Ajax herpakt zich en speelt gelijk tegen PAOK

JesseTH, 06-08-2019 om 20:55, 108409 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft dinsdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij PAOK Saloniki. Een slordig Ajax kwam op voorsprong in Griekenland, maar ging de rust in met een 2-1 achterstand. Het was uiteindelijk invaller Klaas-Jan Huntelaar die de Amsterdamse hoop terugbracht.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was in het voordeel van Ajax, maar nog zonder enige kansen te creëren. PAOK Saloniki hanteerde veel de lange bal, terwijl de Amsterdammers geduldig in de opbouw speelden. Het geduld werd uiteindelijk in de tiende minuut al beloond. Hakim Ziyech slingerde een vrije trap vanaf rechts voor het doel, maar de bal viel in één keer in het doel.

Na de openingstreffer kwam PAOK al snel wat verder van haar doel af, wat resulteerde in een schot van Diego Biseswar. André Onana kende echter niet al te veel moeite. De Grieken lieten zich vanaf dat moment wel wat meer gelden en de Amsterdammers raakten de grip door hun eigen slordigheden enigszins kwijt. Toch was het even later Ajax dat bijna scoorde aan de overkant van het veld. Ziyech kwam naar binnen en haalde uit, waarna hij zijn van richting veranderde schot bijna in het doel zag verdwijnen. Doelman Alexandros Paschalakis kon echter net corrigeren.

Na ruim een half uur spelen was het de beurt aan PAOK. Diego Biseswar kon bij afwezigheid van Noussair Mazraoui op het middenveld volledig vrij aangespeeld worden, waarna hij het spel verplaatste naar rechts. De daaruit voortkomende voorzet kon door een eveneens volledig vrijstaande Chuba Akpom achter Onana geschoten worden. Meteen hierna bracht Erik ten Hag routinier Huntelaar voor Kasper Dolberg, die al even niet meer fit leek.

Binnen enkele minuten volgde ook de achterstand voor de Amsterdammers. Diego Biseswar slingerde de bal voor vanaf rechts, waarna Leo Matos zijn luchtduel won van Joël Veltman en raak kopte. Ajax herpakt zich na de achterstand niet en kwam ook bijna op een 3-1 achterstand voor de rust. Perr Schuurs liet zich eenvoudig uitspelen, maar de Griekse inzet na een voorzet bleek net niet nauwkeurig genoeg. Gescoord werd er niet meer voor rust en dus ging Ajax met een 2-1 achterstand rusten.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, slordig. Toch was het Ajax dat na vijf minuten voetballen op gelijke hoogte kon komen. Ziyech kreeg dé kans na een handig overstapje van Donny van de Beek, maar hij mikte hoog over. Kort hierna was het wél raak. Ajax nam wat meer de overhand en combineerde bij vlagen prima op de helft van PAOK. Na een goedlopende aanval kreeg Huntelaar de bal tegen zich aan geschoten door een verdediger van PAOK, waarna deze achter de doelman in het net belandde.

Ajax nam duidelijk de overhand in de loop van de tweede helft en creëerde enkele mogelijkheden, maar de échte kansen bleven uit. Dusan Tadic en Huntelaar probeerden het nog, maar beide pogingen bleven onbeloond. Na zeventig minuten was Ziyech dichtbij de 2-3 voor Ajax. Van buiten het strafschopgebied raakte de Ajacied de bal vol, maar het schot draaide in het zijnet. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Huntelaar die bijzonder dreigend werd. Na een vlot lopende aanval kon Nicolás Tagliafico de bal vanaf links voorgeven naar de spits, maar zijn poging werd knap gekeerd door de doelman van de Grieken.

Even later was het Van de Beek die een poging van afstand waagde, maar zijn schot stuiterde een meter naast. Terwijl de slotminuut in het zicht was, kreeg Ajax een vrije trap vanaf de linkerkant. Invaller Razvan Marin ging achter de bal staan en trapte de bal in één keer naar de lange hoek, maar de doelman kon de bal over het doel tikken. Het net werd niet meer gevonden en dus eindigde de uitwedstrijd tegen PAOK in 2-2.

Opstelling PAOK:

Paschalakis; Matos, Crespo, Varela, Giannoulis; Jabá (Stoch 79'), Esiti, El Kaddouri, Biseswar (Soares Gomes 72'); Pelkas (Limnios 65'), Akpom.

Wissels PAOK:

Zivkovic, Ingason, Swiderski, Limnios, Misic, Soares Gomes, Stoch.

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Mazraoui (Marin 82'), Van de Beek, Blind; Ziyech (Neres 82'), Dolberg (Huntelaar 33'), Tadic.

Wissels Ajax:

Varela, Neres, Huntelaar, Promes, Magallán, Marin, Dest.

Doelpunten:

0-1 Hakim Ziyech (10')
1-1 Chuba Akpom (32')
2-1 Leo Matos (39')
2-2 Klaas-Jan Huntelaar (57')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Zowel tegen Vitesse als tegen PAOK zie je de tekortkomingen van Ajax. Door het vertrek van De Ligt, De Jong en Schöne en het verplaatsen van Blind naar de '6 positie en Tadic uit de punt van de aanval met daarbovenop nog eens een systeemwijziging van punt naar voren naar punt naar achteren is de complete as uit zijn voegen gehaald. Dit zorgt ervoor dat er zoveel gaten in het spel van Ajax vallen.

Schuurs doet het naar mijn inziens meer dan goed. Is hij de nieuwe De Ligt? Zeker niet, maar wie is dat wel. Hetzelfde niveau als De Ligt zie je alleen bij spelers als Ramos en Pique. Martinez is in mijn ogen geen centrale verdediger, maar eerder de vervanger voor Tagliafico. Beide zijn absoluut nog niet ingespeeld op elkaar en daardoor is er ook te weinig afstemming.

Blind op '6 is goed. Hij is een verademing, maar het zorgt in combinatie met de wijziging in de punt dat zowel voor hem als achter hem naar de juiste posities wordt gezocht. Tel daar bij op de wijziging achter hem en het lek is zichtbaar.

Mazraoui is geen goede middenvelder. Positioneel bar en bar slecht en mist de techniek om daar het verschil te maken in de kleine ruimtes. Hij en Veltman zouden het moeten uitvechten om de RB positie.

Dolberg lijkt mij toch wel einde oefening. Tegen Vitesse was hij niet goed en nu was hij weer onzichtbaar en daarna geblesseerd. Hij voegt gewoon helemaal niks toe aan dit Ajax en daarom kunnen beter Tadic of Huntelaar erin staan.

Ziyech was ook weer niet om aan te zien. Het is Özil 2.0. Vergelijkbare techniek, maar helaas ook net zoveel balverlies. Als je zijn competenties afzet tegenover spelers met vergelijkbare competenties zie je dat de spelers die minder balverlies lijden en beter hun momenten kiezen om die key-pass te geven wel grote spelers worden.

Veel werk aan de winkel voor Ajax, maar ik heb er het vertrouwen in. WZAWZDB!!!
3 0
Babangida83
Denk toch dat ik Blind liever een linie naar achteren zie. Dan kan hij er op letten dat de verdediging compacter naar het middenveld toestaat en de afstemming met Schuurs beter is. Schuurs heeft dat denk ik ook nodig. Wat kleine tips in het veld om beter te verdedigen, want gisteren was het iets onwennig en dat is niet eens gek.

En op het middenveld heb ik dan liever iemand die de bal onder druk wat beter kan vast houden en niet meteen de breedte pass naar de buitenkant speelt. Anders is het makkelijker je onder druk te zetten en wordt het spel er wat voorspelbaarder op, als alles via de backs voor de pot komt. Het liefst iemand als Gravenberch. Marin vind ik ook te behoudend op dit moment. Misschien groeit hij daarin nog. Ik heb hem bij Luik nooit zien spelen. Mazraoui komt er wel. En dan zou je Dest rustig aan kunnen brengen als RB.
0 -1
ram
Ik begrijp steeds beter waarom topclubs Ziyech niet willen. Het zou mij ook niet verbazen als Bayern is afgehaakt na gister: extreem veel onnodig balverlies.

Ik hou hem graag bij Ajax, dus prima! Maar hij moet wel kappen met proberen het wereldrecord te verbreken hoor...
2 0
KickNiergever
Prima fases afgewisseld met chaos.
Het middenveld werd bij vlagen overlopen door verkeerde positionering.
Vond Nous verdedigend echt niet sterk staan en denk dat hij beter tot zijn recht komt als rechtsback. Blind op het middenveld laten of achterin zetten? Denk dat zijn leiderskwaliteiten nodig zijn in de laatste linie. Dan kan misschien Martinez op 6 (nog nooit zien spelen daar maar zijn manier van voetballen bevalt me daar wel) En dan Marin en vd Beek (als hij blijft) dr bij op het middenveld. Ook voorin zal ik gewoon starten met Neres - Tadic - Ziyech. Je kan dan veel beter door het midden combineren. Neres en Ziyech bewegen namelijk altijd door als ze iemand inspelen. Tadic in de punt en ik denk dat je veel meer aan voetballen toekomt en weinig moeite zal kennen met PAOK thuis.
0 0
Huntelaar020
Goed resultaat,
Jammer van dat kwartier voor rust maar goed herpakt in de 2e helft.
Nu in de Arena afmaken volgende week.
0 0
bdsngsfs
Ajax had hier gewoon 3 of 4-0 moeten winnen van dit armzalige Paok. Los van het feit dat er bij balverlies geen enkele druk naar voren was (maar ook in balbezit zat er geen enkele versnelling in het spel) is het onbegrijpelijk dat Ten Hag zijn hele elftal overhoop haalt. Op dit moment zijn er 'slechts' 3 spelers weg. Dus houd het simpel; alleen op die drie posities andere spelers neerzetten. Zo behoud je de automatismen van vorig seizoen. Dat maakt het voor nieuwe spelers ook makkelijker om aan te haken. Nu staat er een elftal dat als los zand aan elkaar hangt. De succesvolle voorhoede (Neres-Tadic-Ziyech) ontmanteld; De verkoop van Schöne is nu al duidelijk een vergissing omdat híj juist degene was die voor de balans op het middenveld zorgde afgelopen seizoen. Een balans die nu geheel weg is. Mazraoui is beter als rechtsachter en voorspelbaar op het middenveld. Van het Ajax van vorig jaar staan alleen Onana, Tagliafico, Van Beek en Ziyech op hun oude positie. Wat Ten Hag misschien onderschat is het psychologische effect wat dit kan hebben op de spelers. Schöne voelde zich al ongewenst en is naar buiten gedirigeerd. Neres zal er hetzelfde van denken. Ziyech en van Beek zijn minder snel geneigd te blijven in een team dat slecht draait, want het seizoen 2017-18 zijn ze nog niet vergeten.
2 -1
Babangida83
Zeker als het bijna je gehele as aangaat. Dan moet je zo veel mogelijk spelers op dezelfde plek houden.
0 -1
ajaxx123
Makkie in de Arena, met het publiek erachter. PAOK was echt geen bijzondere ploeg..
3-0
2 -1
Talent
Mij bekruipt toch het gevoel dat zeker 4 spelers bezig zijn met een transfer, wat je kunt zien in h7n spel.
Voorbeeld; neem V d Beek. Normaal 1 van de sleutelspelers. Gisteren, compleet afwezig.
Hij was alleen maar bezig om niet geblesseerd te raken.
Niet meer opstellen die jongen, dan liever iemand anders wie er wel voor wil gaan.
2 -2
Pauw
Van de Beek is wel vaker afwezig. Speelt pas een wedstrijd of 10 een meer nadrukkelijke rol.
1 -2
Hakkie
Hij houdt ze wel tegen en er was al gezegd dat hij zich moet intomen. Helaas geldt dat niet voor veltman, die op momenten weer open huis hield.
0 0
Babayaka
Martinez zal niet veel gaan spelen denk ik zo, die zal elke 3 wedstrijden een schorsing moeten gaan uitzitten.
4 -1
TheRiviera
Off Topic : Lees net op VI dat Napoli zich gemeld heeft bij Ajax voor Neres.
0 -1
mickey2602
Schijnt dat die ook rond zijn met Lozano voor 42 miljoen. En dan ook nog even 60 miljoen voor Neres aftikken? Gaan ze niet doen denk ik.
0 0
Redrum
Haha ja het is goed met ze. Die willen zeker 30 miljoen in 9 termijnen betalen.
0 0
Remark
Hoe gevaarlijk het is om iemand te beoordelen op af en toe een schitterende actie, bewijst Ten Hag door te blijven volharden in het opstellen van Dolberg en Ziyech. Kasper mag op basis van een handvol mooie doelpunten onder Peter Bosz blijven opdraven, maar doet al jaren niks anders dan slaapwandelen van het veld naar de ziekenboeg en terug. Hakim heeft zijn vorm bij Twente nooit hervonden en rijgt de mislukte acties aan elkaar, terwijl alle ballenjongens een veilig heenkomen zoeken als hij weer es aanlegt voor een schot. Dat hem door Ten Hag niet allang wordt verboden vrije trappen op te eisen is gewoon schandalig. Gisteren ook weer. Schuurs (en vóór hem de Ligt) heeft een kanonskogel in de benen en ook Huntelaar kan er wat van, maar neen hoor, Zijne Koninklijke Hoogheid mag weer eens aanleggen met z'n 'laat maar aan mij over' smoelwerk. Je zou het bijna jammer vinden dat die ene er met veel mazzel invloog, want het levert meneer weer een jaartje krediet op. Laten we er geen doekjes om winden, het succes van Ajax vorig seizoen was voor een belangrijk deel te danken aan Frenkie de Jong, die véél te lang heeft moeten wachten om opgesteld te worden en wiens kwaliteiten (ook hier op AS en zelfs na z'n transfer) in twijfel werden getrokken, terwijl van meet af aan duidelijk was dat hij van wereldklasse is. Het zijn met name Frenkie's talent om tijd en rust voor z'n minder begaafde medespelers te creeëren en het feit dat hij vrijwel nooit door een ondergrens zakt, die Ajax zal gaan missen. Als Ten Hag meent dat te kunnen opvangen door steeds weer z'n vertrouwen te blijven schenken aan psychologische wrakken als Dolberg en Ziyech, gaan we van een heel koude kermis terugkomen. Dat had trouwens gisteren al kunnen gebeuren als die stomme Grieken niet tot twee keer toe hadden gedaan wat wij nalieten: hun keeper passeren.
1 -8
FreddyAX
Verder alles goed?
0 0
Babayaka
Man lul niet, won tot zijn schop die hij kreeg elk kopduel en duel, is geen keer goed aangespeeld in de 16m er is geen steek pass geweest op hem, heeft 1x een kansloze bal helemaal aan de rechterkant van de 16 gekregen van prins donny.
Geen enkele spits gaat renderen met zyech tadic en van beek,
Huntelaar was net zo goed of slecht, De bal die via zijn poten het doel in flipperkast kan je moeilijk kwaliteit noemen.
0 0
Remark
Ik neem aan dat je zo'n smoesje paraat had voor alle k..wedstrijden die Dolberg de afgelopen twee jaar voor Ajax heeft gespeeld? En wie kan lezen, ziet dat ik de eer van KJ's goal aan de Grieken gun en dat ik het wat Ziyech betreft met je eens ben.
0 0
DS
Misschien een ieee om een keer langs de wallen te gaan voor een beurtje, misschien knap je ervan op.
1 0
Remark
Ik zou 't niet weten, maar neem graag het advies aan van een ervaringsdeskundige.
0 0
Gronkjaer
Het zou de ploeg toch wel goed doen als Blind weer achterin gaat spelen. Hij was vorig seizoen een steunpilaar en met het wegvallen van De Ligt zou ik het risico niet nemen om ook hem daar weg te halen. Zelfs als Van den Beek blijft dan zou ik toch eens een poging wagen om Pröpper en Koopmeiners te halen.
0 -1
Aspers73
Blind is iig géén middenvelder, dat werd gisteren duidelijk.
0 0
FreddyAX
Dan heb je niet erg opgelet, Blind doet het prima als middenvelder had ook weer een aantal prima passes.
Achterin is het nog wat onwennig allemaal, ook dat is logisch maar je moet Perr en Martinez heel even de tijd geven om het wat gesmeerder te laten lopen.
0 0
Vlieske
Ja nog meer kopen. Zat gisteren voor 60 miljoen op de bank.
1 0
bromma13
Wat heeft napoel nicosia gedaan? Of wanneer spelen die
0 0
AFCAjax
die hebben verloren.
0 0
Aad82
Technisch Directeur van Bayern Munchen Hasan Salihamidzic: Enkele weken geleden hebben wij inderdaad Hakim Ziyech ontmoet en met hem een kennismakingsgesprek gevoerd.
0 -4
AFCAsphere
Volgens de Telegraaf heeft Napoli zich gemeld voor Neres.
0 0
AFCAjax
Iedereen zegt hier altijd dat hij degene is die vervangbaar is, maar juist hem moeten we behouden zorgt altijd direct voor gevaar als ie erin komt de acties die hij maakt zijn geniaal. voor mij nog altijd onze beste aanvaller.
0 0
stopperspil
Alvarez tegen Emmen inzetten zodat hij eventueel tegen PAOK kan spelen
3 0
Patrick78
Vanaf minuut 1. Emmen is een perfecte tegenstader voor zijn eerste wedstrijd.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Zolang je zulke wedstrijden niet al in de heenwedstrijd beslist dan heb je het niet goed gedaan.Kan je zeggen Ajax heeft een rommelige voorbereiding, Paok is de ongeslagen kampioen van griekenland. Ajax kan zich niet opeens klein maken aangezien je officieel bij de beste 4 clubs in europa hoort. Doordat de ligt en de jong weg zijn kan je niet opeens zeggen dat Ajax weer een 2e rang club is die in de EL thuishoort. Die status heb je nu eenmaal ook zonder de ligt en de jong.
Paok speelde nog nooit CL en is eigenlijk een EL club. En zelfs daar heb je de naam Paok de afgelopen 10 jaar zelden gehoord na de winter. Met andere woorden, Ajax hoort gewoon van Paok te winnen.Ondanks de voorbereiding. Met deze uitslag moet je in de Arena scoren, je wil namelijk niet dat het 0-0 blijft en zij in de 85e minuut een corner krijgen en raak koppen of uit een counter de 0-1 maken in blessure tijd. En natuurlijk moet Ajax altijd scoren, helemaal thuis.Maar zoals we vandaag zagen kan Paok 2x scoren tegen Ajax. Dus je wil niet dat het straks met rust 0-0 staat en je in de 2e helft op 0-1 kan komen. Want dan moet je echt en dan loert het gevaar op ruimte weggeven en een 0-2. Je kan zeggen wat je wil,maar dat Paok heeft toch geen wonder spelers. Alleen Donny alleen al is meer waard dan de helft van heel Paok. Oke dat zegt niks maar een engelsman die bijna niemand kent en biseswar als je ster spelers. Vind ik dat je als trainer nooit kan zeggen dat 2-2 een goed resultaat is. Of je moet een rode kaart krijgen en veel pech hebben gehad. Maar 2-2 is gewoon niet goed als je in de arena straks moeite hebt met scoren wetende dat zij er uit het niets 2 maakte tegen Ajax. Met Huntelaar en Neres en een kolkende Arena heb ik er wel alle vertrouwen in maar dat terzijde
2 -4
PetrusKeizer
om te winnen heb je een goed team nodig. door t wegvallen van Frenkie en Matthijs heb je op dit moment geen goed team. Niet alleen omdat de vervangers minder kwaliteit hebben, maar vooral omdat t team door elkaar gehusseld wordt want ten Hag is opnieuw op zoek naar de ideale teamsamenstelling. Dat laatste maakt ons vooral minder sterk dan vorig seizoen. Gisteren in d 2e helft kon je zien dat de automatismen er nog wel redelijk inzitten, de bal ging best vlot en direct van a naar b en c en d.
2 0
MitsjollAjax
Stel je maakt snel 1-0 thuis en daarna ook snel 2-0 dan kunnen ze best wel 1 doelpunt maken dan staat het 2-1. Als ze dan ook nog de 2-2 maken speel je 30 minuten langer in je eigen stadion dan dat hunnie hebben gedaan. Alleen hebben hunnie dan weer 30 minuten langer de tijd om een uitgoal te maken dus moet je zorgen dat als het 2-2 staat je 3-2 maakt of zorgen dat ze niet de 2-3 of 3-3 maken want anders ben je eruit. De laatste 4 Europese thuiswedstrijden hebben we niet gewonnen dus kunnen we maar beter op een gelijkspel spelen omdat de kans groter is dat we gelijkspelen dan dat we winnen. Misschien kunnen we de jong en de ligt huren tot eind augustus want Barça en Juve spelen toch geen voorrondes?
0 -2
FreddyAX
Ja, en als ze binnen tien minuten op 0-5 staan ben je ook klaar.
0 0
stopperspil
PAOK heeft eigenlijk 4x gescoord.(4 eigen doelpunten).Tadic in de spits effectiever dan linksbuiten (de tweede spits na hem is natuurlijk Huntelaar) Dolberg speelt als zijn gezichtsuitdrukking
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Je past je min of meer aan aan de tegenstander door nous op het midden te zetten. Speelde hij niet heel vaak in Ajax 1 dus is geen routine voor hem.
Je aanpassen aan een tegenstander zoals Paok f*îng Saloniki nadat je net bijna de CL finale haalde, daar zou Johan zich dood voor hebben geschaamd. En heeft het zin gehad achteraf?
2 -4
LangeTermijn
Volgens mij zou Johan zich doodschamen als Ajax zonder tactisch intellect zou spelen en niet zou proberen te profiteren van de zwaktes van de tegenstander.

En de CL halve finale kunnen halen vorig jaar zegt helaas niet zoveel als je de twee beste spelers hebt verkocht. Ten Hag heeft groot gelijk als hij zegt dat de verwachtingen veel te hoog zijn.
2 -2
Adam24
Schuurs was niet het probleem, zet m naast een centrale verdediger ipv een draver dan komt het helemaal goed. Haal alsjeblieft Blind weer snel terug naar cv want dit slaat nergens op. Martinez heeft heel veel en kan op veel posities maar absoluut niet als cv. Onrustig, kan geen duel aangaan weet niet wanneer en hoeverre in te dribbelen etc.
3 -3
Amster
Ik vind Mazraoui de meest overschatte speler van dit team. Leuke rechtsback(sowieso beter dan Veltman) maar niet meer dan dat, wordt snel voorbij gestreefd door Dest. Middenveld kan die absoluut niet.
Kon aardig mee vorig jaar, maar wat mij betreft een net niet speler.
5 -8
Cupmetgroteoren
Beetje overdreven. Viel dit weekend heel goed in op het middenveld. Hij heeft z'n goede en z'n slechte wedstrijden. Aan de bal als rechtsback is ie goed, verdedigend minder. Het is geen topper, maar dat weet iedereen. Het is een ideale twaalfde man, naar mijn weten wordt hij door niemand overschat.
1 -2
AFCA.
Als Ten Hag gewoon met de punt naar achter gaat spelen kun je al je sterke spelers in de basis kwijt en spelen ze ook nog in hun kracht.

Neres - Dolberg - Ziyech
Tadic - Vd Beek
Blind
Tagliafico - Martinez - Schuurs/Alvarez - Mazraoui
Onana

Eventueel Promes in de spits ipv Dolberg. Maar ik wil Dolberg wel weer eens in dit systeem zien.
Centraal achterin kun je kiezen uit Schuurs, Martinez en Alvarez.
Donny op 8 is veel beter. Raakt dan meer betrokken bij het positiespel. En ook vanaf de 8 kan hij veel in scoringspositie komen. Deed Klaassen ook onder Bosz. Tadic naast vd Beek. Komt snelheid tekort op de flank. Vanuit de as kan hij prima voetballen.
2 -5
rodnet
Blij dat Ajax zich de tweede helft herstelde maar ik ben geschrokken van het laatste kwartier voor rust. Als je zo in elkaar kunt storten zie je toch hoezeer je de voetballende capaciteiten van de Jong en de Ligt mist. Blind was de tweede helft prima maar is echt hemeltergend traag. Als hij niet in de positie staat komt hij er ook niet meer. Mazraoui ondermaats, vande Beek en Tadic matig en Ziyech veel te veel balverlies, ook op momenten dat iedereen in de vooruit staat. Ik vond Schuurs en Martinez goed genoeg, Veltman verdedigend redelijk en aanvallend waardeloos en Tagliafico gedurende de wedstrijd steeds beter. Invallers waren prima en Onana ook. Ik zie Ajax wel doorgaan maar het wordt geen walkover en het zal nog heel wat werk vergen voordat het niveau van vorig jaar weer wordt gehaald.
2 -1
Sterspeler
Vorig jaar was het niveau in de voorrondes niet veel beter. Dit heeft gewoon tijd nodig. Voorronde CL geeft een vertekend beeld. Je speelt hem mega vroeg in het seizoen en je halve team is niet op elkaar ingespeeld.
1 0
davidgravemaker
Je hebt gelijk, maar het is ook wel echt dikke vette pech hoor dat die gasten 2 ballen goed raken en die er gelijk in gaan.
0 0
Wesl
Ajax speelde bij vlagen veelbelovend, net als tegen Vitesse en PSV. Waren we precies een jaar geleden heel veel verder? Ik denk dat dat wel meevalt. Er staan gewoon drie nieuwe gasten in die moeten wennen aan elkaar. automatisme in de defensie zijn crusiaal in details. Die automatisme zijn er nog niet na 2 a 3 wedstrijden in deze samenstelling. Kwestie van tijd en hopen dat we de komende periode goed doorkomen. Ik heb er veel vertrouwen in!!
9 0
stopperspil
Hoeveel echt uitgespeelde kansen vanavond?
1 -1
BRAMHOUTEN
Ik vind dat de analisten wel heel kritisch zijn op schuurs. hij is jong en ook de ligt maakte zijn eerste seizoen fouten al werden die vaak weggepoetst door sanchez. die steun heeft schuurs niet. daarom zou ik er voor kiezen om blind weer naar achteren te halen en martinez naar de 6 positie
7 0
jeppas
Mee eens. Na de kritiek van de analisten zag je op dit forum ook een regen negatieve berichten mbt Schuurs. Mensen praten gewoon graag na en dat is ook makkelijk.

Schuurs oogt nog wat onwennig maar de kwaliteit zie je ook. Geef hem aub wat tijd en dan zal hij dat verzilveren!

Martinez doorschuiven naar het middenveld ben ik ook wel benieuwd naar. Centraal achterin heb ik toch liever Blind. Dan is er zoveel rust achterin. Samen met Alvarez of Schuurs moet dat vast wel een sterk blok zijn
3 -2
Gecko
Was Dolberg geblesseerd? Heb ik even gemist!
3 -1
Redrum
Ja al 1,5 jaar waarschijnlijk.
1 -2
Remark
Bij hem zie je geen verschil.
1 -1
De Meer 020
Ik heb zelden een Ajax CV zo nerveus zien verdedigen als Martinez vandaag deed. Zijn timing om in te stappen is erg matig. Aan de bal goed maar als je zo klein bent moet je op het juiste moment instappen en dat zie ik niet bij hem. Tagliafico erg sterk, net als Donny die enorm vast aan de bal is. Ziyech verschrikkelijk slecht. Kiest zo vaak de foute oplossing door zich teveel willen profileren. Tadic goed en maakt juist wel altijd de goed keuze. Balvast en doet dingen op het juiste moment. Blind goed in de passing maar moet het nog zien wnnr hij kort gedekt wordt qua handelingssnelheid. Schuurs redelijk goed maar moest bij die goal uitstappen. Moet idd veel meedogenlozer worden. Veltman aan de bal goed door tussen de linies te passen maar ook hij bij die goal slap. Verder wel paar goed ertussen. Er werd niet scherp doorgedekt waardoor PAOK er een aantal keer uit kon komen. Je had dit makkelijk kunnen winnen
0 -2
Adam24
Martinez kan echt niet als cv. Hij heeft niets wat een cv moet hebben.
2 -2
Talent
Donny was de slechtste vandaag. Complete of day
5 -4
Talent
Ik hoor hier niemand over V.d. Beek, maar wat was die gozer afwezig vandaag.
Ik zag hem zelfs een keer een halve meter in de kucht springen bij een sliding.
Dan kun je hem beter niet opstellen.
9 -1
Jaridebeste
Vond hem niet de slechtste maar ben het hier wel mee eens. Compleet afwezig was hij.
0 0
3*stars*3
Zag net ff stats.
Net als tegen Vitesse, vandaag ook veel meer schoten en ook weer bijna 70% balbezit.
De mannen weten dat ze goed kunnen voetballen en dan kruipt er duidelijk een gevoel erin van “dot komt wel goed joh”.
Merkte je al bij een 0-1 stand.

Als Ajax dodelijker wordt, dan heb je een probleem minder en kan je in alle rust ook organisatie neerzetten.
Martinez is goed maar lijkt mij toch beter als Blind CV gaat spelen.
Ook goed voor Schuurs.
Denk dat Martinez ons wel kan gaan verassen als controleur.
1 0
JSF
Kan mij goed vinden in je voorstel
1 0
ElPistolero9
Wat ik irritant vind aan deze selectie is dat we ongeveer 15 min of meer gelijkwaardige spelers hebben die allen op meerdere posities uit de voeten kunnen, zonder dat er iemand op 1 positie echt op z’n top is. Volgens mij hebben we maar op 1 (!) veldpositie echt zekerheid in de vorm van een speler die alleen daar op z’n best is (Tagliafico, LB).

Daardoor is het iedere wedstrijd een behoorlijk chaotische puzzel met wie waar kan spelen. Het wordt echt zaak voor Ten Hag om gauw duidelijkheid te scheppen en spelers op 1 en dezelfde positie te laten focussen.
2 -3
Sterspeler
Ik vind Tadic in de spits van wereldniveau. Feit blijft dat als je met een 6 gaat voetballen je spelers veel beter op hun plek staan. (Blind. Schone voorheen. Ziyech op het middenveld. Van de Beek voor de 6 of op 6. Neres rechtsbuiten. Dolberg spits destijds).
0 0
FSideMaluku
Let maar op bij de thuiswedstrijd,,,,

Dan rollen we ze op.
2 -3
pieke
Schuurs en Martinez centraal. Dat kan op dit moment echt niet samen. Dus Martinez naar de bank, Blind op zijn plek, Mazraoui en Marin daarvoor. Anders wordt het volgende week errug moeilijk.


,
2 -6
Bjorn
Volgende week moet het kolken, zo snel mogelijk op achterstand zetten die Grieken.

Vak 427 :-)
4 0
Yeshyeshyall
Poe, we zijn verwend vorig jaar. De nieuwe spelers moeten wennen en hebben tijd nodig. Daarom zijn die voorrondes ook zo ellendig.
Denk dat we een goede selectie hebben maar dat eea nog wel op zn plek moet vallen. Schuurs, Martinez, Marin ze kunnen allemaal wel voetballen maar moeten ook allemaal nog groeien. En De Ligt en De Jong mis je logischerwijs. Ben wel benieuwd waar we als team op uit gaan komen, vooral de vervangers van de Jong en Schone. Kan Marin op die plek of moet hij meer op de plek van Donny als die inderdaad weggaat?
0 0
mrfootballplayer
Vandaag een Dolberg gezien die wederom niet kon overtuigen, een Klaas-Jan met een neusje voor de goal maar niet 1e spits materiaal. Je zou denken klaar Tadic op 9, zou ik ook doen. Maar kunnen we niet tegen Emmen Lassina Traore uitproberen, heeft alles wat een Ajax spits moet hebben
6 0
Eriksen10
Nous en Blind stonden vaak allebei te hoog, terwijl
het centrale duo te laag stond. Je zag heel duidelijk dat Perr niet door durfde te dekken, stond vaak 15 meter achter de middellijn. Met een zwemmende Nous ervoor resulteerde dit in gatenkaas. Zie daar toch liever een “echte” middenvelder als Marin.
10 0
FreddyAX
Afstand middenveld verdediging was inderdaad te groot, dat is ten dele de schuld van de verdediging die niet vanaf de middenlijn durfde te verdedigen.
In de tweede helft al een stuk beter.
Mazraoui is nog niet op 100%,dan kun je ook zien dat hij minder vuile meters maakt en dat helpt niet, voetballend heb ik alle vertrouwen in hem, Marin komt er ook wel denk ik.
Vermoedelijk laat Ten Hag Blind staan op het middenveld zolang andere spelers de organisatie nog niet kunnen overnemen,ik vind Blind prima spelen als middenvelder.
0 0
dumperPattiruhu
Europees een goeie uitslag, dit is te doen.
Wat zorgen baart is de as van het elftal de CV’s en het blok daarvoor.
2 0
eros
Vandaag hadden we moeten winnen.
Volgende week zijn we weer een week verder. Ziyech, Tagliafico, Neres en Mazraoui meer in (wedstrijd)vorm en het team verder ontwikkeld.
Ik verwacht en hoop dat we thuis wel winnen.

De volgende ronde is het team meer op elkaar ingespeeld en is Alvarez er ondertussen bij.
0 0
zivkabrimovic
Neres Tadić Ziyech

Promes
Martinéz Pröpper

Tagliafico Blind Schuurs Mazraoui

Onana
Bank:
Varela
Alvarez
Magallán
Veltman
Pieri
Dest
Marin
Eiting
Lang
Gravenberch
Ekkelenkamp
Dolberg
Huntelaar
Traoré
Bandé
2 -2
GC
Kom Ajax laten we nog meer spelers verkopen (Neres, Ziyech, Donny), en er (kwalitatief) niemand voor terug halen. Dan winnen we vast wel van PAOK.
3 -4
Welja
Denk jij dat als Real iemand met de kwaliteiten van Donny voor 20M kan halen, Real voor Donny van 50M gaat??
2 -1
Jelephi
Het is echt heel simpel als je vanavond bekijkt.

Blind terug naar 4 naast Schuurs en evt Alvarez. Martinez vast op 6 en laten concurreren met Alvarez of een goede aankoop (propper?). Als Donny vertrekt Marin op 8 laten spelen. Voorin Huntelaar en Tadic rouleren waarbij Tadic de natuurlijke voorkeur krijgt. Neres altijd in de basis.

Er vanuitgaand dat Donny vertrekt (4231)

Onana
Mazraoui/Veltman - Alvarez/Schuurs - Blind/Martinez - Nico/Martinez
Alvarez/Aankoop - Martinez
Ziyech/Neres - Marin/Tadic - Neres/Promes
Tadic/Huntelaar
2 -1
ajaxx123
Waaruit maak jij op de Martinez op 6 goed is? Omdat men zegt dat hij op meerdere posities kan spelen betekend niet automatisch dat hij daar goed is..
0 0
PJSM
Thuis moet Ajax dit af kunnen maken. Stelt niet zo veel voor dat PAOK. Jammer van dit mindere kwartiertje. Maar goed vol vertrouwen voor volgende week.
2 -1
Cupmetgroteoren
Waarschijnlijk ligt de sleutel in het omdraaien van blind en martinez. Blind vind ik net niet uit de verf komen op het middenveld, en martinez doet het goed maar centraal achterin is niet zijn natuurlijke positie.
9 -6
ajaxwestland09
Hahaha maduro Bart ramselaar als versterking als donny weggaat
2 -2
MPAjax
denk dat hij al vroeg begint aan het bier nu hij commentator is
1 0
Gooseman
Vieze overtredingen van die Grieken. Goed dat Nous en Martinez zich lieten gelden.
5 0
Redrum
Bij vlagen echt wel weer heel goed voetbal. Toch ook ongelofelijk veel ziekenhuisballen en persoonlijke fouten. Wel zie ik voldoende potentie in deze selectie, maar dan mag er eigenlijk niemand meer weg. Gelukkig is de eerste stap richting de CL gezet, want daar mag je toch wel van spreken. Dit maakt Ajax thuis af, zonder twijfel.
2 -3
036AFCA97
Tegen Emmen misschien wat nieuws proberen?

Onana
Dest Schuurs Blind Nico
Marin Martinez
Promes
Ziyech Tadic Neres

Dolberg kan niet meer, sorry!
Martinez is snel, wendbaar en voetballend snel genoeg om middenvelder te zijn.
Neres speelt met veel dreiging.
Als je met Promes op 10 speelt kan je hem met alle aanvallers van positie laten wisselen tijdens de wedstrijd en de tegenstander helemaal gek maken.
Alvarez laten invallen voor Schuurs en ff kennis laten maken met de Arena en het spel tegen een relatief zwakke tegenstander.
Blind achterin zetten om samen met Schuurs een sterk, Nederlandstalig blok te kunnen zetten van een talent met een ervaren kracht ernaast.
Dest gaat het dit seizoen ook doen, dus lekker speeltijd geven.
Donny heb ik eruit gehaald ervanuitgaand dat die weggaat. Helaas.

Benieuwd wat jullie ervan vinden.
5 -1
ajaxwestland09
Ik zou Klaas Jan huntelaar in de spits zetten en tadic vanaf links
1 -1
036AFCA97
Persoonlijk vind ik Tadic in de spits veel dreigender dan via links en vind Neres en Ziyech op de vleugels goed, al is Ziyech nu beetje uit vorm. Tegen Emmen kan die zichzelf lekker herpakken.
0 0
Bramzel
Kom op boys volgende week moeten we volle bak achter de ploeg gaan staan. De Johan Cruijff Arena moet weer kolken. Tijdens de Johan Cruijff Schaal was er al een lekkere sfeer, maar deze moet nu drie keer beter zijn iedereen moet springen. De Johan Cruijff Arena moet op zijn grondvesten schudden (laten we dit met zijn alle proberen te bewerkstelligen). Wij moeten vanaf minuut 1 alles geven, zodat de spelers op het veld ook alles zullen geven. Kom op boys!
10 0
Ardoe
Dit begin doet me heel erg denken aan vorig seizoen. Begonnen toen ook met een gelijkspel in de competitie en 2-2 tegen Standard (na Graz) terwijl we hadden kunnen/moeten winnen. Als t ook zo eindigt als vorig seizoen, teken ik er voor hoor.
5 -1
Bky
Het doet mij vooral denken dat het team gewoon nog niet tactisch goed staat. Enorme ruimtes worden weggeven, verdedigen loopt achteruit ipv vooruit. Gaat gewoon nog veel mis, is ook nog niet zo gek.
3 -1
Tomajax1990
Het lijkt verdomd veel op vorig seizoen. Toen het tactisch tegen Heracles thuis ook slecht stond( enorm veel ruimte tussen de linies ). Ik vind het ook echt noet zo matig als vele zeggen, dit kan alleen maar beter worden, ik heb er vertrouwen in dat we over een wedstrijd of 10 als Ziyech en Neres blijven natuurlijk gewoon weer een goedlopende machine zijn. Al weet ik natuurlijk niet wat een vertrek van Donny doet met het spel.
0 0
dolle dries
Als Donny vertrekt zal het echt niet minder worden. met Neres op zijn plek alleen maar veel beter.
0 -1
Ardoe
Klopt, maar dat was vorig jaar ook wel zo, zij het in mindere mate.
0 0
036AFCA97
Maar dan natuurlijk mét een gewonnen Champions League finale ;)
0 0
Ardoe
Ha, dat zou fantastisch zijn ;)
0 0
DS
Voetballend is het niet slecht allemaal, maar in de omschakeling lag het iedere keer helemaal open.
Er is ook totaal geen druk op de bal bij balverlies.
Paok kon zo van hun 16 naar onze 16 zonder gehinderd te worden.
Hier moet echt flink aan gesleuteld gaan worden.
9 0
AsensioWillemsen
Middenveld en verdediging liggen te ver uit elkaar, gaten werden daardoor te groot voor de middenvelders om er druk op te kunnen zetten. Tweede helft ging dat beter met Blind die controlerender ging spelen
3 0
3*stars*3
Kan mij herinneren dat ik tijdens Ajax-Kiev echt dat gevoel had dat we het nu wel zouden halen.
Niet vergeten dat we toen ook wat mazzeltjes hadden, met die goals.
Ziyech tegen Graz in de 1e pot.
Kiev thuis Donny in 1e min en door blunder van de keep.
Volgens mij Ziyech met een van richting veranderde schot?

Dat geluk heb je in deze fase gewoon nodig.
Aan de bal zag het er wel goed uit maar nog te lief.
Bij balverlies, huiswerk voor Ten Hag.
Duidelijk dat Klaas volgende week wel moet starten kf desnoods Tadic.
Dolberg via invalbeurten zichzelf maar laten bewijzen.
Misschien ook wel goed voor hem.
2 0
louis60
Hunt laten invallen. Neres(rechts of links voor) en Tadiz in spits. Nous rechtsback. Blind meer laten controleren. Alverez halve wedstrijd als cv inzetten tegen Emmen. Kunnen we zien wat hij bijdraagt. Marin laten invallen.
0 0
Toon meer reacties