Ajax O19 wint ruim van Genk, O17 pijnlijk onderuit

GinoHaverkamp, 13-08-2019 om 16:55, 18045 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O19 heeft de oefenwedstrijd tegen KRC Genk O19 weten te winnen. De equipe van John Heitinga was met 5-2 te sterk voor de Belgen. Ajax O17 daarentegen kwam wat minder goed voor de dag. Zij speelden tegen KRC Genk O17 en gingen kansloos ten onder: 2-7 in het voordeel van de Belgische opponent.

14.00 uur | Ajax O17 - KRC Genk O17 (2-7)

Ajax O17 is dinsdagmiddag op De Toekomst niet al te best voor de dag gekomen. Het team van trainer Dave Vos heeft namelijk met 2-7 verloren van KRC Genk O17. Bij rust stonden de jongelingen al met 0-3 achter en na de pauze werd het alleen maar erger. Enkele minuten na de rust viel namelijk al de 0-4, al redde Ajacied Jay Enem de eer door al snel de 1-4 te maken.

De hoop op een eventuele terugkomst in het duel werd echter teniet geschoten, want de vijfde Belgische treffer viel al snel. Daarna kon Christian Rasmussen nog wat terugdoen met een goal, maar weer scoorde KRC Genk vlak daarna: 2-7, een score die uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Opstelling Ajax:

Dijkstra (Van den Heuvel); Oostwoud (Dakriet), Yah (Oostwoud), Hillen, Aning (Braspenning); Brandes, Karahasanovic, Baas; Rasmussen, Enem, Martha. 

Doelpunten:

0-1 Genk (25')
0-2 Genk (27')
0-3 Genk (40')
0-4 Genk (41')
1-4 Enem (50')
1-5 Genk (57')
2-5 Rasmussen (68')
2-6 Genk pen. (70')
2-7 Genk (72')

14.45 uur | Ajax O19 - KRC Genk O19 (5-2)

Echt goed begon de wedstrijd voor Ajax O19 niet. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de ploeg een penalty tegen, die prima werd verzilverd door KRC Genk. Lang kon de tegenstander echter niet genieten van de voorsprong, want Jaymilio Pinas maakte via de paal gelijk. Diezelfde Pinas was overigens ook verantwoordelijk voor de 2-1. Op aangeven van Joshua Pynadath zette hij zijn ploeg op voorsprong.

De tweede helft was voor Damjan Dostanic. De spits met Servische roots viel in in de tweede helft en liet zich flink gelden. Na amper een paar minuten maakte hij de 3-1, al kwam KRC Genk nog terug. Daarna verzilverde Dostanic een penalty en een vrije trap, genomen door Max de Waal. Daarmee zette de spits de eindstand van 5-2 op het scorebord.

Opstelling Ajax:

Reiziger; Van der Sloot, Van Gelderen (Kasanwirjo), Musampa (Rensch), Salah-Eddine; Warmerdam (Regeer), Unuvar (De Waal), Llansana; Hansen, Pinas (Tasci), Pynadath (Dostanic). 

Doelpunten:

0-1 Genk pen. (21')
1-1 Pinas (23')
2-1 Pinas (42')
3-1 Dostanic (46')
3-2 Genk (52')
4-2 Dostanic (55')
5-2 Dostanic (79')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
2-7!?

wat voor gasten zitten er bij genk, dat moeten toch wel hele grote talenten zijn
0 0
VoorAltijdNummer14
Iemand op de toekomst geweest die wat meer kan vertellen over de onder 17?
0 0
FrankBeton
Hoe goed is Dostanic?
1 0
MPAjax
echte afmaker
1 0
SpursAjax
Dostanic gaat dit jaar zijn kans pakken!!
0 0
eto020
Hoe ontwikkelen unuvar en Pynadath zich eigenlijk?
1 0
Ozymandias
Ik las hier op AS (van één van de jeugdvolgers) dat Pynadath vorig seizoen minder speelde omdat ze hem een fysiek zwaarder trainingsprogramma hadden gegeven om zo zijn ontwikkeling beter te stimuleren. Doordat hij minder aan spelen toekwam is het moeilijk om zijn ontwikkeling in te schatten. Ünüvar ontwikkeld zich elk seizoen gestaagd door.
1 -1
wolterx
Pynadath zelf zei te kampen met een blessure eind vorig seizoen (voor Future cup) en wilde voor dit nieuwe seizoen volledig fit zijn.
1 0
Ozymandias
Maar ook al daarvoor speelde hij relatief weinig.
1 0
Vlieske
Don't worry boys. Dit komt allemaal door het doorschuiven. Het gaat super met onze jeugd.
1 -7
Ozymandias
Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal wel eens in oefenwedstrijden van de jeugd. Het is ronduit dom om daar direct over in paniek te schieten.
2 -1
trodat4030
Denk dat het vooral komt omdat Ajax pas 2 weken in training is, beide Genk elftallen leken stukken fitter, ik vermoed dat zij een stukje verder zijn in de voorbereiding.
4 -1
Web
Waar gaat het om in de jeugd, begrijp je het nou echt niet?
Bovendien ook nog eens tegen spelers die ouder zijn
1 -4
trodat4030
Blijken gewoon Genk o17 en o19 te zijn. Net gevraagd aan 1 vd trainers van Genk.
4 0
Leprechaun
2-7 tegen Genk. Seriously?!?
1 -1
DUDE92
Ik hoop echt dat Pynadath het vertrouwen krijgt bij de o19. Ik denk dat hij de potentie heeft om een publiekstrekker te worden.
6 0
koenos1
1-5???
0 0
TimAFCA
Ik dacht dat Pinas weg zou gaan?
0 0
trodat4030
Lijkt me niet, heeft een doorlopend contract. Denk dat je Hoogewerf bedoelt, die is naar Man United.
2 0
TimAFCA
Nee ik denk toch echt Pinas. Had dit seizoen bij de Future Cup paar invalbeurtjes en minuten met geblondeerd haar. Was toen niet heel enthousiast over hem, dacht dus ook dat zijn contract niet verlengd werd. Maar maakt nu toch 2 doelpunten.
0 -1
trodat4030
Pfoe, ik weet idd dat Pinas een geblondeerde coupe heeft gehad afgelopen seizoen, maar weet niet meer precies of dat tijdens de FC was of niet. Maar je kan gelijk hebben hoor. Zijn contract loopt iig nog 2 jaar door, dus van een verlenging is sws geen sprake geweest.
1 0
Ozymandias
Weet iemand waarom Rensch niet meespeelt?
0 0
trodat4030
Komt er zo in, liep net warm.
3 0
NouriVandeBeek
Iedereen krijgt zijn minuten in de voorbereiding.
1 0
NouriVandeBeek
Ajax O16 is op papier niet eens heel veel minder dan dit O17 elftal. Axel-Dongen komt er hopelijk snel bij en als Jayden Banel zijn goede periode kan doorzetten, dan zien we hem ook snel terug bij de O17.

Van Bohemen, Bobson, Gooijer en Chourak zijn ook interessant voor een stap omhoog.
0 0
Tomido
Penalty voor Genk (o19) na een domme schwaab-neres overtreding van van der sloot in de 16. Goed binnengeschoten, dat dan weer wel. 1-1, actie op de achterlijn van Unuvar. Zet hoog voor en uit moeilijke hoek goed binnengelegd door Pinas
0 0
wolterx
Speelde er zo'n grote Nederlandse spits bij Genk u18 mee trouwens? Krawczyk heet hij.
0 0
Tomido
Ja klopt, Sam die hele lange blonde jongen speelde mee. Leek alleen meer op het middenveld als 10 gepositioneerd te zijn (beetje als Luuk de Jong laatste paar wedstrijden bij PSV) en niet in de spits
0 0
wolterx
Leuk om te horen, ben benieuwd of de KNVB nog naar hem kijkt. Zat bij o14 wel eens in voorselecties maar ging toen van MVV naar Genk en heeft daar nu een contract. Was vroeger echt goed toen hij net naar MVV ging.
0 0
Tomido
Ja, weet dat hij in 2016 nog wel stage mee heeft gelopen met de o14. Wordt samen met Kamiel van de Perre toch wel gezien als hele grote talenten binnen de Genk opleiding dus lijkt mij niet meer dan normaal dat er wel naar gekeken wordt. Heeft in zijn leeftijdscategorie opzich wel het probleem dat hij Dillon dan voor zich heeft voor de spits positie. Mocht je meer over Oskar Bloch willen weten trouwens stuur maar ff berichtje op vz ;)
0 0
Tomido
Liam van Gelderen rechts centraal achterin bij Ajax o19, lijkt mij de reden dat Solomon nog bij jong speelt aangezien ze Liam dan bij o19 willen houden.
0 0
Babangida83
Tja, maar lijkt dat Liam wel klaar is in O19. Als naar het individu gekeken wordt, dan mag die wel door naar JAJ. Want Solomons daar word ik wel een beetje triest van.
0 0
Tomido
Nog een goal Genk net voor rust. Bal wordt voorgegeven door hun rechtsvoor en wordt makkelijk en compleet vrij binnengekopt door de spits van Genk
0 0
Farenza
Fitz-Jim op de bank bij o17? of bij selectie o19?
0 0
wolterx
Viel geblesseerd uit vorige wedstrijd, denk nog niet helemaal fit.
1 0
trodat4030
Is op krukken gesignaleerd vandaag. Hoeft niet per se een zware blessure te betekenen overigens, kan gewoon zijn om z’n geblesseerde been rust te geven wat het herstel bevordert.
0 0
NouriVandeBeek
KRC Genk heeft geen O17 en O19. Ze spelen tegen de O18 en O21 vanmiddag.
4 0
trodat4030
Toch was het o17 en o19 volgens 1 vd trainers van Genk o17.
0 0
wolterx
Sowieso is dat met Belgische ploegen zo, die hebben geen o17 en o19, beetje zoals in Engeland ook is. Wel een bijzondere opstelling van o17 moet ik zeggen, Baas op middenveld is niet meest voor de hand liggende keuze. Rasmussen en Martha op de flanken is wel interessant, allebei aardig groot en bewegelijk. Geen kleine vleugelflitsers maar redelijk complete aanvallers, ben heel benieuwd naar die 2 dit seizoen.
1 0
NouriVandeBeek
Niet kapot van dit elftal. Dit O17 is misschien wel één van de minste van de afgelopen jaren. Natuurlijk zijn er jongens doorgeschoven en dat is prima.

Baas vind ik vrij kleurloos. Blinkt nergens in uit. Rasmussen en Martha zijn interessant, maar we moeten wel even afwachten wat hun niveau is.
1 0
Champy
Sinds een aantal jaar is de o17 niet meer zo leuk om naar te kijken omdat de besten steeds eerder worden doorgeschoven.
Het is alleen leuk als er een toptalent van C-leeftijd in de onder 17 speelt, en die is er nog niet. Hopelijk maakt een Misehouy wel die stap.
0 0
geDaante
Die Karahasanovic speelde sterk de keren dat ik hem zag spelen, technisch, behendig. Wat vind je van hem?

Yah en Hillen zijn toch ook aardig talentvol?
1 0
wolterx
Karahasanovic is een kleine dribbelkoning, alleen fysiek niet ver genoeg om echt doorslaggevend te zijn. Technisch een van de betere uit zijn team, kan wel eens een laatbloeier blijken. Hillen is een linkspootje achterin, die zijn schaars. Denk dat hij misschien wel beste lcv uit '03 is, mocht niet voor niets vorig jaar al met AZ mee op trainingskamp toen hij 15 was (ja, charmeoffensief natuurlijk ook). Fysiek lijkt hij goed in elkaar te steken en is aan de bal redelijk goed, kan daar wel nog echt stappen zetten. Yah vind ik lastig, vind hem niet zo goed als dat hij was met 14 al was dat ook deels dat hij aardig vroegrijp is, heeft wel technische kwaliteiten om nooit af te vallen bij Ajax tot Jong Ajax.
0 0
wolterx
Ik zie Hillen, Aning, Brandes en Karahasanovic ook wel graag spelen. Laatstgenoemde vind ik een hele leuke speler maar fysiek echt niet klaar voor o17 eigenlijk, Aning lijkt o16 over te slaan. Maakt komst van Van Bohemen ook stuk logischer, vond Aning bij o13 en o14 keren dat ik hem zag heel goed, afgelopen seizoen minder zien spelen.
0 0