Ten Hag over tribuneplek Dolberg: 'Mogen achttien spelers meenemen'

GinoHaverkamp, 13-08-2019 om 20:25, 18728 views, Ziggo Sport |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Wat trainer Erik ten Hag betreft is de formatie die hij dinsdagavond tegen PAOK Saloniki hanteert de best mogelijke voor deze fase van het seizoen. 'We moeten heel snel resultaat halen. Dit is denk ik de formatie waar de meeste automatismen inzitten en waarmee we de meeste kans hebben op een resultaat', laat hij weten aan Ziggo Sport.

Daley Blind speelt wederom op het middenveld, terwijl hij tijdens de succesvolle Champions League-campagne van vorig seizoen nog als centrale verdediger speelde. Ten Hag stelt dat hij Blind nu het meest nodig heeft op het middenveld. 'We hebben een kop nodig, een strateeg. En dat is Blind op het middenveld.' Hij ziet in de 29-jarige international dan ook een belangrijke pilaar, ook tijdens mindere fases. Zo kreeg Ajax vorige week tegen PAOK Saloniki twee tegengoals in een matige fase van de wedstrijd. Ten Hag: 'Het zal niet weer gebeuren, maar er kunnen andere problemen ontstaan. Die moeten we oplossen en daarom spelen we met Blind op het middenveld.

Kasper Dolberg speelt dinsdagavond in ieder geval niet. De Deen neemt namelijk plaats op de tribune. Volgens Ten Hag heeft dat verder niks te maken met een eventueel vertrek van de Deen. 'We mogen maar achttien spelers meenemen', beargumenteert de oefenmeester. 'En dan probeer ik zoveel mogelijk types op de bank te hebben om alles af te dekken. Ik heb gekozen voor Huntelaar en De Wit, omdat hij als tweede aanvaller en als tien kan spelen. En vanuit het middenveld kan hij veel druk zetten.'

Volgens Ten Hag heeft Dolberg dan ook gewoon nog toekomt bij Ajax. 'We hebben een brede selectie en Kasper is een fantastische speler', benadrukt hij. 'We willen deze wedstrijd winnen, de Champions League ingaan en dat willen we met Kasper Dolberg.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
wat n gedoe.dan weer lees je dat ten Hag m niet kwijt wil, 10 seconden later verschijnt n artikel dat ze met m de boer opgaan in Europa, slijten aan Nice of zo. Geen touw aan vast te knopen.
0 0
AmsterdamNorthSide
huntelaar is op dit moment ook gewoon veel beter en speelt met veel meer gif jammer voor Dolberg maar the hunter pakt zijn goaltjes wel!!!
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik denk dat iederen Ajacied wel in dubio is ... We hebben gezien wat hij kan, heeft werkelijk alles in zich om een geweldige spits te worden en iedereen heeft een zwak voor hem. Alleen een keer houdt het op ... Ik heb hem 2 jaar verdedigd, maar op een bepaald moment moet je door als club ... Want hij zal het toch zelf moeten gaan doen ...

Dus ik denk het langzaam klaar is met Dolberg ... Je moet als club toch verder!
0 0
Tedupitu
Inderdaad. Ik gun het hem wel. Zou echt zonde zijn, want zoals je al zei: Iedereen heeft gezien wat hij kan.
0 0
MarcOndertwix
Denk dat het (jammer genoeg..) wel klaar is nu met Dolberg bij Ajax
1 0
Babayaka
Het liep als een trein zonder dolberg……… not
Zo geweldig was tadic ook niet in de spits, het is dat hij 3 pingels mag nemen.
Maar er is gewoon totaal geen aanvoer naar de spits.
Hoogste tijd dat er weer met vleugels wordt gespeelt, anders is de spitspositie bij ajax ten dode opgeschreven
0 0
aka
Waarom wordt hij niet verhuurd aan vb Groningem
0 0
ajaxdordtt
Omdat hij daar veel te goed voor is en dan liever weg gaat.
0 0
Gonzalez75
Daar loopt Sierhuis al. Wordt wel erg druk in de spits.
0 0
Pipodeclown112
Volkomen logisch dat ie er niet bij zat vandaag. Als je maar 6 wissels hebt ga je niet 2 pure centeumspitsen meenemen. En Huntelaar is een veel beter breekijzer, dus viel de voorkeur op hem vandaag. Maar dat is totaal geen reden om hem alleen obv vandaag definitief af te schrijven.
4 0
Sterspeler
Was ie niet geblesseerd?
1 0
ajaxrulesz
Dolberg is wel klaar bij ajax nu.
0 -4
fc Barcelona_ke
volgens mij is Ten Hag beste vriend met Dolberg! en durft hem niet laten valle
0 -5
Sjaakvaak
Heeft hem toch echt laten vallen nu. Spelers publiekelijk afkraken heb je niks aan.
1 -1
Toeschouwer
lulkoek
0 -3
Babayaka
Wow waanzin dit.
0 -3