Ten Hag pareert kritiek op Dolberg: 'Waar hebben we het over?'

BVeenstra, 12-08-2019 om 15:45, 14774 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tijdens de persconferentie van maandagmiddag zijn vertrouwen uitgesproken in spits Kasper Dolberg. De Deen kende een goede voorbereiding, maar stelde in het eerste competitieduel met Vitesse teleur. Tegen PAOK Saloniki viel hij vervolgens geblesseerd uit.

'Ik heb geen specifieke zorgen om Kasper. Of we weleens met elkaar praten? Ja, we praten weleens. Niet alleen ik, ook andere mensen van de staf. Hij krijgt de aandacht zoals iedere speler veel aandacht krijgt', aldus Ten Hag op de persconferentie van maandagmiddag. 'Wat er aan de hand is? Ik denk dat hij een uitstekende voorbereiding heeft gehad, een mindere wedstrijd tegen Vitesse - toen was hij ook echt niet goed - en toen is hij uitgevallen tegen PAOK. Waar hebben we het over?'

Ten Hag beseft dat hij ook andere opties in de spits heeft - Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar - en die opties doen het in zijn ogen 'buitengewoon' goed. Toch zag hij Dolberg in de voorbereiding zeker een uitstekend niveau halen. Wel is er een kans dat de Deen op de bank begint. 'Of ik iedereen tevreden kan houden? Nee, dat lukt niet. Maar ze moeten beseffen dat Ajax en het team op één staan. Daarna komen de individuele belangen. Je hebt een selectie nodig om te winnen. Als ze dat niet kunnen, hebben ze een probleem. Ze moeten elkaar uitdagen, scherp zijn. Dat komt ten goede aan Ajax.'

Quincy Promes

Een speler die ook minder speelt dan mogelijk verwacht werd, is Quincy Promes. Ten Hag legt uit dat hij de aanwinst ziet als basisspeler. 'Dat is net als vorig jaar. Om ergens om mee te spelen, heb je een brede selectie nodig. Het zijn allemaal internationals. Je hebt spelers om iets op te vangen, maar je kunt het ook per wedstrijd bekijken. Daarvoor hebben we nu veertien tot vijftien basisspelers.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ate74
Ongelofelijk hoe bepaalde spelers afgezeken worden hier. Siem de Jong was cruciaal in de jaren kampioenschap onder Frank de Boer, Dolberg essentieel voor het halen van de finale in de UEFA cup twee jaar geleden. En nu zijn ze vogelvrij wild bij sommige zogenaamde Ajacieden. Beschamend. Als je het talent van Dolberg niet ziet moet je sowieso je mond houden. Als je alleen maar je eigen spelers kunt bashen zou je eens bij Feyenoord moeten kijken. Daar staat het publiek altijd achter het team ondanks de verzameling brandhout die daar rondloopt.
1 -2
MarcelvTol1971
Moet je iedere Ajax speler dan maar blijven omarmen. Siem de Jong heeft ons ooit gered, klopt mooi bedankt maar aan deze selectie voegt ie toch geen ene mallemoer toe.
Dolberg zit nu een jaar of 3 bij de selectie maar het niveau wordt met de week dramatischer, kan dd dfuk niet aan of zo.
Sightorson was ook zo’n geval waarbij we met z’n allen maar bleven hopen op betere tijden.
Ajax heeft het nu voor elkaar dat de grote kern vab vorig jaar blijft en wil presteren maar voorin loopt iemand die alle ballen van z’n voeten laat schieten, erbij loopt alsof voetballen voor je beroep het ergste is wat een mens kan overkomen waardoor je gewoon met 10 man loopt te voetballen.
En dan moeten wij als supporters dan maar mijmerend terug denken aan die ene avond en die ene goal.
Topsport is hard, voetbal is hard en Dolberg kan dit niveau bij deze club niet aan.
3 -2
Jan Doedel
WAAR HEBBEN WE HET OVER?
Denk je dat we met z"n allen blind en achterlijk zijn?
Iemand verdedigen oké maar doe niet of wij met z'n allen gek zijn aub!
3 -3
ajaxdordtt
Niet met zijn allen nee. Maar minimaal 25% van de bevolking is achterlijk. Dat blijkt.
0 -3
Jan Doedel
Zelfkennis heb je dus wel? ;-)
3 0
ajaxdordtt
Haha lekker pik
0 0
Toeschouwer
Pierre Heno je hebt helemaal gelijk.
Ten Hag lult maar wat, mag hij ook niet van
Marc
Ajax met Dolberg is spelen met 1 man minder
10 tegen 11.
Anders krijgen ze niet meer dan1 miljoen
voor Dolberg.
2 -2
onderkantlat
Het probleem is niet een slechte wedstrijd tegen Vitesse, maar die wedstrijd + het vorige seizoen. Hopelijk komt ie weer in vorm
1 -4
MarcelvTol1971
Ten Hag is volgens mij niet eigenwijs, maar stront en stront eigenwijs. Hoe harder iedereen gaat roepen dat het bij Ajax nooit meer wat gaat worden met Dolberg des te harder roept hij het tegendeel. Dolberg heeft ooit in een ver verleden een goede periode gehad maar als je al 3 jaar rond het eerste hangt moet er echt meer vooruitgang in zitten. Die gozer heeft gewoon stadionvrees of zo of iets anders dag hem dusdanig in de weg zit.

Maar ten Hag durft Dolberg niet eens op te stellen of in te laten vallen thuis tegen Emmen. Bang dat de eerste fluitconcerten gaan komen, en die gaan binnenkort komen.
Ik ben er geen voorstander van, integendeel, maar het gaat komen als Dolberg zo door blijft klungelen.
Ik denk dat ten Hag Dolberg voorlopig alleen uit laat spelen, dan is de kans op kritiek kleiner.
Ajax moet ingrijpen en verhuren want dit wordt echt helemaal nooit meer wat.
6 -8
debarbaar
Stadionvrees? Dat had hij dan niet in het seizoen van de Europa League finale. Nee ik denk dat Huntelaar het probleem is. Huntelaar legt teveel druk op Dolberg. Het is een beetje zoals met alle PSV keepers dike onder de kleedkamer druk van Waterreus doorgingen. Ik las dat Bosz Dolberg wilde hebben. Misschien niet zo'n gek idee oom zijn contract te verlengen en Dolberg dan een jaartje aan Bosz uit te lenen.
2 0
MarcelvTol1971
Het is Huntelaar z’n schuld, nou wordt het echt grappig
0 0
ajaxdordtt
Precies dit. Huntelaar is gehaald als mentor. Maar sinds hij er is is er niks meer van Dolbergs zelfvertrouwen over.
0 -1
ETM
Ten Hag durft m wel op te stellen in de o zo belangrijke uitwedstrijd tegen PAOK. Dus wat dat betreft is je strekking echt onzin.
Ik vind het ook hoogst merkwaardig dat Ten Hag nog inzet op Dolberg als eerste spits, maar standvastigheid, of lef kun je m niet ontzeggen.
2 0
MarcelvTol1971
Jij noemt het standvastigheid, ik noem het stronteigenwijs.
0 -1
MarcelvTol1971
Ik heb het niet over PAOK. Daar was Dolberg trouwens ook baggerslecht totdat ie uitviel.
Ik heb het over Emmen thuis, een wedstrijd die normaal gesproken 3 punten oplevert. Daar zou een spits vertrouwen op kunnen doen, maar dat durft ten Hag ook niet aan. En vanavond tegen PAOK gaat Dolberg ook niet starten., of denk jij van wel ?
0 -1
ETM
Sorrie ik snap je punt niet. Hoezo is Dolberg niet tegen Emmen opstellen een kwestie van durf? Ook toen TH hem tegen PAOK opstelde ging dat flink tegen de publieke opinie in. Plus een zeer zeer belangrijke pot waarin hij toch weer voor onzekerheid kiest, want dat is het geval met Dolberg.
Ik denk dat TH echt nog heel sterk in Dolberg geloofd. Tegen Emmen was Dolberg en licht geblesseerd en hij zag het als voorbereiding op PAOK thuis. Plan is Tadic, dat lijkt me duidelijk. En ik denk ook dat we weer meestal Tadic gaan zien, zeker tegen betere tegenstanders. Zou t idioot vinden als niet.
Maar jouw punt over 'niet durven' snap ik dus niet.
1 0
MarcelvTol1971
Het gaat mij niet om Emmen maar om de factor : thuis.
Let maar op, komende zondag uit bij VVV gaat ie Dolberg weer opstellen.
Ten Hag is bang dat ze Dolberg uit gaan fluiten als ie weer kansen verknalt.
Vanavond gaat Dolberg ook niet spelen, thuis tegen PAOK.
0 -1
ETM
Ah op die manier, nu begrijp ik je.

Denk zelf niet dat dat de afweging is.
1 0
gusanito
We hebben het over een spits die ondertussen al anderhalf jaar hopeloos uit vorm is. Nu jij weer Erik.
5 -3
flodder
ik denk ...en vele met me ...dat we op zoek moeten naar een goede spits. ?????
3 -3
ETM
We hebben een topspits. (Tadic) Een geslepen gretige supersub. ( Huntelaar) En grote talenten. ( Traore, Dolberg)
0 0
Toeschouwer
Ten Hag moet even naar Pearl gaan .
Ziet toch ook dat Dolberg al een tijdje
niks brengt.
3 -5
ajaxdordtt
Zijn 3 wedstrijden onderweg, 1 goed en gescoord, 1 matig en 1 geblesseerd.
4 -4
Milko1971
Dolberg is al heel wat meer wedstrijden onderweg, dat is juist het hele punt.
Vorig jaar was hij ook drama, en nu weer.
Ben jij z'n billenmaatje ofzo, dat je het zo voor hem op blijft nemen?!
Mag hoor, geen probleem, maar dan moet je dat gewoon eerlijk zeggen dan snappen we dat.
De wedstrijd tegen PSV was hij ook niet goed, hooguit krap voldoende.
En dat hij scoort was voor een deel nog mzzl ook want hij schiet hem gewoon door het midden ipv in een hoek. Hij had zomaar tegen Zoet aan kunnen schieten.
2 -4
ajaxdordtt
Heeft al 2 seizoenen geen 3 wedstrijden op rij gespeeld. Dus u praat poep. En billenmaatje, nee hoor. Leuk verzonnen wel. Ik ben gewoon een liefhebber van goede voetballers. Kan ook wel genieten van Klaas maar zie liever een technische ster als Dolberg.
2 -2
DonAdam
EtH heeft Dolberg vermoord door tegen Emmen voor Tadic te kiezen om vervolgens Huntelaar in te laten vallen. Ik snap de keuze voor Tadic wel, want er moet morgen gewonnen worden en dus moet hij morgen in de spits spelen, maar laat Dolberg dan invallen om de kapotgespeelde Bartjes met twee goals aan flarden te schieten en zodoende het nodige zelfvertrouwen te tanken.

Want je kan mij niet wijsmaken dat Dolberg er ook niet twee ingeschoten had; Huntelaar kaatste nota bene de bal finaal verkeerd bij zijn eerste goal; die was niet superscherp, maar dat hoefde niet tegen het op het tandvlees lopende Emmen.

Daarnaast loopt Huntelaar over van het vertrouwen; dat heeft hij namelijk altijd. En hem tevreden houden hoeft ook niet; hij weet waarvoor hij gehaald is en hij heeft daar vrede mee.

Dolberg is nog steeds een absolute topspeler in de dop; die potentie van 2016 is hij echt niet kwijt en het voetballen is hij niet verleerd. Er rust momenteel gewoon veel teveel druk op hem en EtH moet hem daarbij helpen door hem juist in gewonnen wedstrijden zoals tegen Emmen na een uur in te laten vallen.
1 -8
3*stars*3
Waarom vermoord?
Als iemand echt vertrouwen heeft en blijft houden in Dolberg, dan is het Ten Hag wel.
Terwijl vriend en vijand schreeuwt dat hij er niets van bakt.

Dolberg viel in Griekenland ook geblesseerd uit.
Dus dat was waarschijnlijk ook de reden, dat hij hem niet bracht.
Maar gaat nu natuurlijk wel moeilijk worden.
Met Tadic in de spits, hadden we een topseizoen en we zagen hem zaterdag weer dingen doen, die we graag zien van een Ajax spits.
Dan heb je nog een gretige Klaas Jan erachter.
Dolberg moest vorig seizoen al wakker worden en inzien dat hij niet alleen maar kan teren op zijn voetballende kwaliteiten.

Bij mij is het nu meer hoop, dat het er bij Dolberg uitkomt, dan vertrouwen.
0 0
Milko1971
" Want je kan mij niet wijsmaken dat Dolberg er ook niet twee ingeschoten had "
Hahahahahahaha jij bent echt grappig man!
Jij gelooft zeker ook nog in sprookjes........slaap lekker!
1 -3
DonAdam
Als je het moyenne van Dolberg bekijkt, dan geloof je het niet. Want hij toont namelijk geen inzet. Toch had hij vorig seizoen dubbele cijfers qua doelpunten.

Ik heb echt een bloedhekel aan supporters van de aartsvijand, want daar heb ik het zo vaak, letterlijk, mee aan de stok gehad zonder dat ik daarom vroeg of er reden toe gaf, maar ik moet ze wel nageven dat zij hun helden wel eren.

Wat een stelletje kloot violen heb je er bij ons tussen zitten. Je hoeft alleen maar hier te kijken naar het aantal met een lange termijngeheugen van minder dan 2 jaar.
2 -3
Milko1971
Wat zit je nu slap te lullen man?! Met je rare verhaaltje over supporters vd aartsvijand waarmee je het zgn aan de stok hebt gehad....totaal overbodige info vriend en dus meteen heel ongeloofwaardig, maar dat terzijde.
Als je nu Dolberg al een held gaat noemen, dan ben je echt niet goed bij je harses. Dit is wel Ajax heh, hier moet gepresteerd worden...hoe denk je dat Ajax zo groot is geworden?! Door de harde topvoetbal mentaliteit of door slappe happen als Dolberg? Ga eerst maar ff een docu-tje kijken, dan snap je het misschien.
1 -2
DonAdam
Dit is inderdaad Ajax. Voornamelijk mensen die zondags komen controleren met hoeveel Ajax wint aangevuld met gloryhunters en een handje vol echte supporters.

Er is echt niets slaps aan Dolberg, zijn verbetenheid zag je al bij de A junioren; Alleen zijn uitdrukking, daar zie je niets aan. Daarom krijg je mensen zoals jij die talent niet kunnen inschatten die hem meteen afserveren.

Gast, hij is anderhalf jaar niet fit geweest, maar maakt er tussen neus en lippen door toch 10 in die periode. Zoveel scoren doe je niet als je geen talent hebt of een slappe lul bent, terwijl je van de ene in de andere blessure rolt. Een dubbele botbreuk is niet niets, alleen jij en je gevolg schijnt dat te denken.
2 -1
ajaxdordtt
Laat gaan joh, weer zo'n simpele ziel die roept dat er hard gewerkt moet worden.
1 -1
altijdwelwat
Dolberg pleegt zelfmoord door nooit volle bak te gaan, geen energie te leveren , geen positie te kiezen en geen duels te winnen. Je kan niet met droge ogen beweren dat hij de kans niet krijgt.
4 -2
ajaxdordtt
HiJ mOeT wErKe VoOr Zu Gelt!!!
0 0
MarcelvTol1971
En jij moet naar een cursus Nederlands.
0 0
ajaxdordtt
En jij bent te oud voor internet, blijkbaar.
0 0
ajaxdordtt
Hij vermoordt hem al een jaar. Maar goed, met zulke resultaten is dat collateral damage. Denk dat hij tegen Emmen gewoon niet fit was, na zijn blessure woensdag. Anders is het inderdaad niet te volgen.
0 -1
DonAdam
Als hij niet fit was geweest om 20-30 minuten in te vallen, dan had hij niet bij de selectie gezeten.
0 0
ajaxdordtt
Klopt inderdaad. Maar speelt morgen hopelijk gewoon weer.
0 -1
talent020
als invaller wellicht als de stand het toelaat, maar ik neem aan dat Tadic zal starten, en als er indien nodig een extra spits bij moet om iets te forceren zie ik Ten Hag eerder Huntelaar inbrengen
0 0
ZlatanI
Dolberg verkopen is dom. Hij is nog maar 21 en spitsen worden vaak beter en beter met de jaren. Huntelaar zelf was op z'n 21ste speler van AGOVV Apeldoorn. Die had het zo jong ook nog niet gered bij AJAX. Dus waarom in blinde paniek Dolberg verkopen? Doe effe rustig en geef hem de tijd.
5 0
DonAdam
Spitsen hebben vaak tijd nodig. Graziano Pelle was al 27 toen hij ging scoren.
1 0
MarcelvTol1971
Dolberg zit al 3 jaar bij de selectie, dan mag het toch wel een keer iets beter gaan worden. Het wordt alleen maar slechter, met de week.
1 -1
ajaxdordtt
Hehe, iemand die het snapt. Mensen willen een 36 jarige veteraan de voorkeur geven. Wat een korte termijn visie.
2 -1
talent020
ik denk dat het aan mij ligt hoor, maar toch vond ik het interview van Ziyech na Ajax-Emmen ook wel licht opvallend, er werd aan Ziyech gevraagd of het bevalt met Tadic in de spits en of het hem uitmaakt wie daar staat, Ziyech was vervolgens erg lovend over Tadic, goed in de combinatie, veel positiespel etc, om vervolgens nogal gauw eraan toe te voegen dat Dolberg ook een goede speler is, zelf heb ik de laatste tijd meer de indruk dat Ziyech, Donny Neres etc de laatste tijd Tadic en Huntelaar beter vinden in het veld dan Dolberg, Maargoed ik hoop dat Dolberg zich herpakt
1 0
Web
Dolberg speelt als de foto hier boven.
1 -1
ajaxdordtt
Aldus de fan van Magallan en Labyad.
0 -2
Gecko
Promes gaat het nog moeilijk krijgen
Dolberg afscheid?
0 -4
Jariiii
Je kunt toch lezen?
2 -1
Flipper33
Zelf Sjaak Swart ziet het niet meer zitten in Dolberg
1 -2
Ar
Gaat nog een kluif worden, dat tevreden houden van de individuen.
Voorin zes man, waarvan drie er in de spits kunnen.
En achterin is het met Veltman, Schuurs, Alvarez en Magallan ook druk bezet.
Alleen het middenveld is wat mager bezet. Als daar spelers wegvallen moet je gaan schuiven.
Tegen ploegen als Emmen zie ik overigens graag Ziyech of Tadic op het middenveld.
1 0
Milko1971
Erik, ik vind je een topper maar je verhaal over Dolberg is net zo slap als Dolberg zelf.
Een speler die al zo lang ( om wat voor reden dan ook ) geen behoorlijke prestatie meer heeft geleverd, en er elke keer bijloopt alsof hij naar het einde vd wedstrijd snakt, moet je gewoon niet meer opstellen. Zeker niet als je Tadic en Huntelaar hebt die het wel elke x laten zien. De Tadic variant is niet voor niets in het leven geroepen, daarmee gaf je indirect aan dat je Dolberg sowieso te licht vindt om in topwedstrijden te opereren. En het hele elftal functioneert gewoon beter met Tadic in de spits, dat zagen we tegen Vitesse ook weer heel duidelijk. Ik snap best dat je Dolberg niet af wil branden, maar je kan niet aan een dood paard blijven trekken en zeker niet als dat ten koste van het hele elftal gaat. Voor die jongen zelf is het ook veel beter als hij ergens anders een nieuwe frisse start maakt, bij Ajax wordt de druk voor hem met de wedstrijd groter en hij gaat dat gewoon niet redden, IJskonijn of niet...
3 -2
Patrick78
Ten Haag pareert kritiek op Dolberg maar hij zet regelmatig Kasper op de bank....niet meer goed genoeg voor dit niveau. Afscheid nemen en succes bij een andere club.
8 -5
Ferd
‘Deze’ ‘success’. Niet goed genoeg voor AS niveau, oprotten dus.
3 -10
Patrick78
Ik ben geen Nederlander. Bedankt voor de tip.
4 -1
ajaxdordtt
Leg dat maar eens uit aan de leken hier Erik.
6 -5
ArnoAjax
Dolberg verkopen
13 -3
Daneman
Dat karakter van Dolberg bevalt me wel. Sympatieke bescheide jongen. Maar hij moet gewoon twee jaar rijpen bij een club waar minder druk op de ketel staat.
1 -2
ajaxrulesz
Ik denk dat zijn karakter niet zozeer het probleem is, noch vormverlies, Ik denk werkelijk dat hij gewoon niet zoveel kwaliteit bezit dan hem wordt toegeschreven al vanaf dag 1 dat hij in een ajax shirt speelt! nieuwe zlatan. Beste ontdekking van Olsen zinds zlatan etc Typisch Nederlands. Ik denk dat de stap van Silkeborg naar Ajax 1 te groot is geweest voor hem en een Heerenveen een betere tussenstap is geweest op fc Kopenhagen.Maar dat is hetzelfde als Vd beek en het real gerucht, wie zegt er nou nee tegen real/ajax? Hij zal dadelijk een tussenstap maken naar kopenhagen of fc zurich om er wellicht daarna weer 1 vooruit te zetten. hij heeft zijn voorkomen en postuur mee dus.
2 -1
DanverAFCA
hoe kan dat karakter je bevallen? dat is juist zijn nadeel..
4 -6
Ruff Rhythim
In 2017 anders niet...
2 0
roodwit007
Vooruit dan kans nr 300.000 , sommige krijgen te veel kansen o ik ben wel een liefhebber van die knul maar eens is het op , dus morgen de hunt
1 -4
Aspers73
Ja, toen Neres uit viel vóór de wedstrijd tegen Spurs had Promes niet misstaan.
7 -3
JariJari
Hier dacht ik eerder al aan. Promes als eerste invaller voor 3 posities (11, 7 en 10) is wel erg sterk.
3 -2