Ziyech gelukkig: 'Speel heel graag voor Ajax'

BartVeenstra, 12-08-2019 om 07:05, 7400 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech is dolblij nu hij zijn contract bij Ajax met een seizoen verlengd heeft. De spelmaker heeft het enorm naar zijn zin in Amsterdam en hij zal de club dan ook niet zomaar verlaten. 'Ik speel heel graag voor Ajax', zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Ziyech, die uitlegt dat hij de waardering van de fans is gaan voelen, verklaart waarom hij ook deze zomer - net als vorig jaar - wederom niet vertrok. 'Ik heb het hier bij Ajax gewoon geweldig naar mijn zin. We hebben een leuk elftal, de sfeer onderling is heel goed, en ik voel de drang om het succesvolle seizoen van vorig jaar geen incident te laten zijn. Bij mezelf, maar ook bij iedereen om me heen. En dat gevoel is voor mij het allerbelangrijkste. Ik ben hier gelukkig.'

Dat Ziyech gelukkig is, is voor hem belangrijker dan elders meer geld te kunnen verdienen. 'Dat speelt voor mij geen rol en is sowieso noot leidend geweest', is hij duidelijk. Bij Ajax wordt het voetbal gespeeld waar Ziyech van houdt. 'Aan de bal aanvallen, zonder bal pressievoetbal. Op beide vlakken heb ik me hier kunnen ontwikkelen. En van beide aspecten kan ik genieten. Het haalt het beste in me naar boven, denk ik.'

Clubs als Sevilla en Olympique Lyon werden afgeslagen door Ziyech en ook Bayern München zou interesse hebben gehad. Ziyech had kunnen wachten, maar aan de andere kant denkt hij ook: als Bayern echt had gewild, hadden ze ook eerder kunnen komen. 'Inderdaad. Volgens mij heeft iedereen kunnen zien wat we met Ajax teweeg hebben gebracht. En wat mijn aandeel daarin was. Komt dan de club niet voorbij waar ik hét volmaakt goede gevoel bij heb, dan niet. Een transfer is nooit een heilig doel geweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
En vooral van zn verbeterde contract
0 -1
PuurGeluk
Kijk die malle Drontenaar ff een duckface opzetten dan :')
0 0
roodwit007
Als iedereen de zelfde inzet vertonde als Ziyech , dan hadden we de cl gewonnen , niet alleen zijn weergaloze voorzetten inzicht verdeling veel aan de bal de bal opeisen ect , dan ja dan kan je wel eens een actie maken die niet goed uit komt , Ziyech is een echte Ajacied in mijn ogen en kiest niet voor het (grote) geld maar voor de club waar hij weet dat hij kan spelen in een woord gezegd een voorbeeld voor velen
1 0
AFCA1510
Voorbeeld voor velen. Simpelweg een grote Ajaxheld.
1 0
Cupmetgroteoren
Wat ik overigens niet snap is dat trainers het balverlies van Ziyech niet eruit trainen/praten. Nu kunnen ze een keer hun toegevoegde waarde laten zien, en dan doen ze het niet. Snap er echt niks van dat ten hag of bosz niet een keer een gesprek hebben gevoerd met Ziyech daarover. Het is namelijk simpel op te lossen door simpeler te spelen en meer oog te hebben voor medespelers. Ziyech zou tot de top 15 beste spelers ter wereld behoren als hij minder balverlies had.
3 -2
ETM
Dat er simpele dingen ook vaak fout gaan dat is ook Ziyech. Ook dat hij simpele ballen vaak niet verkiest te spelen. Trainers gaan daar niet zomaar wat aan kunnen veranderen. Ziyech was ook toen hij bij Bosz kwam al geen kind meer. Ziyech is een door en door eigenzinnige speler, als persoonlijkheid en ook als voetballer. Daarin ligt zn kracht, maar ook zn zwakte. Maar als trainer kies je voor het hele pakket. Je kunt Ziyech niet echt bijschaven, je kunt hem wel voor je winnen. Dat laatste hebben zijn Ajax-trainers geprobeerd te doen, en daar zijn Bosz en Ten Hag duidelijk in geslaagd. Ziyech is een extreem aanvallende en ambitieuze speler. Nooit bang een bal te krijgen en wil altijd aanvallen. Hij is technisch aan de bal zeker sterk, maar geen absolute topspeler, hij is niet heel gepolijst, en de kans dat hij een bal verliest in kleine ruimtes is dikwijls aanwezig. Ziyech doet een helehoop op gogme, hij is slim. Maar t is geen speler met de bal aan een touwtje, of een speler met extreme dribbelkwaliteiten. Toch is hij altijd aanvallend. Z'n uitzonderlijke aanvallende kwaliteiten zitten m ook in zn keuzes, uiteraard zn spelinzicht en bijzonder knappe trap en zn drive. Oog voor medespelers heeft hij zeker, zelfs in het bijzonder, maar hij blijft eigenzinnig als de pest. Balverlies komt vaak voort uit ambitie, en die ambitie zit verscholen in de kern van wat Ziyech zo'n bijzondere speler maakt. Ziyech weet zelf wanneer hij een bal had moeten afspelen. Of wanneer er te veel acties niet lukken. Dat hoeft een trainer hem niet te zeggen. Maar een trainer moet hem veel vertrouwen geven om hem zn ding te laten doen. En zn ding levert onder aan de streep heel op. Meer ook dan assists en doelpunten.
0 0
Tomajax1990
avontuurlijk voetbal dat Ajax zover heeft gebracht vorig seizoen, was een genot om te zien. Zelfs men vriendin kreeg hem niet zo snel omhoog bij me.
0 0
Rentokill
Het hoort gewoon bij zn spel. Risico's nemen. Als je m vraagt minder risico te nemen (want dat is feitelijk wat je van m vraagt in verkapte termen) dan haal je de angel uit Ziyech.

Zullen we meteen maar vdBeek even vragen of ie wat minder diep wil gaan omdat Dolberg dat niet aankan?
0 0
Aad82
Of Frenkie te vragen op te houden met het verdelen van het spel.
0 0
Rentokill
Of Huntelaar vragen om alleen mooie goals te maken.
0 0
PuurGeluk
Hij levert er 10 in en verovert er daar 8 van. Wat is het probleem?
1 0
MarcOndertwix
Maar even he, hoe weet jij dat er geen gesprekken zijn gevoerd???
1 0
Saanchez
Blij dat jij geen trainer bent zeg. Wat je nu in feite zegt is dat Ziyech niet meer zijn instinct moet volgen maar gewoon als een grijze muis de bal moet inleveren bij een medespeler. Ziyech heeft juist veel oog voor zijn medespelers, daarom ziet hij zo vaak openingen die anderen niet zien. Dat is juist wat Ziyech zo vreselijk goed maakt! Waarom zou je hem beroven van zijn grootste kwaliteit?
Dat domme gekwaak over balverlies word ik ook een beetje moe van. Ja hij leidt nog wel eens balverlies en ja hij gaat nog wel eens voor het schot van afstand. Maar mocht hij de balverliezen is hij de eerste die met volle overtuiging de bal terug probeert te veroveren en dit vaak genoeg nog lukt ook. Het balverlies is een logisch gevolg van het risico dat hij neemt in zijn spel, en dat is zijn grootste kwaliteit.
1 0
Cupmetgroteoren
Er gaan supersimpele ballen verloren waarbij door hem nul risico wordt genomen. Juist wanneer hij de meeste risico's neemt gaan die ballen opvallend vaak goed. Er klopt niks van wat je zegt.
0 -3
Saanchez
Lol, je praat nu zoveel onzin dat deze discussie totaal nutteloos is geworden.
0 0
OKP-AFCA
Mocht dit al zo zijn, waarom opper je dan dat hij simpeler moet gaan spelen terwijl je nu zegt dat juist die ballen vaker verloren gaan?

Ziyech moet zijn spel niet veranderen, dat gaat alleen maar averechts werken.

Even wachten op 31x (of hoe heet hij hier) die gaat je ongetwijfeld volledig steunen.
0 0
Rentokill
Leuk dat je het nog probeert...
0 0
AjaciedNB
Verademing zulke teksten. Schat Ajax op waarde.
0 0
Robbie en de Kock
In het veld wel maar buiten het veld is hij niet zo'n avonturier. En mede door het Marokkaans elftal, veel ego's , matig voetballplezier, beseft hij hoe goed hij het eigenlijk heeft bij Ajax en dat dat best bijzonder is.
0 0
GeleenAjax
Hier kan Donny nog eens een voorbeeld aan nemen! 1,5 maand gekonkel: tijd voor duidelijkheid.
1 0
Zlataninho
Mensen moeten niet vergeten dat ziyech bij ons iedere maand een premier league achtig salaris op zijn bankrekening krijgt + garantie op een basisplaats + vertrouwde omgeving

Reken uit je winst..

De echte drang om te vertrekken is er simpelweg niet. Toen Ajax nog een salarisplafond hanteerde was de drang vele malen groter, men kon elders minimaal het dubbele verdienen en dan was de keuze snel gemaakt.

Ik hoop dat ziyech dit jaar gaat vlammen als nooit te voren en dat volgend jaar zijn gewenste club op de stoep staat.
0 0
atalantanio
Bij Bayern zou hij ongetwijfeld heel wat meer kunnen verdienen. Maar Bayern wilde Sané, niet Ziyech, dus ook als ze eventueel bij jou uitkomen dan ben je een soort ‘’goedmakertje’’ (was hij niet 3de keuze?), ik snap dat hij zich daar te goed voor voelt. Als Van de Beek zonodig wil wachten op Real, die na Pogba nu weer met Neymar bezig schijnt te zijn, dan moet Donny vooral blijven wachten, maar Ziyech heeft toch wel een stuk meer karakter.
2 -1
Aad82
Onzin, ze wilden TWEE vleugelaanvallers. Sane op Links en het liefst Ziyech op rechts. Hij was EERSTE keus op rechts.
0 0
Babayaka
Des te pijnlijker eigenlijk het vertrek van een de ligt.
De jong in mindere mate, want die liet willem 2 ook in de steek zonder amper gespeeld te hebben.
Te gek voor woorden dat er bij van beek dan ook nog twijfel is om te blijven. Vorig jaar rond deze tijd hield hij de bank nog warm.
2 0
Rentokill
De Jong stond vaak wissel bij Willem 2... Niet iedereen was overtuigd van zn kwaliteiten daar.
0 0
PuurGeluk
Precies...onkunde van de staff bij W2.
0 0
Michels
Van de Beek hield vorig jaar rond deze tijd niet NOG de bank warm, maar WEER de bank warm... Hij speelt al wat langer in het eerste. Het was de positie wijziging die hem vorig seizoen, in het begin, parten speelde. Het is diezelfde wijziging in positie waardoor hij afgelopen seizoen zo'n ontwikkeling heeft doorgemaakt.
1 0
altijdwelwat
Als Ziyech naar Barcelona , Juventus of Real kon was hij ook weg hoor .... het is dat de juiste club niet langs kwam , maak het nou niet romantischer dan het is.
0 -1
GeleenAjax
Klopt. Maar Ziyech is duidelijk: ze hebben nu tijd genoeg gehad. Donny blijft maar wachten op het koopgeile Madrid. Hij wil daar schijnbaar maar wat graag zijn 'geliefde' Ajax voor inruilen, ook al is hij in Madrid tweede, derde of vierde keus. Ziyech geeft hiermee een mooier signaal af: graag of niet. Dat maakt hem voor mij meer een Ajacied dan Frenkie, Mathijs en Donny.
0 0
altijdwelwat
Had Ziyech ook gedaan als het Real was....
0 0
GeleenAjax
Denk het niet. Bayern hoeft nu ook niet meer te komen; toch één van de clubs waar hij naartoe had gewild.
0 0
AFCAMM
De vreugde spat er sinds vorig seizoen ook van af bij Hakim. Mooi om te zien.
0 0
Leviathan
Zelden zie je nog zulke goede spelers die hun hoofd zo koel kunnen houden met de transferperiode... Sevilla is ook niet niks en kan ook weer een springplank zijn omdat je je dan eventueel ook kan bewijzen in een grote competitie.. Maar Ziyech kiest voor plezier!
1 0
DeWijsneus
Mijn favoriete speler, al tijden. Blij met z'n creativiteit. Tuurlijk gaat niet alles goed, maar balans is zeker meer dan positief.
3 0
Frankkie
Wat een fenomeen! In elk opzicht!
3 0