Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ziyech sluit vertrek in winterstop wederom uit

BartVeenstra, 12-08-2019 om 10:40, 15262 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech nam vorige week de beslissing om nog minimaal een seizoen bij Ajax te blijven. De creatieve middenvelder stond in de belangstelling van meerdere clubs, maar het ideale plaatje - waar Ziyech het al vaker over heeft gehad - bleef uit.

Bovendien, en dat is misschien wel het belangrijkste, heeft Ziyech het gewoon enorm naar zijn zin bij Ajax. 'Ik voel me thuis. Met de mensen met wie ik werk: van trainers tot de medische staf tot de spelers. Ik heb het enorm naar mijn zin', zegt Ziyech bij Ajax TV. 'We hebben heel veel plezier samen en dat is niet iets wat ik zomaar wil inruilen natuurlijk.'

Van het basiselftal van vorig seizoen vertrokken tot nu toe alleen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Dat de rest vooralsnog is gebleven, stemt Ziyech tot grote tevredenheid. 'Dat heeft best veel invloed gehad. Je ziet dat het elftal grotendeels intact blijft en dat heeft mij ook zeker geholpen in mijn besluit.'

'Niet de ideale clubs om Ajax voor in te ruilen'

Want inderdaad: Ziyech had ook de kans om een transfer naar het buitenland te maken. Clubs als Sevilla, Olympique Lyon en Bayern München werden genoemd in de media. 'Sommige dingen waren wel waar, sommige dingen niet. Dat is altijd het spelletje wat in de zomer wordt gespeeld. Dat zal niet alleen voor mij, maar voor heel veel spelers zijn. Sommige dingen klopten ook wel, maar voor mij waren dat niet de ideale clubs om Ajax voor in te ruilen. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat ik voor mezelf duidelijkheid wil. Dat was vorige week en toen zijn we gelijk in gesprek gegaan met Ajax.'

En zodoende verlengde Ziyech zijn contract tot de zomer van 2022. De supporters kunnen nog minimaal een seizoen genieten van 'The Great Ziyech Show'. Een vertrek in de winterstop is onbespreekbaar, zo besluit hij. Vorig seizoen liet hij weten dat een transfer in de winterstop geen goed idee is. 'Dat is voor mij weer hetzelfde. Of ik hier de rest van het seizoen speel? Ja, dat durf ik wel met zekerheid te zeggen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon88
Disclaimer: Zo lang alles goed gaat natuurlijk
1 0
Cupmetgroteoren
Wat een vent joh.
0 0
Jariiii
Heerlijke gast.
Blijf het doodzonde en echt heel jammer vinden dat hij niet voor Oranje heeft gekozen, zeker als ik zo'n filmpje zie. Maar het is zoals het is. Ben erg blij dat hij blijft.
1 0
Weloveajaxxx
Speciaal ingelogd, om jou een duim te geven!
0 -2
Labrador
Ik vind het echt razend knap wat Ziyech doet. Hij heeft zijn hart en verstand op de juiste plek zitten. Een sieraad voor het voetbal. Hakim, ik ben blij met je, topper!
2 0
Aad82
Echt een pure AJACIED dit.

Ook al is hij geboren in Dronten, hij heeft het karakter van een echte Amsterdammer. Goudeerlijk en nooit schijnheilig.

Wat een held!
2 0
sebastiaan1900
Waarom zien we deze geweldenaar niet in reclame e.d.? Perfect uithangbord ook voor Ajax.
4 0
flyingsoccer
Eerlijk recht door zee en een geweldige prof en voorbeeld voor anderen nooit zomaar je beste liefde inruilen voor een 2e rangs club.
1 0
Ajaxvooraltijd
Daar kunnen al die snotneusjes die met een smerige zaakwaarnemer in de hand kostte wat het kost na een half jaar goed spelen alweer vertrekken wat van leren. Ik vind het best schandalig dat mensen die zoveel al verdienen nooit genoeg schijnen te hebben. Met zoveel geld per jaar (ook bij Ajax) zou je in principe al direct na je loopbaan met vervroegd pensioen kunnen gaan. Ze schijnen niet te beseffen dat de meeste leeftijdgenoten vakken staan te vullen bij de appie op die leeftijd.
6 0
Jorehn
Bullshit, je bestedingspatroon past zich aan aan je inkomen. Ga zelf eens tegen je werkgever roepen dat je een verdubbeling van salaris maar onzin vindt en veel liever tegen hetzelfde salaris bij hem blijft. Ik denk dat je dat ook niet doet...
0 0
Klaasforever
Hear hear, wat een ware woorden kerel!
0 0
voorkennis
wat een gelul zeg, de inkt is nog niet droog van het bijtekenen tot 2022 en dan alweer de vraag ga je in de winterstop weg...pfff
7 0
Ajax114
Irritant he.
0 0
Hagmag
Betrouwbare HELD
LICHTEND voorbeeld voor DONNY !!!!!
1 -1
Ajaciedvooraltijd1434
Naast dat het en bijzondere voetballer is, is de persoon Ziyech nog meer bijzonder. Iemand die gewoon zegt wat die denkt en daarnaast een persoon die de daad bij het woord voegt. Deze mensen zijn er niet veel, zeker niet in het vuile voetbalwereldje.
6 0
Bjorn
Ik kan zijn openheid en duidelijkheid enorm waarderen.
5 0
Jan Doedel
Mooi want hij is een man van zn woord.
Voorbeeld voor al die kleine jongetjes die niks uitsluiten.
5 0
Mocrodammerr
zijn openheid en eerlijkheid is echt te prijzen. zegt gewoon wat ie voelt en denkt. Kan Donny een voorbeeld aan nemen
7 0
Rentokill
Donny zit in heel ander vaarwater. Toch zou ik nu niet naar Real gaan als ik hem was en gewoon ook om 5 miljoen per jaar vragen.
1 0
Liam
Als Real hem wilde was hij allang weg, Donny.
0 0
AFCAjax
Ik denk dat als Ziyech in Donnys situatie had gezeten dat ie real had afgewezen, als ze hem niet echt willen hebben, misschien als een of andere b keus dan houd het op.
0 0
Whazzza
Dat is speculeren. Ziyech zou in donny's situatie precies hetzelfde kunnen handelen. Feit is wel dat ziyech zich in zijn situatie geweldig opstelt. Heerlijke woorden van hem. Ziyech bedankt!
1 0
Mocrodammerr
ja tuurlijk.. ander vaarwater. hou op man. hij kan toch wel roepen dat ie toe is aan ander uitdaging ofzo.
0 0
AFCA.
Over 50 jaar wordt Hakim wekelijks geïnterviewd door AT5. Hij bespreekt dan de wedstrijden van Ajax, wordt boos op de scheids, vind alle tegendoelpunten onterecht en is heerlijk eigenwijs. Als een echte Ajacied staat hij daar nog vol bravoure. Zelf deelt hij dan nog wel eens een panna uit tijdens wedstrijdjes van Lucky Ajax. Verder heeft hij zijn eigen skybox in de ArenA waar hij heerlijk zijn wedstrijdjes kijkt.
12 0
SammyR
Sjakim Ziywart
9 -1
nuff-said
Als je Ziyech kent dan weet je dat hij een mamas boy is. En volgens mij, de moeder wilt niet weg uit nederland. Dus ziyech gaat ook niet snel weg uit nederland
2 0
Rentokill
Daarom dacht ik aanvankelijk dat Bayern (als t idd waar was) een goeie optie zou zijn. Munchen - Dronten is ook niet zo heel ver.
0 0
Sanalologo
800 kilometertjes maar. 4 uurtjes in de lambo
2 0
GvanderK
Gelukkig mag je in Duitsland nog het gaspedaal flink intrappen :)
1 0
OpaVerteld
Nu Lasse Schone helaas de kans heeft laten lopen op de titel Mister Ajax van de 21ste eeuw, is Hakim vol op in de race.
Gewoon lekker blijven ballen in Mokum en evenzogoed financieel onafhankelijk aan het eind van de voetbal loopbaan. Daarna samen met Tadic de technische staf van Ajax.
2 -1
FSideMaluku
Volgens mij moet Hakim eens een goed gesprek hebben met Donny.
Trek hem over de streep, Hakim!
1 0
Mokum31
Topper
1 0
Aad82
Hakim heeft gewoon schijt aan Bayern Munchen!
1 -2
GvanderK
Hopelijk denkt Donny er ook zo over
1 0
Ajax27
Wat een geweldige gast!!! De kwaliteiten heeft ie altijd gehad, maar hij heeft net als Blind ook gemerkt wat er kan gebeuren als een gedeelte van het publiek zich tegen je keert. Maar net als Blind heeft ie zo ontzettend veel karakter getoond, z'n voeten laten spreken en iedereen weer op de banken laten staan met "Oeeeehhhh's" en "Woooowwwwwww's". Een geweldenaar aan de bal, de tovenaar, voorbeeld voor alle jonge spelers. Ja een speler die door z'n risicovolle spel/balletjes nogal eens een bal verspeelt. Maar al de keren dat het wel lukt denk je.... owwwww shitttt, dat speelt toch maar ff gewoon al jaren voor Ajax!! Geweldig Hakim, dat je de mooiste club van NL niet zomaar verlaat. Salaris meer dan waard... op naar hopelijk weer een prachtig nationaal en internationaal seizoen.
5 0
AlexIbarra
Die panna toen hij vorig jaar uit tegen Munchen de 16 in liep...

Uiteraard leverde het geen goal op (het blijft Hakim) maar toen dacht ik echt:
Damn, we voetballen lekker mee op dit niveau. :)
0 0
Eastwood
Verstandige kerel, die Hakim.
1 0
louis60
Hij heeft gelijk. Ik denk dat Kluivert en de Ligt (krijgt kritiek bij Juve)ook te snel naar het buitenland zijn gegaan. Frenkie was er wel aan toe. Donny kan ook beter 1 jaar wachten. Al zullen hogere salarissen, nu dus ook bij Ajax, zeker helpen dat Zyech blijft.
2 -1
AFCAMM
Heerlijke teksten van Hakim. Mooi dat hij en Ajax (en de supporters) elkaar ‘gevonden’ hebben. Hopelijk blijft die wederzijdse waardering nu ook gewoon.
4 0