyech nooit op het middenveld zetten, gewoon zetten waar hij vorig seizoen ook stond, net als Donny en Blind. Martinez op middenveld zou ik ook doen.
1 0
JordanAFCA
Donny op 6/8 en Olmo voor zijn positie, prima oplossing. Middenveld is gewoon simpelweg te zwak
0 -1
AsensioWillemsen
Wat een nuttelozen journalisten. Na de honderdste persco begrijpen ze nog niet dat Ten Hag nooit iets zegt over opstelling en transfers
0 0
Mokum31
Inderdaad
Er gaat gewoon vanalles gebeuren
Nutteloze vragen
0 0
Hollister
(Tijdelijk) vertrek Dolberg, Van de Beek blijft nog een jaartje en Olmo inkomend... dan heeft Ten Hag ook geen woord gelogen... dat zou de meest ideale situatie zijn.... binnen 2 weken weten we het
0 0
Danos
Over mogelijke transfers neem ik alles van TH zegt met een korreltje zout.
Uiteindelijk gaat het om Marc maar ook het tijdstip van de conferentie, TH mag namelijk niet namens Ajax op dit tijdstip dit uitspraken doen over mogelijke grote transfers ivm de beurs.
0 0
Huntelaar020
Ja hoe zit dat zo’n beurs ,
Waarom mogen verlengingen/transfers altijd op bepaalde momenten maar medegedeeld worden?
0 0
Danos
Ik denk zelfs dat zijn uitspraak over er komt niemand meer bij een grensgeval is aangezien de club dan geen investering doet.
0 0
trodat4030
Volgens mij mogen grote gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op de koers (transfernieuws kán onder die noemer vallen, niet een speler voor jeugd of Jong, maar een grote aankoop voor het 1e) niet naar buiten komen als de beurs nog niet gesloten is.
1 0
Danos
Dit is de tekst van de afm, zo spoedig mogelijk is natuurlijk een rekbaar begrip.
Er zijn ook nog wat '' uitstel'' regels maar je ziet ook vaak dat bedrijven dit soort info in de voor of na beurs publiceert zodat je beleggers niet '' dupeert'' en geen actie kunnen ondernemen.

Uitgevende instellingen zijn verplicht om koersgevoelige informatie over de eigen
onderneming onverwijld algemeen verkrijgbaar te stellen. Onder onverwijld wordt
verstaan: zo spoedig mogelijk. De openbaarmaking moet via een persbericht
plaatsvinden.
0 0
AlexIbarra
Hopelijk houden we dit soort suffe persconferenties want dan gaat het goed met de club. :)
1 0
Juichtoon
Heel juist. Ik zit 15 min lang te glimlachen ook bij vragen van Hansie.
1 0
JordyAjacied
Geen Olmo voorlopig tenzij er spelers vertrekken, selectie goed genoeg zo aldus Ten Hag
1 0
markk
Naast Dolberg is er nog steeds een mogelijkheid dat Donny vertrekt. Dan ik Olmo de ideale vervanger.
0 -1
Flipper33
Dus nooit geen Olmo want die wordt dan wel verkocht aan een andere club ! Ik vind de selectie juist niet goed genoeg ! Vooral het middenveld
2 0
vincent_DV
Mits er niemand vertrekt, maar laat Dolberg nou vertrekken. Tadic definitief in de spits en hem voor het middenveld of extra speler voor aan de buitenkanten.

Maar hoe kunnen ze nou vinden dat het middenveld goed genoeg is, dat is toch belachelijk? Je hebt maar 2 echte middenvelders met Marin en van de Beek en de rest zijn gelegenheidsmiddenvelders die eigenlijk verdedigers zijn....
0 0
AFCAU
Dolberg gaat, Olmo in.
0 0
AFCAU
Die gaat niks loslaten over inkomende of uitgaande transfers, dus afwachten nog een dikke 2 weken.
3 0
b.hulshof
Speelminuten voor Alvarez ? Als Veltman weer centraal staat heb je dus met Magalan en Alvarez twee miskopen gedaan.
0 -8
Ajax1969
Ik ben al wat ouder en heb in de loop van de tijd over zo veel spelers gehoord dat ze niet het niveau hadden dat Ajax nastreefde: bv Jan Wouters, Chivu, Zlatan, Ruud Geels, David Neres. En van de eigen jeugd: bv Edgar Davids, Frank Rijkaard, Arnold Muhren, Ronald de Boer, Reiziger.
Heb geduld en kijk hoe TH het neer gaat zetten. Hij is nog zoekende en dat kan ik goed begrijpen.
1 0
de_pitbull
hij speelde toch een deel tegen PAOK? wat wil je dan? dat hij gelijk iedere wedstrijd 90 minuten speelt??
0 -1
AlexIbarra
Alvarez speelde niet tegen Paok.
0 0
Sterspeler
In de war met Martinez of Dest?
1 0
sucre
Alvarez tegen Paok??
0 0
SjaakWolfs
Volgens mij weet jij helemaal niet wat er met het woord miskoop bedoeld wordt.
1 0
Radikaal
... en die rotte kies heb je waarschijnlijk te danken aan teveel suiker in je energiedrankjes. Wat een conclusies trek je hier allemaal.

Als die oefenwedstrijd een maatstaf is, dan gaat Alvarez nog niet starten. Positioneel volgens mij schuld aan 2 tegendoelpunten. Is allemaal nog geen ramp, maar dit gaat niet je oplossing zijn op heel korte termijn, ik geloof er iig niets van. Betekent ook niet "weer een miskoop". De nieuwe jongens komen uit een heel andere cultuur en zijn nog lang geen grote, gearriveerde namen. Te verwachten dat die meteen de kar trekken - misschien kan dat nog in een Ajax a la Frank de Boer, maar in een halve finalist CL is dat niet realistisch.

Ik begrijp niet dat Schuurs niet voor de leeuwen is gegooid, heb het gevoel dat ten Hag zich een beetje teveel door zorgen laat leiden.

Veel belangrijker dan dat iedere aankoop een succes is (gaat niet gebeuren) is dat Marc het lukt om de boel bij elkaar te houden. Ik zeg het al jaren hier: we moeten Marc erop afrekenen hoelang hij de beste spelers bij Ajax houdt, veel meer dan staatjes bijhouden over hoeveel aankopen het goed doen. Kritiek is best, maar zomaar dingen roepen is geen kritiek. Als een collega of je baas zomaar wat over je roept, neem je de kritiek ook niet serieus, toch?
2 0
FrankBeton
Kom op zeg .. mafkees!
0 0
AFCAwooz
Ik ben wel benieuwd naar de situatie rond Dolberg en hoe hij er in staat. De eerste wedstrijden gaf ETH hem de kans in de basis en nu lees je ineens dat hjj weg mag/verhuurd mag worden. Waren dit de laatste kansen om zich te bewijzen? Ik kan me niet voorstellen dat ETH ineens niets meer ziet in Dolberg.
1 -1
Ajax1969
Dolberg zelf zal ook een mening hebben. Ik kan me voorstellen dat hij het verstandig vindt om ergens anders met een schone lei te beginnen. Ik heb altijd het idee dat hij helemaal niet zo'n koele kikker is, en trekt hij de slechte kritieken meer aan dan men denkt.
1 0
Sterspeler
Daar zal vast wel enige tijd overheen zijn gegaan. Hij geeft Dolberg al anderhalf jaar kans. 1e seizoen ETH (met Keizer ervoor) speelde Dolberg rond de 30 wedstrijden en vorig jaar 38. Hij loopt bijna 1 op 4. Ik denk dat ETH z'n conclusies trekt en hem in de Luwte wil laten opleven.
0 0
fc Barcelona_ke
Hopelijk:
Dokberg niet in selectie vanwege transfer
Vd beek blijft definitief
Olmo onzin gerucht
1 -7
JordyAjacied
Min of meer beantwoord.

Komen geen spelers bij selectie in orde aldus Ten Hag.
Ten hag verwaht Donny gewoon nog een jaar bij Ajax.
Dolberg was hij vaag over.

2/3 vragen beantwoord in een kleine omweg.
0 0
jeroenaadt
Gaat hij niet op in waarschijnlijk
2 -1
GvanderK
Hopelijk krijgen we eindelijk duidelijkheid over Dolberg, Vd Beek en misschien Olmo.
0 -2
FU
Ik kijk tegenwoordig zelfs uit naar persconferenties
1 -1