Tadic kritisch: 'Dat moeten wij stoppen'

JesseTH, 06-08-2019 om 21:25, 8536 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is kritisch op de prestatie van Ajax van dinsdagavond. De Serviër zag zijn ploeg bij vlagen prima voetballen, maar ook te veel fases niet hun niveau halen. De routinier eist meer als zijn ploeg de Champions League wil halen.

'Wij moeten kritisch zijn', begint Tadic voor de camera van Ziggo Sport. 'Wij laten veel goede dingen zien, maar soms zijn we er tien à vijftien minuten niet bij. Wij moeten dingen beter doen en kritisch zijn, dan win je een wedstrijd. Ik moet zeggen dat PAOK te veel kansen kreeg in de eerste helft. Dat moeten wij stoppen.'

De captain probeert onder woorden te brengen waarin het misging voor rust. 'Wij stonden niet in de goede positie bij de opbouw. Soms verlies je dan de bal en dan krijgt de opponent een counter. Wij moeten dit stoppen en volwassen zijn. We moeten beter verdedigen en sterk zijn in de duels. Op die manier ga je naar de Champions League.'

Na rust zag ook Tadic de Amsterdammers beter voor de dag komen. 'Wij stonden toen beter in positie, met onze slimste speler Daley Blind aan de bal. Dan is er geen probleem voor ons, want hij is het meest belangrijk voor ons. Hij heeft goede passes en kan het spel maken van achteruit. We hadden zelf goede restverdediging en dan is er geen probleem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Avloecx
Haha wat een prachtig interview, spreekt over een paar maandjes wel Nederlands, zal geen Lasse worden iig! :')
0 0
Pas
Ik zou Blind en Martínez wel eens omgedraaid willen zien staan. Volgens mij is Martínez echt een klasbak als 6.
1 0
ETM
Exact mijn fantasie.
0 0
Rentokill
Ik weet niet hoe creatief en organisatorisch Martinez is... Ten Hag heeft Blind denk ik niet voor niets naar voren geschoven. Blind is ook wel meer kwetsbaar op het middenveld. Gisteren lag dat eigenlijk meer aan Nous dan aan Blind.
2 0
WZAWZDB14
Testen in de eredivisie
0 0
Rdk1983
Blind de spelmaker. Nou die gaat dus niet meer weg van middenveld. Tweede helft zag je hem ook tussem Schuurs en Martinez verschijnen om bal op te halem, ging Nico soort rechtsmidden spelen. Ben benieuwf
0 -1
ajaxx123
Rechtsmidden?
0 0
Okocha078
——Promes—-Neres——
———-—Tadic————-
————-Ziyech————
——-Blind—-Propper——
Tagliafico———-Mazraoui
——Martinez-Alvarez——
————-Onana————

Mits iedereen beschikbaar is en er vanuit gaande dat Donny vertrekt en Neres en Hakim blijven zou ik dit weleens willen zien. Promes en Neres niet als pure wingers maar wat meer naar binnen toe spelend (Promes speelde meestal ook zo in Rusland) en Tadic die de ballen kan vasthouden. De 2 backs kunnen veel opkomen. Blind en Propper controlerend en kunnen beide goed opbouwen. Ik heb in tegenstelling tot veel forumleden nog wel vertrouwen in Martinez centraal al is Alvarez gelukkig wel een stuk langer. Gun ze wat tijd om ingespeeld te raken en ik denk dat we weer mooi voetbal te zien zullen krijgen.
0 -4
Sterspeler
Ajax heeft het altijd van driehoekjes gehad met buitenspelers. Dan ga je toch niet in een lelijke inefficiënte pomp trechter spelen met alles door de lucht?
1 -1
Okocha078
Ik zeg toch ook niet dat alles door de lucht moet ? Opkomen en combineren of een lage,teruggetrokken voorzet geven is veel beter met deze spelers. Dit zie ik Nico en Mazraoui nu al genoeg doen.
0 0
Sterspeler
Nee dat zeg ik niet. Maar het is wel iets waar je snel op aangewezen bent als er druk op je backs gezet wordt.
0 0
Rentokill
Hij bedoeld (denk ik) meer dat je beter met een diepe spits kan spelen dan met een hangende.

Volgens mij maakt dat niet veel uit. Het gaat er vooral om dat het dynamisch is.

Ik denk trouwens niet dat Ajax Propper gaat halen. Marin is echt geen koekebakker hoor.
0 0
Bjorn
Balverlies in de eerste en tweede fase is bij ons dodelijk, het stond helemaal open. Dat moet snel beter.
0 0
FiberPaste
Over een maand is iedereen gewend en ingespeeld, zal het niveau wel weer omhoogschieten. Was nu te slordig, benieuwd naar Alvarez, Schuurs erg wisselvallig
0 0
Frank1978
Nog genoeg werk aan de winkel, maar net als afgelopen zaterdag ook vandaag goede dingen gezien. Vergeet ook niet dat we een jaar geleden ook 2-2 speelden bij Standard Luik. Volgende week in een kolkende ArenA die Grieken meteen bij de keel grijpen en op naar de play-offs, ik heb er vertrouwen in.
2 0
Flipper33
Middenveld is echt een zorgenkindje Blind hoort daar niet maar Ajax zal wel alleen iemand halen als ze Donny verkopen.
1 -7
Saanchez
Het middenveld was de eerste helft niet sterk nee maar Blind laat al maanden zijn een van onze belangrijkste spelers te zijn, ook op het middenveld. Dat heeft hij jaren geleden al laten zien, vorig jaar enkele keren in de CL en dat zal ook snel weer terugkomen. Vergeet niet dat de samenstelling vh team anders is, dat is zelfs voor de allerbeste spelers wennen. We hebben een totaal ander centrum dat op elkaar ingespeeld moet raken en ik ben ervan overtuigd dat dat niet lang meer zal duren.
3 0
036AFCA97
Labrador, di 6 augustus 2019 om 21:29

Verdedigend hebben we

RA: Dest/Veltman
RCV: Alvarez/Schuurs
LCV: Martinez/Blind
LA: Nico/Martinez

En dan hebben we Magallan nog.
Als er ergens versterking nodig is is het op het middenveld. Aanval is ook wel stabiel. Alleen dolberg lekker wegdoen.
3 -5
Willem410
Een goeie spits lijkt mij topprioriteit om aan te trekken.
Huntelaar red ons vandaag, hij geef wel alles, wint cruciale duels, is schep, pept de boel op.
Maar van een jongen van 36 kan je dat natuurlijk niet heel het seizoen verwachten.
0 0
ajaxx123
JEUGD.
0 0
Sterspeler
Je moet gewoon Tadic in de punt zetten. Dat is de enige juiste oplossing. Hij rendeert niet op de flanken. En dat is niet erg. Je hebt pas een spits nodig bij een vertrek van vd Beek. Tenzij je Ziyech op 10 zet IPV Tadic.
0 0
ReinBurg
Wij moet stop deze...dat zei die niet zijn woorden verdraaien
0 -4
Labrador
Aanvallend is alles leuk, het middenveld ook wel maar achterin valt er nog heel veel te verbeteren.
4 0
Schwalbino
Geen speld tussen te krijgen. Bij Mathijs wist je eerder wat hij bedoelde maar dit is ok.
8 0